Beste komedie op Disney Plus in Nederland [2023]

Welkom in de lichtere en humoristische kant van Disney Plus, waar we een overzicht bieden van de beste komediefilms en -series die dit streamingplatform te bieden heeft. Van tijdloze klassiekers tot gloednieuwe hilarische avonturen, Disney Plus heeft voor iedereen wel iets om te lachen. Laten we samen een duik nemen in de wereld van komedie op Disney Plus en ontdekken welke films en series je gegarandeerd een glimlach zullen bezorgen.Dus, maak je klaar om je zorgen te vergeten en je dag op te vrolijken met onze selectie van de beste komedie op Disney Plus. Laten we samen ontdekken welke films en series je doen schaterlachen en een goed humeur bezorgen.

Voor liefhebbers van Indiase cinema, bekijk ook onze lijst van de beste Hindi-films op Disney Plus.

Beste komedie Films op Disney Plus

De beste komische films op Disney Plus zijn als volgt

Ratatouille (2007)

1st op de lijst vanwege: culinaire charme, verfrissende originaliteit en het vermogen om liefde voor eten over te brengen

Remy, een bijzondere rat met een uitzonderlijke reukzin en een passie voor koken, raakt gescheiden van zijn rattenkolonie en belandt in Parijs. Daar ontdekt hij toevallig het restaurant van zijn dromen, geleid door de beroemde chef-kok Gusteau. Met de hulp van Linguini, een onhandige keukenhulp, begint Remy stiekem te koken en wordt al snel de onzichtbare kracht achter het culinaire succes van het restaurant.

Cast:

Brad Garrett, Lou Romano, Patton Oswalt

Home Alone (1990)

2nd op de lijst voor: tijdloze komische flair

De film draait om Kevin McCallister, een achtjarige jongen, die per ongeluk wordt achtergelaten door zijn drukke familie als ze op kerstvakantie naar Frankrijk vertrekken. Kevin geniet aanvankelijk van zijn onverwachte vrijheid in huis, maar al snel beseft hij dat hij moet opboksen tegen twee inbrekers, Harry en Marv, die zijn buurt terroriseren.

Cast:

Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern

The Muppets (2011)

3rd op de lijst voor: nostalgische charme, humor die zowel jong als oud aanspreekt

In “The Muppets” ontdekken Walter, een Muppet zelf, en zijn broer Gary dat de legendarische Muppet-theater in gevaar is. Het theater wordt bedreigd door een rijke zakenman die van plan is het te slopen om naar olie te boren. Walter, Gary en Mary, Gary’s vriendin, besluiten de Muppets bij elkaar te brengen om geld in te zamelen en het theater te redden.

Cast:

Amy Adams, Jason Segel, Chris Cooper

Zootopia (2016)

4th op de lijst voor: slimme en actuele verhaallijn over vooroordelen en diversiteit

“Zootopia” speelt zich af in een moderne stad bewoond door dieren, waarin roofdieren en prooidieren in harmonie samenleven. Het verhaal volgt Judy Hopps, een dappere konijnenpolitieagent met grote ambities om voor rechtvaardigheid te zorgen. Wanneer ze als eerste konijn bij de politieacademie wordt toegelaten, krijgt ze de kans om haar talent te bewijzen.

Cast:

Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba

Up (2009)

5th op de lijst voor: verhaal over verlies, hoop en avontuur, gecombineerd met de briljante visuele stijl

“Up” vertelt het verhaal van Carl Fredricksen, een gepensioneerde ballonnenverkoper die besluit om zijn huis los te koppelen van de grond en naar de wilde jungle van Zuid-Amerika te vliegen met duizenden ballonnen. Zijn doel is om zijn lang gekoesterde droom van een avontuurlijke reis te vervullen, die hij ooit met zijn overleden vrouw Ellie had gepland.

Cast:

Edward Asner, Jordan Nagai, John Ratzenberger

Beste komedie Series op Disney Plus

De beste komische series op Disney Plus zijn als volgt

Reservation Dogs (2021-2023)

1st op de lijst vanwege: scherpe humor, diepgaande verkenning van de inheemse cultuur

“Reservation Dogs” speelt zich af op een indianenreservaat in Oklahoma en volgt een groep tieners van inheemse afkomst, onder leiding van de charismatische Bear. De tieners leiden een leven vol avonturen, streken en dromen van een betere toekomst. Ze zijn echter vastbesloten om eerst genoeg geld bij elkaar te krijgen om naar Californië te kunnen verhuizen.

Cast:

D’Pharaoh Woon-A-Tai, Devery Jacobs, Paulina Alexis

The Golden Girls (1985-1992)

2nd op de lijst vanwege: tijdloze humor, briljante ensemblecast en vermogen om lachwekkende situaties te combineren

“The Golden Girls” volgt het leven van vier oudere vrouwen die samenwonen in een huis in Miami: Blanche Devereaux, Rose Nylund, Dorothy Zbornak en Sophia Petrillo. Elke vrouw heeft haar eigen persoonlijkheid, achtergrond en humor, en ze delen samen de ups en downs van het ouder worden.

Cast:

Bea Arthur, Betty White, Rue McClanahan

Hannah Montana (2006-2011)

3e op de lijst voor: onweerstaanbare mix van komedie, muziek en de dubbelrol

“Hannah Montana” draait om het leven van Miley Stewart, een tienermeisje dat leidt een dubbelleven als popster Hannah Montana. Alleen haar familie en naaste vrienden weten dat Miley en Hannah dezelfde persoon zijn. Miley probeert haar normale leven als student en dochter te behouden, terwijl ze ook optreedt als Hannah op het podium en in de entertainmentwereld.

Cast:

Miley Cyrus, Emily Osment, Jason Earles

Bob’s Burgers (2011-)

4th op de lijst vanwege: unieke humor, hartverwarmende gezinsdynamiek en het vermogen om elke dag te transformeren

“Bob’s Burgers” draait om het leven van de Belcher-familie, bestaande uit vader Bob, moeder Linda, en hun drie kinderen: Tina, Gene en Louise. De familie runt een bescheiden hamburgerrestaurant aan de kust, genaamd “Bob’s Burgers.”

Cast:

H. Jon Benjamin, Dan Mintz, Eugene Mirman

Conclusie

In conclusie biedt Disney Plus een fantastische selectie van de beste komedies die zowel jong en oud kunnen vermaken. Van tijdloze klassiekers tot eigentijdse favorieten, er is voor elk wat wils. Deze komische schatten brengen niet alleen lachen, maar ook warmte en plezier in onze huiskamers. Dus, pak je popcorn en laat je verrassen door de vrolijke wereld van komedie op Disney Plus. Het perfecte recept voor een gezellige en humorvolle avond voor het hele gezin!

Rika Rineke
Rika Rineke

Rika Rineke is een toegewijde schrijver met een diepe liefde voor alles wat met streaming media te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de branche, . Of je nu op zoek bent naar aanbevelingen, handleidingen voor het oplossen van problemen of het laatste streamingnieuws, Rika's artikelen op StreamingDigitally.nl zullen je zeker op de hoogte houden en entertainen.

Artikelen: 86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *