Top 10 Disney kinderfilms om van te genieten in Nederland [2023]

Disney is een van de grootste en meest geliefde filmstudio’s ter wereld, die al generaties lang kinderen en volwassenen betovert met zijn magische verhalen, kleurrijke personages en prachtige animatie. Maar welke Disney kinderfilms zijn de beste volgens de Nederlandse kijkers? In dit artikel hebben we de top 10 hoogst gewaardeerde kinderfilms in Nederland tot nu toe gerangschikt, gebaseerd op verschillende bronnen en recensies. Van klassiekers als The Lion King en Beauty and the Beast tot recente hits als Coco en Encanto, dit zijn de films die je niet mag missen als je een fan bent van Disney.

Als je benieuwd bent naar wat er nieuw is op Disney Plus in 2023, bekijk dan onze lijst met Nederlandse favorieten. Ontdek de populairste films die je niet mag missen op Disney Plus dit jaar!

10. Coco (2017)

Animatie, Avontuur, Familie – Waarom 10e? Een prachtig verhaal over familie, muziek en herinnering.

10. Coco (2017)

Een jonge Mexicaanse jongen, Miguel, droomt ervan om muzikant te worden, maar zijn familie verbiedt hem om muziek te spelen. Op de Dag van de Doden komt hij per ongeluk terecht in het Land van de Doden, waar hij zijn overleden voorouders ontmoet en de waarheid over zijn familiegeschiedenis leert.

Cast:

Anthony Gonzalez, Gael García Bernal, Benjamin Bratt, Alanna Ubach

9. The Lion King (1994)

Animatie, Avontuur, Drama – Waarom 9e? Een tijdloos verhaal over moed, verlossing en koningschap.

The Lion King (1994)

De leeuwenwelp Simba is de troonopvolger van zijn vader Mufasa, de koning van de Pride Lands. Maar als Mufasa wordt vermoord door zijn broer Scar, vlucht Simba weg en groeit hij op bij een stel zorgeloze vrienden. Jaren later keert hij terug om zijn rechtmatige plaats op te eisen en Scar te verslaan

Cast:

Matthew Broderick, James Earl Jones, Jeremy Irons, Whoopi Goldberg.

8. Toy Story (1995)

Animatie, Avontuur, KomedieWaarom 8e? Een humoristisch en fantasierijk verhaal over speelgoed dat tot leven komt.

Toy Story (1995)

 Woody is een cowboy-pop die de favoriet is van zijn eigenaar Andy. Maar als Andy een nieuwe pop krijgt voor zijn verjaardag, Buzz Lightyear, voelt Woody zich bedreigd en jaloers. De twee rivalen belanden buiten het huis en moeten samenwerken om terug te keren naar Andy voordat hij verhuist.

Cast:

Tom Hanks, Tim Allen, Don Rickles, Jim Varney

7. Up (2009)

Animatie, Avontuur, KomedieWaarom 7e? Een ontroerend en avontuurlijk verhaal over een oude man die zijn droom najaagt.

Up (2009)

In een wanhopige poging om herenigd te worden met zijn dochter, dringt een gewapende man het medisch centrum binnen waar zijn vervreemde vrouw werkt en ontvoert haar. Terwijl de situatie escaleert, worden levens ingrijpend beïnvloed door deze schokkende gebeurtenis.

Cast:

Edward Asner, Jordan Nagai, Christopher Plummer, Bob Peterson.

6. The Incredibles (2004)

Animatie, Avontuur, AvontuurWaarom 6e? Een spannend en grappig verhaal over een familie van superhelden.

The Incredibles (2004)

Bob Parr is een voormalige superheld die nu een saai leven leidt als verzekeringsagent met zijn vrouw Helen en hun drie kinderen. Maar als hij een geheime opdracht krijgt van een mysterieuze organisatie, komt hij in conflict met een kwaadaardige schurk die zijn familie in gevaar brengt. Bob moet dan samen met Helen en hun kinderen hun superkrachten gebruiken om de wereld te redden.

Cast:

Craig T. Nelson, Holly Hunter, Samuel L. Jackson, Jason Lee

5. Beauty and the Beast (1991)

Animatie, Familie, FantasyWaarom 5e? Een romantisch en magisch verhaal over liefde die verder kijkt dan uiterlijk.

Beauty and the Beast (1991)

Belle is een slimme en onafhankelijke jonge vrouw die gevangen wordt genomen door een beest in zijn betoverde kasteel. Het beest is eigenlijk een prins die vervloekt is door een heks en alleen kan worden verlost door ware liefde. Ondanks hun verschillen worden Belle en het beest langzaam vrienden en beginnen ze gevoelens voor elkaar te ontwikkelen

Cast:

Paige O’Hara, Robby Benson, Richard White, Angela Lansbury.

4. Zootopia (2016)

Animatie, Avontuur, KomedieWaarom 4e? Een slim en leuk verhaal over een stad vol dieren die samenleven.

Zootopia (2016)

Judy Hopps is een ambitieuze konijn die de eerste politieagent wordt in Zootopia, een stad waar dieren in harmonie samenleven. Ze wordt echter opgezadeld met een saaie parkeerwachtbaan en krijgt geen respect van haar collega’s. Als ze de kans krijgt om een vermiste otterzaak op te lossen, moet ze samenwerken met een sluwe vos genaamd Nick Wilde, die meer weet dan hij laat zien.

Cast:

Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba, Jenny Slate

3. Inside Out (2015)

Animatie, Avontuur, KomedieWaarom 3e? Een creatief en emotioneel verhaal over de emoties in het hoofd van een meisje.

Inside Out (2015)

Riley is een 11-jarig meisje dat verhuist van Minnesota naar San Francisco met haar ouders. In haar hoofd worden haar emoties bestuurd door vijf personificaties: Joy, Sadness, Anger, Fear en Disgust. Als Joy en Sadness per ongeluk uit het controlecentrum worden geslingerd, moeten ze een weg terug vinden voordat Riley’s persoonlijkheid wordt verwoest.

Cast:

Amy Poehler, Phyllis Smith, Bill Hader, Lewis Black.

2. The Little Mermaid (1989)

Animatie, Avontuur, KomedieWaarom 2e? Een sprookjesachtig en muzikaal verhaal over een zeemeermin die verlangt naar een ander leven.

The Little Mermaid (1989)

Ariel is een zeemeermin die verliefd wordt op een menselijke prins genaamd Eric. Ze sluit een deal met de zeeheks Ursula om haar stem te ruilen voor benen, zodat ze aan land kan gaan en Eric kan ontmoeten. Maar Ursula heeft snode plannen om de macht over de zee te grijpen en Ariel moet haar ware liefde vinden voordat het te laat is.

Cast:

Jodi Benson, Christopher Daniel Barnes, Pat Carroll, Samuel E. Wright.

1. Aladdin (1992)

Animatie, Avontuur, KomedieWaarom 1e? Een betoverend en komisch verhaal over een straatjongen die een geest ontmoet.

Aladdin (1992)

 Aladdin is een arme straatjongen die een magische lamp vindt met een geest erin. De geest kan hem drie wensen vervullen en Aladdin gebruikt er een om zich voor te doen als een prins om indruk te maken op prinses Jasmine. Maar de kwaadaardige tovenaar Jafar wil ook de lamp hebben om de sultan te overmeesteren en de wereld te regeren. Aladdin moet dan zijn moed en slimheid tonen om Jafar te stoppen en Jasmine’s hart te winnen.

Cast:

Scott Weinger, Robin Williams, Linda Larkin, Jonathan Freeman.

Conclusie

Dit waren de top 10 hoogst gewaardeerde kinderfilms in Nederland tot nu toe, volgens onze selectie van bronnen en recensies. We hopen dat je genoten hebt van deze lijst en dat je misschien een paar nieuwe favorieten hebt ontdekt of oude herinneringen hebt opgehaald. Disney blijft ons verrassen en verblijden met zijn creatieve en inspirerende films, die zowel kinderen als volwassenen aanspreken. Welke Disney-film is jouw favoriet? Laat het ons weten in de reacties!

Rika Rineke
Rika Rineke

Rika Rineke is een toegewijde schrijver met een diepe liefde voor alles wat met streaming media te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de branche, . Of je nu op zoek bent naar aanbevelingen, handleidingen voor het oplossen van problemen of het laatste streamingnieuws, Rika's artikelen op StreamingDigitally.nl zullen je zeker op de hoogte houden en entertainen.

Artikelen: 86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *