Apple TV-serie in Augustus 2023: Must Watch!

Hoewel Apple TV+ nog vrij nieuw is in de markt, heeft het zich snel gevestigd als een van de beste streamingdiensten, met lovend ontvangen shows zoals Ted Lasso en Severance. Of je nu op zoek bent naar iets om met het hele gezin te kijken, een spannend mysterie om je gedachten van de echte wereld af te leiden, of wat ouderwets prestigedrama met sterrencast, wij hebben de hoogtepunten van Apple’s streamingdienst voor je op een rijtje gezet. Bekijk onze lijst met de beste shows op Apple TV+.


Lees Ook: Apple TV Chromecast: Ultieme Gids! [2023]

1) Foundation

De high-budget sciencefictionserie Foundation, gebaseerd op het bekende werk van Isaac Asimov, is een van de grootste gokken van Apple TV+. De grootste kritiek op seizoen 1 was dat het onevenwichtig was en moeite had om de enorme ideeën van Asimov naar televisie te vertalen. Eerlijk gezegd was ik niet bekend met het bronmateriaal, dus kon ik geen vergelijkingen maken. Desalniettemin vond ik het boeiender dan de meeste series. De acteerprestaties zijn echter uitstekend, vooral die van de altijd betrouwbare Jared Harris als Hari Seldon en de briljante Lee Pace als de koninklijke schurk Brother Day.Het ambitieuze uitgangspunt is te complex om in één zin samen te vatten, maar als je van harde sciencefiction houdt, is het zeker de moeite waard om te lezen. Kort gezegd proberen enkele verbannen individuen de samenleving te herbouwen nadat een langdurig heersend rijk is ingestort.

 

IMDb Beoordeling: 7.5/10
Jaar van uitgave: 2021
Genre: Drama, Sci-Fi

2) The Essex Serpent

De stemmige gotische drama toont Danes (goed geschikt voor dit soort periodeseries) als een pas weduwe geworden vrouw genaamd Cora, die besluit zich terug te trekken uit haar huis in Londen naar het platteland van Essex, waar geruchten over een mythologische slang rondgaan in het dorp. Onderweg ontmoet ze de plaatselijke dominee (Hiddleston) en de twee voelen zich niet alleen verbonden door hun gemeenschappelijke bezetting van dezelfde ruimte, maar bijna ondanks hun tegenovergestelde overtuigingen over of de slang überhaupt wel bestaat.De Essex Serpent is een serie waarin esthetiek alles is, van de met mist bedekte moerassen waar het verhaal zich afspeelt tot de gedetailleerde kostuums die de transformatie van Cora laten zien, van de getekende vrouw uit haar verleden tot de zelfverzekerde versie van zichzelf.


IMDb Rating: 6.3/10
Release Year: 2022
Genre: Drama, Fantasy, Mystery

3) Hijack

Naast de stoere en sexy Idris Elba in de hoofdrol, trekt Hijack kijkers aan met een fascinerend verhaal en een creatieve vertelstijl die zich in real-time ontvouwt, vergelijkbaar met het unieke format van 24. Mede gecreëerd door Jim Field Smith (Criminal: UK) en George Kay (Lupin), Hijack is een intense thriller die plaatsvindt tijdens een spannende zeven uur durende vlucht van Dubai naar Londen. Elba’s reis op een gekaapte vlucht wordt parallel gevolgd met de autoriteiten op de grond die proberen de controle over het vliegtuig terug te krijgen, met een uitstekende Britse cast, waaronder Archie Panjabi (The Good Wife) en Christine Adams (Black Lightning).

IMDb Rating: 7.5/10
Release Year: 2023
Genre: Drama,Thriller

4) City on Fire

Wanneer een jong meisje genaamd Samantha Yeung (Chase Sui Wonders) wordt neergeschoten en gedood in Central Park, onthult haar mysterieuze moord haar connectie met verschillende groepen die allemaal op zoek zijn naar antwoorden over haar dood. Gelegen in het begin van de jaren 2000, heeft de serie een coole nostalgische sfeer, vergezeld van een geweldige soundtrack die de kijkervaring versterkt terwijl je door de frames zoekt naar aanwijzingen voor het overkoepelende mysterie. Over het algemeen zijn de esthetiek, de brede cast van personages en het verrassende whodunit-verhaal meer dan genoeg reden om deze show te bekijken.

 

IMDb Rating: 6.4/10
Release Year: 2023
Genre: Crime, Drama, Mystery

5) Platonic

Ondanks wat When Harry Met Sally ons heeft geleerd, kunnen heteroseksuele mannen en vrouwen gewoon vrienden zijn in Platonic. Deze vertederend grappige komedie, gemaakt door Nicholas Stoller en Francesca Delbanco, herenigt Rose Byrne en Seth Rogen als een paar oude vrienden die na jaren weer contact hebben, wat leidt tot chaos – en enige constructieve verandering – terwijl ze beiden heroverwegen hoe ze hun leven eruit willen laten zien. Het is een leuke komedie met een vleugje midlifecrisis. Zoals Keith Phipps zegt in zijn recensie: “Onder de grappen over late-night mobieletiquette, nachtmerrieachtige huisrenovatieprojecten en wasberen ligt een bitterzoekende verkenning van het opgeven van jeugdigheid voor middelbare leeftijd, wat er verloren en gewonnen wordt in de uitwisseling, en het besef dat je ware vrienden degene zijn die nog steeds aan je zijde staan aan de andere kant.”

 

IMDb Rating: 7.2/10
Release Year: 2023
Genre: Comedy, Romance

6) The Last Thing He Told Me

Het Laatste Wat Hij Mij Vertelde is een meeslepende beperkte serie gebaseerd op de bestseller van Laura Dave. Met Dave en Josh Singer die het naar het scherm brengen, weeft Het Laatste Wat Hij Mij Vertelde zich door een duister web van geheimen. Het Laatste Wat Hij Mij Vertelde volgt Hannah, gespeeld door Jennifer Garner (Het Adam Project), een vrouw wiens man (Nikolaj Coster-Waldau) verdwijnt, wat haar leidt op een buitengewone reis om haar tienerstiefdochter Bailey (Angourie Rice) te beschermen. Boordevol intrige en mysterie, is Het Laatste Wat Hij Mij Vertelde zeven afleveringen vol wendingen en opwinding.


IMDb Rating: 6.5/10
Release Year: 2023
Genre: Drama, Mystery,Thriller

7) Extrapolations

Een meeslepende anthologiedrama van bedenker Scott Z. Burns (Contagion), Extrapolaties zit boordevol met een sterrencast, waaronder Oscarwinnaars zoals Meryl Streep, Edward Norton, en Diane Lane, evenals Forest Whitaker en Daveed Diggs. Gebaseerd op de afschuwelijke realiteit van de drastische effecten van klimaatverandering op onze thuiswereld, toont Extrapolaties vergezochte maar realistische mogelijke toekomstscenario’s voor de stervende planeet. Verspreid over de tijd bevat Extrapolaties acht verhalen die met elkaar verbonden zijn door de levens van verschillende personages. Na levens- of doodbeslissingen die een grote impact hebben op de planeet, is de harde en onmiskenbare thema van Extrapolaties de opwarming van de aarde.


IMDb Rating: 6.1/10
Release Year: 2023
Genre: Drama, Mystery

 

8) Hello Tomorrow

Hallo morgen! is een uniek vormgegeven drama dat afkomstig is van de creatieve geesten van Amit Bhalla en Lucas Jansen. Hello Tomorrow speelt zich af in een retro-futuristische stad en volgt een onmiskenbaar charismatische verkoper, charmant gespeeld door Billy Crudup (The Morning Show), en zijn team, die timeshares op de maan verkopen. Crudup wordt ondersteund door een fantastische verzameling acteurs, waaronder Haneefah Wood en Alison Pill, maar ook relatieve nieuwkomer Nicholas Podany, die Joey speelt, de nieuweling van het team, en kameleon Hank Azaria. Met een fascinerend uitgangspunt, geweldige cast en visueel aantrekkelijke esthetiek is Hello Tomorrow een prachtig horloge.


IMDb Rating: 6.3/10
Release Year: 2023
Genre: Comey, Drama, Sci-Fi

 

Conclusie

De Apple TV-serie boeit het publiek met zijn meeslepende verhalen, opmerkelijke karakterontwikkeling en hoge productiewaarden. Door zijn innovatieve benadering van diverse genres, prikkelende thema’s en boeiende verhalen heeft de serie met succes een niche gecreëerd in de competitieve wereld van televisie-entertainment. Met zijn vermogen om een breed scala aan kijkers aan te spreken en consistente meeslepende ervaringen te bieden, staat de Apple TV-serie als een bewijs van de kracht van creativiteit en innovatie in het veranderende landschap van televisieprogrammering. Terwijl de serie blijft evolueren en zijn aanbod uitbreidt, is het duidelijk dat Apple zijn plaats als belangrijke speler op het gebied van streaming content heeft versterkt, waardoor het publiek verlangt naar meer onvergetelijke momenten in de komende seizoenen.

Rika Rineke
Rika Rineke

Rika Rineke is een toegewijde schrijver met een diepe liefde voor alles wat met streaming media te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de branche, . Of je nu op zoek bent naar aanbevelingen, handleidingen voor het oplossen van problemen of het laatste streamingnieuws, Rika's artikelen op StreamingDigitally.nl zullen je zeker op de hoogte houden en entertainen.

Artikelen: 86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *