Hulu versus HBO Max: wat is het verschil? [2023]

De unieke Coronavirus heeft deze platformen in staat gesteld om hun spieren te strekken in het gezicht van een wereldwijde socio-economische catastrofe, al waren streamingservices niet populair voordat de pandemie plaatsvond. Als gevolg daarvan genoten content-streaming reuzen zoals HBO Max tegenover Hulu ongekende toename in kijk- en abonnementscijfers, terwijl andere bedrijven faalden als gevolg van een daling in klantenbestand. Met het krimpende budget is het steeds belangrijker geworden om te kiezen uit deze twee platformen. Daarom zal deze blog de prijzen en de functies bevatten die door de twee worden aangeboden om u te helpen bij het uitspreken van het definitieve oordeel.

Lees ook: HBO Max tegen Netflix

Hulu

De belangrijkste verkoopargument van Hulu+ Live TV, de grote broer van Hulu, is dat het de enige service is die live TV combineert met VOD. Het is een substantieel pakket. Het omvat een grote selectie van andere series en films op aanvraag, naast fantastische originele programmering zoals exclusieve titels zoals The Handmaid’s Tale. U ontvangt ook toegang tot meer dan 65 live en op aanvraag kanalen.

De prijs

Kosten voor Hulu + Live TV:

 • 75,99 per maand

Terwijl Hulu, de losstaande VOD-service, kost:

 • 6,99 per maand of 69,99 per jaar met advertenties
 • 12,99 per maand zonder ads.

Dit komt door de grote catalogus van 21ste eeuw Fox-programmering van Hulu, die te volwassen is voor Disney Plus. Wat video betreft, staat Hulu slechts een stroom toe. Hulu + Live TV voegt nog een stroom toe, waardoor het totaal op twee komt. Hoewel sommige van zijn originele afleveringen toegankelijk zijn in 4K, is de meerderheid van het materiaal alleen beschikbaar op HDTV.

Pros

 • Een goede collectie van tv-programma’s en films is beschikbaar.
 • Met zijn live tv-streamingfunctie is het een goede deal.
 • Als je geen probleem hebt met commercials, is het een goede deal.

Cons

 • Op elk gegeven moment kan de basisdienst slechts één stream ondersteunen.

HBO MAX

Voor streamingdiensten de overhand kregen, was HBO het epitome van hoogwaardige volwassenentertainment. Het netwerk dat ons meesterwerken bracht zoals The Sopranos, Game of Thrones en True Detective heeft nu uitgebreid naar het streamingdomein.

Niet alleen krijg je toegang tot HBO-origineel materiaal met HBO Max, maar je krijgt ook toegang tot content van Warner Bros Studios en DC Comics. Het jaar 2021 heeft veel beloftes voor het platform. Met de zeer verwachte Justice League van Zack Snyder die volgend jaar vroeg in de bioscoop verschijnt, mogen we een significante stijging in het aantal abonnees van de service verwachten.

Prijs

HBO Max introduceert een lagere kosten, advertentieondersteunde versie. Deze versie is beschikbaar voor 9,99 dollar per maand. Het bevat echter niet alle extra’s die bij de 14,99 dollar versie inbegrepen zijn. Het ondersteunt geen 4K video, je kunt maar één film of programma tegelijk streamen en je kunt geen nieuwe Warner Brothers-films gratis bekijken.

Pros

 • Een enorme bibliotheek aan films en televisieprogramma’s is beschikbaar.
 • Aantrekkelijke apps
 • Ouderlijke autoriteit
 • Mobiel kijken terwijl u offline bent.

Cons

 • Geen directe bioscoopuitgaven eindigen
 • Geen live sportprogrammering
 • Geen gratis proefversie beschikbaar

HBO Max combineert alle elementen die HBO zo populair hebben gemaakt bij fans in de internetwereld, en doet dat met stijl. De streamingdienst biedt gebruikers toegang tot urenlang hoogwaardige video. Sommigen worden misschien afgeschrikt door het ontbreken van 4K-weergave, maar het materiaal is gewoon te geweldig om te laten liggen. Vandaar dat onze eindstemming voor HBO Max gaat.

hania ali
hania ali

Hania Ali is een streamingjournalist en een van de oudste leden van Streaming Digitally. Ze heeft geschreven over fantasy, sci-fi, romantiek en wat dan ook. Naast schrijfster is ze lerares.

Artikelen: 35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *