Top Boy Seizoen 3 op Netflix: Erug Naar de Onderwereld! [2023]

Top Boy is een van de meest populaire en spannende series op Netflix. Het derde seizoen, dat in september 2023 uitkomt, is nu al een groot succes bij fans en critici. Maar wat is Top Boy eigenlijk en waar gaat het over? Wie zijn de hoofdpersonen in Top Boy seizoen 3? Hoe is Top Boy seizoen 3 tot stand gekomen dankzij Drake? Wat zijn de belangrijkste thema’s en conflicten in Top Boy seizoen 3? Hoe reageren fans en critici op Top Boy seizoen 3? Wat kunnen we verwachten van Top Boy seizoen 4? In dit artikel geven we je alle antwoorden op deze vragen en meer. Lees verder en ontdek alles over Top Boy seizoen 3 op Netflix. Wil je weten wat er deze maand nog meer nieuw is op Netflix?

Wanneer Komt Top Boy Seizoen 3 op Netflix?

Alle afleveringen van Top Boy seizoen 3 zijn uitgebracht op 7 september 2023.

Wat is Top Boy en waar gaat het over?

Top Boy is een Britse misdaadserie die het leven volgt van drugshandelaren en bendes in de fictieve Summerhouse-wijk in Oost-Londen. De serie begon in 2011 op Channel 4, maar werd na twee seizoenen geannuleerd. Dankzij de inspanningen van de Canadese rapper Drake, die een grote fan was van de show, werd Top Boy nieuw leven ingeblazen door Netflix in 2019. Het derde seizoen is eigenlijk het vijfde als je de originele afleveringen meetelt.

Ziet er best spannend uit, nietwaar?

Hoeveel afleveringen zijn er in Top Boy Seizoen 3?

Er zullen 6 afleveringen zijn in het derde seizoen van Top Boy.

 1. Step Back: Dushane steunt Shelley’s nieuwste zakelijke onderneming, terwijl Sully te maken krijgt met een onverwachte en onheilspellende uitkomst.
 2. The Tour: Jaq deelt quality time met haar zus Lauryn, terwijl Sully met een nieuwe dreiging wordt geconfronteerd. Dushane blijft echter sceptisch en staat erop hem te helpen.
 3. Birthday Party: Dushane gaat op zoek naar zijn investeringen, Sully bedenkt een plan om zijn nieuwe partners tegen te werken, en Shelley’s ambities worden verbrijzeld.
 4. The Food Is Killing Us: Stefan en Erin boeken vooruitgang in hun relatie, Shelley besluit de zaken met Dushane te beëindigen en Jaq begint aan alles te twijfelen.
 5. Has It Come To This: Na een gewaagde manoeuvre vlucht Jaq en laat Sully achter op zoek naar antwoorden, terwijl Dushane ontdekt dat onderzoekers hem op de hielen zitten.
 6. If We Are Not Monsters: Terwijl Summerhouse in vlammen opgaat, probeert Jaq het goed te maken, treft Dushane regelingen om te verdwijnen en wordt Sully geconfronteerd met een angstaanjagende figuur uit zijn geschiedenis.

Wie zijn de hoofdrolspelers in Top Boy seizoen 3?

De hoofdrolspelers in Top Boy seizoen 3 zijn:

ActeurKarakterBeschrijving
Ashley WaltersDushaneAmbitieuze en sluwe leider van de Summerhouse-bende
Kane RobinsonSullyZijn gewelddadige en loyale partner
Araloyin OshunremiStefanDushane’s neefje en leerling
Michael WardJamieJonge en geduchte baas van een rivaliserende bende
Lisa DwanLizzieEen corrupte politieagente die samenwerkt met Dushane
Jasmine JobsonJaqSully’s rechterhand en bendelid
Veel van de acteurs zijn ook bekende muzikanten in het Verenigd Koninkrijk, wat bijdraagt aan de authenticiteit en de sfeer van de serie.

Hoe reageren fans en critici op Top Boy seizoen 3?

Critici beoordelingen:

 • Zeer goed ontvangen, score van 8,4 op IMDb en 95% op Rotten Tomatoes.
 • Vol lof, een van de beste Britse series van het jaar.
 • Roemden de serie om zijn realisme, complexiteit, diversiteit en actualiteit.
 • Complimenteerden de makers en de acteurs voor hun vakmanschap, talent en passie.
 • Onder de indruk van de muziek, een essentieel onderdeel van de serie.

Reacties van fans:

Top Boy seizoen 3: de invloed van Drake op de serie en de muziek

Top Boy seizoen 3 zou niet mogelijk zijn geweest zonder de invloed van Drake, de wereldberoemde rapper die fan was van de serie en besloot om het te redden nadat het was geannuleerd door Channel 4. Drake werd uitvoerend producent van de serie en hielp om het naar Netflix te brengen, waar het een groot succes werd.

“Ik begon ze gewoon op te zoeken. Wie zijn deze mensen? Zijn dit acteurs die ik zou moeten kennen? Zijn ze alleen beroemd daar? Ik herinner me dat ik Future belde en zei: ‘Deze show is ongelooflijk’ 3.”

Drake in een interview met The Hollywood Reporter

Drake had echter niet alleen invloed op de productie van de serie, maar ook op de muziek. Hij zorgde ervoor dat de soundtrack van Top Boy seizoen 3 een weerspiegeling was van de diverse en levendige muziekcultuur van Londen, met nummers van Britse artiesten zoals Dave, Little Simz, Nafe Smallz, Headie One, Fredo, AJ Tracey, Giggs en meer. Hij werkte ook samen met OVO Sound, zijn eigen platenlabel, om een mixtape uit te brengen met originele muziek geïnspireerd door de serie, getiteld Top Boy (A Selection of Music Inspired by the Series) 1. Drake droeg zelf ook bij aan de mixtape met het nummer Behind Barz 2, waarin hij rapt over zijn liefde voor Top Boy en zijn connecties met Londen.

Luister naar de man zelf

Kunnen we Top Boy seizoen 4 verwachten?

In 2022 kregen fans gemengde emoties toen ze hoorden dat Top Boy zou terugkeren voor zijn derde en laatste seizoen. De verrassing was net zo schokkend als het lot van Jamie (Micheal Ward), gezien de successen uit het verleden van de serie.

“Voor degenen die vanaf dag één bij ons zijn geweest: je weet hoeveel deze show voor ons betekent en hoeveel het voor jou betekent. Deze personages maken al meer dan tien jaar deel uit van ons leven, en dat zouden we niet hebben gedaan. kom zo ver zonder jouw steun. Hoewel de reizen van Dushane en Sully centraal stonden, voegden de nieuwe personages diepte toe aan de nalatenschap van de show. Elk verhaal moet echter een einde hebben. Seizoen drie zal onze finale zijn, een kans om deze reis op de juiste toon af te sluiten. We zijn blij met de toekomst en stellen uw steun zeer op prijs. Tot snel weer.”

Hoofdrolspelers Ashley Walters en Kane Robinson (Dushane en Sully) brachten bij de aankondiging hulde aan de fans

Als je op zoek bent naar meer zoals Top Boy, bekijk dan onze gids: Beste Netflix-gangsterfilms in Nederland

FAQ’s

Waar is top Boy opgenomen?

Toen de serie op Channel 4 was, werden de buitenscènes op en rond het landgoed voornamelijk gefilmd op het Heygate Estate in Elephant and Castle, Londen. Maar het landgoed werd in 2014 gesloopt, waardoor de show in 2019 een nieuw thuis nodig had.

Hoeveel seizoenen zijn er van top boy?

Top Boy – Seizoen 1 (2011)
Top Boy – Seizoen 2 (2013)
Top Boy – Seizoen 3 (2019)
Top Boy – Seizoen 4 (2022)
Top Boy – Seizoen 5 (2023)

Welke eerst top Boy of Top Boy: Summerhouse?

Top Boy: Summerhouse is de nieuwe naam die Netflix heeft gegeven aan de eerste twee seizoenen van de harde serie over het leven in Londen. Er is eigenlijk geen onderscheid tussen Top Boy seizoen Summerhouse en Top Boy. Het derde seizoen heet misschien wel “seizoen één” op Netflix omdat het de eerste keer is dat de serie op het platform verschijnt.

Conclusie

Top Boy Seizoen 3 op Netflix heeft ons meegenomen naar de diepste hoeken van de onderwereld, met spannende intriges en onvergetelijke personages. Helaas is het nu tijd om afscheid te nemen, want er komt geen vierde seizoen. De show heeft officieel zijn einde bereikt, en hoewel we de avonturen van Dushane, Sully en anderen zullen missen, blijft de legacy van Top Boy voortleven. Bedankt voor het meebeleven van deze opmerkelijke reis, en wie weet wat de toekomst nog in petto heeft voor fans van het genre.

Rika Rineke
Rika Rineke

Rika Rineke is een toegewijde schrijver met een diepe liefde voor alles wat met streaming media te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de branche, . Of je nu op zoek bent naar aanbevelingen, handleidingen voor het oplossen van problemen of het laatste streamingnieuws, Rika's artikelen op StreamingDigitally.nl zullen je zeker op de hoogte houden en entertainen.

Artikelen: 86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *