Hoe Amazon Prime Video-foutcodes in Nederland te repareren [2023]

Heb je ooit naar iets gekeken op Amazon Prime Video en kreeg je een foutmelding? Hier zijn de meest voorkomende fouten en manieren om Amazon Prime Video’s te repareren.

Amazon Prime Video is een van de grootste en meest populaire streamingdiensten, met een grote selectie aan originele en derde partij-tv-series en films. Maar wat gebeurt er als je tegen een probleem aanloopt? Het kan vervelend zijn om je te settelen om iets te kijken alleen om geconfronteerd te worden met een Amazon Prime Video fout. Daarom hebben we deze gids gemaakt om je te helpen bij het oplossen van problemen met Amazon Prime en het repareren van foutcodes.

Lees Ook: Installeer ExpressVPN voor Amazon Prime

Laten we eerst kijken naar de manieren om Amazon Prime Video te installeren via een VPN, voordat we dieper ingaan op de manieren om problemen met Amazon Prime Video op te lossen:

Installeer Amazon Prime Video via een VPN:

  1. Selecteer een VPN-service die is geoptimaliseerd voor streaming. Wij raden ExpressVPN OF NordVPN aan. Het heeft meerdere plannen waaruit je kunt kiezen.
  2. Download de VPN en verbind met een VS-server.
  3. Log in op Amazon Prime.
  4. Vind je favoriete film of show en stream deze, waar je ook bent.

Problemen oplossen met Amazon Prime: Alle foutcodes oplossen

1. Er is een fout opgetreden met Prime Video 7235 op de Chromebook.

Als u Amazon Prime Video streamt op uw Chromebook, kunt u mogelijk foutmelding 7235 zien, waarin staat dat Chrome de component WidevineCdm mist.

Als dit met jou gebeurt, doe dan eerst een update van Chrome. Je kunt dit doen door naar Instellingen > Over Chrome te gaan. Chrome zal automatisch zoeken en elke update installeren.

Na dat, voer chrome:/onderdelen in in de adresbalk. Zoek de Widevine Content Decryption Module en klik op ‘Controleer op updates’.

Ten slotte, herstart de browser. Het probleem zou opgelost moeten zijn.

2. Er is een fout opgetreden (Error 2063) bij het kopen of huren van Prime Video.

Amazon Prime Video biedt een grote selectie series en films die inbegrepen zijn bij het lidmaatschap, maar je kunt ook extra items kopen of huren.

Als u fout 2063 krijgt bij het uitvoeren hiervan, dient u te controleren of al uw betalingsgegevens correct en up-to-date zijn. U kunt dit doen door naar Uw account > Uw betalingen te gaan.

Het kan zo zijn dat er een tijdelig probleem is met je gekozen betaalmethode. Probeer een andere indien mogelijk.

Er is een fout opgetreden tijdens het in- of uitloggen bij Prime Video. Probeer het later nogmaals. Foutcode 5005.

Als eerste stap, stel je wachtwoord opnieuw in. Om dit te doen, klik op ‘Wachtwoord vergeten?’ en volg vervolgens de stappen.

Als dit het probleem niet oplost, voer dan een harde opnieuw opstarten van uw apparaat uit (of het nu uw computer, smart TV of iets anders is).

Ook, navigeer naar Uw account > Inhoud en apparaten > Apparaten. Zoek het apparaat dat je gebruikt, deregistreer het en registreer het vervolgens opnieuw. Dit is ook handig als je niet kunt uitloggen.

Alternatief, als u toegang hebt tot andere services en uw internetverbinding aanvaardbaar is, kan het probleem bij Amazon liggen. Na een korte pauze, probeer het opnieuw.

4. Betalingen voor Amazon Prime Video onbekend

Als je een rekening op je Amazon Prime Video-account ziet die je niet herkent, kan het een soort verlenging zijn; het kan je Prime-lidmaatschap of een kanaal zijn. Je kunt deze bekijken via de pagina Prime Membership in je account en de pagina met je bestellingen.

Alternatief, iemand met toegang tot uw account kan de transactie hebben geaccepteerd. Controleer opnieuw met die personen. Als u kinderen heeft, is het mogelijk dat zij een onbedoelde aankoop hebben gedaan. Als dit het geval is, overweeg dan om een ​​Amazon Kids-profiel aan te maken.

5. Als uw pincode invoert, Prime Video Fout 5014 of 5016

Bij het proberen iets te ontgrendelen als je een pincode gebruikt om je account te beschermen, kan je Prime Video fout 5014 of 5016 tegenkomen.

Als dit gebeurt, is de beste raad gewoon even een paar minuten wachten. Meestal lost het probleem zichzelf op.

Als dat niet het geval is, ga naar je Prime Video-instellingen om een ​​nieuwe PIN in te voeren. Dit kan het probleem oplossen.

Hoe een onbeschikbare Live Event op Mobile te bekijken

Af en toe biedt Amazon Prime Video live feeds van evenementen zoals concerten en sportevenementen. Als je op je smartphone of tablet kijkt, kan het zijn dat je het live evenement niet kunt zien.

Als dit gebeurt, upgrade dan gewoon de Prime Video-app naar de meest recente versie. U kunt dit doen via Google Play of de App Store. Zoek gewoon naar Prime Video en selecteer UPDATE.

Gemeenschappelijke Amazon Prime-streamingsproblemen en hun oplossingen

Er zijn verschillende redenen waarom iets niet kan worden gestreamd op Amazon Prime Video, en ze verschillen afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt.

Probeer deze oplossingen in de volgorde:

  • Sluit de Amazon Prime-app volledig af en start uw apparaat opnieuw op.
  • Controleer op updates voor zowel uw apparaat als de app en installeer deze indien nodig.
  • Schakel eventuele VPN- of antivirussoftware uit.
  • Beëindig alle internetactiviteiten op uw netwerk (bijvoorbeeld iets downloaden op de achtergrond of iemand in huis streamen op een ander apparaat).
  • U kunt slechts op twee apparaten tegelijk hetzelfde uitzenden, dus zorg ervoor dat niemand anders met toegang tot uw account probeert hetzelfde te streamen als u.
  • Reset de router om er zeker van te zijn dat het geen internetprobleem is.

Hoe Lag en Constant Buffering te repareren

Bufferen en traagheid zijn twee van de meest voorkomende streamingproblemen, vooral met Amazon Prime Video. Het kan echt onplezierig zijn om je kijken onderbroken te worden door die draaiende cirkel van de ondergang.

Om je downloadsnelheden te bepalen, moet je een netwerksnelheidstest doen. Op Prime Video vereist SD-materiaal minstens 1MB / s, HD-inhoud vereist 5MB / s en 4K-inhoud vereist 15MB / s. Om eventuele dips te compenseren, moeten je snelheden ideaal gezien aanzienlijk hoger zijn dan dit.

De standaardprocedures gelden hier ook: herstart alles (inclusief je internet), update alles en probeer opnieuw.

Ten slotte, bent u zeker dat het stream lag is? Motion smoothing kan op uw tv ingeschakeld zijn, wat helpt om ghosting en blurring te minimaliseren. Helaas kan het ook de indruk geven dat uw uitzending vertraagd is, vooral als deze op 24fps is opgenomen. Schakel items zoals blur en judder reduction in uw tv-instellingen uit.

Oplossen van Amazon Prime: herstel van Amazon Prime Video-service

Hopelijk heb je je probleem ontdekt en hier een oplossing gevonden. Als dat niet zo is, bel dan de Amazon-ondersteuning en laat hun adviseurs je door een aantal troubleshoot-procedures lopen. Met streamen zijn er zoveel variabelen om rekening mee te houden – de provider, je apparaat en je netwerk – dat er zeker op een gegeven moment iets mis zal gaan. Als Amazon updates uitbrengt, kunnen er extra problemen ontstaan. Maar het bedrijf is meestal heel goed in het snel identificeren en repareren van deze problemen. We hopen dat deze gids je heeft geholpen bij het oplossen van problemen met Amazon Prime Video.

Sem Abel
Sem Abel

Sem Abel is een techliefhebber, redacteur en schrijver, gespecialiseerd in het gebied van digitale streaming en technologie. Met een achtergrond in software engineering. Als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste streamingtechnologieën en het meeste uit je digitale entertainmentervaring wilt halen, zijn de artikelen van Sem op StreamingDigitally.nl een waardevolle bron.

Artikelen: 89

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *