Best Amazon Prime Series: Binge-Waardig! [2023]

De top 10 series die momenteel beschikbaar zijn op Amazon Prime, worden hieronder vermeld. Als gevolg hiervan is Prime Video op Amazon Prime een plek waar deze shows kunnen worden bekeken. U kunt films en tv-programma’s bekijken die Amazon Originals zijn en alleen hier beschikbaar zijn. Houd er rekening mee dat u lid moet zijn van Amazon Prime om naar deze series te kunnen kijken. Heeft u liever dat u de show van een andere streamingdienst zoals Netflix, Videoland of Pathé Thuis bekijkt? Kies dan de juiste aanbieder uit het filter.

Lees Ook: Beste nieuwe releases op Amazon Prime [2023]

1) American Gods

SpecificatieOmschrijving
GenreFantasy/sciencefiction
CastRicky Whittle, Emily Browning, Crispin Glover, Bruce Langley
Beschikbare seizoenen3

Ricky Whittle speelt de hoofdrol van Shadow Moon in de serie, die een vreemde man genaamd Mr. Wednesday (Ian McShane) ontmoet nadat hij uit de gevangenis is vrijgelaten en al snel betrokken raakt bij een grootschalig conflict tussen de Oude Goden en de Nieuwe Goden, die elke dag sterker worden.

2) The Boys

SpecificatieOmschrijving
GenreSuperhelden
CastKarl Urban, Antony Starr, Jack Quaid, Erin Moriarty
Beschikbare seizoenen3

De Boys is een superheldenserie met een twist. Het laat ook de duistere kant van superhelden zien en hoe het hoofdpersonage Billy Butcher probeert deze misstanden aan het licht te brengen met zijn team van The Boys.

3) The Devil’s Hour

SpecificatieOmschrijving
GenreDrama/Thriller
CastJessica Raine, Peter Capaldi
Beschikbare seizoenen1

De Duivelse Uur is een spannende Britse thriller serie. Maatschappelijk werker Lucy wordt elke nacht tussen 3 en 4 uur wakker en ziet de vreemdste dingen. Wanneer haar naam opduikt in een reeks moorden in de omgeving, werkt ze samen met de politie om de dader te vinden.

4) Fargo

SpecificatieOmschrijving
GenreZwarte komedie
CastBilly Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks, Martin Freeman
Beschikbare seizoenen4

Fargo is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1996 die uitgroeide tot een ware klassieker. Toch vertelt de serie niet hetzelfde verhaal. Bovendien is het een anthologieserie, wat betekent dat elk seizoen op zichzelf staat en andere personages volgt.

5) Fair Trade

SpecificatieOmschrijving
GenreMisdaad
CastElla-June Henrard, Peter Van Den Begin, Kevin Janssens, Axel Daeseleire
Beschikbare seizoenen2

Fair Trade is een Vlaamse misdaadserie over een politieduo dat langzaam maar zeker verstrikt raakt in de criminele wereld. Walter en Robin raken verstrikt in het web van Patrick Paternoster, een handelaar in oldtimers en cocaïne.

6) The Handmaid’s Tale

SpecificatieOmschrijving
GenreDystopisch Drama
CastElisabeth Moss, Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Alexis Bledel
Beschikbare seizoenen4

De Handmaid’s Tale is een dystopische dramaserie gebaseerd op het gelijknamige boek van de Canadese schrijfster Margaret Atwood.

In de serie volgen we de gebeurtenissen na een fictieve Tweede Burgeroorlog in Amerika. In het totalitaire regime dat volgde, werden vruchtbare vrouwen tot slaaf gemaakt om de kinderen van de elite te baren. We volgen het verhaal van een van deze zogenaamde ‘Handmaids’.

7) The Legend of Vox Machina

SpecificatieOmschrijving
GenreAnimatie
CastLaura Bailey, Taliesin Jaffe, Ashley Johnson, Matthew Mercer
Beschikbare seizoenen2

De serie is gebaseerd op een Dungeons & Dragons-campagne. D&D is een fantasy rollenspel waar spelers samen op avontuur gaan met een zogenaamde Dungeonmaster. Allerlei verschillende fantasiefiguren kunnen aan bod komen.

8) Little Fires Everywhere

SpecificatieOmschrijving
GenreSc-fi
CastReese Witherspoon, Kerry Washington, Joshua Jackson, Rosemarie DeWitt
Beschikbare seizoenen1

Kleine brandjes overal is een spannende miniserie gebaseerd op het gelijknamige boek van Celeste Ng. De serie speelt zich af in een buitenwijk in Amerika tijdens de jaren 90.

Twee moeders met compleet verschillende achtergronden raken betrokken bij elkaars leven. Reese Witherspoon en Kerry Washington spelen de rollen met verve. De onderliggende spanning zorgt ervoor dat je de serie het liefst in één keer wilt kijken.

9) The Marvelous Mrs. Maisel

SpecificatieOmschrijving
GenreKomedie/Drama
CastRachel Brosnahan, Alex Borstein, Michael Zegen, Marin Hinkle, Tony Shalhoub
Beschikbare seizoenen5

De Wonderlijke Mevrouw Maisel is een komische dramaserie gemaakt door Amy Sherman-Palladino, vooral bekend als de maker van Gilmore Girls. De serie draait om Miriam Maisel, een huisvrouw uit New York die in de jaren 50 en 60 carrière wil maken als stand-upcomedian.

De serie weet een perfecte sfeer te creëren met slimme teksten en geweldige acteurs.

10) New Amsterdam

SpecificatieOmschrijving
GenreZiekenhuisdrama
CastRyan Eggold, Janet Montgomery, Freema Agyeman, Jocko Sims
Beschikbare seizoenen2

Nieuw Amsterdam volgt het verhaal van een gepassioneerde arts die directeur wordt van een van de oudste openbare ziekenhuizen in de Verenigde Staten. De serie volgt Dr. Max Goodwin en zijn ambitieuze plannen voor het verouderende ziekenhuis.

Maar met alle dagelijkse zorgen in het ziekenhuis voelt het bijna als een klassieke medische dramaserie.

Samenvatting

Amazon Prime’s uitgebreide line-up van originele series biedt een divers en boeiend scala aan verhalen die aansluiten bij verschillende interesses. Van spannende thrillers tot hartverwarmende komedies, gedachteprikkende drama’s tot innovatieve sciencefiction, het platform zet zich in voor het produceren van hoogwaardige content in verschillende genres. Deze originele series vermaken niet alleen, maar ze verleggen ook grenzen, dagen normen uit en onderzoeken de diepte van menselijke ervaringen. Met uitzonderlijke acteerprestaties, complexe verhaallijnen en indrukwekkende productiewaarden overstijgen de series van Amazon Prime vaak de eenvoudige entertainmentwaarde en laten ze een blijvende indruk achter op kijkers door complexe thema’s, emoties en sociale kwesties te verkennen. Terwijl het streaming landschap blijft evolueren, dragen de originele series van Amazon Prime aanzienlijk bij aan de voortdurende revolutie in televisie en streaming content, en bieden ze abonnees een rijke en meeslepende kijkervaring die diep resoneert met publiek over de hele wereld.

Sem Abel
Sem Abel

Sem Abel is een techliefhebber, redacteur en schrijver, gespecialiseerd in het gebied van digitale streaming en technologie. Met een achtergrond in software engineering. Als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste streamingtechnologieën en het meeste uit je digitale entertainmentervaring wilt halen, zijn de artikelen van Sem op StreamingDigitally.nl een waardevolle bron.

Artikelen: 89

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *