Onvergetelijke Citaten uit Het Verhaal van de Dienstmaagd: 25 Quotes om te Onthouden

Gebaseerd op het boek met dezelfde titel van Margaret Atwood uit 1985, is The Handmaid’s Tale een Amerikaanse dystopische tv-serie geproduceerd door Bruce Miller. De productie van de tien afleveringen van de streamingprovider Hulu begon aan het einde van 2016.

Het verhaal speelt zich af in een dystopische wereld na de Tweede Amerikaanse Burgeroorlog, waar vruchtbare vrouwen – aangeduid als “Dienstmeisjes” – gedwongen worden om kinderen als slaven te dragen.

Hier zijn 25 beste citaten uit Handmaid’s Tale.

Maar onthoud ook dat vergeving ook een kracht is. Erom smeken is een kracht, en het verlenen of onthouden ervan is een kracht, misschien wel de grootste.

– Offred 

Je kunt niet helpen wat je voelt, maar je kunt wel helpen hoe je je gedraagt.

– Offred 

Er is meer dan één soort vrijheid,” zei Tante Lydia. “Vrijheid om en vrijheid van. In de dagen van anarchie was het vrijheid om. Nu krijg je vrijheid van. Onderwaardeer het niet.

– Offred, Aunt Lydia 

Leef in het heden, maak er het beste van, dit is alles wat je hebt.

– Offred 

Maar wie kan pijn herinneren als die voorbij is? Alle wat ervan overblijft is een schaduw, niet in het geest, maar in het vlees. Pijn merk je, maar te diep om te zien. Uit het oog, uit het hart.

– Offred 

Beter betekent nooit beter voor iedereen … Het betekent altijd slechter voor sommigen.

– Commander 

“Wij waren de mensen die niet in de kranten stonden. We woonden in de witte lege ruimtes aan de randen van het gedrukte woord. Het gaf ons meer vrijheid.

Wij leefden in de kieren tussen de verhalen.

– Offred 

Je kunt alleen jaloers zijn op iemand die iets heeft wat je denkt dat je zelf ook zou moeten hebben.

– Offred 

Best Quotes from The Handmaid's Tale

Je kunt de rand van een glas nat maken en je vinger eromheen lopen. Het maakt een geluid. Dit is wat ik voel: dit geluid van glas. Ik voel me als het woord ‘sparkelen’.

— June

Elke liefdesverhaal is een tragedie als je lang genoeg wacht.

— Fred

Liefde is geduldig, liefde is vriendelijk.

— Eden 

Het is door gebrek aan liefde dat we sterven.

 — June

Ik had niet verwacht dat je het zou begrijpen. Je hebt geen idee wat het is om een kind van je eigen vlees en bloed te hebben. En je zult het nooit weten.

— June

Best Quotes from The Handmaid's Tale

Nooit de zachtaardigheid van een vrouw verwarren met zwakte.

— Ambassador Castillo, quoting Serena’s book 

Nu ben ik wakker voor de wereld. Ik sliep voorheen.

– June

Je kunt niets aan dit veranderen. Het eindigt toch hetzelfde, ongeacht wat je doet, dus waarom zou je proberen sterk of moedig te zijn. Moed heeft hier niets mee te maken. Iedereen breekt.

– Nick 

Alsjeblieft, God, ik wil geen pijn. Ik wil geen pop zijn, aan de muur gehangen. Ik wil verder leven. Ik zal alles doen. Mijn lichaam vrijelijk opofferen aan de bedoelingen van anderen. Ik zal offeren. Ik zal berouw tonen. Ik zal afstand doen. Ik zal afzien.

 – June

De meest pijnlijke ding is niet de verraad van vertrouwen, Juni. Weet je wat het meest pijnlijk is? De meest pijnlijke ding in dit hele lelijke incident is de ondankbaarheid.

– Aunt Lydia

Ik strek mijn armen naar hem uit, maar hij glipt weg. Net als een geest bij het aanbreken van de dag. En ik blijf hier achter.

– June

Best Quotes from The Handmaid's Tale

Alleen in lijden zullen we genade vinden.

– Aunt Lydia

Liefde is niet echt. Het was nooit meer dan lust met een goede marketingcampagne.

 – Fred

Weten was een verleiding. Wat je niet weet zal je niet verleiden.

-Aunt Lydia

Gewoon is wat je gewend bent. Dit kan nu misschien niet gewoon lijken, maar na verloop van tijd wel. Het zal gewoon worden.

–Aunt Lydia

Wat betreft mijn man, zei ze, hij is gewoon dat… mijn man. Ik wil dat duidelijk zijn. Tot de dood ons scheidt.

-Commander’s wife

Ik zou willen geloven dat dit een verhaal is dat ik vertel… Ik moet erin geloven. Diegenen die kunnen geloven dat dit soort verhalen alleen maar verhalen zijn, hebben een betere kans… als het een verhaal is dat ik vertel, heb ik controle over het einde. Dan zal er een einde komen aan het verhaal, en daarna komt het echte leven.

-Offred 

Een Laatste woord

Wij hopen dat je deze verzameling citaten uit The Handmaid’s Tale leuk vond. Welke vond je het leukst? Laat het ons weten in de comments!

Sem Abel
Sem Abel

Sem Abel is een techliefhebber, redacteur en schrijver, gespecialiseerd in het gebied van digitale streaming en technologie. Met een achtergrond in software engineering. Als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste streamingtechnologieën en het meeste uit je digitale entertainmentervaring wilt halen, zijn de artikelen van Sem op StreamingDigitally.nl een waardevolle bron.

Artikelen: 89

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *