De beste films en documentaires over koningin Elizabeth en de koninklijke familie in Nederland [2023]

De koninklijke familie van het Verenigd Koninkrijk heeft altijd een fascinerende bron van inspiratie en intrige gevormd voor zowel filmmakers als kijkers. Van de pracht en praal van koninklijke paleizen tot de persoonlijke uitdagingen en triomfen van koningin Elizabeth II en haar familie, deze films en documentaires bieden een diepgaande blik op het leven van de royals. Of je nu geïnteresseerd bent in historische dramatiseringen, biografische films of onthullende documentaires, deze selectie belicht enkele van de beste producties over de koningin en de koninklijke familie. Bereid je voor op een koninklijke ervaring vol drama, geschiedenis en de menselijke kant van het koningschap.

Bekijk ook onze selectie van beste Thanksgiving-films. Deze hartverwarmende films vangen de geest van Thanksgiving op en herinneren ons aan de waarde van familie en dankbaarheid.

The Princess (2022)

1st op de lijst vanwege: een betoverend verhaal, waardoor het een must-see is.

De prinses gebruikt alleen audio- en videobeelden uit het archief uit die tijd om het publiek terug in de tijd te vervoeren naar belangrijke gebeurtenissen in Diana’s leven, zoals hun schijnbaar sprookjesachtige openbare verkering en bruiloft, de geboorte van hun twee zonen, hun bittere scheiding en Diana’s tragische en vroegtijdige dood.

Cast:

Princess Diana, King Charles III, Queen Elizabeth II

Elizabeth at 90: A Family Tribute (2016)

2nd op de lijst vanwege: intiem portret van koningin Elizabeth II en de emotionele banden tussen haar en haar familie

Leden van de koninklijke familie bieden persoonlijke inzichten en herinneringen aan koningin Elizabeth II tijdens het bekijken van persoonlijke homemovies.

Cast:

King Charles III, Princess Alexandra, Sarah Armstrong-Jones

A Tribute to Her Majesty the Queen (2022)

3rd op de lijst vanwege: er een ontroerende en informatieve kijkervaring van maken.

Het boeiende levensverhaal van ZM Koningin Elizabeth II, de langstzittende Britse koningin, die al meer dan 65 jaar op de troon zit. Interviews met al haar kinderen, mensen die met haar hebben samengewerkt en andere publieke figuren zijn opgenomen.

Cast:

Tony Blair, David Cameron, King Charles III

Elizabeth: A portrait in Part(s) (2022)

4th op de lijst voor: er een meeslepende documentaire van maken.

Elizabeth: A Portrait in Part(s) is een documentaire over het leven van koningin Elizabeth II, aan de vooravond van haar diamanten jubileum. De film hanteert een found-footage-benadering die laat zien dat de koningin beleefd, welbespraakt en attent is, maar ook toegewijd aan haar werk.

Cast:

Queen Elizabeth II

The Queen’s Coronation in Colour (2018)

5th op de lijst voor: historische waarde en uniek inzicht in een iconisch moment in de Britse geschiedenis.

Deze coproductie van ITV en Netflix doet precies wat er op de verpakking staat: het herschept op levendige wijze de kroning van de koningin in 1953. Het is een prachtig nagebootst inzicht in de gedenkwaardige gebeurtenis, afgewisseld met interviews van degenen die aanwezig waren en degenen die zich de dag herinneren – net nu we ons voorbereiden op een nieuwe koninklijke kroning.

Cast:

David Brown, Alastair Bruce, Lady Moyra Campbell

Spencer (2021)

6th op de lijst voor: het bieden van een opmerkelijke weergave van het leven van prinses Diana met een indrukwekkende prestatie

In de film staat Diana’s innerlijke strijd en haar zoektocht naar haar eigen identiteit centraal, te midden van de druk van het koninklijke protocol en de verwachtingen van de koninklijke familie. Terwijl ze worstelt met haar huwelijk en haar rol als prinses, probeert ze ook een manier te vinden om haar eigen geluk na te streven.

Cast:

Kristen Stewart, Timothy Spall, Sally Hawkins

Conclusie

De wereld heeft altijd een diepgaande fascinatie gehad voor de Britse koninklijke familie en haar langdurige heerseres, koningin Elizabeth II. De films en documentaires die de levens van de koningin en de koninklijke familie belichten, bieden een boeiende blik op de geschiedenis, de tradities en de menselijke aspecten van het koninklijk bestaan.Van de majestueuze dramatiseringen tot de intieme portretten van de koningin, hebben deze producties ons geholpen om de koninklijke familie op een meer persoonlijke manier te begrijpen. Ze onthullen de menselijke kant van de monarchie, de uitdagingen waarmee de koninklijke leden worden geconfronteerd en de historische gebeurtenissen die de wereld hebben gevormd.

Rika Rineke
Rika Rineke

Rika Rineke is een toegewijde schrijver met een diepe liefde voor alles wat met streaming media te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de branche, . Of je nu op zoek bent naar aanbevelingen, handleidingen voor het oplossen van problemen of het laatste streamingnieuws, Rika's artikelen op StreamingDigitally.nl zullen je zeker op de hoogte houden en entertainen.

Artikelen: 86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *