HBO Max aanbod: Stream Nu Jouw Favorieten!

De nieuwe streamingdienst HBO Max aanbod van Warner Bros. Discovery werd gelanceerd in Nederland in maart 2022 en een abonnement kost tussen de €5,99 en €7,99 per maand, maar met een jaarabonnement bespaar je meer dan een derde van de prijs. Echter, het is goed om te weten: welke titels krijg je eigenlijk in ruil? Hieronder vind je hoe het aanbod van films en series op de streamingdienst eruitziet.

Lees verder: Marvel’s mooiste: Beste Superhelden in Marvel [2023]

De pijlers van HBO Max zijn HBO, Max Originals, Warner Bros., DC en Cartoon Network. Daarnaast kunnen er ook titels van externe aanbieders worden gevonden op de streamingdienst. Op dit moment kun je minstens 1733 films en series streamen op HBO Max in Nederland. In de lijst hieronder vindt u een volledig overzicht en onder de tabel leggen we precies uit wat u kunt verwachten van alle vijf hoofdonderdelen qua films en series.


De vijf belangrijkste pijlers van het streaming aanbod van HBO Max:

HBO, Max Originals, Warner Bros., DC en Cartoon Network.


Wat is er te zien op HBO Max?

Welke films en series kun je verwachten in het assortiment van deze nieuwe streamingdienst?

Je hebt hierboven gelezen dat de vijf belangrijkste pijlers van het aanbod van HBO Max de HBO, Max Originals, Warner Bros., DC en Cartoon Network merken zijn. Bovendien wordt de inhoud aangevuld met titels van externe aanbieders. Hieronder bieden wij een inzich


‘Basis’ HBO Max abonnement
‘Standard’ HBO Max subscription
prijs per maand€5.99 per maand€7.99 per maand
prijs per jaar€46.99 per jaar€59.99 per jaar
Aantal schermen tegelijk1 screen3 screen
BeeldkwaliteitHD (720p)Full HD (1080p) & 4K
Aantal downloadsMaximaal 5 downloadsMaximaal 30 downloads
Gratis proefversieNoNo
GebruikersprofielenMaximaal 5 profielenMaximaal 5 profielen
GeluidDolby Atmos 5.1 Surround-geluidDolby Atmos 5.1 Surround-geluid
Aantal geregistreerde apparatenUnlimitedUnlimited

In wat precies al deze studio’s te bieden hebben op het gebied van films en series.
HBO Home Box Office, afgekort “HBO”, is een Amerikaans kabeltelevisienetwerk dat voor het eerst begon met uitzenden in 1972 en onderdeel is van het mediabedrijf WarnerMedia. Ze hebben enkele van de grootste titels in de geschiedenis van series geproduceerd, waaronder Game of Thrones, Chornobyl, The Wire, The Sopranos en Band of Brothers. Bovendien kun je de samenleving van Westworld, Succession, Oz, True Blood en Entourage leren kennen. Dit deel van WarnerMedia is zo belangrijk en bekend dat het mediabedrijf heeft besloten om zijn streamingdienst HBO Max te noemen.


Tot en met 31 december 2021 was de streamingdienst Ziggo Movies & Series in Nederland het ‘thuis van HBO’, wat betekent dat titels van deze tak van WarnerMedia te zien waren op het video on demand-platform van VodafoneZiggo. Echter, als gevolg van de komst van WarnerMedia’s streamingdienst HBO Max naar Nederland, heeft Ziggo Movies & Series deze uitzendrechten verloren en zijn de films en series grotendeels verwijderd uit het aanbod van de streamingdienst vanaf 1 januari 2022.
Max Originals


De nieuwe streamingdienst HBO Max is onlangs opgericht en begon pas voor het eerst uit te zenden in mei 2020.

Het plan was meteen om zijn eigen Originals te maken die alleen te zien zouden zijn op de videodienst van WarnerMedia.

Sindsdien zijn ze meteen van start gegaan, zodat er snel een aantal zeer grote titels online zijn verschenen.

Bijvoorbeeld, je kunt Peacemaker met John Cena kennen, maar ook Raised by Wolves, The Flight Attendant, Sex and the City reboot En Just Like That…, Zack Snyder’s Justice League, Friends: The Reunion, en Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts.
Daarnaast produceert het bedrijf ook niet-Engelse originelen, waaronder de Deense serie Kamikaze, de Poolse serie The Thaw, de Portugese serie The Missing, de Roemeense serie Ruxx en de Spaanse serie Love Spells, Dafne and the Rest, Frankelda’s Book of Ghosts en meer. WarnerMedia heeft ook aangekondigd dat er Nederlandse Originals in de pijplijn zitten. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws hierover via jouw e-mail en natuurlijk via onze website en sociale media kanalen.
Eindelijk is er ook besloten om enkele populaire lopende series voort te zetten onder de nieuwe vlag van de Max Originals. Deze omvatten bijvoorbeeld Young Justice, Doom Patrol, Sesamstraat, Titans, Summer Camp Island en andere bekende series.

Warner Bros


Eigenlijk is het praktisch onmogelijk om in je leven niet in aanraking te zijn gekomen met de films en series die gemaakt zijn door Warner Bros. Entertainment B.V. Zoveel studio’s vallen tegenwoordig onder deze paraplu naam, die meestal wordt afgekort tot Warner Bros., dat er elk jaar een buitengewoon grote hoeveelheid nieuws op zijn titel verschijnt. Je kent waarschijnlijk de beroemde filmreeksen van Warner Bros., waaronder Harry Potter, The Hangover, Batman, Superman, It, The Matrix, Lethal Weapon, Dirty Harry en nog veel meer.


Om wat namen te laten vallen: De Hobbit, Joker, Aquaman, Wonder Woman, Suicide Squad, Inception, Gravity, Man of Steel, Godzilla, The Meg, Dunkirk en A Star Is Born werden ook gemaakt door de filmstudio. Bovendien moet je op de hoogte zijn van de series van Warner Bros., waaronder Supernatural, Friends, The Big Bang Theory, ER, The Vampire Diaries, The Mentalist, Legacies, The Originals en Gossip Girl. En we kunnen doorgaan en doorgaan. Genoeg om te zien!


DC


Een gespecialiseerd onderdeel van Warner Bros. is DC Entertainment. Veel titels gebaseerd op superheldenverhalen komen hier vandaan. Bijvoorbeeld, enkele grote films zijn Wonder Woman 1984, Justice League, Green Lantern, Watchmen, Superman Returns en The Dark Knight.


Veel grote superheldenreeksen worden ook gemaakt door DC. Je bent waarschijnlijk bekend met Arrow, Gotham, Black Lightning en The Flash, maar Legends of Tomorrow, Batwoman, Superman & Lois en Stargirl worden ook geproduceerd door de studio.
Cartoon Netwerk
Cartoon Network is ook onderdeel van Warner Bros. en daarom van WarnerMedia. Deze Amerikaanse televisiezender is gespecialiseerd in geanimeerde inhoud, dus je moet bekend zijn met Batman: De Geanimeerde Serie, Johnny Bravo, Pinky en de Hersenen, Grim & Evil, De Flintstones, De Powerpuff Girls en Tiny Toon Avonturen.
Maar er worden ook minder oude shows uitgezonden door het netwerk. Deze omvatten bijvoorbeeld Lego Ninjago, Adventure Time, Dexter’s Laboratory, Looney Tunes en We Bare Bears.


Films
IMDB-beoordelingen

Harley Quinn
8.5/10
Black Lightning 6.1/10
Supergirl6.2/10
The Flash 6.9/10
Arrow 7.5/10


Derde partij leveranciers


Bij hun lancering in Nederland kondigde HBO Max aan dat ze een gevestigde naam wilden worden in het streaming landschap van ons koude kleine land. Ze doen dit niet alleen door veel van hun eigen films en series toe te voegen van hun eerder genoemde vijf pijlers, maar ook door inhoud van andere mediabedrijven aan te kopen. Dat is hetzelfde systeem dat eerder in omgekeerde volgorde werd toegepast toen WarnerMedia de uitzendrechten van zijn content aan Netflix, Amazon Prime Video en andere streamingdiensten verstrekte tegen betaling.


Alles over deze nieuwe streaming dienst in Nederland.


Streamwijzer is de vergelijker van streamingdiensten in Nederland, dus je zult allerlei informatie vinden over HBO Max en andere video on demand platforms in Nederland. Daarnaast verschijnen hier het laatste nieuws over films en series en delen we coole kijktips voor al deze videodiensten. Op deze manier zul je alles ontdekken over de films, series en sportuitzendingen op Netflix, Disney +, HBO Max, SkyShowtime, Viaplay, Amazon Prime Video, Pathé Thuis en vele andere streamingdiensten die actief zijn in Nederland.


Het is ook goed om te weten dat het delen van accounts is toegestaan binnen een huishouden of nauwe familie, de nieuwste films van Warner Bros. komen online op HBO Max binnen 45 dagen zonder extra betaling en de app van de videodienst kan worden gedownload op allerlei verschillende apparaten (klik op de link in het woord ‘app’ voor een volledig overzicht). Eindelijk kun je betalen via de belangrijkste aanbieders (iDEAL, VISA, Mastercard, PayPal) en via in-app aankopen (Apple App Store, Google Play Store en Samsung Checkout). Wij zullen u op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen van deze nieuwe streamingdienst via de informatiepagina over HBO Max. Je zult ook als eerste het laatste nieuws vinden in de Facebookgroep met HBO Max-kijkers. En natuurlijk via de website, alle sociale media kanalen van Streamwijzer en via jouw e-mail.

Kortingsactie (tot 31 maart 2024) en Prijzen


Afgelopen donderdag vond er een perspresentatie plaats in Amsterdam waar HBO Max, de streamingdienst van WarnerMedia, aankondigde dat HBO Max een geweldige aanbieding zal geven bij de lancering in Nederland. Als aanbieding geeft HBO Max hun klanten 50% korting op het maandelijkse abonnement voor altijd, zolang ze hun abonnement behouden. Let op dat dit aanbod alleen geldig is van 8 maart tot 31 maart 2024. Dit betekent dat als je na 31 maart 2022 een maandelijks abonnement neemt, je niet langer voor altijd een korting van 50% zult ontvangen (zelfs als je je hele leven geabonneerd blijft op HBO Max).


HBO Max klanten kunnen kiezen tussen twee abonnementen. Het Basisabonnement is de goedkoopste keuze en biedt een goede beeldkwaliteit van 720p. Je kunt op één scherm tegelijk streamen. Bovendien heb je een limiet van vijf downloads. Met de kortingsactie voor altijd betalen klanten de aanbiedingsprijs van 2,99 euro voor het Basisabonnement. Na 31 maart zal de prijs van het Basic abonnement stijgen naar 5,99 euro.


Het tweede abonnementstype waaruit je kunt kiezen bij HBO Max is het Standaard abonnement. Het Standaard abonnement biedt de beste HD-beeldkwaliteit op 1080p, en sommige geselecteerde titels zullen ook te zien zijn in 4K UHD. Je kunt op drie schermen tegelijk streamen. Bovendien heb je een limiet van dertig downloads. Met de kortingsactie van 50% voor altijd betalen klanten de aanbiedingsprijs van 3,99 euro voor het Standaard abonnement. Na 31 maart zal de prijs van het Standaard abonnement stijgen naar 7,99 euro.


Naast de mogelijkheid om per maand te betalen, is er ook een optie voor een jaarabonnement. Het jaarlijkse abonnement wordt geleverd met een vaste aantrekkelijke prijs van twaalf maanden voor de prijs van acht, een korting van meer dan 30%. De standaard jaarabonnement kost 59,99 euro, en het basis jaarabonnement kost 46,99 euro. Alle abonnementen bieden vanzelfsprekend onbeperkte toegang tot films en series. Daarnaast bieden ze tot vijf gepersonaliseerde gebruikersprofielen en een onbeperkt aantal geregistreerde apparaten per abonnement.

Thomas en zijn vrienden: Het Mysterie van Lookout Mountain (2022)
Toegevoegd op 15 juli 2,75 (2)

Aarzel niet (2021)
Toegevoegd 14 juli 3,14 (38)

De Vader (2020)
Toegevoegd op 1 juli 3,92 (763)

Twee weken opzegtermijn (2002)
Toegevoegd op 30 juni 2,68 (1.100)

Evil Dead Opkomst (2023)
111 reacties
Toegevoegd op 24 juni 3,17 (336)

Een Assepoester Verhaal (2004)

Toegevoegd op 23 juni 3.02 (1.049)

De Wandeling (2023)

Conclusion

De lancering van HBO Max in Nederland heeft een uitgebreide en diverse collectie films en series naar het streamingpubliek gebracht. Met zijn steunpilaren, waaronder HBO, Max Originals, Warner Bros., DC en Cartoon Network, hebben abonnees toegang tot een breed scala aan geliefde en iconische titels. De toevoeging van inhoud van derden verrijkt de streamingervaring verder. De tijdelijke kortingsactie bood een aantrekkelijke stimulans voor early adopters, waardoor HBO Max een aantrekkelijke en veelbelovende toevoeging aan het Nederlandse streaminglandschap werd. Naarmate het platform zijn wereldwijde expansie voortzet, wordt verwacht dat er meer opwindende inhoud zal worden toegevoegd, die het publiek over de hele wereld zal bekoren.

Wat is HBO Max?

HBO Max is de streamingdienst van WarnerMedia. HBO Max biedt een breed scala aan verhalen voor alle doelgroepen van iconische merken zoals HBO, Warner Bros., DC, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies en meer. Het platform werd gelanceerd in de Verenigde Staten in mei 2020 en introduceerde een jaar later een goedkopere, door advertenties ondersteunde versie. In juni 2021 begon HBO Max uit te breiden naar andere landen. HBO Max is van plan om in 2022 zijn wereldwijde expansie voort te zetten.

Wat is eigenlijk de reden dat niet alle titels meteen beschikbaar zijn?

Het is voornamelijk om teleurstellingen te voorkomen en heeft voornamelijk te maken met de rechten van bepaalde series en films. De rechten van een specifieke film of serie kunnen eerder zijn verkocht aan een andere streamingdienst, dus het is niet altijd mogelijk voor HBO Max om dezelfde specifieke film of serie rechtstreeks op hun streamingdienst te plaatsen. Het team is hard aan het werk om alle belangrijke titels vanaf dag 1 op het platform te krijgen en zal in de weken na de lancering veel inhoud toevoegen.

Sem Abel
Sem Abel

Sem Abel is een techliefhebber, redacteur en schrijver, gespecialiseerd in het gebied van digitale streaming en technologie. Met een achtergrond in software engineering. Als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste streamingtechnologieën en het meeste uit je digitale entertainmentervaring wilt halen, zijn de artikelen van Sem op StreamingDigitally.nl een waardevolle bron.

Artikelen: 89

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *