X Men Order: Ultieme Gids [2023]

De X-Men-franchise, een geliefd en iconisch onderdeel van het superheldengenre, spreekt tot de verbeelding van fans over de hele wereld met zijn rijke verhalen, diverse personages en actievolle sequenties.

Less Verder: Spiderman Films: Alle Films in Chronologische Volgorde [2023]

Met meerdere films die in de loop der jaren zijn uitgebracht, zowel prequels als sequels, kunnen nieuwkomers en oude fans zich afvragen wat de beste manier is om aan deze spannende filmische reis te beginnen. In deze uitgebreide gids verkennen we de twee primaire kijkvolgordes – chronologische volgorde en releasevolgorde – om u te helpen beslissen welk pad u wilt volgen en ervoor te zorgen dat u het meeste uit de X-Men-filmervaring haalt.

The Chronological Order

De chronologische volgorde presenteert de X-Men-films in de volgorde van gebeurtenissen binnen het filmuniversum. Deze volgorde is ideaal voor diegenen die getuige willen zijn van de gebeurtenissen die zich ontvouwen in de tijdlijn van de X-Men-wereld, en een samenhangend en onderling verbonden verhaal bieden. Hier is de chronologische volgorde van de X-Men-films:

  • X-Men (2000)

De film waarmee het allemaal begon, deze originele X-Men-film introduceert het conflict tussen mutanten en mensen en zet de toon voor de gebeurtenissen die volgen.

  • X2: X-Men United (2003)

In dit vervolg bundelen de X-Men hun krachten met hun vijanden om een gemeenschappelijke vijand te bestrijden, waarbij ze de complexiteit van de relatie tussen mutant en mens verder onderzoeken.

  • X-Men: The Last Stand (2006)

Het afsluitende hoofdstuk van de eerste trilogie brengt de Phoenix Saga tot een dramatisch en emotioneel einde.

  • X-Men: First Class (2011)

Deze prequel speelt zich af in de jaren zestig en duikt in de vroege dagen van professor Xavier en Magneto, en onthult de oorsprong van hun vriendschap en de oprichting van het X-Men-team.

  • The Wolverine (2013)

Hoewel deze film zich afspeelt na “The Last Stand”, dient hij als een op zichzelf staand verhaal dat zich richt op Wolverine’s persoonlijke reis.

  • X-Men: Days of Future Past (2014)

Door de originele cast van X-Men te combineren met de jongere versies van ‘First Class’, slaat deze film een brug tussen verleden en toekomst, wat resulteert in een episch tijdreisavontuur.

  • X-Men: Apocalypse (2016)

Deze aflevering speelt zich af in de jaren 80 en volgt de X-Men terwijl ze het opnemen tegen een oude mutant en de confrontatie aangaan met de gevaarlijke Apocalyps.

  • Logan (2017)

Deze aangrijpende en volwassen film speelt zich af in de verre toekomst en is de zwanenzang voor Hugh Jackmans vertolking van Wolverine.

  • Dark Phoenix (2019)

Deze film, het hoogtepunt van de prequel-serie, toont de transformatie van Jean Grey in de machtige en destructieve Dark Phoenix, die de X-Men’s-eenheid uitdaagt.

The 5 Most Powerful X-Men of All Time, Power Ranked

5. Hope Summers

Hope Summers is een mutant op Omega-niveau die beschikt over machtsmanipulatie. Summers is de adoptiedochter van Cable, die haar in de toekomst heeft opgevoed om haar te beschermen.

4. Robert Drake (a.k.a. Ice Man)

Robert Drake (ook bekend als Ice Man) is een mutant op Omega-niveau met de kracht van temperatuurmanipulatie. Als jonge jongen werd Drake gerekruteerd op de school van Xavier en opgeleid door professor X.

3. Professor X

Professor X is de enige mutant op deze lijst die niet echt Omega-niveau is. Verdient echter nog steeds een plaats, aangezien hij verreweg een van de machtigste telepaten is. Hij bereikte zijn machtsniveau door training en vond zelfs manieren om zijn krachten aanzienlijk te verbeteren via Cerebra. Hij heeft een van de grootste geesten in het Marvel-universum en is een van de machtigste telepaten ter wereld.

2. Storm

Ororo Munroe (ook bekend als Storm) is een mutant op Omega-niveau die het weer kan manipuleren. Storm kan alle vormen van weer beheersen en kan de ecosystemen van de aarde manipuleren, evenals buitenaardse ecosystemen.

1. Erik Lehnsherr (a.k.a. Magneto)

Erik Lehnsherr is een mutant op Omega-niveau met de kracht om magnetische velden te creëren en te beheersen. Magneto begint als een slechterik, die gelooft dat mutanten superieur zijn aan mensen en de wereld zouden moeten veroveren. Zijn verhaallijn evolueert echter nadat werd onthuld dat hij een overlevende van de Holocaust was

Deadpool 3 brengt X-Men-personages

Meerdere rapporten zijn te geloven, Wade Wilson zal niet het enige middelpunt van attractie zijn in Deadpool 3, maar zal worden vergezeld door Hugh Jackman’s Wolverine en verschillende andere X-Men-personages die hun weg vinden naar het Marvel Cinematic Universe

Cyclops en Professor X zouden ook terugkeren

Dit gerucht dook op na eerdere berichten dat er ook contact was opgenomen met Patrick Stewart over het hernemen van zijn legendarische rol als Charles Xavier voor “Deadpool 3”

Hoewel we nog niet precies weten hoeveel “X-Men”-personages zullen terugkeren voor “Deadpool 3”, zouden deze rapporten genoeg fans moeten hebben die speculeren over alle iconische personages die zouden kunnen samenwerken met Wade Wilson en Wolverine in hun aanstaande film.

Conclusie

Of je nu kiest voor de chronologische volgorde, duikt in het rijke achtergrondverhaal van de mutanten, of de releasevolgorde, waarbij je de serie ervaart zoals deze oorspronkelijk aan het publiek werd gepresenteerd, de X-Men-films bieden een boeiende reis door de wereld van buitengewone vaardigheden, complexe personages en morele dilemma’s. Van de oorsprong van geliefde helden tot het einde van epische sagen, de X-Men-franchise heeft iets om kijkers van alle leeftijden en interesses te boeien. Aarzel dus niet om uw kijkvolgorde samen te stellen en ga op een onvergetelijk filmavontuur met de X-Men!

Hannie Noa
Hannie Noa

Hannie Noa is een content creator op het gebied van digitale streaming en entertainment. Of het nu gaat om het ontleden van de nieuwste streamingplatforms, het beoordelen van populaire shows of het geven van tips voor het optimaliseren van je streamingervaring, de artikelen van Hannie zijn een must-read voor elke liefhebber van digitaal entertainment.

Artikelen: 79

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *