Oscar 2023 Beste Beeld Brawl: Banshees van Inisherin tegen Top Gun: Maverick

Terwijl de Oscars 2023 nadert, is er al veel speculatie over welke films de gewilde gouden beeldje zullen gaan mee naar huis nemen. Twee films die veel aandacht krijgen zijn Top Gun: Maverick en Banshees of Inisherin. Beide films zijn zeer geliefd bij zowel het publiek als bij critici, maar welke film heeft de beste kans op de Oscars dit jaar? Laten we eens wat dichterbij kijken naar elke film en hun kansen evalueren!

Lees ook: Oscar Best Acteur Gevecht: Austin Butler tegen Paul Mescal

Top Gun: Maverick

Top Gun: Maverick, de langverwachte vervolg op de blockbuster uit 1986 Top Gun, is geregisseerd door Joseph Kosinski. De film heeft Tom Cruise in de titulaire rol van Maverick, natuurlijk. De film volgt Maverick, nu een vlieginstructeur, terwijl hij een nieuwe generatie piloten traint. Dit omvat Bradley Bradshaw (Miles Teller), de zoon van Maverick’s late vriend Goose. Maverick stuit ook op zijn verleden en komt tijdens de film ook met zijn eigen persoonlijke demonen te maken.

De eerste Top Gun was een enorm succes en wordt nog steeds door velen geliefd. De sequel was al jaren in ontwikkeling, en fans wachtten met smart op de release. Natuurlijk was er altijd twijfel of de film aan zijn voorganger kon tippen.

De eerste Top Gun was een enorme hit en wordt nog steeds door velen geliefd. De sequel werd al jaren ontwikkeld en fans wachtten gretig op de release. Natuurlijk was er altijd twijfel of de film zijn voorganger zou evenaren.

Vaak worden vervolgen niet zo goed ontvangen door critici als hun voorgangers, en Top Gun: Maverick had veel om aan te leveren. Met name met het succes van de originele – een klassieker. Maar dat twijfel werd enigszins weggenomen toen de trailer voor Top Gun: Maverick goed ontvangen werd door het publiek. Veel mensen prijzen de prachtige visuals en de opwindende actie-sequenties.

Echter, de uitgave van de film was een hele andere hoofdstuk. Het nam de wereld met storm, met fans die bijna alles wat het bood liefhadden. Van de sterrenkracht van de film met Cruise en Teller als leiders van de cast tot zijn trouw aan traditionele Hollywood-waarden. Treffend herinnerend aan films uit het verleden.

Kriticus Larushka Ivan-Zadeh van Metro Krant schreef: “Gebrand verbluffend blockbuster nostalgie uit de jaren 80 toen Tom Cruise en producer Jerry Bruckheimer bewezen dat ze ze nog steeds zo kunnen maken als vroeger.”

Echte stunts en echte luchtvaartuigen

Met het oog op authenticiteit werden alle vliegscene met echte Amerikaanse marine F/A-18-jets geschoten, waarbij uitgebreide training nodig was. Het resultaat was een ongelooflijke visuele ervaring die zowel realistisch als bijzonder was. De film ging verder met $85 miljoen te verdienen in zijn tweede week.

De meest indrukwekkende aspecten van Maverick zijn de intense actiesequenties. Met adembenemende vluchten op laag niveau en luchtgevechten. Niet te vergeten, Cruise zit op een motorfiets met zijn iconische Top Gun-leren jasje. Begeleid door een opzwepend origineel score van Harold Faltermeyer (met aanvullende cues van Hans Zimmer en Lorne Balfe), zijn deze scènes echt adembenemend.

Eddie Hamiltons vaardige bewerking creëerde een coherente en spannende weergave toen de jets door de atmosfeer vlogen, met nauwelijks gemiste bewegingen die het publiek aan de rand van hun stoel houden. De impact van deze scènes is zo diepgaand dat het grote scherm zelfs te klein lijkt voor deze wonderen.

Even opmerkelijk waren de emotionele momenten in Maverick die onverwachte klappen voor het hart leverden. Terwijl we voorbereid waren op meer luchtacrobatiek van Maverick, hadden we de aangrijpende momenten niet verwacht. Vooral die die tranen in onze ogen brachten. Uiteindelijk is de film een verzadigende mix van hart en adrenaline die het een uitstekende nominatie maakt.

Banshees of Inisherin

De Banshees van Inisherin is een drama film geregisseerd door Martin McDonagh, die bekend staat om zijn werk aan films zoals Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, en In Bruges. Het verhaal speelt zich af tegen het decor van een afgelegen eiland voor de kust van Ierland.

Pádraic (Colin Farrell) is diepbedroefd wanneer zijn beste vriend Colm (Brendan Gleeson) hun band plotseling abrupt beëindigt. Vastbesloten om hun vriendschap te redden, gaan Pádraic, zijn zus en een getroebleerde jonge eilandbewoner op een missie. Om hun gebroken relatie op elke mogelijke manier te herstellen.

Ondanks Colm steeds meer vastberaden wordt in zijn besluit, stelt hij Pádraic een ultimatum. Dit ultimatum zet een kettingreactie in gang met verwoestende gevolgen die niet te voorzien waren.

De film heeft veel te bieden. Met een sterke cast en een regisseur met een bewezen staat van dienst van het maken van kritisch geprezen films. McDonagh staat bekend om zijn scherpe schrijfwerk en donkere humor, en Banshees of Inisherin is geen uitzondering.

Hij vangt de subtiliteiten en complexiteiten van het verhaal op door visueel verbluffende scènes en goed geconstrueerde dialogen. De film is een heerlijke mengeling van satire, absurditeit en paradox en het is geen verrassing dat het maar liefst negen Oscar-nominaties heeft gekregen. Zijn unieke mix van tragedie en komedie maakt het een must-see voor iedereen die waarderende kijkt naar denkbeeldig cinema.

Lof van critici

David Stratton van The Australian loof het film als volgt: “The Banshees of Inisherin is niet alleen een prachtig geschreven scenario. Deze diepgaande, warmhumorige, prachtig gespeelde en mooi gefotografeerde (door Ben Davis) film is een groot werk en staat bovenaan mijn lijst voor de beste film van 2022.”

Farrells acteren kan niet onopgemerkt blijven in de film. Hij heeft zijn publiek veroverd met zijn natuurlijke charisma en charme gedurende zijn carrière. Maar de laatste jaren heeft hij een opmerkelijk bereik aan emoties en diepte getoond als een leidende man in films zoals The Lobster en After Yang. In zijn laatste rol als de boosaardige Penguin in The Batman verandert hij zelfs volledig zijn uiterlijk met protheses.

Echter, het is in The Banshees of Inisherin waar Farrell zijn meest krachtige optreden tot nu toe levert. Wat het nog indrukwekkender maakt, is dat hij een vaak onderschat personage speelt, net als hijzelf.

Farrell levert een indrukwekkende uitbeelding van Pádraic, een zachtaardige boer die zijn hele leven op het fictieve eiland Inisherin voor de kust van Ierland heeft doorgebracht, en wiens stille kracht vaak over het hoofd wordt gezien. Het is een oprecht betoverende prestatie die Farrells veelzijdigheid als acteur bewijst en de film tot wat het is maakt.

De adembenemende diepte van karakterisering in deze film is verbazingwekkend, vooral als het gaat om de portrettering van de twee hoofdrolspelers. Terwijl Farrell en Gleeson elkaar tegenover staan, wordt hun turbulente dynamiek een fascinerende studie van tegenover elkaar staande krachten in conflict. Het is een zeldzaam genoegen om een ​​film te zien die de complexiteit van een gebroken vriendschap met zo’n poëtische drama kan vastleggen.

Top Gun: Maverick tegen Banshees of Inisherin – De Oscars 2023 Winnaar?

Kansen van Inisherin’s om de Oscars te winnen komen met een kleine hindernis. De film is niet zo bekend als Top Gun: Maverick, wat de kans op winnen kan verkleinen. Echter is Top Gun: Maverick geen drama film, en drama films zoals Nomadland, Parasite, Green Book, The Shape of Water, enz. winnen meestal de Oscars.

Plus, de nominatie van Top Gun: Mavericks kan zijn omdat de Academie wil reageren op het beeld dat hun selecties te obscure zijn. Zo worden er meer commercieel succesvolle films erkend. Ook kan dit een tactiek zijn om de kijkersaantallen van de Oscars te verhogen door grootse blockbusterfans aan te trekken om de show te bekijken in antwoord op verwachtingen.

Dus, terwijl Top Gun: Maverick een kans heeft om zijn vijf andere Oscar-nominaties te winnen, lijkt de kans dat hij deze categorie wint relatief dun.

hania ali
hania ali

Hania Ali is een streamingjournalist en een van de oudste leden van Streaming Digitally. Ze heeft geschreven over fantasy, sci-fi, romantiek en wat dan ook. Naast schrijfster is ze lerares.

Artikelen: 35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *