Beste animatiefilms op HBO Max in Nederland [2023]

Van alle verschillende productiestijlen en methoden die een film tot stand brengen, is er iets aan animatie dat het van de rest onderscheidt. Of het nu gemaakt is met traditionele inkt en verf of met behulp van computertechnologie, het weten dat een grote groep talentvolle kunstenaars en vertellers samen hebben gewerkt en hun tijd en energie hebben besteed aan het maken van elk frame vanaf het begin, maakt een animatiefilm echt uniek, vooral als het goed gepland is en gebruikmaakt van geweldige stemacteurs. De beste animatiefilms zijn degenen die op geen enkele andere manier kunnen worden geleverd, en deze fictieve universa die alleen maar uit het brein van animatiegenieën komt, is zo aantrekkelijk. HBO Max is een platform waar je de Beste actieserie op HBO Max en honderden tekenfilms uit het heden en verleden kunt vinden. We denken aan hits, onderschatte pareltjes en cultklassiekers. Hieronder staan onze favorieten – sommige zijn voor kinderen, sommige voor volwassenen en sommige voor mensen van alle leeftijden – die momenteel beschikbaar zijn om te streamen op de streamingdienst.

Howl’s Moving Castle

Reden voor de eerste: betoverende mix van magie en hartverwarmende verhalen.

Howl’s-Moving-Castle

Een weelderig getekende fantasie van Studio Ghibli en Hayao Miyazaki, “Het Wandelende Kasteel van Howl”, is een trouwe bewerking van de fantasyroman van Diana Wynne Jones. Het gaat over een jonge mooie vrouw genaamd Sophie, die de hele dag hard werkt in de hoedenwinkel van haar ouders en droomt over hoe haar leven zou zijn met een mysterieuze, knappe, blonde vreemdeling die ze vaak tegenkomt. Maar tijdens een familietrip komt ze helaas de Heks van het Afval tegen, die jaloers is op Sophie’s schoonheid en jeugd, en haar vervloekt om de rest van haar dagen te leven als een oude vrouw, beroofd van haar jeugd. Sophie ontmoet vervolgens die blonde vreemdeling, een tovenaar die in een kasteel woont dat hij over tijd en ruimte kan verplaatsen wanneer hij wil, en waarin een vuurplaats-demon genaamd Calcifer leeft. Als gevolg daarvan gaat Sophie bij Howl wonen in zijn wandelende kasteel en ontdekt ze een wereld vol magie, enzovoort.

Cast:

Chieko Baishô, Takuya Kimura, Tatsuya Gashûin

Spirited Away

Reden voor de 2e: betoverende verhalen en fantasierijke wereld.

Spirited-Away

“Spirited Away” is het spookachtige verhaal van de 10-jarige Chihiro, die verhuist naar het platteland van Japan en een magisch attractiepark ontdekt … waar haar ouders worden omgetoverd tot varkens en zijzelf gedwongen wordt te werken in een badhuis voor geesten. Het wordt nog problematischer wanneer Chihiro te maken krijgt met gespannen relaties met een overheersende oude heks en een raadselachtig figuur dat alleen bekendstaat als “No Face”. Het is zo’n betoverend verhaal dat het in 2002 de tweede film ooit werd die de Academy Award won voor Beste Animatiefilm, en dat met goede reden.

Cast:

Daveigh Chase, Suzanne Pleshette, Miyu Irin

Corpse Bride

Reden voor de derde: betoverende mix van donkere humor, boeiende beelden en oprechte verhalen.

Corpse-Bride

Tim Burton heeft zorgvuldig een visueel en auditief palet ontwikkeld dat kan worden gelabeld als “knuffelgothic” en zijn legende “Corpse Bride” volgt zeker de schoonheid die hij heeft ontwikkeld in werken zoals “Edward Scissorhands” en “The Nightmare Before” Christmas. “In dit trieste maar ook zoete verhaal van liefde en melancholie wordt de angstige bruidegom Victor meegesleept naar het graf en het leven van de verliefde Emily. “terug naar de wereld van de levenden voordat haar vriendje Barkis Bittern trouwde, een van de slechtste misdadigers die ooit in de film van Tim Burton verschenen.

Cast:

Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Emily Watson

Oink

Reden voor 4e: Beste familiefilm met lichte komedie en prachtige animaties

oink

Wanneer de 9-jarige Babs een varken genaamd Oink als cadeau van haar grootvader krijgt, weet ze haar ouders ervan te overtuigen het te houden onder de voorwaarde dat Oink een puppytraining volgt. Maar de grootste dreiging voor Oink komt eigenlijk niet van haar ouders, want haar grootvader doet stiekem mee aan de worstwedstrijd georganiseerd door de Vereniging voor Vleesproducten van Verse Varkens

Cast:

Hiba Ghafry, Kees Prins, Jelka van Houten

The Little Vampire

Reden voor 5e: Beste familiefilm vol plezier, fantasie en avontuur

the-little-vampire

Rudolph, een 13-jarige vampier, ontmoet Tony, een sterfelijk jongen van dezelfde leeftijd die van oude kastelen, begraafplaatsen en vampiers houdt. Tony helpt Rudolph om te strijden tegen een beruchte vampierenjager, en samen redden ze Rudolph’s familie en worden ze vrienden.

Cast:

Rasmus Hardiker, Amy Saville, Jim Carter

Castle in the Sky

Reden voor de 6e: spannend avontuur, fantasierijke wereld en tijdloze charme.

Castle-in-the-Sky

“Castle in the Sky”, geschreven en geregisseerd door Hayao Miyazaki bij Studio Ghibli in Japan, is zo’n film, met piraten, magie, steampunk en schatten. In de toekomstige versie van het mijnstadje uit de laat-19e eeuw, grijpt de jonge wees Pazu naar een mysterieuze Sheeta nadat hij uit de lucht is gevallen. Al snel zijn ze aan het vluchten voor luchtaanvallen en overheidsagenten die zijn amulet zoeken, wat toegang biedt tot het verbazingwekkende zwevende koninkrijk Laputa. Pazu en Sheeta moeten het beloofde land bereiken voordat een van de schurken dat kan doen – of hen tegenhouden.

Cast:

Mayumi Tanaka, Keiko Yokozawa, Kotoe Hatsu

Justice League: Crisis On Two Earths (2010)

Reden voor de 7e: superheldengevechten boordevol actie en een intrigerende verhaallijn uit het parallelle universum.

justice-League

Justice League: Crisis on Two Earths een kans geven. De film benadrukt een van de vele genres “Earths”. Een andere wereld die in de film wordt geschetst, is een wereld waarin gewone helden deugdzaam zijn, terwijl de slechteriken heroïsch zijn. Tegenstanders van de film Crime Syndicate, met de sterren Ultraman (Superman), Owlman (Batman), Superwoman (Wonder Woman), Johnny Quick (Flash) en Power Ring (Green Lantern). De Justice League uit normale procedures moeten een Crime Syndicate opzetten om alle aanwezigheid uit te roeien. Een spannende rondrit met bekende stemacteurs, zoals William Baldwin, Mark Harmon en Jam.

Cast:

William Baldwin, Mark Harmon, Chris Noth

The Secret World of Arrietty

Reden voor 8e: betoverende miniatuurwereld, herkenbare personages en oprechte verhalen.

The-Secret-World-of-Arrietty

Hayao Miyazaki hielp de ooit populaire kinderboek “Leners” te harmoniseren, volgend de dagelijkse avonturen van een echt klein gezin. De puberachtige Arrietty en haar ouders waren slechts een paar centimeter groot en woonden in de diepten van de aarde. Ze heeft net de leeftijd bereikt waarop ze niet meer in staat is om met haar angstige vader mee te gaan op zijn nachtelijke reizen om kleine dingen te lenen of te stelen van vreemden die niet weten dat ze in hetzelfde huis wonen als jonge mensen. Maar deze zachte balans wordt verstoord als Sho, een drukke huisknecht, Arrietty op een dag ziet, wat leidt tot een soort magisch avontuur dat alleen door Studio Ghibli kan worden gecreëerd.

Cast:

Bridgit Mendler, Amy Poehler, Will Arnett

Laatste Gedachten!

Kortom, HBO Max biedt een schat aan verbluffende animatiefilms die zowel jong en oud kunnen betoveren. Met Studio Ghibli’s meesterwerken en andere animatiefilms van wereldklasse, is het aanbod op dit platform een viering van creatieve verbeelding en vakmanschap. Of je nu op zoek bent naar hartverwarmende verhalen of betoverende avonturen, HBO Max blijft een onmisbare bestemming voor liefhebbers van animatie in Nederland. Dus, ga er lekker voor zitten, laat je meeslepen in deze kleurrijke werelden, en geniet van de magische reis die animatie te bieden heeft. Veel kijkplezier!

Rika Rineke
Rika Rineke

Rika Rineke is een toegewijde schrijver met een diepe liefde voor alles wat met streaming media te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de branche, . Of je nu op zoek bent naar aanbevelingen, handleidingen voor het oplossen van problemen of het laatste streamingnieuws, Rika's artikelen op StreamingDigitally.nl zullen je zeker op de hoogte houden en entertainen.

Artikelen: 86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *