Beste animatiefilms op Netflix in Nederland [2023]

Ondanks dat de selectie aan animatiefilms op Netflix niet zo uitgebreid is als die van Crunchyroll of HBO Max, is het nog steeds de moeite waard om er eens doorheen te bladeren als je op zoek bent naar iets om je te vermaken totdat je een abonnement op de laatste kunt nemen.Met haar overvloed aan anime-series is Netflix op zijn best, maar er zijn nog steeds veel geweldige animatiefilms om te kijken als je klaar bent met JoJo’s of Demon Slayer. We hebben een lijst samengesteld van de Beste animatie films op Netflix in Nederland, met inbegrip van fanfavorieten en minder bekende parels uit populaire series, verhalenbundels en Originals.

Lees Ook: Beste overvalfilms op Netflix

A Whisker Away (2020)

Reden voor eerste in de lijst: liefde & compassie op een unieke manier

De kat wereld is prachtig gevangen in A Whisker Away, een gedicht dat perfect snorrt. In ‘A Whisker Away’, transformeert een tienermeisje genaamd Miyo Sasaki in een kat om haar liefde na te jagen op haar klasgenoot Kento Hinode. Miyo’s frequente metamorfosen in een kat terwijl ze probeert haar levensproblemen op te lossen, hebben de grens tussen de twee soorten vervaagd.

Cast:

Mirai Shida, Natsuki Hanae, Johnny Yong Bosch

Seven Deadly Sins: Cursed By Light (2021)

Tweede op de lijst voor: Een krachtige magische alliantie

Het is het vervolg op de film De Zeven Dodelijke Zonden. Zes maanden na de oplossing van De Zeven Dodelijke Zonden, na het verslaan van de Demonenkoning en Cath Palug en het verlies van hun grote metgezel Escanor, gaat Prisoners of the Sky, Seven Deadly Sins: Cursed By Light verder met het verhaal. Een sterke nieuwe magische alliantie bedreigt de vrede en brengt iedereen in grote gevaren, waardoor Meliodas en zijn kameraden opnieuw in actie moeten komen in deze film.

Cast:

Yūki Kaji, Sora Amamiya, Misaki Kuno, Aoi Yūki, Tatsuhisa Suzuki, Jun Fukuyama

Child of Kamiari Month (2021)

Derde op de lijst voor: het herontdekken van de passie voor sport

Kind van Kamiari Maand evenwichtig vrolijke vieringen met meer trieste thema’s zoals een verlies. De hoofdpersoon van de film is een basisschoolleerling genaamd Kanna, die de liefde voor hardlopen van haar moeder heeft geërfd. Kanna vond het leuk, maar toen haar moeder stierf, had ze moeite om met het leven om te gaan en verloor ze haar interesse. Kanna heeft geen interesse meer in de sport, maar een onverwachte reis met een konijn genaamd Shiro en een monster genaamd Yasha kan haar helpen haar passie voor het spel en misschien zichzelf opnieuw te ontdekken. Kind van Kamiari Maand is een uitstekende anime met een emotioneel meeslepend verhaal en prachtige visuals.

Cast:

Aju Makita, Maaya Sakamoto, Miyu Irino, Riko Nagase, Ko Shibasaki

Mary and the Witch’s Flower (2017)

Vierde in de lijst voor: fantasie en dromerige verhaallijn

Mary Stewart’s kinderboek uit 1971, “The Little Broomstick”, heeft de 2011 fantasy animatie films Mary and the Witch’s Flower geïnspireerd. De Smith-familie stuurt Mary, hun nicht, naar haar Grote Tante Charlotte. Ze heeft goede bedoelingen om haar Tante te helpen, maar ze lukt er altijd in een rommeltje te maken. Ze ontdekt een lichtblauwe bloemsoort die bekend staat als fly-by-night. De bloemen zijn betoverd en geven wichelkrachten aan iedereen die ermee in aanraking komt.

Cast:

Hana Sugisaki, Ryunosuke Kamiki, Yûki Amami

Bubble (2022)

Vijfde op de lijst voor: gemengde emoties van geluk en verdriet

Na de ecologische ramp, wilden de kinderen van Tokyo vaak gewoon op de daken rennen zonder zich zorgen te maken over het in het water storten eronder. Hibiki, wiens opvoeding sterk werd beïnvloed door de dood van zijn ouders en de werkelijkheid veranderende bubbel die Tokyo overstroomde, wijdt zich heel hartelijk aan de sport. Hibiki heeft ongelooflijk veel potentieel, maar hij is afgesneden van zijn team en de wereld door de effecten van zijn traumaverleden en extreem gevoeligheid voor geluid. Op dat punt komt Bubble in beeld omdat hij een mystieke meerminachtig wezen tegenkomt dat alles beter maakt voor iedereen.

Cast:

Jun Shison, Riria, Mamoru Miyano

NiNoKuni (2019)

Zesde op de lijst voor: strijd tussen goed en kwaad.

NiNoKuni, een fantasiefilm die is aangepast van de videospelreeks met dezelfde naam, volgt drie tieners terwijl ze meegenomen worden naar een fantastische wereld genaamd Evermore. Ze blijven heen en weer schakelen tussen dimensies, en terwijl ze dat doen, leren ze hoe hun acties in één realiteit gevolgen hebben in de andere. Zoals elke goede fantasiefilm, zullen ze uiteindelijk deel gaan nemen aan een massale strijd tussen goed en kwaad. Net als een mix van Spirited Away en The Wizard of Oz, NiNoKuni is een nostalgisch avontuur dat eer bewijst aan de grote namen.

Cast:

Kento Yamazaki, Mackenyu Arata, Mei Nagano, Maaya Sakamoto, Mamoru Miyano

Violet Evergarden: The Movie (2020)

Zevende op de lijst voor: Een emotionele achtbaan van levenservaringen.

Een verbijsterend cinematografisch meesterwerk, Violet Evergarden: The Movie is een vervolg op de film uit 2018, Violet Evergarden, en een bewerking van de geliefde lichtromannenreeks van Kana Akatsuki met dezelfde naam. De plot van Violet Evergarden: The Movie draait om de ‘ontwikkeling’ van de gelijknamige robotpop, die aanvankelijk niet in staat is om basis taken onafhankelijk uit te voeren. De drie samenvallende verhalen uit het verleden, het heden en de toekomst creëren een emotionele achtbaan van een kijkervaring. Deze dramatische film kan ervoor zorgen dat je een doos tissues nodig hebt.

Cast:

Yui Ishikawa, Daisuke Namikawa

Veelgestelde Vragen

Wat is de populairste anime in Nederland?

Attack on Titan is de meest populaire anime

Wat is de beroemdste anime ter wereld?

Dragon Ball & Dragon Ball Z

Wat zijn leuke anime-series?

One punch Man
My Hero Academia
Nichijou
Hunter X Hunter
K-On!
Grand Blue
Haikyu!!

Laatste Gedachten!

Netflix biedt een gevarieerde en boeiende selectie van animatie films die aansluiten bij een breed scala aan smaken en voorkeuren. Van betoverende verhalen vol fantasie en avontuur tot aangrijpende verhalen die de menselijke ervaring onderzoeken, heeft de anime filmcollectie van Netflix voor elk wat wils. Het streven van het platform om zowel klassieke als eigentijdse titels aan te schaffen, stelt kijkers in staat om iconische meesterwerken te verkennen en nieuwe pareltjes te ontdekken in de wereld van anime.

Sem Abel
Sem Abel

Sem Abel is een techliefhebber, redacteur en schrijver, gespecialiseerd in het gebied van digitale streaming en technologie. Met een achtergrond in software engineering. Als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste streamingtechnologieën en het meeste uit je digitale entertainmentervaring wilt halen, zijn de artikelen van Sem op StreamingDigitally.nl een waardevolle bron.

Artikelen: 89

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *