De Waarheid Blootleggen: de Beste True Crime Shows op Disney Plus [2023]

Het onthullen van verborgen geheimen, het afdalen in verwrongen geesten en het ontrafelen van meeslepende mysteries, ware misdaadshows hebben wereldwijd het publiek weten te boeien. En hoewel je Disney+ misschien niet met verhalen over misdaad en suspense associeert, is dit streamingplatform stilletjes uitgegroeid tot een schatkamer van enkele van de beste ware misdaadshows in de digitale wereld.

Dus, maak je klaar om je onder te dompelen in een meeslepende wereld van misdaad en rechtvaardigheid, waar de waarheid vreemder is dan fictie. Hier is onze lijst van de beste ware misdaadshows op Disney Plus!

Lees Ook: Beste komedie op Disney Plus in Nederland [2023]

1) The Crimes That Changed Us

The Crimes That Changed Us is een meeslepende true crime-serie die diep in de huiveringwekkende verhalen duikt van beruchte misdaden die de samenleving voorgoed hebben veranderd en een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten op ons collectieve bewustzijn. Deze boeiende serie gaat verder dan het oppervlakkig vertellen van misdaden. Het werpt een blik op de diepe impact op hoe we rechtvaardigheid, veiligheid en de wereld om ons heen waarnemen.

CastMary de Young, Forrest Latiner, and Kevin Cody
Season1
ReleasedNovember 11, 2020
IMDb7.3/10

2) Boston Legal

Boston Legal draait om het dynamische duo Alan Shore en Denny Crane. Alan is een briljante en onorthodoxe advocaat, bekend om zijn scherpe humor, onconventionele methoden en onwankelbare toewijding aan zijn cliënten. Aan de andere kant is Denny Crane de excentrieke en charismatische senior partner van het kantoor, bekend om zijn bekwaamheid in de rechtszaal en persoonlijkheid die groter is dan het leven zelf.

De serie combineert wekelijkse juridische zaken met doorlopende persoonlijke en professionele verhaallijnen, en biedt een boeiende mix van rechtbankdrama, humor en maatschappelijk commentaar. Elke aflevering presenteert meeslepende zaken die verschillende juridische kwesties aanpakken, waaronder bedrijfsmisstanden, burgerrechten, geschillen over intellectueel eigendom en complexe ethische dilemma’s.

CastJames Spader, William Shatner, Candice Bergen, Rene Auberjonois
Seasons5
ReleasedOctober 3, 2004
IMDb8.4/10

3) Sons of Anarchy

SAMCRO, oftewel Sons of Anarchy, is een motorclub die illegale en legitieme ondernemingen uitvoert in Charming. Ze combineren wapenhandel, een garage en betrokkenheid bij de pornografische filmindustrie. Clay, de president van de club, geeft de voorkeur aan een ouderwetse en brute aanpak. Ondertussen heeft Jax, zijn stiefzoon en de vicepresident van de club, ideeën om dingen te veranderen op basis van het dagboek van zijn vader. Hun conflict heeft invloed op zowel de club als hun persoonlijke leven.

CastCharlie Hunnam, Katey Sagal, Mark Boone Junior, Kim Coates
Seasons7
ReleasedSeptember 3, 2008
IMDb8.5/10

4) Prison Break

Een onschuldige man wordt valselijk beschuldigd van de moord op de broer van de vicepresident en ter dood veroordeeld in een zwaarbeveiligde gevangenis. Nu is het aan zijn jongere broer om hem te redden met zijn briljante plan: infiltreer dezelfde gevangenis door een bank te beroven. Terwijl de laatste maand wegtikt, moet hij stap voor stap het ontsnappingsplan in werking stellen voor hun Prison Break, waarbij hij zijn volledige lichaamstatoeage als gids gebruikt. Deze tatoeage verbergt de plattegrond van de gevangenisfaciliteit en cruciale aanwijzingen voor de ontsnapping.

CastDominic Purcell, Wentworth Miller, Robert Knepper, Amaury Nolasco
Seasons5
ReleasedAugust 29, 2005
IMDb8.3/10

5) White Collar

Neal Caffrey, een charismatische oplichter, en FBI-agent Peter Burke, een rechtschapen man, vormen een onverwachte alliantie. In ruil voor Burke’s vrijlating gebruikt Caffrey zijn kennis om Burke te helpen bij het opsporen van meer ongrijpbare criminelen. De twee bewijzen dat je de slimste crimineel moet inzetten om de moeilijkste misdaden op te lossen.

6) Mayday

Deze televisieserie schetst grote echte vliegrampen. Elke aflevering bevat een volledige dramatische her- creatie van het incident op basis van cockpitvoicerecorders en luchtverkeerscontrolescripts, evenals ooggetuigenverhalen en deskundige interviews. Interviews met rampenonderzoekers, evenals echte beelden, worden af en toe weergegeven.

CastMatt Bomer, Tim DeKay, Willie Garson, Tiffani Thiessen
Seasons6
ReleasedOctober 23, 2009
IMDb8.2/10

7) Mayday

Deze serie behoort tot de beste ware misdaadshows op Disney Plus en toont belangrijke waargebeurde vliegrampen. Elke aflevering bevat een volledige dramatische reconstructie van het incident op basis van cockpitvoicerecorders, transcripties van luchtverkeersleiding, ooggetuigenverslagen en interviews met experts. Er worden af en toe interviews getoond met onderzoekers van catastrofes, evenals daadwerkelijke beelden.

CastJonathan Aris, Stephen Bogaert, Gregory Feith
Seasons21
ReleasedSeptember 3, 2003
IMDb8.8/10

8) The Staircase

Al meer dan twee decennia blijft de moord op Kathleen Peterson, samen met de schaduw van de vorige vrouw van Michael Peterson, een blijvend fenomeen in het rijk van ware misdaad. Hoewel verschillende aanpassingen zoals miniseries en podcasts zich hebben verdiept in deze boeiende zaak, ontbrak het tot nu toe aan een documentaire van dit kaliber.

Deze baanbrekende serie biedt een ongekende verkenning van het tragische lot van Kathleen Peterson, de vrouw van de bekende Amerikaanse auteur Michael Peterson. Het was op de trap waar Michael zijn levenloze vrouw ontdekte, maar wat zich ontvouwde onthulde niet alleen een angstaanjagende misdaad, maar ook de verborgen complexiteiten van Michaels eigen geheime seksleven. Naarmate onderzoekers dieper groeven, kwam de schokkende waarheid naar boven – dat de dood van Kathleen geen toeval was, maar een gruwelijke daad begaan door haar eigen echtgenoot.

CastToni Collette, Colin Firth, and Michael Peterson.
Seasons1
ReleasedOctober 7, 2004
IMDb7.8/10

9) American Crime

Ontwikkeld door John Ridley, is American Crime een anthologie-dramaserie over ware misdaad die zich verdiept in het complexe web van raciale, sociale en genderpolitiek. Elke seizoen presenteert een op zichzelf staand verhaal, waarbij de eerste reeks de levens onderzoekt van mensen verwikkeld in een proces met grote belangen. De ontwikkelingen in het juridische proces veranderen hun ervaringen voorgoed.

CastFelicity Huffman, Regina King, Timothy Hutton, and Richard Cabral
Seasons3
ReleasedMarch 5, 2015
IMDb7.7/10

10) 24

Elk seizoen van deze conceptdramaserie speelt zich af gedurende een periode van 24 uur. Dag 1: Jack Bauer is de commandant van een elite-eenheid van CTU-agenten die een samenzwering ontdekken om de presidentskandidaat David Palmer te vermoorden. Ondertussen zorgt de mysterieuze afwezigheid van hun lastige tienerdochter voor spanningen in Jacks al fragiele huwelijk met Teri. Wat staat er te gebeuren in de komende 24 uur?

CastKiefer Sutherland, Mary Lynn Rajskub, Carlos Bernard
Seasons8
ReleasedNovember 6, 2001
IMDb8.3/10

11) Bones

Dr. Temperance Brennan, een briljante maar sociaal onhandige forensisch antropoloog, werkt bij het Jeffersonian Institute in Washington, DC. Nadat ze hem heeft geholpen bij een FBI-zaak, vraagt Seeley Booth, een brutale maar charmante voormalige Army Ranger die nu Special Agent is, haar om de FBI bij te staan bij het oplossen van moorden door menselijke overblijfselen te identificeren die te oud zijn voor routine forensisch onderzoek. Brennan’s feitelijke, letterlijke kijk op het universum staat in contrast met Booth’s emotionele, instinctieve benadering, wat leidt tot een gespannen partnerschap. Naarmate hun caseload groeit, genereert hun symbiotische samenwerking echter resultaten, en met Brennan’s Squint Squad aan hun zijde, moeten moordenaars uit het verleden en het heden op hun hoede zijn.

CastEmily Deschanel, David Boreanaz, Michaela Conlin, T.J. Thyne
Seasons12
ReleasedSeptember 13, 2005
IMDb7.8/10

Afsluiten

Daar heb je het – de beste true crime shows op Disney+. Van zorgvuldig onderzochte documentaires die licht werpen op echte onderzoeken tot meeslepende verhalen geïnspireerd op werkelijke gebeurtenissen, bewijst Disney+ dat het niet alleen een platform is voor gezinsvriendelijk entertainment. Het is inderdaad een verrassende bestemming voor boeiende true crime-content en biedt een uniek en divers scala aan verhalen die zelfs de meest veeleisende misdaadliefhebbers zullen bevredigen. Bovendien biedt het streamingplatform verschillende genres om te kijken, waaronder sciencefiction, komedie, Hindi en Gangster. Vergeet niet onze zorgvuldig samengestelde lijsten daarvoor te bekijken. Veel kijkplezier!

Sem Abel
Sem Abel

Sem Abel is een techliefhebber, redacteur en schrijver, gespecialiseerd in het gebied van digitale streaming en technologie. Met een achtergrond in software engineering. Als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste streamingtechnologieën en het meeste uit je digitale entertainmentervaring wilt halen, zijn de artikelen van Sem op StreamingDigitally.nl een waardevolle bron.

Artikelen: 89

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *