Van Schrijver tot Actrice tot Regisseur: Films van Greta Gerwig!

Duik in het veelzijdige Films universum van Greta Gerwig, een unieke kracht in de filmwereld als actrice, schrijfster en regisseuse. Haar ongeëvenaarde talent strekt zich uit over alle facetten van de cinema, en haar invloed is zowel voor en achter de camera te bewonderen.

Lees ook onze gids over: Top 10 Films van Margot Robbie in Nederland [2023]

10. Wiener-Dog (2016)

Een eigenzinnige en humoristische film met Greta Gerwig in een onvergetelijke rol.

Wiener-Dog (2016)

Deze komische anthologiefilm volgt het leven van een teckel genaamd Wiener-Dog terwijl ze verschillende eigenaren en avonturen tegenkomt. Greta Gerwig speelt de rol van Dawn Wiener.

Cast: Greta Gerwig, Danny DeVito, Ellen Burstyn

9. Nights and Weekends (2008)

Een eerlijk en onconventioneel liefdesverhaal met Greta Gerwig als co-regisseur en hoofdrolspeelster.

Nights and Weekends (2008)

Een intiem drama over de ups en downs van een langdurige relatie tussen James (gespeeld door Joe Swanberg) en Mattie (gespeeld door Greta Gerwig), terwijl ze worstelen met fysieke afstand en emotionele verbondenheid.

Cast: Greta Gerwig, Joe Swanberg

8. Jackie (2016)

Een aangrijpend biografisch drama met een opvallende bijdrage van Greta Gerwig.

Jackie (2016)

De film verkent het leven van Jacqueline Kennedy (gespeeld door Natalie Portman) in de nasleep van de moord op haar man, president John F. Kennedy. Greta Gerwig speelt de rol van Nancy Tuckerman.

Cast: Natalie Portman, Greta Gerwig, Peter Sarsgaard

7. Greenberg (2010)

Een indringend karakterdrama met een uitstekende vertolking van Greta Gerwig.

Greenberg (2010)

De film volgt Roger Greenberg (gespeeld door Ben Stiller), een onstabiele man, en Florence Marr (gespeeld door Greta Gerwig), een aspirant-zangeres en persoonlijke assistente, terwijl ze een onwaarschijnlijke band vormen tijdens een zomer in Los Angeles.

Cast: Ben Stiller, Greta Gerwig, Rhys Ifans

6. Mistress America (2015)

Een geestige komedie over vriendschap en de zoektocht naar identiteit.

Mistress America (2015)

Tracy Fishko (gespeeld door Lola Kirke), een studente in New York City, raakt bevriend met haar toekomstige stiefzus Brooke Cardinas (gespeeld door Greta Gerwig), een impulsieve en excentrieke vrouw die haar meeneemt op een avontuurlijke reis door de stad.

Cast: Greta Gerwig, Lola Kirke, Matthew Shear

5. Frances Ha (2012)

Een charmante en eerlijke film over de zoektocht naar identiteit en volwassen worden.

Frances Ha (2012)

De film volgt het leven van de 27-jarige Frances Halladay (gespeeld door Greta Gerwig), een danseres in New York City, terwijl ze worstelt met vriendschappen, carrière en volwassenheid.

Cast: Greta Gerwig, Mickey Sumner, Adam Driver

4. Little Women (2019)

Een prachtige adaptatie van de klassieke roman met een getalenteerde cast.

Little Women (2019)

De film vertelt het verhaal van de zussen March – Jo (gespeeld door Saoirse Ronan), Meg (gespeeld door Emma Watson), Amy (gespeeld door Florence Pugh) en Beth (gespeeld door Eliza Scanlen) – terwijl ze opgroeien en hun eigen paden volgen in de nasleep van de Amerikaanse Burgeroorlog.

Cast: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh

3. 20th Century Women (2016)

Een meeslepend drama met een uitstekende ensemblecast.

20th Century Women (2016)

In het Californië van de jaren ’70 helpt de excentrieke Dorothea Fields (gespeeld door Annette Bening) twee jonge vrouwen en een tienerjongen op te voeden terwijl ze hun eigen weg zoeken in een tijd van culturele verandering.

Cast: Annette Bening, Elle Fanning, Greta Gerwig

2. Lady Bird (2017)

Een meeslepende coming-of-age film met een sterke vrouwelijke cast.

Lady Bird (2017)

Een tienermeisje genaamd Christine “Lady Bird” McPherson (gespeeld door Saoirse Ronan) navigeert door haar laatste jaar op een kathieke middelbare school in Sacramento, Californië, terwijl ze haar dromen najaagt en haar relatie met haar moeder (gespeeld door Laurie Metcalf) verkent.

Cast: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Timothée Chalamet

1. Isle of Dogs (2018)

Een visueel verbluffende stop-motion animatiefilm met een unieke stemacteerprestatie van Greta Gerwig.

Isle of Dogs (2018)

In een futuristisch Japan worden alle honden verbannen naar Trash Island, waar een jonge jongen op zoek gaat naar zijn verdwenen hond. Greta Gerwig leent haar stem aan de rol van Tracy Walker.

Cast: Bryan Cranston, Koyu Rankin, Greta Gerwig

Conclusie

Met een indrukwekkende carrière als actrice, schrijfster en regisseuse heeft Greta Gerwig haar stempel gedrukt op de filmwereld. Haar veelzijdigheid en diepgaande verhalen blijven ons betoveren, en haar nalatenschap als icoon van het witte doek zal voor altijd schitteren. Blijf genieten van haar meesterwerken en laat je inspireren door de magie van Greta Gerwig in de filmkunst.

Rika Rineke
Rika Rineke

Rika Rineke is een toegewijde schrijver met een diepe liefde voor alles wat met streaming media te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de branche, . Of je nu op zoek bent naar aanbevelingen, handleidingen voor het oplossen van problemen of het laatste streamingnieuws, Rika's artikelen op StreamingDigitally.nl zullen je zeker op de hoogte houden en entertainen.

Artikelen: 86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *