Beste Hindi film op HBO Max in Nederland [2023]

HBO Max is een schatkamer voor filmliefhebbers en biedt een diverse selectie van hoogwaardige films uit verschillende genres en culturen. Onder de collectie vind je een aantal klassieke bollywood film die de tand des tijds hebben doorstaan. Hoewel HBO Max wellicht niet zo’n uitgebreide bibliotheek van bollywood film heeft als Netflix, Amazon Prime of Hulu, zijn de films die ze wel aanbieden echte pareltjes.

Lees Ook: Nieuw op HBO Max in Augustus 2023: Onbeperkt Entertainment!

Pathaan

Een meedogenloze huurling met een persoonlijke wrok lanceert een allesvernietigende aanval op het land, terwijl een Indiase agent tegen de klok racet.

DirectorSiddharth Anand
CastShah Rukh Khan, Deepika Padukone, John Abraham
GenreAction, Adventure
IMDb Ratings5.9/10

Dangal

Mahavir Singh Phogat, een voormalig worstelaar, en zijn twee worstelende dochters strijden tegen maatschappelijke discriminatie om te strijden voor goud op de Gemenebestspelen.

DirectorNitesh Tiwari
CastAamir Khan, Sakshi Tanwar, Fatima Sana Shaikh
GenreAction Drama
IMDb Ratings8.3/10

Hotel Mumbai (2018)

Het ware verhaal van de terroristische aanval op het Taj Hotel in Mumbai. Terwijl gasten onvoorstelbare opofferingen brengen om zichzelf en hun familie te beschermen, stellen hotelpersoneel hun leven in gevaar om iedereen veilig te houden.

DirectorAnthony Maras
CastDev Patel, Armie Hammer, Nazanin Boniadi
GenreDrama, Action, History
IMDb Ratings7.6/10

Aparajito

Ter ere van Satyajit Ray, een groot filmmaker, ter gelegenheid van zijn 100ste verjaardag, vertelt deze film het verhaal van hoe de klassieke film “Pather Panchali,” geregisseerd door Ray, tot stand kwam.

DirectorSatyajit Ray
CastKanu Bandyopadhayay, Pinaki Sengupta, Smaran Ghosal
GenreDrama
IMDb Ratings8.3/10

The World of Apu

De derde en laatste film in Satyajit Ray’s Apu-trilogie volgt het leven van een volwassen wees genaamd Apu, die schrijver wil worden.

DirectorSatyajit Ray
CastSwapan Mukherjee, Alok Chakravarty, Soumitra Chatterjee
GenreDrama
IMDb Ratings8.5/10

The Namesake

Gogol, een Indiase immigrant wiens ouders naar de Verenigde Staten zijn geëmigreerd, streeft ernaar om zich te mengen met zijn mede-New Yorkers, ondanks de weerstand van zijn familie om hun traditionele tradities te veranderen.

DirectorMira Nair
CastIrrfan Khan, Tabu, Kal Penn
GenreDrama
IMDb Ratings7.5/10

Mahapurush

Een weduwnaar, vader van twee zonen, worstelt met liefde op gevorderde leeftijd omdat de samenleving en zijn eigen zoons ertegen zijn.

DirectorSatyajit Ray
CastCharuprakash Ghosh, Charuprakash Ghosh, Rabi Ghosh
GenreComedy/Satire
IMDb Ratings7/10

The Big City

Deze film vertelt het verhaal van Arati (Madhabi Mukherjee), een deur-aan-deur verkoopster in een van de welvarende wijken van Calcutta die een hekel heeft aan haar conventioneel ingestelde vriendje Subrata (Anil Chatterjee) en het huis dat ze deelt met haar ouders. Ze bootst haar Engels-Indiase vriendin en collega Edith (Vicky Redwood) na, die met hetzelfde accent praat als de mannen die ze op het werk ontmoet.

DirectorSatyajit Ray
CastAnil Chatterjee, Madhavi Mukherjee, Jaya Bachchan
GenreDrama
IMDb Ratings8.3/10

Conclusie

De beste Hindi films zijn beschikbaar via HBO Max, en ze vertegenwoordigen de breedte, diepte en innovatie van de Indiase cinema. Deze films, variërend van tijdloze klassiekers tot cutting-edge meesterwerken, hebben het vermogen om toeschouwers te boeien met hun meeslepende verhalen, uitstekende acteerprestaties en briljante cinematografie. De collectie Hindi films van HBO Max heeft voor elk wat wils, of je nu geniet van hartverwarmende drama’s, nagelbijtende actie of zielroerende romantiek. Het biedt een prachtige gelegenheid voor kijkers van over de hele wereld om de elegantie en complexiteit van de Hindi-cinema te ontdekken en is een eerbetoon aan de rijke verteltraditie van de Indiase cinema. Geniet van het rijke palet van emoties en verhalen die deze films te bieden hebben terwijl je jezelf verliest in hun schoonheid op HBO Max.

Rika Rineke
Rika Rineke

Rika Rineke is een toegewijde schrijver met een diepe liefde voor alles wat met streaming media te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de branche, . Of je nu op zoek bent naar aanbevelingen, handleidingen voor het oplossen van problemen of het laatste streamingnieuws, Rika's artikelen op StreamingDigitally.nl zullen je zeker op de hoogte houden en entertainen.

Artikelen: 86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *