Foutmelding Disney+: Foutcodes, Problemen en Oplossingen [2023]

Disney’s streamingdienst is misschien niet de oudste, maar het is een favoriet geworden voor veel mensen. De catalogus van Disney+ is zeer gevarieerd en de producties stellen zelden teleur. Net als bij concurrerende platformen is Disney+ niet zonder problemen. Terwijl je op de bank zit, kan het voorkomen dat je problemen hebt met het verbinden met de servers. In deze post zullen we uitleggen wat je kunt doen om eventuele problemen op te lossen die je tegenkomt tijdens het kijken naar Disney+ op elk apparaat

Lees ook: Hoe Disney Plus-foutcode 36 te repareren.

Gangbare Disney+ foutcodes en hun betekenis.

Fouten 11, 15, 29, 55, 36 en 44: De inhoud die je wilt zien is niet beschikbaar in je huidige locatie.

Fout 22: Betekent dat de ouderlijke controle van Disney+ actief is, waardoor leeftijdsgebonden inhoud wordt geblokkeerd.

Fout 31: De app heeft moeite om jouw locatie te bepalen. Als Disney+ jouw locatie niet weet, zal het je geen catalogus tonen, omdat elke catalogus beperkt is per land. Deze bug oplossen is net zo eenvoudig als het uitschakelen van de VPN die je gebruikt. Als dit probleem zich voordoet op een openbaar Wi-Fi-netwerk, is de oplossing ingewikkelder omdat je geen eigenaar bent van het netwerk en er niets aan kunt doen.

Fout 43: Je bent begonnen met het kijken naar een serie of film, maar om de een of andere reden is het werk niet meer beschikbaar in jouw regio.

Veelvoorkomende problemen met Disney+

In dit eerste blok gaan we het hebben over problemen die zich doorgaans voordoen met Disney+, ongeacht het apparaat en besturingssysteem dat je gebruikt. Bijna 90% van de keren dat je problemen hebt met het bekijken van de Disney+ catalogus, komt dit door je applicatie, het apparaat dat je gebruikt of je internetverbinding.

Daarom gaan we hieronder enkele algemene tips laten zien om de meestvoorkomende problemen met Disney+ op te lossen. Ons advies is om ze in volgorde toe te passen. Voordat je de lijst hebt voltooid, is de kans groot dat je je probleem al hebt opgelost.

  • Herstart uw tv, streaming-apparaat, computer of telefoon.
  • Sluit de Disney+ app af en open deze opnieuw op het apparaat dat u gebruikt.
  • Herstart uw router.
  • Controleer na het herstarten van de router op internetproblemen. Is uw verbinding stabiel?
  • Werk de Disney+ app bij naar de nieuwste versie.
  • Verwijder de app van Disney+ en installeer deze opnieuw.
  • Controleer op updates voor uw tv of streaming-apparaat.
  • Controleer of de Disney+ service niet beschikbaar is.

Disney Plus werkt niet: 5 tips om het

In Nederland is het een van de meest populaire streamingdiensten: Disney Plus. Net als bij de concurrentie hebben mensen soms problemen met de service. Als Disney Plus niet werkt, kun je de volgende oplossingen proberen.

1. Controleer uw internetverbinding.

Wanneer Disney Plus traag is, eindeloos bufferen vertoont of helemaal niet werkt, dan ligt het probleem waarschijnlijk dichterbij dan je denkt. Controleer daarom altijd eerst de internetverbinding van je Android smartphone, tablet of slimme televisie.

2. Controleer de serverstatus van Disney Plus

Server-side storingen kunnen de foutcodes “Error Code 41” en “Error Code 12” op je apparaat activeren. Als je apparaat Disney Plus niet kan openen, betekent dit waarschijnlijk dat de servers van het streamingplatform worden onderhouden of overbelast zijn door een ongewoon hoge verkeerspiek.

3. Is Disney Plus buiten werking?

De technologie is gratis, maar soms kunnen er dingen misgaan. Disney Plus kampt soms ook met storingen. Maar wees gerust: dit is een zeldzaamheid. Om zeker te zijn, bezoek de website van Allestoringen. Als Disney Plus een storing heeft, is er weinig anders te doen dan geduldig te zijn.

4. Schakel uw VPN uit

U heeft mogelijk geen toegang tot Disney Plus als u een Virtual Private Network (VPN) verbinding gebruikt. Het is ook mogelijk dat u de foutcodes “Error Code 73” en “Error Code 31” ontvangt als Disney Plus uw locatie niet kan verifiëren. Als u een VPN gebruikt, schakel deze dan uit en probeer opnieuw toegang te krijgen tot Disney Plus.

5. Heb je een foutcode ontvangen?

Bij het starten van een film of serie, krijg je dan een specifieke foutcode, zoals “fout 41” of “fout 83”? Dat is vervelend, maar het biedt wel een startpunt. Er kunnen duizend-en-een redenen zijn waarom je Disney Plus niet kunt bekijken en foutcodes beschrijven unieke situaties.

Verwijder de Disney Plus-gegevens in Google Chrome

In Google Chrome, typ of plak chrome://settings/siteData in de adresbalk en druk op Enter/Return. Typ disneyplus in de zoekbalk en selecteer Verwijder alles wat vermeld staat.

Verwijder Disney Plus-gegevens in Mozilla Firefox

Als je Disney Plus niet kunt streamen in Firefox, volg dan deze stappen om de cookies en sitegegevens van de streamingdienst te wissen.

Gelieve contact op te nemen met de klantenservice.

De klantenservicekanalen van Disney Plus zijn 24 uur per dag beschikbaar. Bezoek het Disney Plus Helpcentrum, scroll naar onderen op de pagina en selecteer de optie Live Chat of Bel ons.

Wat zijn de verborgen functies van Disney Plus?

Disney Plus biedt echter speciale functies voor veel van zijn grootste films/TV-shows. Om toegang te krijgen tot deze bonusinhoud, selecteer je wat je wilt bekijken en klik je vervolgens op het ?extra tabblad onder de afspeelknop. Hier vind je trailers, verwijderde scènes, bloopers en kijkjes achter de schermen.

Niet elk stukje inhoud biedt bonuselementen, maar als je echt genoten hebt van een film of tv-programma, is het de moeite waard om te controleren of er extra’s zijn om je kijkervaring te verlengen.

FAQs

Wat is DisneyPlus?

Disney Plus is een streamingdienst waar je films, series en documentaires kunt bekijken. Via de computer, tablet, smartphone of smart-tv.

Hoeveel kost een Disney Plus-abonnement?

Een abonnement op Disney Plus kost €8,99 per maand.

Kan ik Disney Plus op mijn smartphone bekijken?

Ja, dat is mogelijk. Op je iOS- en Android-telefoon. Ook op spelconsoles, tablets en smart-tv’s.

Conclusie

In conclusie, hoewel het falen van Disney Plus aanzienlijke uitdagingen heeft veroorzaakt door foutcodes, biedt het ook een kans voor het bedrijf om te leren, zich aan te passen en zijn streamingdienst te versterken. Door de bovenstaande stappen te volgen, kan Disney herstellen van het falen en zichzelf positioneren voor succes in de zeer competitieve streamingmarkt.

Rika Rineke
Rika Rineke

Rika Rineke is een toegewijde schrijver met een diepe liefde voor alles wat met streaming media te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de branche, . Of je nu op zoek bent naar aanbevelingen, handleidingen voor het oplossen van problemen of het laatste streamingnieuws, Rika's artikelen op StreamingDigitally.nl zullen je zeker op de hoogte houden en entertainen.

Artikelen: 86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *