Binge-Worthy: Beste originele Netflix-films in Nederland

Netflix heeft een schat aan originele films in verschillende genres die de kijkervaring van abonnees blijven verrijken. In het thrillersegment kun je jezelf verliezen in complexe misdaadverhalen zoals “The Irishman” of verontrustende psychologische puzzels zoals “Gone Girl.”Met een breed scala aan originele films, blijft Netflix een bron van vermaak voor diverse smaken en voorkeuren. Dus, of je nu zin hebt in spanning, romantiek, avontuur, humor of diepgang, er is altijd iets op Netflix om van te genieten. Blijf kijken en ontdek de juweeltjes die deze streamingdienst te bieden heeft.

Of je nu op zoek bent naar recente releases of tijdloze favorieten, bekijk onze beste nieuwe Netflix-releases

The Irishman (2019)

1st op de lijst voor: episch verhaal over maffialegendes en onvergetelijke cast

In de jaren vijftig raakt vrachtwagenchauffeur Frank Sheeran betrokken bij Russell Bufalino en zijn misdaadfamilie in Pennsylvania. Terwijl Sheeran steeds hogerop klimt om een ​​tophuurmoordenaar te worden, gaat hij ook werken voor Jimmy Hoffa, een machtige Teamster die banden heeft met de georganiseerde misdaad.

Cast:

Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci

Extraction (2020)

2nd op de lijst voor: adembenemende actiescènes en sterke prestaties

Een huurling op de zwarte markt die niets te verliezen heeft, wordt ingehuurd om de ontvoerde zoon van een gevangengenomen internationale misdaadheer te redden. Maar in de duistere onderwereld van wapenhandelaren en drugshandelaren nadert een toch al dodelijke missie het onmogelijke.

Cast:

Chris Hemsworth, Bryon Lerum, Ryder Lerum

Mudbound (2017)

3rd op de lijst voor: aangrijpend verhaal over raciale spanningen in de periode na de Tweede Wereldoorlog

Laura McAllan probeert haar kinderen groot te brengen op de boerderij van haar man in de Mississippi Delta, een plek die ze vreemd en beangstigend vindt. Midden in de strijd van het gezin keren twee jonge mannen terug uit de oorlog om het land te bewerken. Jamie McAllan, Laura’s zwager, is alles wat haar man niet is: charmant en knap, maar hij wordt achtervolgd door zijn herinneringen aan de strijd.

Cast:

Jason Mitchell, Carey Mulligan, Jason Clarke

Da 5 Bloods (2020)

4th op de lijst voor: krachtig verhaal over broederschap en de impact van de oorlog in Vietnam

Wanneer vier Afro-Amerikaanse veteranen terugkeren naar Vietnam op zoek naar de stoffelijke resten van hun gesneuvelde squadleider en de goudschatten die hij hen hielp begraven, worden ze geconfronteerd met de krachten van mens en natuur.

Cast:

Delroy Lindo, Jonathan Majors, Clarke Peters

Gerald’s Game (2017)

5th op de lijst vanwege: huiveringwekkende spanning en uitmuntende uitvoeringen

Tijdens het voorspel vermoordt een dame per ongeluk haar echtgenoot. Ze waren naar een afgelegen locatie gereden in een poging hun zwakke band weer aan te wakkeren. Ze wordt ijlend nadat ze met handboeien aan het bed is vastgebonden.

Cast:

Carla Gugino, Bruce Greenwood, Bruce Greenwood

Triple Frontier (2019)

6th op de lijst voor: adrenaline-pompende actiescènes en sterke ensemblecast.

Voormalige agenten van de Special Forces komen bijeen om een ​​overval te plegen in de dunbevolkte grenszone van Zuid-Amerika. Voor het eerst in hun illustere carrière nemen deze onbezongen strijders deze gevaarlijke opdracht op zich voor zichzelf en niet voor het land.

Cast:

Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam

Bird Box (2018)

7th op de lijst vanwege: meeslepende spanning en de indrukwekkende prestatie van Sandra Bullock in de hoofdrol.

Er is maar één ding gegarandeerd wanneer een mysterieuze kracht de bevolking decimeert: als je het ziet, sterf je. De overlevenden moeten nu voorkomen dat ze een monster ontmoeten dat op hun grootste nachtmerries lijkt.

Cast:

Sandra Bullock, Trevante Rhodes, John Malkovich

Always Be My Maybe (2019)

8th op de lijst vanwege: charmante humor en frisse, moderne kijk op romantiek.”

Jeugdliefdes gaan uit elkaar en praten vijftien jaar lang niet, maar uiteindelijk verzoenen ze zich als volwassenen wanneer Sasha Marcus tegenkomt in San Francisco. Hoewel de oude vlammen blijven bestaan, leeft het paar in verschillende werelden.

Cast:

Ali Wong, Randall Park, James Saito

Conclusie

De Netflix Original films bieden een breed scala aan verhalen, genres en acteerprestaties die in de loop der jaren een blijvende indruk hebben achtergelaten. Of het nu gaat om spannende thrillers, hartverwarmende romances, epische fantasieën of diepgaande drama’s, Netflix blijft kwaliteitsvolle entertainment leveren voor diverse smaken. Dus, of je nu een filmavond plant of gewoon op zoek bent naar een boeiend verhaal om van te genieten, Netflix heeft altijd iets te bieden dat de moeite waard is.

Hannie Noa
Hannie Noa

Hannie Noa is een content creator op het gebied van digitale streaming en entertainment. Of het nu gaat om het ontleden van de nieuwste streamingplatforms, het beoordelen van populaire shows of het geven van tips voor het optimaliseren van je streamingervaring, de artikelen van Hannie zijn een must-read voor elke liefhebber van digitaal entertainment.

Artikelen: 79

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *