Chromecast Instellen: Eenvoudige installatie Gids [2023]

Upgrade je tv door een Chromecast te installeren. Het is een klein media streamingsapparaat dat in de HDMI-poort van je huidige tv wordt ingeplugd. Gebruik je iPhone, iPad, Android-telefoon of -tablet, Mac- of Windows-laptop, of Chromebook om films, games en muziek naar je tv te streamen. Dus als je een nieuwe Chromecast wilt installeren, lees dan hieronder hoe dat precies werkt.

Lees ook: Chromecast Koppelen

Installatie van Chromecast, wat heb je nodig?

  • A Google Chromecast
  • The Google Home app
  • A television with HDMI connection
  • A Google account
  • Access to a secured Wi-Fi network
  • You need a separate subscription to use some services (think: Netflix)

Je nieuwe Chromecast installeren in 5 stappen: zo doe je dat

De Chromecast is misschien wel de beste en goedkoopste mediaspeler. Met deze handige mediaspeler kun je Netflix, YouTube en Disney Plus op elke tv bekijken. Hier leggen we in 5 stappen uit hoe je een Chromecast installeert.

Hoewel er steeds meer mediaspelers op de markt verschijnen, blijft de Chromecast een van de beste manieren om video’s, films en series op je televisie af te spelen. Het kleine apparaat is goedkoop, biedt ondersteuning voor tal van diensten en werkt goed met slimme Nest-apparatuur zoals de Nest Hub. Zo kun je bijvoorbeeld aan de speaker vragen om je favoriete Netflix-serie af te spelen op de Chromecast.

1. Verbinden met Chromecast;

Verbind de HDMI-kabel van de Chromecast met de HDMI-poort van je televisie. Zorg ervoor dat je Chromecast voldoende stroom krijgt. Bij de meeste moderne televisies is het voldoende om de meegeleverde USB-kabel op je televisie aan te sluiten. Als dat niet werkt, kun je de Chromecast van stroom voorzien via een stopcontact met behulp van de meegeleverde stroomadapter.

2. Kies de juiste HDMI-ingang;

Zet je televisie aan en schakel over naar het kanaal voor de HDMI-poort waaraan je de Chromecast hebt aangesloten.

3. Open de Google Home-app;

Download de Google Home-app (voor Android of iOS) op je smartphone of tablet en open deze. Meld je indien nodig aan met je Google-account. Bovenaan het scherm zie je de vraag of je een Chromecast wilt instellen. Klik hierop.

4. Configureer de Chromecast;

Wanneer je begint met koppelen, wordt er een code weergegeven op je televisie en in de app. Kies alleen voor ‘akkoord’ als de codes overeenkomen: zo weet je zeker dat je de juiste Chromecast instelt. Kies vervolgens een Wi-Fi-netwerk om te gebruiken met de Chromecast. Zorg ervoor dat dit netwerk altijd voldoende bereik en snelheid heeft, anders kan je Chromecast niet streamen of alleen in lage resolutie streamen.

5. Bekijk de uitleg.

Na het voltooien van de installatie geeft de Home-app je een korte uitleg over hoe alles werkt, terwijl alles voor jou in de achtergrond wordt ingesteld. Na minder dan een minuut kun je zelf aan de slag met je Chromecast.

Chromecast installatie voltooid, nu casten!

Uw Chromecast is klaar met installeren, dus u bent nu klaar om daadwerkelijk te beginnen met casten. U heeft bijvoorbeeld de optie om foto’s van uw Google Foto’s op uw Chromecast weer te geven als screensaver. Als u wilt zien wat u nog meer kunt doen met uw Chromecast, bekijk dan de onderstaande video.

In ieder geval zijn er meer dan 1000 apps die werken met Chromecast, meer dan 200.000 tv-shows en films, en meer dan 30.000.000 nummers.

Chromecast installatie via een Chromebook?

Het casten vanaf een Chromebook werkt iets anders. Je hebt hier niet echt een app voor nodig. Omdat je in principe (hoe kan het ook anders :)) gewoon vanuit je browser werkt. Deze methode werkt voor elke computer of laptop met een Chrome webbrowser.

Het installeren van de Chromecast verloopt precies zoals hierboven beschreven in stappen 1 tot 5.

Je kunt theoretisch gezien alleen een Chromecast installeren met een mobiel apparaat, zoals een smartphone of tablet. Op een Chromebook kun je echter gewoon de Android-app downloaden en vanuit daar de installatie uitvoeren.

Op deze manier kun je casten met je smartphone.

Zodra alles is ingesteld, kun je meteen beginnen met casten en streamen. Gelukkig is dat ook eenvoudig. Open de video- of muziekapp die je op je televisie wilt afspelen, zoals Netflix, Disney Plus, Videoland of Spotify. Je kunt ook Formule 1 kijken via een Chromecast.

Druk vervolgens op het Cast-pictogram in de app, meestal bevindt deze zich rechtsboven. U krijgt dan een lijst met alle nabijgelegen apparaten waarnaar u kunt streamen, inclusief uw Chromecast. Selecteer het en de video begint binnen enkele seconden af te spelen.

Hannie Noa
Hannie Noa

Hannie Noa is een content creator op het gebied van digitale streaming en entertainment. Of het nu gaat om het ontleden van de nieuwste streamingplatforms, het beoordelen van populaire shows of het geven van tips voor het optimaliseren van je streamingervaring, de artikelen van Hannie zijn een must-read voor elke liefhebber van digitaal entertainment.

Artikelen: 79

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *