Loki Seizoen 2: Van Asgard tot TVA, wat brengt dit seizoen ons? [2023]

Het Marvel Cinematic Universe (MCU) blijft ons verrassen met zijn uitgebreide verhaallijnen en complexe personages. Na het succes van het eerste seizoen van Loki op Disney Plus, kijken fans over de hele wereld reikhalzend uit naar het vervolg. Wat kunnen we verwachten van de god van het onheil in Loki Seizoen 2?

Hier is onze gids voor wat er deze maand nog meer naar Disney Plus komt

Nieuw op Disney Plus in Oktober: Verse Magie! [2023]

Wanneer komt loki seizoen 2 uit?

Het tweede seizoen van “Loki” is officieel bevestigd en staat gepland voor release op 6 oktober. Er zullen in totaal 6 afleveringen zijn, die elke vrijdag worden uitgebracht. Markeer je kalender en bereid je voor op een spannend nieuw seizoen!

Waar kun je loki seizoen 2 bekijken?

Net als het eerste seizoen zal “Loki” seizoen 2 exclusief beschikbaar zijn op Disney+. Zorg ervoor dat je een actief abonnement hebt om geen enkele aflevering te missen. Als je nog geen abonnement hebt, kun je dat ook doen via je tv-aanbieder, of je nu een KPN of Ziggo gebruiker bent.

Plot van Loki Seizoen 2

Loki is een alternatieve variant die een nieuwe tijdlijn creëerde in Avengers: Endgame (2019) uit 2012. Hij wordt door de tijd getrokken en beweegt zich tussen verleden, heden en toekomst. Dit seizoen toont Loki’s reis naar zelfinzicht, terwijl hij een nieuwe ‘familie’ vindt in de Time Variance Authority (TVA) en leert waardevolle verbindingen te leggen. Hij ontdekt een doel in het beschermen van de TVA en de vrienden die hij daar heeft gemaakt.

Loki Seizoen 2 Trailer

De officiële trailer voor het tweede seizoen geeft ons een glimp van wat we kunnen verwachten, met nieuwe personages, vijanden en avonturen voor Loki.

De intriges rondom de TVA en de tijdlijnen blijven zich ontvouwen. Na de gebeurtenissen van het eerste seizoen zijn er veel onbeantwoorde vragen en mysteries die opgelost moeten worden.

Wat gebeurde er in seizoen 1 van Loki?

Na het stelen van de Tesseract tijdens de gebeurtenissen van Endgame (2019), wordt een alternatieve Loki naar de mysterieuze TVA gebracht. Dit bureaucratische lichaam, dat buiten tijd en ruimte bestaat, houdt toezicht op de tijdlijn. Loki krijgt een ultimatum: uit de realiteit worden gewist als een ‘tijdvariant’ of de tijdlijn herstellen en een grotere dreiging tegenhouden.

Loki belandt in zijn eigen misdaadthriller, reist door de tijd, op jacht naar een vrouwelijke versie van zichzelf genaamd Sylvie. Het eerste seizoen eindigt met het breken van de tijdlijn en de vorming van een multiversum.

Cast van Loki S2

Tom Hiddleston keert natuurlijk terug als Loki, samen met enkele bekende gezichten en nieuwe toevoegingen aan de cast:

 • Sophia Di Martino als Sylvie
 • Gugu Mbatha-Raw als Renslayer
 • Wunmi Mosaku als Hunter B-15
 • Eugene Cordero als Casey / Hunter K-5E
 • Tara Strong als Miss Minutes
 • Sasha Lane als Hunter D-90
 • Owen Wilson als Mobius
 • Jonathan Majors als He Who Remains en Victor Timely (een variant van Kang the Conqueror)
 • Rafael Casal als Hunter X-5 / Brad Wolfe
 • Kate Dickie als General Dox
 • Liz Carr als Judge Gamble
 • Ke Huy Quan als Ouroboros “O.B.”

Loki Seizoen 2 Aflevering 1 – Ouroboros

In de eerste aflevering van het tweede seizoen van ‘Loki’ bevinden we ons volledig in de TVA. Loki worstelt met het fenomeen ‘time-slipping’ als gevolg van de tijdgerelateerde avonturen van hem en Sylvie. Al zou dit fenomeen zich binnen de TVA niet moeten kunnen voordoen volgens Ouroboros, een nieuw personage.

Terwijl het Temporal Loom dreigt in te storten, moet Loki zichzelf ‘snoeien’ om zijn tijdlijn te stabiliseren. Tegelijkertijd krijgen we een glimp van Sylvie’s toekomst, die nu in 1980 in Broxton, Oklahoma werkt. Nu de Temporal Loom is gestabiliseerd en Loki’s tijdprobleem is opgelost, lijkt het belangrijkste doel nu het vinden van Sylvie te zijn en het begrijpen van de dreiging van Kang en de nieuwe tijdlijnscenario’s.

Loki Review: Fans en Critici

Het tweede seizoen van “Loki” heeft al veel aandacht getrokken van zowel fans als critici. De vroege recensies zijn overwegend positief, waarbij de verhaallijn en personage-ontwikkeling veel lof krijgen.

Loki Seizoen 2 IMDb

Op IMDb heeft het nieuwe seizoen al een indrukwekkende score (8.5/10), wat aangeeft dat het bij het publiek in de smaak valt.

Komt er een seizoen 3 van Loki?

Hoewel het tweede seizoen nog in volle gang is, zijn er al geruchten over een mogelijk derde seizoen. Fans hopen op een bevestiging van Disney+ in de nabije toekomst.

Veelgestelde Vragen

Zal Loki Thor opnieuw ontmoeten?

Ja, er gaat een gerucht dat Thor en Loki opnieuw samen te zien zullen zijn in Avengers: Kang Dynasty. Ze zouden samen kunnen vechten tegen een variant van Kang.

Komt er een Avengers 5?

Marvel heeft Avengers 5, ook bekend als Avengers: The Kang Dynasty, uitgesteld als onderdeel van een grote herziening van Fase Vijf en Zes. Deze aankomende Avengers-film, die deel uitmaakt van een dubbele afsluiting van The Multiverse Saga, zal nu een jaar later verschijnen dan oorspronkelijk gepland, namelijk in 2025.

Hoe vaak is Loki gestorven?

Loki, de God van het Bedrog, heeft in het Marvel Cinematic Universe meerdere keren zijn dood gefingeerd of is daadwerkelijk gestorven. In “Thor” leek hij te sterven door in een zwart gat te vallen, maar hij overleefde. In “Thor: The Dark World” werd zijn dood in scène gezet, terwijl hij in “Avengers: Infinity War” daadwerkelijk door Thanos werd gedood. Daarnaast is er een variant van Loki die in “Loki” (2021) werd “gepruned” door de TVA. In totaal is de originele Loki drie keer gestorven, terwijl zijn variant twee keer is gestorven.

Conclusion

“Loki” seizoen 2 belooft een spannend vervolg te worden op het al populaire eerste seizoen. Met nieuwe avonturen, personages en tijdlijn-antwoorden, is dit een seizoen dat je niet wilt missen. Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van alle updates en je abonneert op Disney+ om niets te missen!

Hannie Noa
Hannie Noa

Hannie Noa is een content creator op het gebied van digitale streaming en entertainment. Of het nu gaat om het ontleden van de nieuwste streamingplatforms, het beoordelen van populaire shows of het geven van tips voor het optimaliseren van je streamingervaring, de artikelen van Hannie zijn een must-read voor elke liefhebber van digitaal entertainment.

Artikelen: 79

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *