Beste Netflix Hindi-films om te bingeren in Nederland

Er zijn een aantal Hindi-films beschikbaar om op Netflix te streamen. Aan de andere kant hebben producenten de meeste Hindi-films in deze decennium geproduceerd en het zal moeilijk voor je zijn om oude, legendarische titels uit de gouden tijd van het genre te vinden. De streaming-site heeft een indrukwekkende prestatie geleverd door verschillende onafhankelijke en originele Hindi-films te verzamelen die niet goed herkend worden en van echt hoge kwaliteit zijn. Je zult ook verschillende klassieke films tegenkomen die altijd leuk zijn om opnieuw te bekijken en hits zijn aan de kassa in Hindi.

Zonder verder oponthoud, hier is een lijst met de 14 beste Hindi-films die je op Netflix kunt vinden: sommige die je misschien nog niet hebt gezien, maar echt zou moeten zien, en andere die zo goed zijn dat je ze opnieuw moet kijken.

Lees Ook: Beste familiefilms op Netflix in Nederland [2023]

1) Guilty

De misdaad van verkrachting dient als centrale thema van de Netflix originele Hindi-film Guilty, een spannende thriller die je aan de rand van je stoel zal houden. Wanneer een van hen wordt verdacht van het verkrachten van een vriend of iemand anders die ze kennen, wordt de nauw verweven groep vrienden van de universiteit gegooid in de war. De groep vindt het moeilijk om te geloven dat hun maatje zo’n gruwelijke daad zou kunnen doen; desalniettemin neemt het verhaal een onverwachte wending wanneer de vriendin van de verdachte begint feiten te herinneren over het voorval die ze eerder had gedacht dat ze vergeten was.

2) Music Teacher

Het onderwerp dat in deze prachtige Hindi-film wordt verteld, is over een emotioneel getormenteerde muziekleraar die het recht krijgt om vrede te sluiten met zijn wrok tegen een voormalige leerling en vriendin die nu een beroemde sterzangeres is. De twee waren een tijdje gescheiden. Hij maakt een plechtige belofte om te herwinnen wat hij in het verleden verloren heeft. Maar om dit te doen zou zijn huidige successen in gevaar brengen en vereisen dat hij de verklaringen van zijn buurman negeert, die op de een of andere manier meer bewondering heeft voor zijn capaciteiten dan wie dan ook ooit heeft gehad.

3) Bareilly Ki Barfi

Ondanks dit, had Bareilly Ki Barfi niet de best geschreven scripts, en het leed aan een verscheidenheid aan tempo-problemen gedurende de film. Ik bleef geïnteresseerd in wat er vervolgens zou gebeuren aangezien het verhaal spannend was. De humoristische passages waren spot-on, de interactie tussen de personages was goed gecreëerd, en de prestaties waren entertainend om te zien.

Rajkummar Rao en zijn portret als een onschuldige en stijlvolle persoon hebben de hoogtepunten van de film moeten zijn. Hij heeft een manier om de show te stelen wanneer hij op het scherm is, vooral tijdens de tweede helft van de film. Over het algemeen had Bareilly Ki Barfi een paar problemen hier en daar, maar het is nog steeds mooi genoeg om het een kans te geven! – Surya Komal

4) Barfi

Barfi! van Anurag Basu is een opmerkelijke prestatie die bij je blijft hangen door de manier waarop het is geregisseerd. Barfi! is een liefdevolle kijk op een liefdesverhaal tussen een dove en stomme jongen genaamd Murphy (gespeeld door Ranbir Kapoor op een verbluffende manier) en een autistische meisje genaamd Jhilmil, gespeeld door Priyanka Chopra in nog een uitstekende rol. De film verplettert de stereotiepe conventies in Hindi-films, van mentaal uitdagende tot fysiek beperkte mensen.

5) Life in a… Metro

Het antologiefilm Life In A … Metro, dat Anurag Basu in 2007 regisseerde, draait om hoe negen mensen die in Mumbai wonen en werken worden gewijzigd terwijl hun lot verweven wordt. Ondanks dit blijven ze vasthouden aan hun streven om boven hun emoties uit te stijgen. De personages, het verhaal, de passie en het uitstekende schrijfwerk van Basu combineren om Life In A … Metro een aangenaam en bemoedigend drama te maken om naar te kijken. De film heeft ook een van de beste collectieve soundtracks in een Bollywood-film. Onbetwist een van de beste Bollywood-films die Netflix te bieden heeft. – Surya Komal

6) Manorama Six Feet Under 

De thriller Manorama Six Feet Under was prachtig samengesteld. De eerste keer filmmaker Navdeep Singh nam een aanzienlijk risico toen hij besloot eerbetoon te brengen aan eerdere werkzaamheden door zijn eerste feature gebaseerd te maken op het meesterwerk uit 1974, Chinatown. Nu zal ik je niets meer vertellen over het verhaal van deze film, aangezien ik de verrassing voor je niet wil verpesten. Ik wilde alleen even de tijd nemen om je te vertellen dat de film geen hoofdrolspeler van een hoger kaliber had kunnen vragen dan Abhay Deol. Deze show wordt aanzienlijk onderschat en verdient veel meer erkenning vanwege de onverwachte wendingen die het neemt in het misdaad drama genre.

7) Kaali Khushi

Netflix heeft een angstaanjagende originele horrorfilm geproduceerd die het verhaal vertelt van een stad die beweerd wordt behekst te zijn. In het verhaal wordt Kaali Kuuhi, een meisje van tien jaar oud, gedwongen om een kwaadaardige geest te verslaan die een vloek heeft gelegd op haar gemeenschap. Het kind wordt opgedragen om haar familie te beschermen, hoewel de daden van de geest gecompliceerd worden omdat de stad een schimmige geschiedenis heeft van vrouwonvriendelijk gedrag. Shabana Azmi, Sanjeeda Sheikh, Riva Arora en Satyadeep Mishra maken deel uit van de cast van deze film, geregisseerd door Terrie Samundra en medeschreven door Terrie Samundra en David Walter Lech.

8) Torbaaz

Een voormalig legerarts die zijn vrouw en zoon verloor in een explosie, leert nu lokale kinderen cricket te spelen in een vluchtelingenkamp in Afghanistan. Deze spannende actiefilm heeft Sanjay Dutt, Nargis Fakhri en Rahul Dev in de hoofdrol en is afgespeeld tegen de achtergrond van een conflict waarin kinderen worden opgeleid om zelfmoordaanslagen uit te voeren. In dit boek bespreekt Torbaaz voortdurende oorlogen en het idee van martelaren gedurende oorlogstijden.

9) Tribhanga: Tedhi Medhi Crazy

Tribhanga is een originele Netflix-film in het Hindi, met een fantastisch ensemble, waaronder Kajol, Tanvi Azmi en Mithila Palkar. Het vertelt het verhaal van drie generaties vrouwen in families met veel problemen. Het verhaal volgt een alleenstaande moeder (Kajol) die ondanks dat ze vervreemd is van haar moeder (Azmi) toch een succesvolle carrière heeft weten op te bouwen en tegelijkertijd worstelt met problemen met haar dochter (Palkar).

10) Pagglait

Een triest en onverwacht gebeuren neemt het leven van een vrouw die net is getrouwd. Ze komt geleidelijk tot de verborgen waarheden die haar overleden echtgenoot verborgen hield, en daarbij ontdekt ze hoe waardevol ze voor zichzelf is. Ze is afhankelijk van hem en zijn familie, die een middeninkomen hebben. De film vertegenwoordigt een typische orthodoxe Hindoe-familie in rouw en hun complexe benadering van relaties op een manier die door de acteurs perfect wordt uitgevoerd, wat het een plezier is om te zien.

11) Ajeeb Daastaans

Ajeeb Daastaans ​is een verzameling die Karan Johar heeft geproduceerd. Het bestaat uit vier korte verhalen die kapotte relaties en onontgonnen gebieden onderzoeken. De film die op Netflix te zien is, onderzoekt onderwerpen zoals giftigheid, vooroordelen, verworven rechten en afgunst, die vaak aan de basis van relaties liggen. Elk verhaal staat erom bekend de lezer mee te nemen op een reis waarin ze geconfronteerd worden met het ethische probleem wat goed en slecht gedrag vormt.

12) Skater Girl

Dit is het verhaal van een klein meisje uit een afgelegen deel van Rajasthan dat naar de stad verhuist om haar liefde voor schaatsen te volgen. Het is zowel zoet als motiverend. Om haar ambities waar te maken, negeert ze alle obstakels en verwachtingen van de maatschappij. Uitzonderlijk acteerwerk is te zien in de hele Hindi-film, met name van de nieuwkomer Rachel Sanchita Gupta. Als je iets zoekt om je stemming te verbeteren, moet je deze titel proberen. Dat zal het zeker doen.

13) Tamasha

Als het gaat om de films van Imtiaz Ali, vind ik het altijd best moeilijk om een eindoordeel te vellen. Daarvoor moet ik even de tijd nemen om te ontspannen en mijn gedachten te verzamelen na het kijken van een van zijn films, voordat ik het kan bespreken wat ik heb afgeleid. En het is niet verrassend dat Tamasha in dezelfde categorie valt als die films die mijn geest verward hebben voor beter de helft van een uur; naar alles, dat is wat artistieke films zouden moeten doen, toch? De film had inderdaad een paar problemen als het ging om de complexe structuur van het verhaal. Toch waren de hartverscheurende momenten, verbluffende prestaties en de harmonieuze muziek de paar kenmerken die.

14) Raat Akeli Hai

Raat Akeli Hai is een whodunit mysterythriller geregisseerd door Honey Trehan en met prominente rollen voor Nawazuddin Siddiqui en Radhika Apte. De film is een nieuwe Bollywood-original. Als geheel bezien verbaast de film de kijker met zijn ongelooflijke plot die het typische whodunit-mysterie overtreft. Het onderzoekt de grote verscheidenheid aan uitdagingen die we nog steeds dagelijks tegenkomen en mengt die perfect met het overkoepelende verhaal van het verhaal. We kunnen kijken naar de fouten in het schrijven en de tijd die het kost, omdat de prestaties zo goed zijn en het verhaal interessant is.

Rika Rineke
Rika Rineke

Rika Rineke is een toegewijde schrijver met een diepe liefde voor alles wat met streaming media te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de branche, . Of je nu op zoek bent naar aanbevelingen, handleidingen voor het oplossen van problemen of het laatste streamingnieuws, Rika's artikelen op StreamingDigitally.nl zullen je zeker op de hoogte houden en entertainen.

Artikelen: 86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *