Droevige films op Disney Plus in Nederland [2023]

Wanneer je een moeilijke week hebt gehad of door een apocalyptische nieuwscirkel leest, wil je het gewoon uitproberen. Volgens Harvard Medical School produceert huilen endogene opioïden zoals endorfines en oxytocine.

Ze verlichten zowel mentale als emotionele lijden. Niets werkt dus beter dan trage films om nieuwe emoties te voelen als je ze nodig hebt.

We hebben een selectie gemaakt van de beste tranende films van Disney Plus 2023 om je te helpen in deze situatie.

Wees niet bang als Disney Plus in jouw regio is geo-beperkt, we hebben je gedekt. Dit is hoe je een Disney Plus abonnement via een VPN kunt krijgen:

  1. Selecteer een VPN-service die is geoptimaliseerd voor streaming. We raden ExpressVPN of NordVPN aan. Er zijn meerdere plannen waaruit je kunt kiezen.
  2. Download de VPN en verbind met een Amerikaanse server.
  3. Log in op Disney.
  4. Vind je favoriete film of show en stream hem waar je ook bent.

Laten we nu de lijst induiken.

Toy Story 3 (2010)

Andy krijgt zich klaar om voor college te vertrekken. Bovendien moeten Buzz, Woody en hun metgezellen ook meegaan. Als gevolg hiervan worden de speelgoedartikelen afgeleverd bij een nabijgelegen kinderopvangfaciliteit, zodat andere kinderen er weer mee kunnen spelen.

Maar zo simpel als het uitvinden dat hun nieuwe buurman, een tiran genaamd Lotso, gemeen is, hun vreugde neemt af. Om terug naar huis te gaan voordat Andy permanent vertrekt, bedenkt Woody een ontsnappingspoging voor hem en zijn metgezellen.

Bao (2018)

Een van de tien meest deprimerende Disney-films is Bao. Het verhaal over een moeder die een kind opvoedt gedurende haar hele leven wordt gevolgd in Bao. De jonge persoon moet nu het huis verlaten en een nieuw leven beginnen voor zichzelf.

Alleen zijn maakt de moeder eenzaam en ongelukkig voelen. Het lege nestsyndroom heeft invloed op haar. Haar leven wordt echter omgekeerd als een dumpling die ze heeft gemaakt tot leven komt. Ze heeft nu een tweede kans om moeder te worden.

Hamilton (2020)

Alexander Hamilton, één van de stichters van het land en de eerste minister van Financiën, is het onderwerp van de film Hamilton. Een andere Amerikaan deelt het verhaal van de tribulaties van een Amerikaan.

Een origineel Broadway toneelstuk, het combineert vaardig jazz, hip-hop en R&B genres. De film had een aanzienlijke invloed op Amerikaanse politiek, samenleving en onderwijs.

De bekroonde voorstelling is een unieke productie die in het Richard Rogers Theater in New York is opgenomen.

A Walk To Remember

Zach Sobiech, een zeventienjarige scholier op de middelbare school die van plezier maken houdt en een natuurlijk muzikaal talent heeft, heeft recentelijk ten huwelijk gevraagd aan zijn al lange tijd dierbare.

Maar als hij erachter komt dat zijn ziekte is gevorderd, heeft hij nog maar 6 maanden te leven. Zijn hele wereld valt uit elkaar.

Dus besluit hij samen met zijn schrijfpartner en beste vriend Sammy om hun ambities na te jagen en een album op te nemen. Ze ontwikkelen zich snel tot een muzikaal viraal sensatie.

Naarmate de tijd verstrijkt, wordt Zach gedwongen om de harde realiteit onder ogen te zien en te bepalen hoe en met wie hij zijn tijd doorbrengt.

Up! (2009)

De chronicles van Up volgen de bizarre avonturen van ballonverkoper Carl Fredricksen, 78 jaar oud. Carl is onlangs gescheiden van zijn vrouw en huis. Hij moet nu wonen in een verzorgingstehuis.

Hij doet iets ongelooflijks, toch, in een poging om zijn huis te redden en de wildernis van Zuid-Amerika over te steken.

Hij vertrekt naar Zuid-Amerika nadat hij een grote hoeveelheid ballonnen aan zijn huis heeft bevestigd. Onderweg komt hij zijn jeugdidool tegen, wordt hij verliefd op een vaderloos kind en ontdekt hij opnieuw de waarde van het leven.

Inside Out (2015)

Vader Riley wordt aangenomen in San Francisco. De familie verhuist als gevolg hiervan naar een drukke stad. Wanneer Riley wordt weggehaald uit haar midden-Westen bestaan en verplaatst naar een druk en hectisch leven, veranderen haar gevoelens dramatisch.

Met deze plotselinge verandering, werden haar emoties, waaronder Verdriet, Woede, Angst, Ontevredenheid en het meest opvallend, willekeurig.

Zij creëren problemen in het Hoofdkwartier, het hoofdwerk- en leefgebied. Rileys idyllische herinneringen worden beïnvloed door een gebeurtenis die alles fundamenteel verandert. Moment voor Geluk en Verdriet om haar vrolijke herinneringen te vinden en terug te keren naar het Hoofdkwartier.

Coco (2017)

Twaalfjarige Miguel is een ongehoorzame Mexicaanse jongen die heftig bezwaar maakt tegen de verboden van zijn familie op alle muziek.

Zijn familie’s tegenwerking van zijn verlangen om muziek na te streven, verbaast hem, vooral gezien Ernesto de la Cruz, de beste gitarist, in hun gemeenschap vereerd wordt.

Miguel reist per ongeluk naar het levendige, verre Land van Dood op de heilige Dag van de Dood. Wanneer de jonge Miguel de drukke ondergrondse wereld binnenkomt om een verloren verwant te zoeken, ontmoet hij de rebellen Skeleton, Hecto, die hem de weg wijst.

West Side Story (2021)

West Side Story speelt zich af in Upper West Side Manhattan in 1957 en is een van de verdrietige films beschikbaar op Disney. Riff’s Jets en Bernando’s Puerto Ricaanse Sharks, twee rivaliserende bendes, zijn op oorlogsvoet en strijden om de overhand.

Op een middelbare school dans, jonge Tony ziet Maria en valt meteen verliefd. Echter, de Jets en Sharks worden opgehitst door hun bloeiende romantiek. Wat is optimisme zonder liefde in het gezicht van een onvoorspelbare situatie, vraagt de film ons?

Edward Scissorhands (1990)

Edward, een geraffineerde kerel met alle noodzakelijke lichaamsdelen, werd gemaakt door een maker die op een heuveltop woonde. Maar de maker overleed voordat hij Edward handen kon geven. Met schaarhanden is Edward nu niet compleet.

Een Avon-vertegenwoordiger uit het gebied belt op een dag naar het huis en ontdekt dat Edward alleen woont. Ze brengt hem naar haar huis, waar hij zich moet aanpassen aan een nieuwe levensstijl en omgeving.

Hij ontdekt snel een gave voor het knippen van haar en hagen en wint iedereen. Maar hij ontdekt al snel dat de werkelijkheid niet is wat hij had verwacht.

Koningin van Katwe (2016)

Het verhaal van Phiona, Nakku Harriet, haar moeder en de jongere leden van haar familie wordt verteld in Queen of Katwe. Ze strijden met alle macht om te overleven in Katwe, Kampala in Oeganda, een slumwijk.

Phiona helpt haar moeder om maïs te verkopen samen met haar jongere broer. Bovendien zorgt ze voor haar jongere broer. Ze ontmoet Robert Katende bij een predikingsprogramma, maar hun ontmoeting verandert haar leven.

Kinderen in de omgeving worden les gegeven in schaken en voetbal door Katende. Phiona bezoekt de centra, pakt de spellen op, en stijgt snel naar de top van de competitie.

Saving Mr. Banks (2013)

De dochters van Walter Disney smeekten hun vader om Mary Poppins als film te verfilmen. Hoewel de auteur, P.L. Travers het concept niet goedkeurde en hem 20 jaar lang weigerde om de film te produceren.

Zij stemt uiteindelijk toe om hem de film te laten maken, maar niet voordat Disney het op haar manier doet. Daarna reist ze naar LA in Californië. Mary Poppins wordt tot leven gebracht door Disney en zijn crew. Ze is echter niet tevreden, dus Disney en iedereen proberen uit te zoeken wat ze wil.

Lilo & Stitch (2002)

Het verhaal van Lilo en Stitch gaat over een kleine schepsel die is gemaakt door genetische engineering en gevangen gezet samen met zijn kwaadaardige maker. Onder de gedaante van een hond, vlucht Stitch en reist naar de Aarde waar hij wordt opgevangen door Lilo, een klein meisje.

Stitch heeft de bedoeling om Lilo als een zondebok te gebruiken om zichzelf te beschermen omdat hij vastberaden is dat hij de buitenaardse wezens moet overleven die gestuurd zijn om hem te halen. Stitch doet wat reflectie, ontdekt wat affectie en thuis betekenen, en zijn emoties voor Lilo beginnen te veranderen. Maar zonder een groter doel in het leven, thuis, vrienden of herinneringen, ervaart hij deze dingen.

Broer Beer (2003)

Toen de aarde uit de ijstijd kwam, waren er drie broers. Nadat de oudste broer door een beer was vermoord, vermoordde de jongste broer, Kenai, er een ter vergelding, om later in een beer te veranderen.

Wanneer Denahi, de middelste broer, deze beer ontdekt, belooft hij wraak omdat hij denkt dat het Kenai heeft gedood. Vanwege het feit dat een van de broers nu de ander doodt, is de enige hoop van Kenai om te overleven om vrienden te worden met Koda, een enorme jongere die zijn eigen grootste vijand is. Kenai moet leren wat echte vriendschap betekent van Koda.

Dumbo (2019)

Circus eigenaar Max Medici krijgt de hulp van de voormalige ster Holt Farrier en zijn kinderen Joe en Milly om voor een baby olifant te zorgen wiens enorme oren hem tot het mikpunt van spot maken in een circus dat al financiële moeilijkheden heeft.

Echter, wanneer ze erachter komen dat Dumbo kan vliegen, krijgt de circus een wonderbaarlijk herstel, waardoor de oog van miljardair VA Vandevere valt, die besluit Dumbo in te zetten voor zijn meest luxueuze amusementonderneming, Dreamland.

Old Yeller (1957)

In de jaren 1860, Travis Coates, een jongen, is achtergelaten om het gezin boerderij te runnen met assistentie van zijn moeder en jongere broer. Zijn vader is weggegaan voor een veedrijf.

Travis besluit uiteindelijk met tegenzin om een puppy te krijgen nadat een gele mongrel onverwacht bij het huis blijft. Travis komt er na contact met wasberen, slangen, beren, wilde zwijnen en wolven achter dat hij Old Yeller steeds meer gaat respecteren en zelfs van hem gaat houden. Old Yeller heeft een diepgaand effect op het leven van de jonge jongen.

Howard (2018)

Groeiend oud in een gewone Joodse familie in Baltimore, had Howard Ashman een ongewoon talent voor musicaltheater. Na zijn college verliet hij had hij moeite met het produceren van shows. Desondanks was zijn aanpassing van de Roger Corman film Little Shop of Horrors een enorm succes op Broadway en bracht hem naar de roem.

Samen met Oscar- en Tonywinnaar Marvin Hamlisch schreef hij de rampzalige Broadway-hit ‘Smile’. Howard, die gekrenkt was, vluchtte naar Los Angeles en sloot zich aan bij een groep ambitieuze kunstenaars in een magazijn, bestaande uit Disney-animatoren die net ontslagen waren uit het bedrijf. Hij produceert een Little Mermaid-lied dat een Oscar wint door samen met hen te werken.

The Good Dinosaur (2015)

Arlo, de baby apatosaurus, is verdreven van zijn broers en zussen en zijn ouders door een verschrikkelijke storm en is ver van zijn thuis. Een wilde grot jongen genaamd Spot kwam hem te hulp toen hij alleen was.

De onwaarschijnlijke metgezellen gaan op een opwindende reis door de uitgestrekte en meedogenloze Paleolithic landschappen om de veiligheid op Arlo’s boerderij tegen de Clawtooth Mountain te herstellen. Arlo moet eerst zijn zorgen aanpakken voordat hij kan herenigd worden met zijn familie. Zal Arlo in staat zijn om verder te gaan na deze afschuwelijke ervaring? Het staat hoog op de lijst met populaire tragische films.

De Kleine Meisje Met de Zwavelstokjes (2006)

In deze bewerking door Roger Allers van het oorspronkelijke verhaal van Hans Christian Andersen, streeft een arme en bescheiden jong meisje ernaar om in de sneeuwbedekte Moskou een inkomen te verdienen door lucifers te verkopen aan een hardhartig publiek. Dus kiest de arme verkoper, tegen haar beter weten in, om haar bijna al haar vrienden te gebruiken om zichzelf warmer te houden.

Zij word plotseling overmand door een helder, briljant visioen van een zorgeloze, vreugdevolle wezen. Kijk. Ze heeft een prachtige oma met zilver haar. Er is ook de glinsterende kerstboom van de familie. Is de prachtige maar tijdelijke illusie echt?

Bambi (1942)

In een oude Disney tekenfilm voegt een hert, genaamd Bambi, zich bij zijn nieuwe vrienden, een jonge haas genaamd Thumper en een ratje genaamd Flower, om vrolijk door het bos te wandelen.

Een jonge ree genaamd Faline vangt Bambi’s oog. Hij ontdekte door zijn liefhebbende ouders, de Grote Prins van het Bos, dat er gevaren waren in de brede weiden waar jagers ze konden zien in contrast tot de plezier van het bos. Ondanks dat angst en tragedie een invloed hebben op Bambi’s bestaan, wordt er een nieuw leven ingeluid door een andere lente.

De Odd Life van Timothy Green (2012)

Toen Cindy en Jim Green ongunstig nieuws kregen van een vruchtbaarheidsarts, besloten ze om het krijgen van kinderen op te geven. In plaats daarvan begroeven ze een lijst met alle bewonderenswaardige eigenschappen die hun toekomstige kind zou kunnen hebben in hun tuin. Echter, in het donker van de nacht, wekte een krachtige storm hen wakker.

Cindy en Jim worden plotseling ouders als ze Timothy ontdekken, een kleine jongen met bladeren die uit zijn enkel groeien die staat in hun keuken en hen “mama en papa” noemt.

Remember The Titans (2000)

Scholen zijn al jaren verdeeld in het buitengebied van Virginia. Echter, om aan de federale verplichting tot integratie te voldoen, zijn twee middelbare scholen – een zwarte en een witte – gesloten, waardoor hun leerlingen naar T.C. Williams Senior High verhuisden.

Het voetbalteam wordt het hele jaar door getoond als de uiterst succesvolle witte coach wordt vervangen door de persoon die is aangenomen om de zwarte school te trainen. Terwijl de kinderen en volwassenen leren op elkaar te vertrouwen, wordt het team – dat is gebaseerd op gebeurtenissen uit 1971 – het verenigende embleem van de gemeenschap.

Moana (2016)

Moana Waialiki is een enthousiaste zee reiziger en de enige erfgenaam van een hoofd met een lange geschiedenis van navigatie. Ze leert dat de verwoesting veroorzaakt werd door de halfgod Maui die de liefde van de godin Te Fiti stal. Door dit, vergaan de gewassen op haar eiland en de vissers kunnen geen vis vangen.

De enige manier om eenheid te brengen naar het eiland is voor Maui om het hart van Te Fiti terug te geven, dus Moana begint aan een moeilijke reis door de Stille Oceaan om hem te overtuigen dat te doen. Gebaseerd op fictie uit de Polynesische cultuur, is de film.

The Fox and the Hound (1981)

Een recent geadopteerde vos genaamd Tod en een hond genaamd Copper worden snel goede vrienden en komen goed overeen. Het is verschrikkelijk dat ze aan tegenovergestelde kanten staan van de kwestie.

Tod woont bij een charmante weduwe, terwijl Copper bij een bedrieglijke jager blijft die hem wil opleiden om een jachthond te worden.

Hun relatie wordt uiteindelijk op de proef gesteld wanneer de eigenaar van Copper besluit Tod te vermoorden voor het bijna doden van zijn andere hond Chief. Als gevolg hiervan zullen er consequenties zijn.

Togo (2019)

Een van die Disney-films die elke keer als je het kijkt tranen in je ogen brengt, is Togo. De Grote Barmhartigheidsrace van 1925 is het onderwerp van deze historische drama.

De bestuurder Leonhard Seppala en zijn hond Togo worden afgebeeld terwijl ze meedoen aan de Grote Mededogingsrace van 1925. Hoewel Togo als te zwak en te klein werd gezien om zo’n race te winnen, werd het langste traject van de relais door de bestuurder en zijn hond voltooid.

The Last Song (2010)

De ouders van Ronnie en Jonah gaan scheiden. De moeder en de twee zijn huisgenoten. Ze worden echter deze zomer naar hun vader gestuurd om in een klein kustplaatsje te verblijven.

Ronnie haat haar vader en wil niet met of aardig zijn tegen hem gedurende de zomer. Toch begint Ronnie, die haar liefde voor muziek met haar vader deelt, het te verkennen nadat ze verliefd is geworden en een charmante man heeft gevonden.

De belangrijkste relatie die ze heeft is die met haar vader, waarmee ze opnieuw verbinding maakt door middel van muziek.

Eindwoorden

Alle hierboven genoemde films worden uitgelegd en helpen je bij het kiezen van verdrietige films.

hania ali
hania ali

Hania Ali is een streamingjournalist en een van de oudste leden van Streaming Digitally. Ze heeft geschreven over fantasy, sci-fi, romantiek en wat dan ook. Naast schrijfster is ze lerares.

Artikelen: 35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *