Beste zombiefilms op Amazon Prime Video in Nederland [2023]

Voor degenen die houden van bloedstollende spanning, overlevingsstrijd en een flinke dosis zombiehorror, biedt Amazon Prime Video een angstaanjagende selectie van de beste zombiefilms om je op het puntje van je stoel te houden. Of je nu op zoek bent naar klassiekers uit het genre, moderne zombie-epics, of unieke twists op het thema, dit streamingplatform heeft voor elke zombie-enthousiasteling iets te bieden. Laten we samen afdalen in de post-apocalyptische wereld van de beste zombiefilms die Amazon Prime Video te bieden heeft en ontdekken welke angstaanjagende meesterwerken je niet mag missen. Van hersenloze hordes tot wanhopige overlevenden, hier vind je alles wat je nodig hebt voor een nacht vol zombiehorror en onvergetelijke schrikeffecten.

Vergeet ook niet om onze selectie van stand-up comedy op Amazon Prime Video te bekijken voor een diepere en nog leukere kijkervaring.

World War Z (2013)

1st op de lijst voor: adembenemende verhaallijn over de wereldwijde pandemie en intense actiescènes

Wanneer voormalig VN-onderzoeker Gerry Lane (Brad Pitt) en zijn gezin vast komen te zitten in een stedelijke patstelling, voelt hij dat het geen gewone verkeersopstopping is. Zijn vermoedens worden bevestigd wanneer de stad plotseling in chaos uitbarst. Een dodelijk virus, dat via één enkele hap wordt verspreid, verandert gezonde mensen in iets wreeds, onnadenkends en wilds. Terwijl de pandemie de mensheid dreigt te verteren, leidt Gerry een wereldwijde zoektocht naar de bron van de infectie en, met een beetje geluk, een manier om de verspreiding ervan een halt toe te roepen.

Cast:

Brad Pitt, Mireille Enos, Marc Forster

Exit Humanity: A Zombie Saga (2011)

2nd op de lijst voor: unieke benadering van het zombiegenre, met een diep verhaal

Toen Edward Young (Mark Gibson) thuiskwam na het overleven van de horrors van de Amerikaanse Burgeroorlog, had hij maar een kort moment van geluk met zijn familie voordat de tragedie toesloeg. Zijn eigendom werd overspoeld door een zwerm van de levende doden, waardoor hij zijn vrouw en kind verloor. Terwijl hij op zoek is naar zijn zoon, ontdekt Edward dat de vleeseters zijn buren en plaatselijke stadsgenoten zijn. Naarmate de tijd verstrijkt, vecht Edward met zijn eigen geestelijke gezondheid, lot en de toekomst van de mensheid, terwijl hij op eigen houtje op reis gaat, waarbij hij nieuwe vrienden ontmoet en een machtswaanzinnige krankzinnige, generaal Williams (Bill Moseley).

Cast:

Brian Cox, Mark Gibson, Dee Wallace

Anna And the Apocalypse (2017)

3rd op de lijst voor: unieke mix van Kerstmis, zombies en muzikale komedie

Een zombie-apocalyps bedreigt het slaperige stadje Little Haven – met Kerstmis – en dwingt Anna en haar vrienden zich een weg te vechten, te hakken en te zingen om te overleven, terwijl ze de ondoden onder ogen zien in een wanhopige race om hun dierbaren te bereiken. Maar ze ontdekken al snel dat niemand veilig is in deze nieuwe wereld, en nu de beschaving om hen heen uiteenvalt, zijn de enige mensen op wie ze echt kunnen vertrouwen elkaar.

Cast:

Ella Hunt, Malcolm Cumming, Sarah Swire

Warm Bodies (2013)

4th op de lijst voor: charmante en humoristische kijk op liefde in een post-apocalyptische wereld

Een vreselijke plaag heeft de bevolking van de planeet verdeeld tussen zombies en mensen. Een ongewone zombie genaamd R (Nicholas Hoult) ziet zijn wandelende broeders een levende vrouw genaamd Julie (Teresa Palmer) aanvallen en redt haar. Julie ziet dat R anders is dan de andere zombies, en het paar begint een ongebruikelijke relatie. Naarmate hun band groeit en R steeds menselijker wordt, ontvouwt zich een reeks gebeurtenissen die de hele levenloze wereld kunnen transformeren.

Cast:

Nicholas Hoult, Teresa Palmer, John Malkovich

The Crazies (2010)

5th op de lijst voor: nagelbijtende spanning en brutale weergave van de chaos

Er heerst anarchie wanneer een onbekend gif de vreedzame inwoners van Ogden Marsh in bloeddorstige gekken verandert. In een poging de verspreiding van de infectie tegen te gaan, blokkeren de autoriteiten de stad en gebruiken ze dodelijk geweld om te voorkomen dat iemand in of uit komt. Nu gevangen tussen moordenaars, moeten sheriff Dutten (Timothy Olyphant) en zijn vrouw (Radha Mitchell) en twee metgezellen samenwerken om een ​​uitweg te vinden voordat waanzin en dood hen overvallen.

Cast:

Radha Mitchell, Timothy Olyphant, Danielle Panabaker

Scouts Guide to the Zombie Apocalypse (2015)

6th op de lijst voor: hilarische combinatie van padvinders, zombies en komedie

Wat gebeurt er als drie vrienden (Tye Sheridan, Logan Miller en Joey Morgan) besluiten om de jongensscouts te worden? Wanneer vreselijke, ondode ghouls hun ooit zo rustige gemeenschap aanvallen, is het aan Ben, Carter en klasclown Augie om de dag te redden. De jongens moeten hun scoutingtalenten aan de ultieme test onderwerpen om de mensheid te redden en hun zombie-dodende badges te verdienen, met de hulp van Denise (Sarah Dumont), een prachtige maar felle cocktailserver.

Cast:

Tye Sheridan, David Koecher, Joey Morgan, Logan Miller

Dead Snow 2: Red vs. Dead (2014)

7th op de lijst voor: humor, absurditeit en onconventionele kijk op de zombie-apocalyps

Martin denkt ten onrechte dat het niet erger kan worden nadat hij zijn vriendin met een bijl heeft vermoord, zijn arm heeft afgehakt met een kettingzaag en ziet hoe zijn vrienden worden verslonden door nazi-zombies.

Cast:

Geir Vegar Hoel, Ørjan Gamst, Martin Starr

Conclusie

Als het gaat om zombiefilms op Amazon Prime, is er een overvloed aan keuzes die liefhebbers van het genre kunnen bekoren. Of je nu houdt van bloedstollende spanning, meeslepende verhalen of gewoon lekker griezelen, Amazon Prime heeft voor elk wat wils. Van klassiekers zoals “Dawn of the Dead” tot moderne meesterwerken zoals “Train to Busan,” het platform biedt een diverse selectie die zowel doorgewinterde fans als nieuwkomers zal aanspreken. Dus, of je nu op zoek bent naar een angstaanjagende nacht met de levende doden of gewoon een spannende filmavond wilt, Amazon Prime heeft genoeg zombiefilms om aan je behoeften te voldoen. Grijp de popcorn, sluit de gordijnen en bereid je voor op een enge en opwindende rit door de wereld van de ondoden!

Rika Rineke
Rika Rineke

Rika Rineke is een toegewijde schrijver met een diepe liefde voor alles wat met streaming media te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de branche, . Of je nu op zoek bent naar aanbevelingen, handleidingen voor het oplossen van problemen of het laatste streamingnieuws, Rika's artikelen op StreamingDigitally.nl zullen je zeker op de hoogte houden en entertainen.

Artikelen: 86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *