Young Sheldon: Alles wat je moet weten in Nederland! [2023]

“Young Sheldon” is een meeslepende televisieserie die kijkers meeneemt op een nostalgische reis terug naar de vormende jaren van het geliefde personage Sheldon Cooper uit “The Big Bang Theory.” Gevestigd in Oost-Texas, biedt de show een heerlijk inzicht in het vroege leven van de excentrieke en zeer intelligente Sheldon als hij de uitdagingen van het opgroeien in een wereld volgt die vaak moeite heeft om zijn uitzonderlijke intellect bij te houden. Met een perfecte mix van humor, hartverwarmende momenten en slimme verhalen, biedt “Young Sheldon” een frisse kijk op de oorsprong van een van de meest iconische personages op tv.

Lees verder: Lord Of The Rings: Alles wat u moet weten

Een snelle terugblik op eerdere seizoenen van Young Sheldon

De show is een prequel van “The Big Bang Theory” en volgt het jonge leven van Sheldon Cooper. Hier volgt een overzicht van de seizoenen:

Seizoen 1 (2017-2018)

Het eerste seizoen introduceert het publiek aan de negenjarige Sheldon Cooper terwijl hij door de middelbare school en zijn gezinsleven navigeert, waarbij hij zijn unieke persoonlijkheidstrekken laat zien en worstelt om ergens bij te passen.

Seizoen 2 (2018-2019)

Het tweede seizoen gaat verder met het volgen van de avonturen van Sheldon terwijl hij zich aanpast aan het leven op de universiteit en zijn academische interesses verkent. Ondertussen krijgen zijn familie en vrienden te maken met hun eigen uitdagingen.

Seizoen 3 (2019-2020)

In het derde seizoen staat Sheldon voor de uitdagingen van de middelbare school en gaat hij om met zijn groei naar volwassenheid. Het seizoen gaat ook dieper in op zijn relaties met zijn familie en vrienden.

Seizoen 4 (2020-2021)

Het vierde seizoen volgt Sheldon terwijl hij afstudeert van de middelbare school en een nieuw hoofdstuk begint in zijn academische reis. Het verkent zijn overgang naar de universiteit en de evoluerende dynamiek binnen zijn familie.

Seizoen 5 (2021-2022)

In het vijfde seizoen lopen Sheldon en Missy allebei weg van huis; Mary ontvangt verontrustend nieuws over George Sr. Sheldon moedigt Missy aan om vragen te stellen bij de Bijbel; Meemaw is vastbesloten om George Sr. op een leugen te betrappen; Mary helpt Pastor Jeff bij het zoeken naar een jeugdpastor.

Seizoen 6 (2022)

In het zesde seizoen van Young Sheldon lijkt zowel Mary als George in een saai huwelijk te zitten, alles volgt een vast patroon. Terwijl Mary fantaseert over een relatie met Pastor Rob, gaat George daadwerkelijk een stapje verder en heeft een quasi-relatie met zijn buurvrouw, Brenda, die onlangs gescheiden is.

Waar kan ik vorige seizoenen van Young Sheldon bekijken?

Vorige seizoenen van Young Sheldon zijn beschikbaar op de volgende platforms:

 • Max 
 • fuboTV
 • Netflix Canada 
 • Netflix U.K. (three seasons)
 • Amazon Prime Video (buy or rent only)
 • Vudu (purchase only)
 • Google Play (purchase only)
 • iTunes (purchase only)

Young Sheldon: aankomend seizoen 7

De serie kreeg in maart 2021 groen licht voor drie nieuwe seizoenen, namelijk seizoenen 5, 6 en 7. Het zevende seizoen staat nu officieel op stapel. Desondanks, ondanks de aanhoudend hoge kijkcijfers, is er discussie of seizoen 7 mogelijk het laatste seizoen zal zijn en het einde van de serie zal zijn. Het is onbetwistbaar dat er al veel verhalen zijn verteld in de serie en dat sommige verhaallijnen lijken toe te werken naar een natuurlijke conclusie.

Heeft Young Sheldon seizoen 7 een releasedatum?

CBS heeft hun herstelschema voor de herfst-TV-programmering aangepast als gevolg van de acteursstaking en de aanhoudende schrijversstaking. Young Sheldon zal herhalingen uitzenden op donderdagavonden in plaats van nieuwe afleveringen in de herfst van 2023. Het is nog niet bekend wanneer nieuwe afleveringen zullen worden uitgezonden. We voorspellen dat het niet dit jaar terugkomt, maar hopelijk kunnen we een releasedatum verwachten ergens tussen januari en maart 2024.

Helaas is er nog geen releasedatum bekendgemaakt voor seizoen 7 van Young Sheldon door CBS. Hoewel we de volgende hoofdstukken van het verhaal zouden moeten krijgen in de herfst van 2023, wat het gebruikelijke uitzendschema van de serie is. Vanwege de schrijversstaking van de Writers Guild of America (WGA) kan de release van het nieuwe seizoen worden uitgesteld. Of er is voldoende materiaal voor een aantal afleveringen die in de herfst zullen verschijnen. De tijd zal uitwijzen wat er zal gebeuren.

Traditioneel werden vorige seizoenen uitgezonden tegen het einde van september, met uitzondering van seizoenen 4 en 5, die respectievelijk in november en oktober werden uitgebracht. Dit was te wijten aan de pandemie. Dus als seizoen 7 hetzelfde patroon volgt, verwachten we het tegen het einde van september 2023.

Young Sheldon cast

 • Iain Armitage as Sheldon
 • Jim Parsons as the voice of adult Sheldon
 • Zoe Perry as Mary Cooper
 • Lance Barber as George Cooper
 • Montana Jordan as Georgie
 • Raegan Revord as Missy
 • Annie Potts as “Connie”/Meemaw
 • Emily Osment as Mandy McAllister

Leeftijdsclassificatie van Young Sheldon

Young Sheldon heeft een TV-PG beoordeling, wat betekent dat ouderlijk toezicht wordt aanbevolen en de serie mogelijk niet geschikt is voor jongere kinderen. Hoewel het verhaal redelijk schoon is, worden er soms meer volwassen thema’s besproken.

Fan Beoordelingen

Afsluiten

“Young Sheldon” is een hartverwarmende en vermakelijke serie die een frisse en vertederende kijk biedt op het iconische personage van Sheldon Cooper. Met zijn geestige script, getalenteerde cast en nostalgische charme weet de serie de essentie te vangen van Sheldons vroege jaren, waarbij het een glimp biedt in de gebeurtenissen die zijn eigenaardigheden en genialiteit hebben gevormd. Terwijl de serie Sheldon’s reis door de adolescentie verkent, worden kijkers getrakteerd op momenten van lachen, groei en herkenbaarheid in de ervaringen van opgroeien. “Young Sheldon” is een heerlijke en goed gemaakte prequel die niet alleen “The Big Bang Theory” aanvult, maar ook een speciaal plekje weet te veroveren in de harten van fans.

Hannie Noa
Hannie Noa

Hannie Noa is een content creator op het gebied van digitale streaming en entertainment. Of het nu gaat om het ontleden van de nieuwste streamingplatforms, het beoordelen van populaire shows of het geven van tips voor het optimaliseren van je streamingervaring, de artikelen van Hannie zijn een must-read voor elke liefhebber van digitaal entertainment.

Artikelen: 79

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *