Haunted Mansion Disney Plus: Bereid je voor om bang te zijn! [2023]

Ben je op zoek naar een leuke film om te kijken met je familie of vrienden? Dan is Haunted Mansion Disney Plus misschien wel iets voor jou. Deze film is gebaseerd op de beroemde attractie in de Disney-parken, waar je een ritje maakt door een vervloekt landhuis vol geesten. In deze film volg je de avonturen van de familie Evers, die een nacht moet doorbrengen in het huis en allerlei spookachtige verrassingen meemaakt. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de film. En als je onze top 10 lijst met nieuwe films op Disney Plus wilt, bekijk dan onze gids: Nieuw op Disney Plus films: Nederland TOP 10 Favorieten

Waar kan je Haunted Mansion kijken?

Je kan Haunted Mansion kijken op Disney Plus, de streamingdienst van Disney. De film is vanaf 4 oktober 2023 beschikbaar op Disney Plus. Je kan de film dus kijken op Halloween, de perfecte dag voor een spookachtige film.

Je kan ook de trailer van de film bekijken:

De film heeft een enorm budget van meer dan $ 150 miljoen!

Is Haunted Mansion een Disney-film?

Ja, Haunted Mansion is een Disney-film die gebaseerd is op de Disney-attractie met dezelfde naam. De attractie bestaat al sinds 1969 en is te vinden in verschillende Disney-parken over de hele wereld. De attractie neemt je mee naar een spookhuis waar je allerlei geesten en griezels tegenkomt. De film is een eerbetoon aan de attractie, maar heeft ook een eigen verhaal en personages.

Hoeveel Disney Haunted Mansion-films zijn er?

Er zijn twee Disney Haunted Mansion-films. De eerste film kwam uit in 2003 en heette ook The Haunted Mansion. Deze film werd geregisseerd door Rob Minkoff en speelde Eddie Murphy. De film was een komische familiefilm die gemengde reacties ontving van critici en publiek. Nu, twintig jaar later, komt deze tweede film uit met een frisse ervaring.

Is The Haunted Mansion 2023 een remake?

The Haunted Mansion 2023 is geen remake, maar een nieuwe versie van het verhaal. De film heeft andere personages, een andere plot en een andere stijl dan de film uit 2003. De film is meer gericht op de diversiteit en de cultuur van de geesten in het huis. De film heeft ook meer verwijzingen naar de attractie en de geschiedenis van het huis.

Is The Haunted Mansion 2023 een remake
De film is dus geen kopie, maar een eerbetoon aan de originele bron.

Hoe eng is Disney’s Haunted Mansion-film?

Disney’s Haunted Mansion-film is niet heel eng, maar wel spannend en grappig. De film is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar volgens de Kijkwijzer. De film bevat enkele schrikmomenten, maar ook veel humor en actie. De film is bedoeld om je te vermaken en niet om je te laten schrikken. De film heeft ook een hartverwarmende boodschap over het belang van familie en liefde.

Cast van Haunted Mansion 2023

De cast van Haunted Mansion 2023 bestaat uit bekende acteurs en actrices die goed passen bij hun rollen. Hier zijn enkele van de belangrijkste castleden:

ActeurKarakterBeschrijving
LaKeith StanfieldJim Everseen makelaar die meer tijd aan zijn werk besteedt dan aan zijn gezin.
Tiffany HaddishSara Eversde vrouw van Jim en ook een makelaar.
Owen WilsonEdward Graceyde eigenaar van het huis en een geest die al eeuwen wacht op zijn bruid.
Rosario DawsonMadame Leotaeen waarzegster wiens hoofd gevangen zit in een glazen bol.
Wallace ShawnRamsleyde butler van het huis en een geest die alles doet om zijn meester te dienen.

Haunted Mansion Disney Plus Waarderingen

De film heeft een goede waardering gekregen van zowel de critici als het publiek. Hier zijn enkele cijfers die dat laten zien:

IMDB

Op IMDb, de grootste filmwebsite ter wereld, heeft de film een score van 6,3/10

Rotten Tomatoes

Op Rotten Tomatoes hebben de critici het 38% gescoord, terwijl het publiek het 84% heeft beoordeeld

Fan Reacties

Haunted Mansion Pathé

Haunted Mansion komt op 26 juli uit in de bioscopen. Als je Haunted Mansion op het witte doek wilt zien, kun je terecht bij Pathé, de grootste bioscoopketen van Nederland. Pathé heeft ruim 30 bioscopen verspreid over het land, waar je op groot scherm en met goed geluid van de film kunt genieten. Je kunt de film in verschillende formaten bekijken zoals 2D, 3D, IMAX en Dolby Cinema. Ook kunt u kiezen voor een speciale korting, zoals een Ladies Night of een Kindergarten Cinema. Je kunt je tickets online bestellen via de website van Pathé of via de Pathé app.

FAQ’s

Wat is de leeftijdsbeperking voor Haunted Mansion?

Haunted Mansion heeft een leeftijdsbeperking van 9 jaar. Dit betekent dat de film geschikt is voor kinderen vanaf 9 jaar. De film bevat enkele scènes die angst of geweld kunnen oproepen, maar ook veel humor en avontuur. De film is niet bedoeld om te shockeren, maar om te entertainen.

Hoe lang duurt Haunted Mansion 2023?

Haunted Mansion 2023 duurt 123 minuten. Dit is een goede lengte voor een film die je aandacht vasthoudt en je niet verveelt. De film heeft een goed tempo en een duidelijke structuur. De film heeft ook geen lange of saaie scènes die je kunt overslaan.

Conclusie

“Haunted Mansion” belooft een spannende en griezelige reis naar een van de meest iconische attracties van Disney. Nu deze klassieker binnenkort op Disney Plus verschijnt, kunnen fans van alle leeftijden zich onderdompelen in de magische en mysterieuze wereld van het Haunted Mansion. Of je nu de geheimen wilt ontrafelen, de spanning wilt ervaren of gewoon wilt genieten van een dosis Disney-plezier, deze streamingervaring heeft voor elk wat wils. Dus maak je klaar om bang, gelachen en betoverd te worden terwijl je het Haunted Mansion opnieuw bezoekt, dit keer vanuit het comfort van je eigen huis. Het griezelige avontuur wacht op je, dus stap in en laat de betovering beginnen! En als je je nog niet hebt geabonneerd op Disney Plus, dan hebben we een eenvoudige handleiding waarmee je je snel kunt aanmelden: Disney Plus in Nederland

Rika Rineke
Rika Rineke

Rika Rineke is een toegewijde schrijver met een diepe liefde voor alles wat met streaming media te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de branche, . Of je nu op zoek bent naar aanbevelingen, handleidingen voor het oplossen van problemen of het laatste streamingnieuws, Rika's artikelen op StreamingDigitally.nl zullen je zeker op de hoogte houden en entertainen.

Artikelen: 86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *