Ontdek Prime Video Prijs: Kosten en Abonnements details Onthuld [2023]

Prime Video is een streamingdienst van Amazon die je toegang geeft tot duizenden films en series, waaronder exclusieve Amazon Originals en Exclusives. Je kunt Prime Video gebruiken op verschillende apparaten, zoals smart tv’s, laptops, tablets, smartphones en gameconsoles. Je kunt ook offline kijken door titels te downloaden naar je apparaat. In dit artikel lees je alles over de Amazon Prime Kosten, het aanbod, de abonnementen en de betaalmogelijkheden van Prime Video in Nederland.

Lees meer: ​​Beste nieuwe releases op Amazon Prime Video

Wat kost een Amazon Prime Video abonnement in Nederland?

De prijs van een Amazon Prime Video abonnement in Nederland is €2,99 per maand.

Dit is een stuk goedkoper dan in andere landen,

Bekijk gratis Amzon Prime

Als je nog geen Prime Video abonnement hebt, kun je gebruikmaken van een gratis proefperiode van 30 dagen . Zo kun je de dienst uitproberen zonder kosten. Je kunt de proefperiode op elk moment opzeggen voordat deze afloopt. Als je besluit om door te gaan met het abonnement, wordt het automatisch verlengd en betaald via de door jou gekozen betaalmethode.

Zijn er verschillende abonnementen bij Amazon Prime Video?

Er zijn geen verschillende abonnementen bij Amazon Prime Video in Nederland. Je hebt dus maar één optie: het standaard abonnement voor €2,99 per maand of €29,99 per jaar . Je bespaart dus €5,88 per jaar als je voor een jaarlijks abonnement kiest.

Kun je een abonnement op Amazon Prime Video delen?

Je kunt een abonnement op Amazon Prime Video delen met andere mensen in je huishouden. Je kunt namelijk maximaal zes profielen aanmaken op één account . Zo kun je je eigen kijkvoorkeuren, aanbevelingen en verderkijklijst bijhouden. Je kunt ook een kinderprofiel aanmaken met ouderlijk toezicht en leeftijdsbeperkingen .

Je kunt ook gebruikmaken van de functie Watch Party, waarmee je samen met maximaal 100 vrienden online naar dezelfde film of serie kunt kijken . Je kunt chatten met elkaar via een ingebouwde chatfunctie en de afspeelsnelheid synchroniseren. Om een Watch Party te starten of deel te nemen heb je wel allemaal een Prime Video abonnement nodig.

Kun je met iDeal betalen bij Amazon Prime Video?

Je kunt met iDeal betalen bij Amazon Prime Video als je een account hebt bij Amazon.nl . iDeal is een populaire online betaalmethode in Nederland, waarmee je direct via je eigen bank kunt betalen. Als je nog geen account hebt bij Amazon.nl, kun je er een aanmaken met je e-mailadres of telefoonnummer. Je kunt dan je bankrekening koppelen aan je account en iDeal als betaalmethode kiezen.

Je kunt ook met andere betaalmethoden betalen bij Amazon Prime Video, zoals:

 • Creditcard (Visa, Mastercard, American Express)
 • Debitcard (Maestro, Visa Electron)
 • Cadeaubon of tegoedbon van Amazon

Amazon Prime Video aanbod

Met dit abonnement kun je onbeperkt kijken naar alle films en series die beschikbaar zijn op Prime Video. Je kunt ook genieten van extra voordelen, zoals:

 • Kijken in 4K en HDR kwaliteit (als je apparaat en internetverbinding dit ondersteunen)
 • Kijken op maximaal drie apparaten tegelijk
 • Downloaden van titels naar je apparaat voor offline kijken
 • Toegang tot Prime Gaming, een platform met gratis games en exclusieve content voor gamers
 • Toegang tot Prime Reading, een selectie van e-books en tijdschriften die je gratis kunt lezen op je Kindle of andere apparaten
 • Toegang tot Amazon Photos, een cloudopslagdienst waar je onbeperkt foto’s kunt bewaren en delen

Het aanbod van Amazon Prime Video bestaat uit duizenden films en series in verschillende genres, zoals actie, komedie, drama, horror, thriller, romantiek, sciencefiction, fantasy, animatie en documentaire . Je kunt ook filteren op taal, ondertiteling, audio en kwaliteit. Je kunt het aanbod bekijken op de website of app van Prime Video, of via de Ziggo Mediabox Next als je een Ziggo abonnement hebt .

Zo bekijk je Amazon Prime via Ziggo

Het aanbod van Prime Video wordt regelmatig vernieuwd met nieuwe titels. Je kunt ook zien welke titels binnenkort beschikbaar zijn of binnenkort verdwijnen. Je kunt ook je eigen verlanglijst maken met titels die je wilt kijken of bewaren.

Lees veer: Prime Video Aanbod in Nederland: Mis het niet [2023]

Bij Prime Video kijk je exclusief Amazon Originals & Exclusives

Een van de grootste voordelen van Prime Video is dat je exclusief kunt kijken naar Amazon Originals & Exclusives. Dit zijn films en series die alleen beschikbaar zijn op Prime Video en nergens anders. Amazon investeert veel geld en talent in het maken van deze content, die vaak hoge kwaliteit en populariteit heeft. Enkele voorbeelden van Amazon Originals & Exclusives zijn:

 1. The Boys
 2. The Marvelous Mrs. Maisel
 3. The Man in the High Castle
 4. The Grand Tour

Lees Veer

Beste originele films op Amazon Prime Video

Alternatieven voor Prime Video

Prime Video is niet de enige streamingdienst die je kunt gebruiken om films en series te kijken. Er zijn ook andere alternatieven, zoals:

 • Netflix: de grootste en bekendste streamingdienst ter wereld, met een ruim en divers aanbod van originele en exclusieve content. De prijs varieert van €7,99 tot €17,99 per maand, afhankelijk van het aantal schermen en de kwaliteit .
 • Disney+: de streamingdienst van Disney, met alle films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en Star. De prijs is €8,99 per maand of €89,90 per jaar .
 • Videoland: de streamingdienst van RTL Nederland, met veel Nederlandse films en series, maar ook internationale content. De prijs is €4,99 per maand voor het basisabonnement of €7,99 per maand voor het plusabonnement .
 • Apple TV+: de streamingdienst van Apple, met vooral originele en exclusieve content van bekende makers en sterren. De prijs is €4,99 per maand of gratis voor een jaar als je een nieuw Apple apparaat koopt .

Conclusie

Prime Video is een streamingdienst die veel te bieden heeft voor een lage prijs. Je kunt onbeperkt kijken naar duizenden films en series, waaronder exclusieve Amazon Originals & Exclusives die je nergens anders kunt zien. Je kunt ook profiteren van extra voordelen, zoals Prime Gaming, Prime Reading, Amazon Photos en meer. Je kunt ook makkelijk betalen met iDeal of andere betaalmethoden, en je abonnement delen met anderen in je huishouden of online via Watch Party.

Prime Video is een goede keuze voor iedereen die houdt van variatie, kwaliteit en originaliteit in films en series. Je kunt altijd iets nieuws ontdekken of je favorieten terugkijken. Je kunt ook makkelijk switchen tussen apparaten of offline kijken als je dat wilt. Prime Video is een streamingdienst die je niet wilt missen.

Dit is het einde van het artikel over Amazon prime video prijs Nederland. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen en dat je er iets van hebt geleerd. Bedankt voor je aandacht. 😊

Sem Abel
Sem Abel

Sem Abel is een techliefhebber, redacteur en schrijver, gespecialiseerd in het gebied van digitale streaming en technologie. Met een achtergrond in software engineering. Als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste streamingtechnologieën en het meeste uit je digitale entertainmentervaring wilt halen, zijn de artikelen van Sem op StreamingDigitally.nl een waardevolle bron.

Artikelen: 89

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *