Top 10 Films van Margot Robbie in Nederland [2023]

Margot Robbie is een van de meest populaire en getalenteerde actrices van deze tijd. Ze speelde in verschillende genres, van komedie tot drama, en heeft meerdere prijzen en nominaties ontvangen voor haar werk. In dit artikel bespreken we de 10 beste Films van Margot Robbie volgens de critici en het publiek, en hoe ze haar carrière begon en ontwikkelde.

Of je nu een fan bent van Margot Robbie of niet, in deze lijst zul je zeker een aantal interessante en vermakelijke films vinden om te bekijken. Bekijk hier de volledige lijst van Dwayne Johnson’s beste films in Nederland [2023], en ontdek hoe de prestaties van deze superster zich meten met die van Margot Robbie.

De beste films van Margot Robbie

Margot Robbie speelde in veel films die zowel door critici als door het publiek werden geprezen. Ze schakelt moeiteloos tussen verschillende genres, van komedie tot drama, van actie tot biografie. Maar wat zijn volgens de kenners en fans haar beste films?

10. Suicide Squad (2016)

10th op de lijst vanwege: Robbie’s elektrificerende debuut als Harley Quinn was een hoogtepunt in dit ensemble, wat het startschot was voor haar iconische vertolking.

Suicide Squad (2016)

Suicide Squad is een film gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van DC Comics. Het verhaal gaat over een groep schurken die door een geheime overheidsorganisatie worden gerekruteerd om gevaarlijke missies uit te voeren in ruil voor strafvermindering. Margot Robbie speelt Harley Quinn, de gestoorde vriendin van de Joker en een voormalig psychiater. Ze steelt de show met haar humor, energie en waanzin. Ze werd ook genomineerd voor een Critics ‘Choice Award voor beste actrice in een actiefilm.

Cast: Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie

9. Birds of Prey (2020)

9th op de lijst vanwege: Robbie’s terugkeer als Harley Quinn bracht nieuw diepgang en chaos in het personage, waardoor deze film een heerlijk en krachtig avontuur werd.

Birds of Prey (2020)

Birds of Prey is een spin-off van Suicide Squad en een vervolg op de avonturen van Harley Quinn. Na haar breuk met de Joker sluit ze zich aan bij een groep vrouwelijke antihelden om een ​​jong meisje te redden van een slechterik. Margot Robbie speelt opnieuw haar rol als Harley Quinn en is ook een van de producenten van de film. Ze brengt het personage tot leven met veel humor, stijl en actie. Ze werd ook genomineerd voor een People’s Choice Award voor favoriete filmster.

Cast: Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead, Jurnee Smollett-Bell

8. Focus (2015)

8th op de lijst vanwege: Robbie’s chemie met Will Smith en haar magnetische optreden tilde deze stijlvolle kraakthriller naar een hoger niveau.

Focus (2015)

Focus is een film over een meesteroplichter die verliefd wordt op een jonge vrouw die zijn leerling wordt. Samen voeren ze verschillende oplichtingspraktijken uit in verschillende landen. Margot Robbie speelt Jess Barrett, de slimme en sexy partner van Nicky Spurgeon, gespeeld door Will Smith. Ze heeft een goede chemie met Smith en laat zien dat ze ook over komisch talent beschikt.

Cast: Will Smith, Margot Robbie, Rodrigo Santoro

7. Bombshell (2019)

7th op de lijst vanwege: Haar indrukwekkende vertolking van Kayla Pospisil droeg bij aan de lovende kritieken en Oscar-nominaties voor deze aangrijpende film.

Bombshell (2019)

Bombshell is een film gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen. Het verhaal gaat over de vrouwen die bij Fox News werken en besluiten hun baas Roger Ailes aan te klagen wegens seksuele intimidatie. Margot Robbie speelt Kayla Pospisil, een fictieve producer die wordt gemanipuleerd en misbruikt door Ailes.

Cast: Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie

6. Babylon (2022)

6th op de lijst vanwege: Robbie’s rol in deze zeer verwachte film toont haar veelzijdigheid en sterrenkracht in een historisch drama.

Babylon (2022)

De opkomst en ondergang van talloze ambitieuze visionairs in het Hollywood van de jaren twintig worden gedreven door decadentie, losbandigheid en extravagante extravagantie, die allemaal plaatsvinden tijdens de verschuiving van de industrie van stille cinema naar het tijdperk van geluidsfilms.

Cast: Brad Pitt, Margot Robbie, Jean Smart

5. Mary Queen of Scots (2018)

5th op de lijst vanwege: Haar vertolking van Koningin Elizabeth I in dit historische drama leverde haar lovende kritieken op en toonde haar dramatische veelzijdigheid.

Mary Queen of Scots (2018)

Mary Queen of Scots is een film over het leven en de rivaliteit tussen twee koninginnen in de 16e eeuw: Mary Stuart van Schotland en Elizabeth I van Engeland. Margot Robbie speelt Elizabeth I, de protestantse koningin die wordt bedreigd door de katholieke Maria. Ze ondergaat een fysieke transformatie voor de rol en draagt ​​protheses en make-up om op Elizabeth te lijken. Ook geeft zij op indrukwekkende wijze haar complexe en krachtige persoonlijkheid weer.

Cast: Saoirse Ronan, Margot Robbie, Jack Lowden

4. The Wolf of Wall Street (2013)

4th op de lijst vanwege: Robbie’s doorbraakrol tegenover Leonardo DiCaprio hielp deze klassieker van Scorsese vorm te geven.

The Wolf of Wall Street (2013)

The Wolf of Wall Street is de film die Margot Robbie haar doorbraakrol in Hollywood bezorgde. Ze speelt Naomi Lapaglia, de vrouw van Jordan Belfort, een corrupte effectenmakelaar gespeeld door Leonardo DiCaprio. De film is een meeslepend en schandalig verhaal over hebzucht, bedrog en overdaad in de jaren negentig, geregisseerd door Martin Scorsese. Margot Robbie speelt het personage met veel charisma, sensualiteit en intelligentie. Ze houdt stand tegen DiCaprio en Scorsese en laat zien dat ze een ster in wording is.

Cast: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie

3. Once Upon a Time in Hollywood (2019)

3rd op de lijst vanwege: Haar rol als Sharon Tate in Tarantino’s ode aan Hollywood voegde hart en charme toe aan de film.

Once Upon a Time in Hollywood (2019)

Ze speelt Sharon Tate, een actrice die in 1969 werd vermoord door de volgelingen van Charles Manson. De film is een eerbetoon aan de gouden eeuw van Hollywood, geregisseerd door Quentin Tarantino. Margot Robbie speelt het personage met gratie, elegantie en vreugde. Ze brengt het leven en de dromen van Tate tot leven met weinig dialoog, maar met veel expressie.

Cast: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie

2. Barbie (2023)

2nd op de lijst vanwege: Robbie’s meeslepende vertolking in deze langverwachte film benadrukt haar veelzijdigheid en het vermogen om een iconisch personage nieuw leven in te blazen, wat deze film een absolute must-see maakt.

Barbie (2023)

Barbie en Ken genieten van hun bestaan ​​in het levendige en schijnbaar onberispelijke rijk van Barbie Land. Niettemin, als ze de kans grijpen om zich in de werkelijke wereld te wagen, worden ze al snel geconfronteerd met zowel de geneugten als de uitdagingen van het leven tussen mensen.

Cast: Margot Robbie, Ryan Gosling, Issa Rae

1. I, Tonya (2017)

1st op de lijst vanwege: Robbie’s tour de force als Tonya Harding leverde haar een Oscar-nominatie op en bevestigde haar status als een krachtige actrice.

I, Tonya (2017)

I, Tonya is een film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Tonya Harding, een kunstschaatsster die betrokken was bij een beruchte aanval op haar rivaal Nancy Kerrigan in 1994. Margot Robbie speelt Tonya Harding, de getalenteerde maar controversiële sportvrouw die wordt geplaagd door haar gewelddadige echtgenoot en moeder. Ze verandert zowel fysiek als mentaal voor de rol en leert ook schaatsen. Met empathie, nuance en humor portretteert zij Harding. Voor deze rol ontving ze haar eerste Oscar-nominatie voor Beste Actrice.

Cast: Margot Robbie, Sebastian Stan, Allison Janney

Oscarnominaties van Margot Robbie

Robbie’s eerste Oscar-nominatie kwam in 2018 toen ze een nominatie ontving voor Beste Actrice in een Hoofdrol voor haar meeslepende vertolking van Tonya Harding in ‘I, Tonya’. Deze baanbrekende prestatie demonstreerde haar opmerkelijke vermogen om diep in complexe karakters te duiken en leverde haar welverdiende lovende kritieken op.

Vervolgens werd Robbie’s veelzijdigheid als actrice verder erkend toen ze haar tweede Oscar-nominatie binnenhaalde, dit keer voor beste vrouwelijke bijrol, voor haar rol in Quentin Tarantino’s “Once Upon a Time in Hollywood” (2019). Haar vertolking van Sharon Tate demonstreerde niet alleen haar bereik, maar versterkte ook haar status als een van de meest gewilde talenten in de branche.

Aankomende Margot Robbie-film

In de komende titelloze Margot Robbie-film, die zich afspeelt in het geliefde Ocean’s Eleven-universum, zijn de verwachtingen hooggespannen. Margot Robbie en Ryan Gosling vormen de hoofdrollen in de met sterren bezaaide cast en beloven een spannende draai aan de klassieker uit het overvalgenre met hun onmiskenbare chemie en acteertalent op het scherm.

OCEANS-11-PREQUEL-MARGOT-ROBBIE-RYAN-GOSLING

Conclusie

In de indrukwekkende reeks films van Margot Robbie komt haar onbeperkte talent duidelijk naar voren. Of het nu gaat om haar iconische rol als Harley Quinn of haar meeslepende vertolkingen van echte persoonlijkheden, Robbie blijft de grenzen van haar vak verleggen. Haar toewijding aan rollen, of het nu in kaskrakers of complexe karakterstudies is, getuigt van haar passie voor verhalen vertellen. Met elk nieuw project blijft ze ons betoveren, en haar invloed op de filmwereld zal nog vele jaren voortduren. Margot Robbie is onbetwistbaar een kracht in de cinema en haar filmografie is een bron van bewondering en inspiratie voor velen.

Sem Abel
Sem Abel

Sem Abel is een techliefhebber, redacteur en schrijver, gespecialiseerd in het gebied van digitale streaming en technologie. Met een achtergrond in software engineering. Als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste streamingtechnologieën en het meeste uit je digitale entertainmentervaring wilt halen, zijn de artikelen van Sem op StreamingDigitally.nl een waardevolle bron.

Artikelen: 89

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *