Educatieve shows op Disney Plus in Nederland [2023]

Stap binnen in de inspirerende wereld van educatieve televisie op Disney Plus, waar plezier en leren hand in hand gaan. Deze streamingdienst heeft zich niet alleen gevestigd als de thuisbasis van geliefde Disney-personages en films, maar heeft ook een indrukwekkende verzameling educatieve shows voor kinderen van alle leeftijden samengesteld. Of je nu wilt ontdekken hoe wetenschap werkt, historische gebeurtenissen wilt verkennen, of gewoon nieuwsgierigheid wilt stimuleren, Disney Plus biedt een schat aan educatieve content die zowel informatief als vermakelijk is. Laten we samen een kijkje nemen in dit boeiende educatieve landschap en enkele van de meest boeiende shows verkennen die kinderen kunnen inspireren om te leren terwijl ze zich vermaken.

Lees Ook: Disney Plus Foutcode 142

Magic of Disney Animal Kingdom

Reden voor 1st: geweldig plot en ander concept

Om jongeren te helpen begrijpen wat er nodig is om een dierentuin-achtig themapark als Disney’s Animal Kingdom soepel te laten lopen, creëerde het Disney-team Magic of Disney’s Animal Kingdom. Het toont de kijkers hoe het personeel omgaat met de dieren en hoe ze verzorgd worden, en het bevat ook enkele schattige scenes, zoals twee hyena’s die genieten van een bubbelbad.

Cast:

Tasha Johnson, Josh Gad

Forky Asks A Question. (2019-2020)

Reden voor 2nd: Avontuurlijke en spannende serie

“Forky Asks a Question” is een charmante animatieserie die exclusief te zien is op Disney+. De serie volgt het avontuurlijke karakter Forky, een speelgoedvorkje dat tot leven is gekomen en een reeks vragen heeft over de wereld om hem heen.”Forky Asks a Question” is zowel educatief als vermakelijk, en het brengt de speelse geest van Toy Story naar een nieuw publiek. Het is een perfecte serie voor kinderen en families die van de avonturen van Forky en zijn nieuwsgierigheid houden.

Cast:

Tony Hale, Bob Peterson, John Ratzenberger

Little Einstein (2005-2010)

Reden voor 3rd: Het ontdekken van kunst- en culturele objecten over de hele wereld

Deze kleuterserie avontuur streeft ernaar om de blik van kinderen te verbreden door hen te voorzien van nieuwe ervaringen en informatie op gebieden zoals kunst, aardrijkskunde en wetenschap. Elke aflevering is een educatieve reis waarin de jonge helden de ins en outs ontdekken van een beroemd stuk klassieke muziek en een even goed bekend werk van kunst of cultureel voorwerp uit de hele wereld.

Cast:

David Jason, Aiden Pompey, Jesse Schwartz

Mickey Mouse Clubhouse (2006-2016)

Reden voor 4th: Basissommen oplossen voor peuters

Installeren van een liefde voor leren bij kinderen op jonge leeftijd is essentieel, en Mickey Mouse Clubhouse biedt precies dat. Probleemoplossing en basissom worden behandeld in deze show ter voordeel van peuters. Het is educatief, vermakelijk en geschikt voor jonge hersenen.

Cast:

Wayne Allwine, Rob Paulsen, Russi Taylor

Be Our Chef. (2020)

Reden voor 5th: Uitdagende kookseries

“Be Our Chef” is een opwindende Disney+ reality-competitieshow die liefhebbers van koken en Disney-fans samenbrengt voor een unieke culinaire ervaring. In de serie strijden gezinnen met een passie voor koken tegen elkaar in een reeks uitdagende kookwedstrijden.Het winnende gezin krijgt de kans om hun gerecht te laten serveren in het Walt Disney World Resort in Florida, waardoor hun culinaire meesterwerk werkelijkheid wordt.

Cast:

Angela Kinsey, DeMaryo Platt

Jake and The Never Land Pirates (2011-2016)

Reden voor 6e: Positief sociaal gedrag

Dit programma benadrukt positieve sociale boodschappen, probleemoplossing en vriendschapsontwikkeling en leert fundamentele academische vaardigheden zoals tellen en sorteren. Deze show is geweldig om jonge kinderen te helpen bij het ontwikkelen van hun cognitieve en sociale vaardigheden.

Cast:

David Arquette, Corey Burton, Jeff Bennett

Veelgestelde Vragen

Heeft Disney Plus educatieve shows?

Disney Plus heeft zich ontwikkeld tot een uitstekende bron van educatieve programma’s voor kinderen. Als je het onlangs niet hebt bekeken, bevat het veel meer dan alleen Mickey, Minnie en onze favoriete Disney-personages. Tegenwoordig kun je een breed scala aan programma’s en films vinden die zowel vermakelijk, informatief of een combinatie van beide zijn.

Heeft Disney Plus goede shows?

Er zijn tal van pareltjes op de streamingdienst die het bekijken waard zijn, verder dan de klassieke Disney-films. Dit komt door een groeiende lijst van series van Marvel (zoals WandaVision) en het Star Wars-kamp (zoals Andor), evenals een schat aan bekende series, van Alias tot The Simpsons tot Black-ish.

Conclusie

Terwijl het doek dichtgaat bij dit educatieve extravaganza, is het duidelijk dat Disney Plus is getransformeerd in een virtueel klaslokaal dat niet alleen de nieuwsgierige geesten van alle leeftijden vermaakt maar ook verlicht. Van de grillige wonderen van de wetenschap tot de historische wandtapijten geweven met geanimeerde magie: deze educatieve beste series disney plus in Nederland hebben bewezen dat leren een betoverend avontuur kan zijn. Dus, beste leerlingen en ontdekkingsreizigers, dompel jezelf onder in de boeiende verhalen, omarm de met kennis gevulde zoektochten en laat de echo’s van ontdekkingen resoneren lang nadat de schermen zijn gedimd. Disney Plus is, in al zijn educatieve genialiteit, een baken van entertainment dat de honger naar kennis voedt, en herinnert ons eraan dat elk verhaal een les heeft, en elke les een onvergetelijk verhaal op zichzelf kan zijn.

Rika Rineke
Rika Rineke

Rika Rineke is een toegewijde schrijver met een diepe liefde voor alles wat met streaming media te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de branche, . Of je nu op zoek bent naar aanbevelingen, handleidingen voor het oplossen van problemen of het laatste streamingnieuws, Rika's artikelen op StreamingDigitally.nl zullen je zeker op de hoogte houden en entertainen.

Artikelen: 86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *