Apple TV Chromecast: Ultieme Gids! [2023]

Apple TV is een van de meest populaire apps ter wereld omdat het een streamingdienst heeft waarmee je veel bekroonde films en series kunt bekijken. Niet veel mensen genieten van dergelijke inhoud op de kleine schermen van Apple-producten zoals iPhones en iPads. Daarom is het mogelijk dat je op zoek bent naar een betrouwbare manier om Apple TV naar Chromecast te casten om er op het grotere scherm van te genieten.

 Lees Ook: Apple TV Opzeggen In Nederland: Eenvoudigste Gids [2023]

Wat heb je nodig voor Google Chromecast?

 • Een HDMI-verbinding: Hier kun je Google Chromecast op aansluiten.
 • Een Wi-Fi-netwerk: Voor internettoegang en om apparaten aan te sluiten die verbonden zijn met hetzelfde netwerk. Er is ook een Ethernet-adapter beschikbaar.
 • De Google Home App: Deze kun je downloaden in de App Store of Play Store. Je kunt Chromecast instellen via je smartphone. Het werkt ook met een iPhone.
 • Google Chromecast: Bij moderne televisies kun je zowel de stick als de stroomkabel rechtstreeks op een USB-poort aansluiten. Als dat niet werkt, gebruik dan de meegeleverde stroomkabel voor het stopcontact.
 • Google-account: Je hebt een account nodig om toegang te krijgen tot de Home App en Google TV.
 • Google TV-app: Je hebt deze app niet per se nodig, maar het is handig om media vanaf je telefoon of tablet te kunnen doorbladeren en favoriete lijsten te maken.

Google Chromecast vs Apple TV: Welke moet je kiezen?

Google Chromecast Apple TV
Chromecast is kleiner en goedkoperApple TV is sneller, gemakkelijker te bedienen en heeft een breder scala aan apps en games.
Als je toegang wilt tot bekende streamingdiensten voor een goede prijs, wint Google.If you want lots of apps and games with fast hardware, Apple is the better choice.
Een HDMI-kabel is inbegrepen.HDMI-kabel niet inbegrepen.
Beperkte opslagruimte.Krachtig en veel opslagruimte.
Geen ondersteuning voor WiFi 6.Ondersteuning voor Wi-Fi 6.

Dit is hoe je Apple TV op Chromecast

kunt bekijken Om Apple TV op een Chromecast te bekijken, kun je casten vanuit de Chrome-browser in plaats van de Apple TV-app. De Chrome-browser heeft de ingebouwde mogelijkheid om websites naar Chromecast-apparaten te casten, en Apple TV kan op deze manier worden gecast.

 1. Zorg ervoor dat je Chromecast is aangesloten, ingeschakeld en verbonden met je tv en Wi-Fi-netwerk. Verbind Chromecast binnen 3 minuten met WiFi.
 2. Ga naar de Apple TV Plus-website in de Chromecast-webbrowser en klik op “Aanmelden”.
 3. Voer je Apple ID en wachtwoord in.
 4. Vraag een tweefactorcode aan op je iPhone of Mac en voer deze in.
 5. Zoek iets dat je wilt bekijken en klik op “Aflevering afspelen”.
 6. Klik op het pictogram van het menu met drie stippen.
 7. Klik op ‘Casten’ (Uitzenden).
 8. In het “Cast”-tabblad, klik op je Chromecast-apparaat.
 9. Als er “Tabblad aan het casten” staat, betekent dit dat Apple TV-content naar je Chromecast wordt gecast.
 10. Om in volledig scherm te kijken, klik je op het pictogram van de diagonale pijlen in de rechterbenedenhoek van de webspeler.

Het kijken van Apple TV via de browser is de makkelijkste manier om Chromecast te gebruiken. Het enige nadeel is dat je je laptop of computer bij de hand moet hebben om van deze optie gebruik te maken.

Als Apple-gebruiker, waarom heb ik een Chromecast nodig?

Een Chromecast kan handig zijn als je video’s vanaf je iPhone of iPad op een groter scherm wilt bekijken. De meeste smart-tv’s en de Apple TV hebben ook apps voor Netflix, Disney +, YouTube en dergelijke, maar je moet eerst inloggen. Met casting kun je meteen alle inhoud op je tv bekijken, zonder iets anders te hoeven doen. Dit is ook handig als je bij iemand op bezoek bent en iets op het tv-scherm wilt laten zien. Als je een Apple TV hebt, heb je eigenlijk geen Chromecast nodig, omdat de meeste services die met Chromecast werken ook werken met AirPlay. Je hebt ook geen Chromecast nodig als je op de traditionele manier tv kijkt via je kabel of de tv-box van je provider. Als je een smart-tv hebt, heb je vaak al toegang tot allerlei services, hoewel de interface soms wat minder duidelijk kan zijn.

 

Conclusie

De integratie van Apple TV met Chromecast markeert een significante stap in de wereld van entertainmenttechnologie. Door de kloof tussen twee eerder gescheiden ecosystemen te overbruggen, verbetert deze samenwerking het gemak en de keuze voor gebruikers. De samensmelting van de rijke contentbibliotheek van Apple en de veelzijdige castmogelijkheden van Chromecast verruimt de mogelijkheden voor hoe het publiek toegang heeft tot en geniet van hun favoriete shows, films en media. Naarmate de technologie blijft evolueren en de voorkeuren van gebruikers veranderen, zet deze synergie een veelbelovend precedent voor toekomstige partnerschappen die naadloze, cross-platform ervaringen prioriteren. Met de convergentie van Apple TV en Chromecast krijgen kijkers meer opties en flexibiliteit, wat de toewijding van de industrie benadrukt om een meer verbonden en meeslepend entertainmentlandschap te bieden.

 

Hannie Noa
Hannie Noa

Hannie Noa is een content creator op het gebied van digitale streaming en entertainment. Of het nu gaat om het ontleden van de nieuwste streamingplatforms, het beoordelen van populaire shows of het geven van tips voor het optimaliseren van je streamingervaring, de artikelen van Hannie zijn een must-read voor elke liefhebber van digitaal entertainment.

Artikelen: 79

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *