The Exorcist Believer: Een Vervolg Dat Vijftig Jaar In De Maak Is! [2023]

Het duister is terug en krachtiger dan ooit. “The Exorcist Believer” belooft de grenzen van jouw angsten te verleggen met zijn schokkende verhaallijn en intens acteerwerk. Deze film, die de traditionele horror naar een hoger niveau tilt, is niet voor de zwakkeren onder ons. De nachtmerries wachten op je…

Ben je een liefhebber van het horror genre? Mis dan ook onze lijst met Infernal Terrors: horrorfilms gebaseerd op demonen niet, een onmisbare gids voor elke horrorfan.

De release-datum van The Exorcist Believer

“The Exorcist: Believer” maakt deel uit van een trilogie en zal in de bioscopen verschijnen op 5 oktober 2023. Deze datum werd voorafgegaan door een geplande release op 13 oktober, maar de film is een week vervroegd om de concurrentie met de concertfilm “Taylor Swift: The Eras Tour” te vermijden.

Bekijk Trailer

Hier is de nieuwste trailer van The Exorcist: Believer!

Het Plot en Verhaallijn van The Exorcist Believer

Wanneer zijn dochter Angela en haar vriendin Katherine tekenen van demonische bezetenheid vertonen, zet dit een reeks gebeurtenissen in gang die de alleenstaande vader Victor Fielding dwingen het dieptepunt van het kwaad onder ogen te zien. Angstig en ten einde raad wendt hij zich tot Chris MacNeil, de enige levende persoon die ooit zoiets heeft meegemaakt.

Hoe eng is de laatste Exorcist? – Leeftijdsclassificatie

De film is door de Motion Picture Association beoordeeld als R vanwege gewelddadige inhoud, verontrustende beelden, taalgebruik en seksuele verwijzingen.

Producenten, Regisseurs en Cast

“The Exorcist: Believer”, geregisseerd door David Gordon Green, is geschreven door Peter Sattler en Green, gebaseerd op personages van William Peter Blatty. Geproduceerd door Jason Blum van Blumhouse en het Robinson-duo van Morgan Creek Entertainment, zijn bij de film ook uitvoerende producenten als Danny McBride en David Gordon Green betrokken.

Dit project is een samenwerking tussen Universal Pictures, Blumhouse, Morgan Creek Entertainment en Rough House Pictures.

ActeurKarakter
Leslie Odom JrVictor Fielding – Een rouwende weduwnaar op zoek naar antwoorden na de mysterieuze verandering in zijn dochter Angela.
Lidya JewettAngela – Victor’s 13-jarige dochter die na een verdwijning vreemd gedrag vertoont.
Olivia MarcumKatherine – Angela’s vriendin die ook verdwijnt en vreemd gedrag vertoont na terugkomst.
Ellen BurstynChris MacNeil – Moeder van Regan uit de originele film, biedt inzicht in de mysterieuze gebeurtenissen.
Ann Dowdde buurvrouw – Een mysterieus personage verbonden aan de bovennatuurlijke gebeurtenissen.

Populaire castleden van Exorcist: Believer

 • Ann Dowd
  • Bekend van: “The Handmaid’s Tale”, “Hereditary”
  • Rol in de film: Buurvrouw van Victor en Angela
  • Prijzen: Emmy-winnaar
 • Jennifer Nettles
  • Bekend van: “Harriet”, “The Righteous Gemstones”
  • Rol in de film: Katherine’s moeder en goede vriend van Angela
  • Prijzen: Grammy-ontvanger
 • Norbert Leo Butz
  • Bekend van: “Fosse/Verdon”, “Bloodline”
  • Rol in de film: Katherine’s vader
  • Prijzen: Tweevoudig Tony-winnaar

The Exorcist Believer IMDb en Rotten Tomatoes Ratings

Hoewel de film nog niet is vrijgegeven voor het grote publiek. De recensies van critici zijn uit:

 • IMDb: 5.8/10 – Een gemiddelde score, wat suggereert dat de film gemengde reacties heeft gekregen van het publiek.
 • Rotten Tomatoes: 23% – Een lage waardering, wat aangeeft dat de meerderheid van de critici de film niet gunstig heeft beoordeeld.

Het historische succes van The Exorcist (1973)

De originele Exorcist-film, gebaseerd op de bestverkochte roman van William Peter Blatty, heeft het culturele landschap voor altijd getransformeerd. De film overtrof de verwachtingen van de box office, kreeg tien Academy Award®-nominaties en schreef geschiedenis als de eerste horrorfilm die een nominatie voor Beste Film ontving.

Publieksreacties op Social Media

Dit is hoe de fans reageren op de nieuwste exorcist film:

Veelgestelde Vragen

Is The Exorcist: Believer een vervolg?

Ja, “The Exorcist: Believer” is een vervolg op de originele “The Exorcist” film uit 1973. Het is een direct vervolg en speelt zich vele jaren na de gebeurtenissen van de originele film af.

Op welk streamingplatform kun je The Exorcist Believer bekijken?

“The Exorcist: Believer” wordt aanvankelijk exclusief in bioscopen vertoond. Na afloop van de bioscoopperiode zal de film exclusief te streamen zijn op Peacock, de streamingdienst van Universal.

Komt er nog een Exorcist film?

Ja, Universal en Blumhouse hebben al een datum vastgesteld voor de tweede film in de vervolgtrilogie, genaamd “The Exorcist: Deceiver”. Deze staat gepland voor release op 18 april 2025, tijdens het Paasweekend.

Conclusie

De angstaanjagende wereld van “The Exorcist” is terug, een film die belooft het publiek op het puntje van hun stoel te houden. Met een complexe verhaallijn over een vader die het kwaad onder ogen ziet wanneer zijn dochter tekenen van demonische bezetenheid vertoont, en een cast die zowel nieuw talent als iconische namen uit de originele film omvat, biedt deze film zowel nostalgie als nieuwe schrikken.

Hoewel de kritische beoordelingen gemengd zijn, met IMDb die een gemiddelde score geeft en Rotten Tomatoes die minder gunstig is, wachten de ware horrorfans nog steeds met ingehouden adem op deze nieuwe release. Als je op zoek bent naar een angstaanjagende filmervaring, markeer dan 5 oktober 2023 in je agenda.

Hannie Noa
Hannie Noa

Hannie Noa is een content creator op het gebied van digitale streaming en entertainment. Of het nu gaat om het ontleden van de nieuwste streamingplatforms, het beoordelen van populaire shows of het geven van tips voor het optimaliseren van je streamingervaring, de artikelen van Hannie zijn een must-read voor elke liefhebber van digitaal entertainment.

Artikelen: 79

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *