Top 10 Beste Komedie Netflix: Ultieme lachfabriek! [2023]

Stap binnen in de wereld van onvergetelijk gelach en komische meesterwerken! In 2023 heeft Netflix een overvloed aan hilarische komedies om je dagen op te fleuren en je avonden in lachen te hullen. Of je nu een fan bent van subtiele humor, scherpe grappen, of absurditeit tot het uiterste, we hebben voor elk wat wils. Bereid je voor op een achtbaan van komische avonturen terwijl we de Top 10 Beste Komedie Netflix verkennen die dit jaar te bieden heeft. Dus pak je popcorn en laat het lachen beginnen! En als je de voorkeur geeft aan stand-ups, kijk dan eens naar: Laugh Out Loud: Beste Netflix Stand-up Comedy van Nederland

10. The Good Place (2016-2020)

10th op de lijst vanwege: Een uniek concept met een humoristische kijk op het hiernamaals. Filosofische humor die je aan het denken zet.

The Good Place (2016-2020)

Eleanor, een overleden verkoopster met een geschiedenis van morele ambiguïteit, belandt in een hiernamaals dat op de hemel lijkt vanwege een geval van identiteitsverwisseling. In een poging daar te blijven, probeert ze haar bewogen verleden te verbergen.

Cast: Kristen Bell, William Jackson Harper, Jameela Jamil

9. Bo Burnham: Inside (2021)

9th op de lijst vanwege: Briljante stand-up comedy die de absurditeiten van het afgelopen jaar weerspiegelt. Een intieme kijk op de creatieve geest van Bo Burnham.

Bo Burnham Inside (2021)

Komiek Bo Burnham begint aan een unieke reis terwijl hij geheel zelf een komediespecial opneemt en levert, die een heel jaar duurt, zonder crew of live publiek in zicht.

Cast: Bo Burnham, Socko

8. Forrest Gump (1994)

8th op de lijst vanwege: De tijdloze avonturen van een gewone man met een buitengewoon leven. Het zit vol met iconische momenten en hilarische situaties.

Forrest, een man met beperkte intellectuele capaciteiten, denkt terug aan zijn vormingsjaren waarin hij onbewust deelnam aan belangrijke historische momenten. Zijn enige wens is nu om zich te herenigen met zijn jeugdliefde Jenny.

Cast: Tom Hanks Robin Wright

7. Dead To Me (2019-2022)

7th op de lijst vanwege: Een mix van donkere humor en intrigerend mysterie. De vriendschap tussen Jen en Judy leidt tot grappige en hartverwarmende momenten.

Dead To Me (2019-2022)

Jens man komt om bij een aanrijding en zij is vastbesloten het probleem op te lossen. Ze ontmoet Judy bij een steungroep, en ondanks hun meningsverschillen worden ze vrienden. Terwijl ze een band heeft met wijn en ‘The Facts of Life’, verbergt Judy een schokkend geheim voor Jen dat alles kan veranderen. Deze duistere komedie onderzoekt de grappige aspecten van verdriet, verlies en vergeving, met in de hoofdrollen Christina Applegate en Ed Asner.

Cast: Christina Applegate, Linda Cardellini, Sam McCarthy

6. Snatch (2000)

6th op de lijst vanwege: Een heerlijke Britse komedie met een vleugje misdaad. Unieke personages en absurde situaties maken het onweerstaanbaar grappig.

Snatch (2000)

Een groep criminelen, waaronder een wapenhandelaar, dieven en gangsters, bundelt hun krachten in een poging een kostbare diamant te bemachtigen die is gestolen.

Cast: Jason Statham, Stephen Graham, Brad Pitt

5. Sex Education (2019-)

5th op de lijst vanwege: Een hilarische kijk op tienerseks en relaties. Het jonge ensemble zorgt voor een lach en een traan.

Sex Education (2019-)

Sex Education is een Britse tiener-sekskomedie-streamingtelevisieserie gemaakt door Laurie Nunn voor Netflix. Het volgt het leven van studenten.

Cast: Asa Butterfield, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa

4. The Wolf of Wall Street (2013)

4th op de lijst vanwege: Een zwart-komische kijk op Wall Street excessen. Leonardo DiCaprio’s briljante vertolking van Jordan Belfort.

The Wolf of Wall Street (2013)

Jordan Belfort maakt kennis met de snelle wereld van de effectenmakelaardij en wordt geconfronteerd met een tegenslag na een crash op Wall Street. Hij bundelt zijn krachten met Donnie Azoff en neemt zijn toevlucht tot oneerlijke middelen om de ladder van succes te beklimmen terwijl zijn persoonlijke relaties beginnen te verslechteren.

Cast: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey

3. Brooklyn Nine-Nine (2013-2021)

3rd op de lijst vanwege: Lachen zonder ophouden met een fantastische cast. Een hilarische kijk op politiewerk met geweldige personages.

Brooklyn Nine-Nine (2013-2021)

Ray Holt, een onconventionele commandant, leidt een divers en excentriek team van rechercheurs met unieke eigenaardigheden terwijl ze samenwerken om misdaden in Brooklyn, New York City op te lossen.

Cast: Andy Samberg, Stephanie Beatriz, Terry Crews

2. The Hangover (2009)

2nd op de lijst vanwege: Een wilde rit vol hilarische verrassingen na een onvergetelijke nacht. De perfecte komedie voor een avondje met vrienden.

The Hangover (2009)

Doug en zijn drie beste vrienden gaan naar Las Vegas voor zijn vrijgezellenfeest. De ochtend erna worden de drie vrienden wakker met ernstige katers en een schokkende onthulling: Doug is nergens te bekennen.

Cast: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis

1. Schitt’s Creek (2015-2020)

1st op de lijst vanwege: Een meesterwerk in humor en emotie. De transformatie van de rijke Rose-familie in een klein stadje zorgt voor onvergetelijke komische momenten.

Schitt's Creek (2015-2020)

Een echtpaar ervaart een plotselinge financiële ondergang, waardoor ze failliet gaan en er nog maar één bezit over is: een onaantrekkelijk klein stadje genaamd Schitt’s Creek.

Cast: Eugene Levy, Catherine O’Hara, Daniel Levy, Annie Murphy

Conclusie

En daar heb je het, een overzicht van de beste komedies die Netflix te bieden heeft in 2023! Of je nu geniet van klassiekers of op zoek bent naar nieuwe favorieten, er is geen tekort aan hilarische content om van te genieten. Dus ga lekker zitten, ontspan en laat je meeslepen door het onweerstaanbare lachen dat deze komedies te bieden hebben. Wat je humorstijl ook is, Netflix heeft het allemaal. Blijf lachen en geniet van de komediepareltjes die dit jaar voor je klaarstaan!

Hannie Noa
Hannie Noa

Hannie Noa is een content creator op het gebied van digitale streaming en entertainment. Of het nu gaat om het ontleden van de nieuwste streamingplatforms, het beoordelen van populaire shows of het geven van tips voor het optimaliseren van je streamingervaring, de artikelen van Hannie zijn een must-read voor elke liefhebber van digitaal entertainment.

Artikelen: 79

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *