American Horror Story Seizoen 12: Alles Wat je Moet Weten en Meer! [2023]

“American Horror Story”, de anthologieserie die al jarenlang kijkers aan de buis gekluisterd houdt, is terug met zijn twaalfde seizoen getiteld “Delicate”. Van de cast tot de plot en de verwachte releasedatum in Nederland, in dit artikel duiken we diep in wat je kunt verwachten van dit nieuwe seizoen.

Voor liefhebbers van horror en suspense, mis ook niet onze diepgaande blik op The Exorcist Believer

Wanneer komt American Horror Story Seizoen 12 uit?

Het twaalfde seizoen van “American Horror Story”, getiteld “Delicate”, ging in première op 20 september 2023 in Amerika. Hoewel de exacte releasedatum voor Nederland nog niet is aangekondigd, kunnen fans uitkijken naar dit nieuwe seizoen.

Waar kun je American Horror Story in Nederland kijken?

Alle voorgaande seizoenen van “American Horror Story” zijn beschikbaar om te streamen op Hulu wereldwijd. Voor Nederlandse kijkers is de serie beschikbaar op Disney Plus.

Als je toegang wilt tot Hulu in Nederland, lees dan onze gids op: Hulu Abonnement Nederland

Plotdetails voor het nieuwe AHS seizoen

Het seizoen “Delicate” is geïnspireerd op het aankomende boek “Delicate Condition” van Danielle Valentine. Het verhaal volgt een actrice genaamd Anna Victoria Alcott die niets liever wil dan een gezin stichten na meerdere mislukte pogingen tot in-vitrofertilisatie. Terwijl de buzz rond haar recente film groeit, vreest ze dat iets of iemand haar – en haar streven naar moederschap – op de hielen zit.

Hoeveel afleveringen zijn er in AHS S12?

Seizoen 12 wordt opgesplitst in twee delen. Het eerste deel bestaat uit vijf afleveringen:

Titel van de afleveringAfleveringssynopsis
Multiply Thy PainNa talloze mislukte IVF-pogingen verlangt actrice Anna Victoria Alcott intens naar een gezin. Terwijl de aandacht voor haar recente film toeneemt, voelt ze een dreiging die haar en haar kinderwens lijkt te viseren.
RockabyeHet is het seizoen van de filmprijzen en Anna staat in de schijnwerpers. Na een angstaanjagend voorval waarbij ze denkt dat ze wordt achtervolgd, begint ze te twijfelen aan de loyaliteit van de mensen om haar heen.
When the Bough BreaksTerwijl Anna en Dex zich nestelen in hun toevluchtsoord in de Hamptons, verdwijnt het gevoel van veiligheid. Anna’s vertrouwenskring wordt kleiner en ze begint te vermoeden dat het kwaad dichterbij is dan ze dacht.
Vanishing TwinMet hulp van Siobhan zorgt een belangrijke aankondiging voor een herstel van Anna’s imago. Maar achter gesloten deuren lijkt er een krachtige entiteit de controle over te nemen.
PreachAnna voelt dat de duistere aanwezigheid dichterbij komt. Mevrouw Preecher onthult delen van haar verleden en lijkt meer te weten over wat Anna en Dex overkomt.
Het tweede deel staat gepland voor release in 2024.

Cast van AHS Seizoen 12

Dit zijn de belangrijkste castleden voor American Horror Story seizoen 12:

  • Emma Roberts als Anna Victoria Alcott
  • Matt Czuchry als Dexter Harding
  • Kim Kardashian als Siobhan Corbyn
  • Annabelle Dexter-Jones als Sonia Shawcross en Adeline Harding
  • Michaela Jaé Rodriguez als Nicolette
  • Denis O’Hare als Dr. Andrew Hill
  • Cara Delevingne als Ivy Ehrenreich
  • Julie White als Ms. Io Preecher
  • Maaz Ali als Kamal

Terwijl Kardashian en Delevingne nieuw zijn in de show, heeft Roberts al in 47 afleveringen gespeeld tussen 2013 en 2023.

Kim Kardashian in American Horror Story: Een Onverwachte Rol

In het huidige seizoen van “American Horror Story” schittert Kim Kardashian als Siobhan, een vastberaden power publicist die zich volledig inzet voor haar cliënt, vertolkt door Emma Roberts. Kardashian’s rol straalt zowel vastberadenheid als scherpe humor uit. Terwijl ze het concept van beroemdheid belichaamt met al zijn grilligheid en wreedheid, is ze overtuigend in haar rol, of ze nu tijdens een brunch opmerkingen maakt of haar cliënt verdedigt.

Taissa Farmiga

Taissa Farmiga is in verschillende seizoenen van American Horror Story verschenen, maar ze zal niet terugkeren in seizoen 12. Er is geen specifieke reden gegeven waarom Taissa Farmiga niet meer in American Horror Story verschijnt, maar het is niet ongebruikelijk dat acteurs wisselen of een rol spelen. pauzes in anthologiereeksen als deze.

Herinnering aan American Horror Story Seizoen 6: Roanoke

“Roanoke” is het zesde seizoen van American Horror Story. Hoewel het door sommigen als het slechtste seizoen wordt beschouwd, heeft het nog steeds zijn eigen unieke charme en verhaallijn die fans van de serie waarderen.

Conclusie

Met zijn mix van bekende gezichten en nieuwe talenten, belooft “American Horror Story: Delicate” weer een seizoen te worden dat zowel intrigeert als schokt. Terwijl we wachten op de officiële releasedatum voor Nederland, kunnen we ons alvast voorbereiden op de spanning en sensatie die deze serie keer op keer levert. Het twaalfde seizoen is bijna hier, en het belooft een van de meest gedenkwaardige te worden.

Hannie Noa
Hannie Noa

Hannie Noa is een content creator op het gebied van digitale streaming en entertainment. Of het nu gaat om het ontleden van de nieuwste streamingplatforms, het beoordelen van populaire shows of het geven van tips voor het optimaliseren van je streamingervaring, de artikelen van Hannie zijn een must-read voor elke liefhebber van digitaal entertainment.

Artikelen: 79

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *