Beste Netflix Thriller films in Nederland: spanning, actie en wendingen [2023]

Netflix kan een troost of schok zijn. Als het laatste, heb je een solide thriller nodig die niet te bloederig is, maar je toch aan het schudden brengt. We hebben onze lijst met de Beste Netflix-miniserie om te bingewatchen in Nederland [2023], zodat je tijd bespaart tijdens het browsen. Vanavond heb je een thriller nodig uit de enorme bibliotheek met films van Netflix. Als je klaar bent met de rest van de genres, is het nu tijd om de lijst met de beste films van alle tijden te bekijken. Pak dus je comfortabele bed, pak je telefoon en kijk naar de geweldige thrillers hieronder.

Hier is de lijst met psychologische thrillers, spannings-, actie- en wendingenfilms

Psychologische thrillers staan ​​bekend om hun spanning, wendingen en psychologische diepgang en bieden een boeiende en vaak spannende filmische ervaring.
Bekijk dus de lijst die we voor u hebben verzameld.

The Guilty

Reden voor 1e: Misdaad, thriller en gebaseerd op daadwerkelijke misdaden

the-guilty

Joe Baylor, gespeeld door Jake Gyllenhaal, werkt in een 911-oproepcentrum. Hij krijgt een oproep van een ontvoerde vrouw en moet uitzoeken wie in gevaar is. Joe staat ook voor een hoorzitting voor wat hij maanden geleden tijdens zijn dienst deed. De film is geregisseerd door Antoine Fuqua en sterren Paul Dano, Ethan Hawke en Peter Sarsgaard. De film is een remake van de Deense film uit 2018 met dezelfde naam. Voordat hij de film regisseerde, was Moller geïnspireerd door de echte 911-noodoproep en een podcast voor ware-misdaadserie. Dus, hoewel er precies dezelfde plotverhalen en personages waren die fictief waren, waren zowel de remake als Den Skylidge, The Guilty gebaseerd op de werkelijke misdaden

Cast:

Jake Gyllenhaal and Christina Vidal, with the voices of Ethan Hawke, Riley Keough, Eli Goree, Da’Vine Joy Randolph, Paul Dano, and Peter Sarsgaard.

Army of Thieves (2021)

Reden voor 2e: ingewikkelde, mysterieuze zombiefilm

army-of-thieves

Legioen van dieven is een prequel op Army of the Dead, maar je hoeft de zombie-film niet te kijken om van deze gijzelingsfilm te genieten. Dieter, gespeeld door Matthias Schweighöfer, sluit zich aan bij een team van internationale dieven om ingewikkelde, geheimzinnige en bijna onkraakbare kluizen te openen. Nathalie Emmanuel (Game of Thrones) is te zien als Gwen en Zack Snyder produceert. Of ‘onkraakbare kluizen’ nu een opwindende uitdaging voor je is, Army of Thieves is zeker de film die je moet kijken. Om echter het gefronst te voorkomen tijdens het kijken van de film, wordt sterk aangeraden om Army of Dead eerst te kijken voor sommige van de belangrijkste context.

Cast:

Schweighöfer, Nathalie Emmanuel, Ruby O. Fee, Stuart Martin, Guz Khan, and Jonathan Cohen.

I Am Mother

Reden voor 3e: ingewikkelde, mysterieuze zombiefilm

I-m-mother

Na de zombies de wereld hebben overgenomen, verzorgt een robot genaamd Moeder (Rose Byrne) een menselijk embryo met de naam Dochter (Clara Rugaard) in een veilige bunker. Wanneer een gewonde dame (Hilary Swank) de bunker ontdekt, wordt de waarheid over wat er buiten is – en Moeder – in twijfel getrokken. Sputore leidt. In deze filosofische thriller worden geweldige prestaties verwacht. Dit is het ideaal en filosofisch set van de ideeën van Moeder over de behoud van de mensheid. Aan het einde van het verhaal is de dochter terug op de plaats waar ze begon, maar de situatie is volledig veranderd.

Cast:

Clara Rugaard, Luke Hawker, Rose Byrne, and Hilary Swank

Stowaway

Reden voor 4e: serieus, spannend verhaal en sciencefictionthriller

Stowaway

Dit is een 2021 drama film met het genre sciencefiction en is geregisseerd door Joe Penna, die het scenario heeft geschreven samen met Ryan Morrison. Aan boord van een reis naar Mars wordt de titulaire onbedoelde gast ontdekt aan boord van het ruimteschip na de lancering, die per ongeluk een mechanisme heeft vernietigd dat nodig is om koolstofdioxide uit de lucht te verwijderen. De situatie is ernstig en zonder een oplossing zou de bemanning omkomen voordat ze Mars bereiken. Joe Penna regisseert Toni Collette, Anna Kendrick, Shamier Anderson en Daniel Dae Kim. De ouders moeten weten dat Stowaway een spannend verhaal is waarin het leven van de personages gedurende de meerderheid van de film in gevaar is.

Cast:

Anna Kendrick, Daniel Dae Kim, Shamier Anderson, and Toni Collette.

I Don’t Feel at Home in This World Anymore

Reden voor 5e: lichte komedie, spannende film

I-Don’t-Feel-at-Home-in-This-World-Anymore

Zoals iedereen denken we bij onszelf: “Ik zou het mezelf niet laten gebeuren.” Dat is wat Ruth drijft in deze donker komische thriller. Melanie Lynskey speelt de verpleegkundige wiens leven op zijn kop wordt gezet als er bij haar in huis wordt ingebroken. Ontevreden met de manier waarop de politie haar zaak behandeld, neemt ze de zaak in eigen handen met haar vreemde buurman Tony (Elijah Wood). Lynskey en Wood zijn geweldig als een ongelijke stel vrienden die voor elkaar door het vuur gaan. Het speelt met conventionele thrillersequenties en voegt hier doses donkere humor aan toe. Je knikt mee met Lynskeys onophoudelijke braken in één scène.

Cast:

Melanie Lynskey, Elijah Wood, David Yow, Jane Levy and Devon Graye.

I’m Thinking of Ending Things

Reden voor 6e: mysterieus, intrigerend en enigmatisch horloge

i-am-thinking-of-ending-things

Minder duidelijke aspecten van menselijke ervaringen worden onderzocht in het werk van Charlie Kaufman. In I’m Thinking of Ending Things volgt hij dit pad. De film is gebaseerd op het beroemde boek van Ian Reid. Ondanks haar gebrek aan interesse in haar vriendje Jake (Jesse Plemons) speelt Jessie Buckley een jonge dame die met tegenzin met zijn ouders (Toni Collette en David Thewlis) wil afspreken. Zoals verwacht van Kaufman, is dit niets zoals Meet The Parents. Deze 130-minuten durende brein-blazer moet gezien worden om te geloven. De conciërge in de film is eigenlijk Jake die zijn jongere zelf imaging in de scenario’s die bedacht worden. Nu moet hij zijn leven her-evalueren en wat dit zou kunnen worden.

Cast:

Jesse Plemons, Jessie Buckley, Toni Collette and David Thewlis

The Devil All The Time

Reden voor 7e: psychologische thriller met misdaad en spanning

The-Devil-All-The-Time

Een van de meest indrukwekkende aspecten van de eerzame vertelling van Donald Ray Pollock is de cast. The Devil All Time vertelt het verhaal van verschillende generaties die worden beïnvloed door geweld in het hart van Amerika. De cast bestaat uit Tom Holland, Robert Pattinson, Bill Skarsgard, Riley Keough, Sebastian Stan, Jason Clarke en Haley Bennett. Het hoofdfocus van de film ligt op de zwierige gebeurtenissen in twee kleine gemeenschappen in Ohio in het laatste decennium van de jaren 50. Het verhaal springt in de tijd, beginnend met de terugkeer van Willard Russell, gespeeld door Skarsgard, uit de Tweede Wereldoorlog om met Haley Bennett’s Charlotte te trouwen. The Devil All the Time vertrouwt op een gekke cast van personages om een donker, onbuigzaam verhaal te vertellen.

Cast:

Tom Holland, Bill Skarsgård, Riley Keough, Jason Clarke, Sebastian Stan, Haley Bennett, Eliza Scanlen, Mia Wasikowska and Robert Pattinson

Hold the Dark

Reden voor 8e: actie, mysterieus en vol rauwe wreedheid van de menselijke natuur.

Hold-the-Dark

Jeremy Saulniers vierde film blijft zijn bewonderaars ontwapenen met de rauwe wreedheid van de menselijke aard. Deze keer speelt het actie zich af in de ijskoude Alaskan wildernis. De gepensioneerde wolfspecialist Russell Core wordt in de kou betoverd door een jonge vrouw (Riley Keough) wiens kind door wolven gedood is. Cores betrokkenheid bij het lokaliseren van de wolven die verantwoordelijk zijn voor zijn dood en die van twee andere kinderen, verspreiden zich naar andere mysteries in de Alaskan winter. Isolatie is een belangrijk element dat bijdraagt ​​aan de onrustwekkende kwaliteit van het verhaal. Van een scenario van Macon Blair, slaagt Saulnier erin je alleen in je vlees te laten voelen. De incest van het kind zal de stigma

Cast:

Jeffrey Wright, Alexander Skarsgård, James Badge Dale, Riley Keough, Julian Black Antelope, Beckam Crawford

Message From The King

Reden voor 9e: Gebaseerd op wraak met actie- en thrillerfilm

Message-From-The-King

Fabrice Du Welz, regisseur van de bekroonde Calvaire, gaat actie-vol voor deze Netflix-thriller. Hij cast Chadwick Boseman als Jacob King, een Zuid-Afrikaan die naar Los Angeles komt om zijn zus Bianca te zien. Wanneer ze hem vertelt dat zij en haar familie in gevaar zijn, vliegt hij meteen uit om te helpen. Message From the King, een Netflix Original, heeft een geweldige cast (met Alfred Molina en Teresa Palmer) die het boven movie-of-the-week-spul verheft. Het maakt het meeste uit van zijn ster. Revenge-action-thrillerfilm Message from the King is geregisseerd door Fabrice Du Welz en geproduceerd door Cornwell, Simon Cornwell en David Lancaster, met Chadwick Boseman, Teresa Palmer, Luke Evans en Alfred Molina als sterren.

Cast:

Chadwick Boseman, Luke Evans, Teresa Palmer, Alfred Molina

Kate

Reden voor 10e: leuke kijkervaring vol actie en thrillerfilm

Kate

Winstead speelt Kate, een moordenaar die vergiftigd is en nauwelijks 24 uur heeft om te overleven. Ze brengt haar sterfelijke momenten door op een quest door Tokyo, waarbij ze vriendschap sluit met de dochter van een voormalig doelwit (Miku Martineau). Negeer de critici die beweren dat dit gewoon een andere John Wick rip-off is – Kate gaat op eigen houtje op pad, waardoor het een leuke kijkervaring is. Als een triller en actiefilm is Kate een goede film en specifiek de moeite waard om te bekijken.

Cast:

Mary Elizabeth Winstead, Miku Martineau, and Woody Harrelson.

CAM

Reden voor 11e: unieke en tot nadenken stemmende verhaallijn en angstaanjagende scènes.

cam-film

Hoe zou je je voelen als je op een dag inlogde op je online identiteit en er een vermomde had gekaapt? CAM volgt Lola (Madeline Brewer), een webcammodel voor een bekende vrouwelijke site, terwijl ze punten en likes verzamelt van haar trouwe fans. Dan, op een dag, wordt ze wakker en vindt ze dat haar profiel is overgenomen door een koolstofkopie van zichzelf. CAM is de langverwachte aflevering van Black Mirror. Een geschrokken Lola, wetend dat er iets mis is en vastbesloten om erachter te komen wat het is, is Brewer (Orange Is the New Black) fantastisch. Het verhaal neemt boosaardige wendingen als ze dieper duikt in het smerige verleden van de site.

Cast:

Madeline Brewer, Patch Darragh, Melora Walters, Devin Druid, Imani Hakim, Michael Dempsey

Hush

Reden voor de 12e: aangrijpend en spannend huisinvasieplot.

Hush-film

We hebben allemaal gedacht over wat we zouden doen als iemand ons huis zou binnenbreken. In Mike Flanagans beklemmende thriller speelt Kate Siegel een dove vrouw precies in die situatie. Maddie Young is een auteur die alleen met haar kat Bitch en een aangename buurman verderop woont. Een gemaskerde psychopaat met een bloederig mes komt een avond naar haar achterdeur om binnen te breken en Maddie te vermoorden. Hij heeft geen idee hoe sterk ze is. Dit is geen doorsnee film over huisinbraak. Met weinig gesprekken is Hush vol met slimme ideeën die Maddies angstaanjagende nacht uniek maken. Er is bloed, ingewanden en spanningen terwijl ze probeert haar moordenaar te slim af te zijn.

Cast:

John Gallagher Jr., Michael Trucco, Kate Siegel

Oxygen

Reden voor de 13e: puzzeldoos science fiction Franse overlevingsthriller

Oxygen

Deze puzzelbox-sciencefictionthriller heeft Inglorious Basterds’ Mélanie Laurent als amnesiac die wakker wordt in een afgezonderde cryogene kamer zonder enig idee hoe ze daar is gekomen of wie ze is. Ryan Reynolds’ gevangen-in-een-box-gekte uit 2010 Buried komt in gedachten. Laurent is perfect voor de rol, even echt in Liz’ verdriet als in haar vindingrijkheid. Met Almaric’s kalmerende stem kan zijn MILO (medisch interface liason officer) belangrijke informatie bieden en als een webbrowser naar de buitenwereld dienen. De opbrengst in deze sub-genre is gewoonlijk gecompliceerder dan het opzet, en de opbrengst van Oxygen teleurstelt niet. Deze Franse overlevingsthriller is geregisseerd door Alexandra Aja.

Cast:

Mélanie Laurent, Mathieu Amalric, Malik Zidi

Beckett

Reden voor 14e: perfecte ervaring vol actie en thrillerfilm

Beckett

In deze thriller speelt John David Washington de rol van een Amerikaanse bezoeker die op vakantie is in Griekenland. Hij initieert een voertuigongeluk waarbij zijn geliefde (Alicia Vikander) om het leven komt en hij ziet iets vreemds. Terwijl de autoriteiten Beckett over heel Griekenland achtervolgen, komt er een verschrikkelijk plan naar voren dat betrekking heeft op een vermist kind. Een perfect gemiddelde thriller, Becket: John David Washington speelt de rol van een Amerikaanse toerist die in de war raakt over de bergen en door de straten in Grace. Wanneer er politieke onrust ontstaat, proberen het paar het land te ontvluchten, maar krijgen ze een auto-ongeluk waardoor ze een verrassende ontdekking doen: hij is het doelwit geworden van

Cast:

John David Washington, Boyd Holbrook, Vicky Krieps, Alicia Vikander

I Care a Lot

Reden voor 15e: scherpe mix van chaotische verhalen, satire en duistere komedie binnen het thrillergenre.

i-care-a-lot

I Care a Lot vertelt het verhaal van een rechtbank benoemde voogd genaamd Marla Grayson (gespeeld door Pike), die gebruik maakt van haar juridische greep op haar slachtoffers om hun bezittingen te stelen. Haar smerige truc komt in moeilijkheden als haar nieuwste prooi, een mevrouw genaamd Jennifer Peterson en gespeeld door Dianne Wiest, blijkt verwant te zijn aan een gewelddadige maffiabaas gespeeld in de film door Peter Dinklage, een iconisch personage. I Care a Lot is een film die elke liefhebber van het thrillergenre op hun watchlist moet toevo.

Cast:

Rosamund Pike, Peter Dinklage, Eiza González.

Gerald’s Game (2017)

Reden voor 16e: zeer conceptuele psychologische angst, horror-spannende film

Gerald’s-Game

De prestatie die hoort bij de beste van de altijd goede Mike Flanagan’s Netflix origineel, “The Lady in the Window”, is een aanpassing van een verhaal van Stephen King over een vrouw die zichzelf geboeid aan een bed in het midden van nergens vindt nadat haar man is overleden. Carla Gugino speelt de hoofdrol in de film. Dit is puur, hoogconceptueel psychologisch gevrees; het is niet eng, maar het is betoverend en het heeft een hoog niveau van de ik-factor. De film is het meest tot nu toe bereikt, niet verrassend, het resultaat van een aantal jaren dat hij heeft besteed aan het geven van een zorg om de personages en het leed.

Cast:

Carla Gugino, Bruce Greenwood

Uncut Gems (2019)

Reden voor 17e: fascinerende misdaadthriller

uncut-gems

Eerlijk gezegd zou Adam Sandler een nominatie voor deze Academy Award moeten krijgen, maar dat was hij niet. Hij had het verdiend, om het hardop te zeggen. In Ben en Josh Safdies fascinerende misdaadthriller, over een juwelier die het helemaal op het spel zet voor een levensveranderende weddenschap, geeft de vaak bekritiseerde megaster de meest bevredigende prestatie van zijn carrière. Adele Da-nee, wacht, Idina Menzel biedt een geweldige bijrol. Omdat Uncut Gems zo opwindend is, loop je het risico een mentale inzinking te krijgen tijdens het spelen ervan. Deze film gaat, in wezen, over iemands strijd tegen een verslaving.

Cast:

Adam Sandler, Lakeith Stanfield, Julia Fox, Kevin Garnett, Idina Menzel, Eric Bogosian

Laatste Gedachten!

Netflix heeft een geweldige selectie thrillerfilms om naar te kijken. Als je op zoek bent naar een goede schrik, dan zijn dit de beste om te bekijken. We hebben een lijst gemaakt met de beste thrillers op Netflix, zodat je meteen aan de slag kunt. Of je nu van psychologische thrillers of horrorfilms houdt, we hebben voor iedereen iets.

Sem Abel
Sem Abel

Sem Abel is een techliefhebber, redacteur en schrijver, gespecialiseerd in het gebied van digitale streaming en technologie. Met een achtergrond in software engineering. Als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste streamingtechnologieën en het meeste uit je digitale entertainmentervaring wilt halen, zijn de artikelen van Sem op StreamingDigitally.nl een waardevolle bron.

Artikelen: 89

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *