20 extra shows die nu beschikbaar zijn om te streamen en die fans van Game of Thrones zullen aanspreken

Gedurende zijn acht seizoenen gaf Game of Thrones fans enkele van de meest opwindende momenten in de televisiegeschiedenis. Ondanks het ongelukkige einde van de serie zal Westeros en Essos, en zijn hoge fantasiële sfeer, altijd in onze herinneringen gegrift blijven. De serie zal proberen een deel van die charme voor een lange tijd te repliceren.

Je kunt een leegte voelen nadat je alle 73 afleveringen van Game of Thrones hebt afgerond en je zult geïnteresseerd zijn om iets nieuws te beginnen dat je dezelfde prachtige schrijfstijl, setting, toon of spanning geeft zoals de serie dat heeft gedaan. Ik heb een lijst samengesteld van 20 shows die vergelijkbaar zijn met Game of Thrones.

Lees ook: /geostorm-op-netflix

‘Peaky Blinders’

Deze Britse misdaaddrama speelt zich af in Birmingham, Engeland, in de jaren direct na de Eerste Wereldoorlog, waardoor een heerlijk verfrissende ervaring wordt geboden. Gangbaas Thomas Shelby (Cillian Murphy) is de protagonist en de serie beschrijft zijn moeizame opkomst tot rijkdom en macht.

Genre: Misdaad en Drama

IMDb: 8,8

De Initiator: Steven Knight

Met Cillian Murphy, Paul Anderson en Sophie Rundle in de hoofdrol.

OTT: Netflix

‘Outlander’

Elementen uit de geschiedenis worden gecombineerd met tijdreizen in deze aantrekkelijke en intrigerende Schotse aanpassing van een bestsellerserie. Je zult het niet kunnen neerleggen voor de zes seizoenen aan spannende wereldwijde avonturen.

Genre: Drama, Fantasy, en Romantiek

R. D. Moore, Auteur

Caitriona Balfe, Sam Heughan en Sophie Skelton spelen de hoofdrollen.

OTT: Netflix

The Witcher

Kijk niet verder dan The Witcher als je een serie met adel, tovenaars, magie, romantiek en actie wilt. Je hebt een gezonde dosis fantasie nodig, en precies dat krijg je van deze Netflix-sensatie.

Genre: Actie, Avontuur en Drama

Foundation

Gebaseerd op de sciencefictionreeks van Isaac Asimov, is Foundation een politieke dramaserie in de ruimte over een wiskundige die het einde van de planeet voorspelt, maar door de mensen in macht wordt genegeerd. De heersende elite verbande hem en zijn aanhangers naar een afgelegen deel van de melkweg, waar ze een manier moeten bedenken om de strijd te beëindigen. De show zal worden uitgezonden op Apple TV +.

IMDb: 7,4

Josh Friedman en David S. Goyer zijn de scheppers.

Knightfall

Een bende Tempeliers vertrokken naar het Heilige Land en daarbuiten om te strijden terwijl ze vechten om de Graal te beschermen.

IMDb: 6,8

Auteurs: Don Handfield, Richard Rayner

Marco Polo

Met inspiratie van historische personen die groter waren dan het leven, vertrekt de jonge Marco Polo op een episch avontuur dat hem naar het paleis van Kublai Khan in het verre oosten brengt.

The Wheel of Time

Om te bepalen welke van hen de beroemde “Dragon” is, het persoon aan het hart van een vaag profetie dat ofwel de verwoesting van het universum veroorzaakt of het redt, gaat een groep moedige individuen op een reis door de hele wereld. Michael McElhatton, die Roose Bolton speelde in Game of Thrones, verschijnt in de filmadaptatie van de boekenreeks The Wheel of Time.

Genre: Action, Adventure, and Drama 

IMDb: 7.1

Originator: Rafe Judkins

Featuring Rosamund Pike, Daniel H. Henney, and Madeleine Madden.

OTT: Amazon Prime 

Rome

Volg mee in deze epische (en soms bloedige) historische serie terwijl de opkomst van het Romeinse Rijk wordt geschetst.

Genre: Action, Drama, and History 

IMDb: 8.7 

 Bruno Heller, William J. MacDonald, and John Milius are the creators.

Comprising of Kevin McKidd, Ray Stevenson, and Polly Walker in starring roles.

OTT: HBO Max 

Vikings

Met het oog op avontuur en frisse beginselen in het westen, vertrokken Ragnar Lothbrok en zijn bemanning op een zes-seizoenen reis die hun verrichtingen documenteert. De sage komt tot een hoogtepunt met een confrontatie tussen Ragnar en zijn aartsvijand Graaf voor macht, buit en gebied.

Genre: Actie, Avontuur en Drama

IMDb: 8,5

Shadow and Bone

Deze epische serie is gebaseerd op het werk van Leigh Bardugo en speelt zich af in een wereld die in tweeën is gescheurd door een mysterieus gebied dat bekend staat als The Fold, bewoond door monsters. Stel je de militaire intriges van “Game of Thrones” voor met de toevoeging van magische scholen en complexe overvallen.

IMDb: 7,6

Eric Heisserer, de schepper.

De cast bevat Jessie Mei Li, Ben Barnes en Archie Renaux.

Spartacus: Blood and Sand

Gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van een Thracische gladiatoren die een opstand leidde tegen de Romeinse Republiek, viert deze show de triomf van vrijheid boven tirannie. Na verlaten te zijn door zijn metgezellen en gedwongen tot slavernij, komt een gladiator naar voren. Een meeslepend verhaal over de strijd van een man om onafhankelijkheid van een monarchie. Geweld, bloedvergieten, naaktheid en de oude Romeinse geschiedenis zijn allemaal kenmerkend voor de show.

Genre: Action, Adventure, and Biography 

IMDb: 8.5

Originator: Steven S. DeKnight

Cast: Andy Whitfield, Lucy Lawless, and Manu Bennett

OTT: Netflix 

The Tudors

Deze fictieve vertelling geeft het verhaal weer van de opkomst van de macht en de vervolgende seksuele excessen van de jeugdige Koning Hendrik VIII. Deze serie toont de 16e eeuw en het leven van de mensen die leefden onder zijn regel. Zwaarden worden zonder aarzelen getrokken en gebruikt tegen de boeren, en tirannie zal nieuwe hoogte bereiken. Hoewel sommige feitelijke onjuistheden zijn uitgesloten, is de show desondanks fascinerend en vol tragische verhalen.

Maker: Michael Hirst.

Een cast met Jonathan Rhys Meyers, Henry Cavill en Anthony Brophy.

Da Vinci’s Demons 

Leonardo Da Vinci was geen doorsnee persoon, wat ervoor zorgt dat zijn erfenis jarenlang zal voortduren. Hij was een veelzijdig talent wiens roem verspreidde van Florence door heel Italië: een uitvinder, dromer, idealist, geliefde en zwaardvechter. Intense romantische momenten komen samen met schokkende afbeeldingen van cultusrituelen en bovennatuurlijke wezens. Het programma moet echter niet serieus worden genomen als documentaire, aangezien het is gebaseerd op onvoldoende gegevens.

Genre: Avontuur, Biografie en Drama

IMDb: 7,9

His Dark Materials

Zijn donkere materialen, een fantasy-serie op HBO met James McAvoy in de hoofdrol, is gebaseerd op een trilogie boeken met dezelfde naam van de romanschrijver Philip Pullman. De plot volgt Lyra, een jonge wees die de taak heeft om een profetie te vervullen die de loop van de geschiedenis zal veranderen.

Genre: Adventure and Drama 

IMDb: 7.8

Starring Dafne Keen, Brian Fisher, and Amir Wilson

OTT: HBO Max 

The Crown

Hoe zit het met echte geschiedenis? Hoewel The Crown zich afspeelt in meer recente tijden, heeft het Matt Smith (Huis van de Draak) als een jonge Prins Philip, die een belangrijke speler was in de veldslag van de Rozen van de 15e eeuw die veel van Game of Thrones heeft geïnspireerd.

Genre: Biografie, Drama, en Geschiedenis

Genre: Biography, Drama, and History 

IMDb: 8.7

Creator: Peter Morgan

Features Claire Foy, Olivia Colman, and Imelda Staunton in lead roles.

OTT: Netflix 

The Last Kingdom

De Deense invasoren ontvoeren een kleine Engelse kind en brengen hem op in Denemarken met een sterke vrouw. Na vele jaren, voegen hij en de dochter zich samen om wraak te nemen voor hun vermoorde vader.

Genre: Actie, Avontuur en Geschiedenis

Sterren: Alexander Dreymon, Eliza Butterworth, Arnas Fedaravicius

House of the Dragons

Het Huis van de Draak is een prequelreeks ten opzichte van “Game of Thrones”, die zich afspeelt ongeveer 200 jaar voor de gebeurtenissen van “Thrones” en zich focust op een burgeroorlog onder de Targaryen dynastie. Zonder erfgenaam om hem op te volgen, heeft de oude koning Viserys de zaadjes van burgerlijke twisten gezaaid, terwijl de rest van het koninkrijk vecht om te bepalen wie op de IJzeren Troon zal zitten.

Genre: Action, Adventure, and Drama 

IMDb: 8.5

Creators: Ryan J. Condal and George R.R. Martin

Playing lead roles are Rhys Ifans, Matt Smith, and Fabien Frankel.

OTT: HBO Max

The Ring of Power

De Ringen van Kracht is een prequel-serie van de wild populair geworden Lord of the Rings-film, waarmee Tolkien’s beroemde fantasiewereld terugkomt. Het is Galadriels missie om de terugkeer van de kwade heer Sauron en zijn plannen om een schaduw te werpen over al Middle-earth te voorkomen.

Genre: Action, Adventure, and Drama 

IMDb: 6.9

Creators: Patrick McKay, John D. Payne

Starring Morfydd Clark, Ismael Cruz Cordova, and Charlie Vickers

OTT: Amazon Prime

Black Sails 

Black Sails is ingesteld 20 jaar voor de gebeurtenissen van Schat-eiland en volgt Kapitein Flint (Toby Stephens), een angstaanjagende piraat die vecht om New Providence-eiland te beschermen tegen de Britten en Spanjaarden.

Auteurs: Robert Levine, Jonathan E. Steinberg

Sterren: Jessica Parker Kennedy, Toby Stephens, Hannah New

American Gods

Oude goden en hedendaagse idolen staan tegenover elkaar in deze accuraat aangepaste versie van Neil Gaiman’s bekende boek, Laat je meevoeren in de vreemdheid en amuseer je.

Genre: Drama, Fantasy, and Mystery 

IMDb: 7.7

Creators: Bryan Fuller, Michael Green

Stars: Ricky Whittle, Emily Browning, Yetide Badaki

OTT: Starz

Hannie Noa
Hannie Noa

Hannie Noa is een content creator op het gebied van digitale streaming en entertainment. Of het nu gaat om het ontleden van de nieuwste streamingplatforms, het beoordelen van populaire shows of het geven van tips voor het optimaliseren van je streamingervaring, de artikelen van Hannie zijn een must-read voor elke liefhebber van digitaal entertainment.

Artikelen: 79

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *