Top 10 Beste Films van Dwayne Johnson in Nederland [2023]

Dwayne Douglas Johnson (geboren op 2 mei 1972), ook bekend onder zijn ringnaam The Rock, is een Amerikaanse acteur, filmproducent en voormalig professioneel worstelaar. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de grootste professionele worstelaars aller tijden en was van essentieel belang voor de ontwikkeling en het succes van de World Wrestling Federation (WWF, nu WWE) tijdens het Attitude-tijdperk, een bloeiperiode voor de industrie in de late jaren ’90 en vroege jaren 2000. Johnson worstelde acht jaar lang voor de WWF voordat hij een acteercarrière begon. Zijn films hebben meer dan $3,5 miljard opgebracht in Noord-Amerika en meer dan $10,5 miljard wereldwijd, waardoor hij een van ‘s werelds bestverdienende en hoogst-betaalde acteurs is.
Lees Ook: In de wereld van Roiland: Beste Justin Roiland Shows [2023]

Enkele van zijn meest beroemde films zijn als volgt:

Black Adam

Bijna 5.000 jaar nadat hij werd begiftigd met de almachtige krachten van de Egyptische goden – en even snel werd opgesloten – wordt Black Adam bevrijd uit zijn aardse tombe, gereed om zijn unieke vorm van rechtvaardigheid los te laten op de moderne wereld.

Jungle Cruise (2021)

Disney’s Jungle Cruise, is een spannende rit over de Amazone met de komische kapitein Frank Wolff en de onverschrokken onderzoeker Dr. Lilly Houghton. Lily reist vanuit Londen naar het Amazonegebied en roept de hulp in van Frank om haar op La Quila, zijn gammele maar charmante boot, te vervoeren. Lily is vastberaden om een oude boom met helende krachten te vinden die de toekomst van de geneeskunde kan veranderen. Samen tijdens deze spannende zoektocht stuiten het verrassende duo op eindeloze gevaren en bovennatuurlijke krachten, verborgen in de bedrieglijke schoonheid van het weelderige regenwoud. Maar naarmate de geheimen van de verloren boom worden onthuld, worden de risico’s voor Lily en Frank alleen maar groter, omdat hun lot, en dat van de mensheid, op het spel staat.

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019)

Hobbs en Shaw volgt de diplomatieke beveiligingsagent Luke Hobbs en de losbandige Deckard Shaw. Ondanks het feit dat er nog steeds een gespannen sfeer heerst tussen de twee, brengt het lot hen opnieuw samen en moeten ze tegen hun wil samenwerken. De twee moeten het opnemen tegen een onverslagen tegenstander genaamd Brixton.

Skyscraper

Will Sawyer is een voormalig FBI-agent en oorlogsveteraan uit de Verenigde Staten die tegenwoordig de veiligheid van wolkenkrabbers beoordeelt. Terwijl hij in China is voor een opdracht, breekt er brand uit in het hoogste en veiligste gebouw ter wereld – en Will wordt er ten onrechte van beschuldigd. Nu is hij een voortvluchtige en moet hij de verantwoordelijken vinden, zijn naam zuiveren en op de een of andere manier zijn familie redden wanneer zij gevangen raken in de vuurzee.

Journey 2: The Mysterious Island

Now 17, Sean Anderson (Josh Hutcherson) ontvangt een gecodeerd noodsignaal van een eiland waar er geen zou moeten zijn. Wetende dat hij Sean niet kan weerhouden het signaal te volgen naar de bron, gaat Hank (Dwayne Johnson), Sean’s nieuwe stiefvader, samen met de tiener op een avontuur naar de Zuidelijke Stille Oceaan. Samen met helikopterpiloot Gabato (Luis Guzmán) en Gabato’s pittige dochter, Kailani (Vanessa Hudgens), gaan ze op zoek naar het eiland en redden ze de enige menselijke bewoner (Michael Caine).

Jumanji: The Next Level (2019)

Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan en Nick Jonas zijn terug in Jumanji: The Next Level, maar het spel is veranderd. Wanneer de groep terugkeert naar Jumanji om een van hun vrienden te redden, ontdekken ze dat niets is zoals verwacht. Om te ontsnappen uit het meest sinistere spel ter wereld, moeten spelers gevaren trotseren op diverse locaties, van dorre woestijnen tot besneeuwde bergen. Met nieuwe rollen voor Awkwafina, Danny Glover en Danny DeVito, onder anderen.

San Andreas (2015)

Gelegen in Californië waar een enorme aardbeving plaatsvindt, richt het verhaal van San Andreas: 3D zich op de enorme schade die het achterlaat. Het hoofdpersonage reist van Los Angeles naar San Francisco met een onconventioneel vervoermiddel, waarvan momenteel nog onduidelijk is wat het is. Hij onderneemt deze reis om het weer goed te maken met zijn ex-vrouw en zijn kinderen, die momenteel bij een andere man wonen.

Hercules (2014)

Nadat hij zijn legendarische twaalf werken heeft voltooid, heeft Hercules zijn familie verloren. Hij heeft zijn familie verloren en zweert wraak te nemen op de goden. Zijn enige plezier is vechten. In de loop der tijd heeft hij een band opgebouwd met zes soortgelijke vrienden. Ze zijn begonnen met reizen door het land en het uitvoeren van zware, gewelddadige klussen. Maar wanneer de heerser van Thracië en zijn dochter de hulp van Hercules nodig hebben om een brute en angstaanjagende krijgsheer te verslaan, ontdekt Hercules dat hij zijn verleden nooit zal ontvluchten. Hij moet opnieuw de held worden die hij ooit was en zijn eigen mythe omarmen.

Furious 6 (2013)

In het zesde deel van de Fast and Furious-franchise bevinden Dominic (Vin Diesel), Brian (Paul Walker) en hun team zich opnieuw aan de verkeerde kant van de wet terwijl ze een grote overval plannen op straat in Europa. Echter, FBI-agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) zit hen op de hielen om deze misdaad te voorkomen.

Red Notice (2021)

Een zeer dure Netflix Original met een budget van ongeveer $ 200 miljoen, waarvan 60 miljoen naar de drie hoofdrolspelers, Dwayne Johnson, Ryan Reynolds en Gal Gadot, gingen. In de film moet een Interpol-agent de meest gezochte kunstdief ter wereld opsporen.

Keert The Rock terug naar de WWE?

Eerder werd gedacht dat Johnson mogelijk zou terugkeren naar de Royal Rumble 2023, deze zou winnen en vervolgens meedoen aan WrestleMania 39. Echter, later bleek dat deze berichten onjuist waren.

Hannie Noa
Hannie Noa

Hannie Noa is een content creator op het gebied van digitale streaming en entertainment. Of het nu gaat om het ontleden van de nieuwste streamingplatforms, het beoordelen van populaire shows of het geven van tips voor het optimaliseren van je streamingervaring, de artikelen van Hannie zijn een must-read voor elke liefhebber van digitaal entertainment.

Artikelen: 79

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *