Streaming Gems: beste Netflix psychologische thrillers in Nederland [2023]

Als je aan Netflix denkt, denk je misschien aan een gezellige filmavond, maar dat is niet alles wat het te bieden heeft. Netflix biedt ook verbijsterende verhalen voor die avonden waarop je intellectuele stimulatie boven comfort verlangt. Maak je geen zorgen als je een fantastische psychologische thrillers nodig hebt die je tot in de kern zal doen schudden, want Netflix staat voor je klaar. Hier hebben we een ongecompliceerde gids verzameld voor enkele van de beste thrillers die momenteel beschikbaar zijn op Netflix.

Op zoek naar een aantal spannende aanbevelingen? Bekijk onze lijst om uw volgende geweldige horloge te ontdekken.

Lees Ook: Beste Netflix-liefdesshows: onvergetelijke romances en gepassioneerde relaties [2023]

Shutter Island

Reden voor 1e: spannende mix van psychologische intriges.

Shutter-island-movie

‘Shutter Island’, geregisseerd door Martin Scorsese, is een aangrijpende thriller gebaseerd op de roman van Dennis Lehane uit 2003. In het verhaal onderzoeken de Amerikaanse maarschalk Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) en zijn partner Chuck (Mark Ruffalo) de ontsnapping van een gevaarlijke gevangene uit een verafgelegen gesticht. Naarmate ze dieper graven, raken verontrustende onthullingen en Teddy’s eigen vreemde verleden met elkaar verweven, waardoor de instelling een sinistere onderkant blootlegt. Het succes van de film is te danken aan de deskundige regie van Scorsese, de boeiende uitvoering van DiCaprio en de complexe samensmelting van psychologische spanning die de toeschouwers op het puntje van hun stoel houdt.

Cast:

Leonardo DiCaprio, Teddy Daniels, Emily Mortimer, Rachel, Mark Ruffalo, Chuck Aule, Ben Kingsley, Dr. Cawley, Max von Sydow, Dr. Naehring.

Under the Shadow (2016)

Reden voor de tweede: meesterlijke mix van bovennatuurlijke en echte verschrikkingen.

Under-the-shadow-movie

Babak Anvari’s eerste film, een zeldzame convergentie in de cinema, is een zorgvuldig vervaardigde en intens verontrustende thriller die behendig de grens vervaagt tussen angstaanjagend echte wereldterreur en bovennatuurlijke terreur. Shideh, een geneeskundestudente die haar studie moet stopzetten vanwege haar betrokkenheid bij de revolutie, wordt gespeeld door Narges Rashidi, die tevens de cast leidt en een sterke prestatie neerzet. Shideh heeft moeite om haar dochtertje Dorsa (Avin Manshadi) te beschermen tegen de turbulente achtergrond van Teheran in de jaren tachtig tijdens de War of the Cities, een tijdperk dat Anvari’s eigen ongemakkelijke jeugd weerspiegelt. Deze verantwoordelijkheid wordt bemoeilijkt door het overlijden van haar man te midden van toenemende explosies.

Cast:

Narges Rashidi, Avin Manshadi, Bobby Naderi.

The woman in the window

Reden voor 3e: intrigerende en spannende verhaallijn

the-woman-in-the-window

‘The Woman in the Window’ is een meeslepende psychologische thriller die een agorafobische vrouw volgt, gespeeld door Amy Adams, die verwikkeld raakt in een mysterie waarbij haar nieuwe buren betrokken zijn. De film is een must-see vanwege zijn spannende verhalen, atmosferische spanning en de boeiende vertolking van Amy Adams, waardoor het een boeiende en opwindende filmische ervaring is.

Cast:

Amy Adams, Gary Oldman, Anthony Mackie.

Cam (2018)

Reden voor 4e: unieke en tot nadenken stemmende verhaallijn en angstaanjagende scènes.

cam-movie

Een originele Netflix-productie, geregisseerd door Daniel Goldhaber, duikt in het aangrijpende verhaal van een volwassen webcamartiest die een sinistere aanwezigheid ontdekt die haar online identiteit heeft gekaapt. “Cam” weeft vakkundig huiveringwekkende sequenties terwijl het thema seksuele arbeid met gevoeligheid en precisie wordt benaderd. Madeline Brewer, bekend om haar vertolking van Offred in Hulu’s ‘The Handmaid’s Tale’, levert een uitstekende prestatie, waarbij ze behendig meerdere personages op het scherm bewoont. Naast de verkenning van de entertainmentwereld voor volwassenen, dient ‘Cam’ ook als een diepgaande verkenning van de gebroken identiteit, een concept dat veel verder reikt dan de directe context. Deze diepgang wordt grotendeels toegeschreven aan het scherpzinnige en tot nadenken stemmende scenario.

Cast:

Madeline Brewer, Patch Darragh, Melora Walters.

I’m Thinking of Ending Things (2020) 

Reden voor 5e: mysterieus, intrigerend en enigmatisch horloge

i-am-thinking-of-ending-things

Nog maar een jaar geleden verbaasde Jessie Buckley het publiek met haar vertolking van een rebelse Schotse countryzangeres in ‘Wild Rose’. Nu speelt ze een andere rol in ‘I’m Thinking of Ending Things’, een verfilming van het boek uit 2016, waarin een jong stel aan een mysterieuze roadtrip begint; Hoewel sommigen misschien betwijfelen of de complexiteit van de film de schittering ervan overschaduwt, blijft het een intrigerend en enigmatisch kijkstuk.

Cast:

Jesse Plemons, Jessie Buckley, Toni Collette.

I Care a Lot

Reden voor 6e: scherpe mix van chaotische verhalen, satire en duistere komedie binnen het thrillergenre.

i-care-a-lot

In de aankomende zwarte komediefilm uit 2020 won Rosamund Pike een Golden Globe voor haar vertolking van een wrede oplichter die zich richt op oudere slachtoffers. I Care a Lot vertelt het verhaal van een gerechtelijk aangewezen voogd genaamd Marla Grayson (gespeeld door Pike), die misbruik maakt van haar juridische greep op haar slachtoffers om hun bezittingen te stelen. Haar slinkse plan loopt in de problemen wanneer haar nieuwste prooi, een vrouw genaamd Jennifer Peterson en gespeeld door Dianne Wiest, verwant blijkt te zijn aan een gewelddadige maffioso vertolkt in de film door Peter Dinklage, een iconisch personage. I Care a Lot is een film die elke liefhebber van het thrillergenre aan zijn kijklijst moet toevoegen, omdat het een chaotisch verhaal, scherpe satire en zwarte komedie bevat.

Cast:

Rosamund Pike, Peter Dinklage, Eiza González.

His House (2020) 

Reden voor 7e: bovennatuurlijke horror, waarbij meeslepende verhalen worden gecombineerd met thema’s uit de echte wereld

his-house

De protagonisten van de kritisch geprezen supernatuurlijke horrordebuut geschreven door Remi Weekes zijn Soedanese immigranten die zich aanpassen aan een gevaarlijk bestaan ​​in een klein Europees stadje. Dit is horror als dramatisch kunstwerk in plaats van een reeks objecten die uitpoppen en gaan boo, net zoals The Babadook en Under the Shadow de genre benaderden. Het echte wereldse onderwerp is geworteld en verschrikkelijk, en de sterren, Wunmi Mosaku en Sope Dirisu leveren gedurende het hele stuk een prachtige prestatie.

Cast:

Sope Dirisu, Wunmi Mosaku, Malaika Wakoli-Abigaba.

Uncut Gems (2019)

Reden voor 8e: fascinerende misdaadthriller

uncut-gems

In alle oprechtheid, Adam Sandler had een nominatie voor deze Academy Award verdiend, maar helaas was dat niet het geval. Hij had gewonnen moeten worden, om het hardop te zeggen. In Ben en Josh Safdie’s fascinerende misdaadthriller, die gaat over een juwelier die de boerderij op het spel zet voor de gok van zijn leven, geeft de megaster die vaak door filmcritici wordt bekritiseerd de beste prestatie van zijn carrière tot nu toe. Adele Da-nee, wacht, Idina Menzel biedt een geweldige bijrol. Omdat Masterful Uncut Gems zo spannend is, loop je het risico een mentale breakdown te krijgen tijdens het spelen ervan. Deze film gaat op de kern, over iemands strijd met verslaving.

Cast:

Adam Sandler, Julia FoxI, dina Menzel.

Rust Creek (2020)

Reden voor 9e: boeiende thriller met sterke vertolkingen

rust-creek

In de geslepen thriller geschreven en geregisseerd door Jen McGowan spelen Hermione Corfield en Jay Paulson de rollen van een jonge studente die zichzelf verlaten aantreft en wordt achtervolgd in methland. Op sommige manieren is het net een lichter versie van Winter’s Bone, en het is niet op hetzelfde niveau als dat ongepolijste meesterwerk. Maar het is nog steeds een fascinerend en vermakelijk 105-minuten-film. Paulson is veruit het beste aan de film, aangezien ze dimensies toevoegt aan een personage dat normaal gesproken gewoon de kortste strohalm is, een melancholisch, niet-gerond achtergrondfiguur.

Cast:

Hermione Corfield, Jay Paulson, Sean O’Bryan.

It Follows (2015)

Reden voor 10e: huiveringwekkende, bovennatuurlijke thriller en desoriënterende sfeer.

it-follows

David Robert Mitchell’s supernatuurlijke thriller over een veranderende moordenaar die wordt doorgegeven als een vloek straalt een verzengende en totaal verstikkende sfeer van gevaar uit; het is een koudbloedige nachtmerrie die een volwassene misschien wel aanzet om met een nachtlampje te slapen. Mitchell werpt je vanaf het begin uit balans in manieren waar je misschien niet eens beseft. Dit plaatje is niet in een duidelijke periode of zelfs in een bepaalde seizoen gezet, en veel kenmerken in de productiedesign en het gedrag van de karakters kloppen niet. Dit is erg gelijkend aan Stanley Kubrick’s strategie in The Shining om ons ongemakkelijk te maken.

Cast:

Maika Monroe, Keir Gilchrist, Olivia Luccardi.

Hush

Reden voor de 11e: aangrijpend en spannend huisinvasieplot.

Hush

De onheilspellende thuisinvasie thriller “Hush”, geregisseerd door Mike Flanagan en uitgebracht in 2016, heeft een algemene beoordeling van 93 procent gekregen op Rotten Tomatoes. Het verhaal van “Hush” draait om een dove vrouw genaamd Maddie Young. Maddie verloor als kind het vermogen om te horen en te praten door meningitis. Kate Siegel, die ook in de film speelde en samen met Flanagan schreef, is een van de co-schrijvers. Maddie is een succesvolle auteur, en zij en haar kat wonen alleen in een cottage in het bos terwijl ze aan haar volgende boek werkt. Hoewel alleen wonen ideaal kan zijn voor creatieve bezigheden zoals schrijven, kan het een grote teleurstelling zijn als gekke mensen met kruisbogen en maskers je th.

Cast:

John Gallagher Jr., Kate Siegel, Michael Trucco

The Girl With the Dragon Tattoo (2011)

Reden voor 12e: meeslepend mysterie, meeslepende personages en een duistere en spannende thriller.

The-Girl-With-the-Drago-Tattoo

The Girl with the Dragon Tattoo (2011) is een meeslepende mysteriethriller die journalist Mikael Blomkvist en hacker Lisbeth Salander volgt terwijl ze zich verdiepen in een huiveringwekkende, tientallen jaren oude moordzaak waarbij een rijke familie betrokken is. De film is een must-watch vanwege de ingewikkelde plot, goed gemaakte personages en de uitzonderlijke chemie tussen Daniel Craig en Rooney Mara, die een donkere en spannende reis naar een web van geheimen en bedrog biedt.

Cast:

Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer.

Berlin Syndrome (2017)

Reden voor 13e: aanhoudende psychologische spanning, strakke verhalen en huiveringwekkende sfeer

berlin-syndrome

Berlin Syndrome” (2017) is een spannende en psychologisch intense thriller die een jonge vrouw volgt, gespeeld door Teresa Palmer, die vast komt te zitten in het appartement van een vreemdeling in Berlijn. De film is een must-see vanwege de strakke verhalen, huiveringwekkende sfeer en de uitstekende prestatie van Teresa Palmer, waardoor het een meeslepende verkenning van gevangenschap en overleving wordt.

Cast:

Teresa Palmer, Max Riemelt, Matthias Habich.

Laatste Gedachten!

Samenvattend biedt de wereld van de spannende cinema een breed scala aan ervaringen en beste psychologische films, variërend van hartverscheurende actie tot huiveringwekkende spanning. Individuele voorkeuren bepalen uiteindelijk de ‘beste’ spannende films, maar deze films zorgen consequent voor spanning, spanning en onvergetelijke momenten die het publiek op het puntje van hun stoel houden, waardoor ze een must-watch zijn voor alle fans van het genre.

Rika Rineke
Rika Rineke

Rika Rineke is een toegewijde schrijver met een diepe liefde voor alles wat met streaming media te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de branche, . Of je nu op zoek bent naar aanbevelingen, handleidingen voor het oplossen van problemen of het laatste streamingnieuws, Rika's artikelen op StreamingDigitally.nl zullen je zeker op de hoogte houden en entertainen.

Artikelen: 86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *