ESPN TV Gids: Alles wat je moet weten in Nederland [2023]

De populaire sportzender ESPN heeft vier kanalen in Nederland waarop sportwedstrijden worden uitgezonden. Dit gebeurt de hele dag door: van voetbal tot ijshockey en van basketbal tot Amerikaans voetbal. Maar welke wedstrijden kun je vandaag bekijken op ESPN 1, 2, 3 en 4? In dit artikel leggen we uit hoe je dat kunt vinden in de ESPN TV-gids op twee manieren.

Twee manieren om de volledige TV-gids van de vier ESPN-kanalen per dag te bekijken

ESPN bezit veel uitzendrechten voor Nederlandse sportevenementen. Sterker nog, met vier tv-kanalen is er nog steeds niet genoeg ruimte om alle sportuitzendingen te tonen. Daarom wordt er een schatting gemaakt van welke evenementen het meest populair zijn bij het publiek en worden deze opgenomen in de tv-gids van de kanalen 1, 2, 3 en 4. Hieronder vind je twee manieren om te achterhalen welke wedstrijden er worden uitgezonden.

ESPN biedt geen directe abonnementen aan in Nederland, maar je kunt alleen lid worden van de sportkanalen via je internet- en tv-provider. Meestal worden deze vier kanalen betaald bij providers, maar bij Canal Digital kun je ESPN gratis bekijken tijdens je eerste week omdat alle vier de kanalen standaard zijn inbegrepen bij elk pakket. Vervolgens kun je live en terugspoelen naar alle sporten op ESPN 1, 2, 3 en 4, bekroonde films en series, 60+ tv-kanalen en meer bekijken. Als gevolg hiervan kun je ook eenvoudig de tv-gids per kanaal checken via deze provider via het volgende stapsgewijze plan.

Het is ook mogelijk om de tv-gids te bekijken via de eigen website van ESPN, ondanks het feit dat er geen direct abonnement kan worden afgesloten. Hiervoor kunt u op de homepage aan de linkerkant van het scherm ‘TV Gids’ selecteren, waarna u terechtkomt op de zogenaamde speelkalender. Met de drie knoppen linksboven op het scherm kunt u selecteren of u wilt zien wat er nu live op elk kanaal wordt uitgezonden, wat er later gepland staat (tot een week vooruit) of wat er nog kan worden bekeken in de herhaling (tot een week terug).

Deze sporten staan allemaal in de televisiegids van ESPN 1, 2, 3 en 4 in Nederland.

Veel mensen kennen ESPN van de Nederlandse voetbalcompetities, maar aan het begin van dit artikel heb je al gelezen dat er nog veel meer te zien is via de vier kanalen. Dit is ook de reden waarom er soms keuzes moeten worden gemaakt in de programmering, omdat het lineair uitzenden van elke mogelijke wedstrijd van elke sport die uitzendrechten heeft op de vier ESPN-kanalen simpelweg niet mogelijk is.

Op dit moment vind je in het voetbal de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker, Europa League, Conference League, Eredivisie Vrouwen, Johan Cruijff Schaal, Tweede Divisie, MLS, Copa Sudamericana en Copa Libertadores. Fans van Amerikaans basketbal kunnen ook genieten van geweldige wedstrijden uit de NBA, terwijl fans van Amerikaans voetbal naar de Super Bowl, NFL en College Football kunnen kijken. Tot slot kun je op de sportkanalen ook MLB in honkbal en NHL in ijshockey bekijken.

ESPN-programma’s op andere kanalen ESPN is een enorm populaire sportzender die bekend staat om zijn uitgebreide dekking van verschillende sportevenementen over de hele wereld.

Naast het hoofdkanaal, ESPN, heeft de zender ook andere kanalen waarop ze diverse programma’s uitzenden.

Een van de andere kanalen van ESPN is ESPN2. Dit kanaal biedt een mix van live-evenementen, studio-analyses, sportnieuws en originele programma’s.

Op ESPN2 kun je genieten van een breed scala aan sporten, waaronder voetbal, basketbal, honkbal, tennis en meer.

ESPN TV gids voor de Spaanse zender

Daarnaast heeft ESPN ook ESPN Deportes, een kanaal dat gericht is op Spaanse-sprekende kijkers.

Hier worden sportevenementen en programma’s uitgezonden met Spaanstalige commentaren en analyses.

ESPN Deportes is de perfecte keuze voor degenen die graag sport kijken en de voorkeur geven aan de Spaanse taal.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in college sport, is er ESPN College Extra. Dit kanaal biedt live-uitzendingen van universiteitswedstrijden, waaronder voetbal, basketbal, honkbal en meer. Met ESPN College Extra kun je de opkomende sterren van het universiteitsniveau in actie zien. T

ot slot is er ESPN Classic, een kanaal dat is gewijd aan het heruitzenden van klassieke sportevenementen, documentaires en hoogtepunten van vroeger. Als je graag sportgeschiedenis herleeft, is ESPN Classic de plek om naartoe te gaan.

Kortom, ESPN biedt niet alleen een breed scala aan sportprogramma’s op hun hoofdkanaal, maar ook op andere kanalen zoals ESPN2, ESPN Deportes, ESPN College Extra en ESPN Classic. Of je nu geïnteresseerd bent in live-evenementen, analyses, sportnieuws of sportgeschiedenis, er is voor elk wat wils op de verschillende kanalen van ESPN.

De andere 3 kanalen bieden ook een dagelijks vol programma aan. Tijdens het weekend en vooral in de ESPN gids op zondag, kunt u in één oogopslag zien welke kanalen u live Eredivisie-voetbal online kunt kijken. Afhankelijk van hoeveel voetbalwedstrijden tegelijkertijd beginnen, kunt u mogelijk ook live voetbal kijken op ESPN 2, ESPN 3 en het vierde kanaal. De andere ESPN-programma’s op deze kanalen zijn zeer divers. U zult onder andere vinden:

Gemist uitzending? Kijk online tot 7 dagen terug.

Ben je per ongeluk de sportwedstrijd waar je zo naar uitkeek misgelopen? Geen probleem, want je kunt elke wedstrijd die op televisie werd uitgezonden tot 7 dagen terugkijken op ESPN. Meer informatie hierover is te vinden op de relevante informatiepagina van ESPN op Canal Digital. Zoals we hebben uitgelegd in het overzicht bovenaan dit artikel, biedt deze provider ook ESPN standaard aan binnen elk pakket zonder extra kosten.

Frequently Asked Questions

Kan ik de eerste week gratis naar ESPN-zenders kijken bij een bepaalde aanbieder?

Ja, met CanalDigitaal kunnen kijkers de eerste week gratis naar ESPN kijken omdat alle vier de zenders standaard in elk pakket zitten.

Kan ik gemiste sportuitzendingen op ESPN online bekijken?

Ja, je kunt tot 7 dagen na de uitzending elke wedstrijd bekijken die op ESPN wordt vertoond, zodat je gemiste wedstrijden of evenementen kunt inhalen.

Is er een manier om de tv-gids te bekijken buiten het schema van vandaag?

Ja, op de ESPN-website kun je een datum tot een week vooruit of terug selecteren om te zien wat er gepland is of wat er beschikbaar is in de herhaling.

Sem Abel
Sem Abel

Sem Abel is een techliefhebber, redacteur en schrijver, gespecialiseerd in het gebied van digitale streaming en technologie. Met een achtergrond in software engineering. Als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste streamingtechnologieën en het meeste uit je digitale entertainmentervaring wilt halen, zijn de artikelen van Sem op StreamingDigitally.nl een waardevolle bron.

Artikelen: 89

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *