Beste fantasyfilms op Amazon Prime Video in Nederland [2023]

De beste fantasy films op Amazon Prime Video brengen kijkers naar betoverende werelden vol magie, avontuur en verbeelding. Deze films nemen je mee op epische reizen waar helden, magische wezens en mythische landen centraal staan. Of je nu houdt van sprookjesachtige vertellingen, epische queesten, of hedendaagse verhalen met een vleugje magie, Amazon Prime Video biedt een uitgebreide selectie die de fantasie tot leven brengt.Dus, maak je klaar om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en je onder te dompelen in de magische, wonderlijke wereld van fantasy op Amazon Prime Video. Het is een reis die je niet wilt missen!

Voor een dosis feestelijke vreugde, vergeet niet onze lijst van de beste kerstfilms op Amazon Prime te bekijken.

The Northman (2022)

1st op de lijst vanwege: sterke verhaallijn en aangrijpend plot

Prins Amleth staat op het punt een man te worden als zijn vader op brute wijze wordt vermoord door zijn oom, die de moeder van de jongen ontvoert. Twee decennia later is Amleth nu een Viking die Slavische dorpen overvalt. Al snel ontmoet hij een zieneres die hem aan zijn gelofte herinnert: zijn moeder redden, zijn oom vermoorden, zijn vader wreken.

Cast:

Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Claes Bang

The Map of Tiny Perfect Things (2021)

2nd op de lijst voor: romantische fantasyverhaallijn

The Map of the Little Perfect Things is een Amerikaanse sciencefiction- en fantasy-romantische film uit 2021, geregisseerd door Ian Samuels, gebaseerd op het gelijknamige korte verhaal van Lev Grossman uit 2016. Kathryn Newton en Kyle Allen spelen de hoofdrol als twee jonge mensen die gevangen zitten in een tijdlus. Gevangen in een oneindige tijdlus, vormen twee tieners een ontluikende romance.

Cast:

Kathryn Newton, Kyle Allen, Al Madrigal

Highlander (1986)

3rd op de lijst voor: Mysterieuze verhaallijn en onsterfelijken.

Wanneer de mystieke Russell Nash (Christopher Lambert) een man doodt tijdens een zwaardgevecht op een parkeerplaats in New York City, laat hij daarbij een stukje van een oud wapen achter in een auto. Nadat de briljante forensisch specialist Brenda Wyatt (Roxanne Hart) bewijs van het mysterieuze wapen heeft gevonden, beginnen zij en haar partner, luitenant Frank Moran (Alan North), aan een onderzoek naar Nash, waardoor ze midden in een gevaarlijke, eeuwenoude strijd terechtkomen. oude vete tussen machtige onsterfelijken.

Cast:

Christopher Lambert, Sean Connery, Clancy Brown

Foreigner’s God (2022)

4th op de lijst voor: Verliefd worden op een heks

De film draait om een ​​Engelse documentairefotograaf die tijdens het koloniale tijdperk naar Igbo-land kwam. De film kreeg een nieuwe dimensie toen zijn lijfwacht op wonderbaarlijke wijze verdween en uiteindelijk verliefd werd op een ondermenselijke heks in de jungle.

Cast:

Ini Dima Okojie, Nancy Isime, Eucharia Anunobi Ekwu, Pete Edochie

Addams Family Values (1993)

5th op de lijst voor: Komedie-fantasieverhaallijn

In dit Comedy-Fantasy-vervolg maken de leden van de bizarre Addams Family weer grapjes. Dit keer vieren Gomez Addams (Raul Julia) en Morticia (Anjelica Huston) de geboorte van een zoon. Maar Wednesday (Christina Ricci) en Pugsley (Jimmy Workman) zijn niet enthousiast over de nieuwe aanwinst en doen er alles aan om de baby weg te halen. Wanneer oppas Debbie Jelinsky (Joan Cusack) opduikt om de jongeren in de gaten te houden, zorgt haar aanwezigheid voor een onverwacht gevaarlijke wending.

Cast:

Anjelica Huston, Raul Julia, Christopher Lloyd

The Golden Compass (2007)

6th op de lijst voor: red en red mensen in de wereld op duistere krachten

Lyra Belacqua (Dakota Blue Richards) leeft in een parallelle wereld waarin menselijke zielen de vorm aannemen van levenslange dierlijke metgezellen die daemons worden genoemd. Er zijn duistere krachten aan het werk in de meisjeswereld, en veel kinderen zijn ontvoerd door wezens die bekend staan ​​als Gobblers. Lyra zweert haar beste vriend, Roger, te redden nadat ook hij is verdwenen. Ze vertrekt met haar daemon, een stam zeelieden, een heks, een ijsbeer en een vlieger uit Texas op een epische zoektocht om Roger te redden en haar wereld te redden.

Cast:

Nicole Kidman, Daniel Craig, Dakota Blue Richards

The Portable Door (2023)

7th op de lijst voor: Fantasieplot dat oude magische praktijken volgt

Een man krijgt een stageplaats bij een mysterieus Londens bedrijf met onconventionele werknemers, waaronder de charismatische CEO die moderne bedrijfsstrategie integreert in eeuwenoude magische praktijken.

Cast:

Christoph Waltz, Patrick Gibson, Damon Herriman

Conclusie

De beste fantasy films op Amazon Prime Video nemen ons mee op een buitengewone reis naar werelden vol wonderen en verbeelding. Deze films roepen een gevoel van magie op en laten ons geloven in het onmogelijke. Of je nu op zoek bent naar epische avonturen, sprookjesachtige vertellingen of moderne verhalen met een vleugje mystiek, Amazon Prime Video biedt een schat aan betoverende keuzes.Deze beste fantasy films op Amazon Prime Video dagen onze verbeelding uit en laten ons dromen van avonturen in verre koninkrijken, ontmoetingen met mythische wezens en het ervaren van onvergetelijke momenten.

Rika Rineke
Rika Rineke

Rika Rineke is een toegewijde schrijver met een diepe liefde voor alles wat met streaming media te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de branche, . Of je nu op zoek bent naar aanbevelingen, handleidingen voor het oplossen van problemen of het laatste streamingnieuws, Rika's artikelen op StreamingDigitally.nl zullen je zeker op de hoogte houden en entertainen.

Artikelen: 86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *