Crime Chronicles: Beste True Crime-shows op Netflix [2023]

De volgende echte misdaadseries zijn beschikbaar om op Netflix te streamen, dus je bent op de perfecte plek beland als je op zoek bent naar de volgende geweldige misdaadserie om te bingewatchen. Sinds de komst van streamingdiensten is het aantal echte misdaadfilms dat beschikbaar is, toegenomen, waardoor er verschillende gebeurtenissen kunnen worden verteld die vreemder zijn dan fictie. Een echt uitstekende misdaadserie sleept je met een aantrekkelijke haak in en gaat vervolgens steeds dieper en verder in het geval totdat je er volledig in opgaat. Hoewel moord een standaardonderwerp is op onze lijst, zijn er een aantal true-crime-series die voornamelijk bezig zijn met niet-gewelddadige misdaden.

True crime fascineert ons omdat we niet kunnen geloven dat een ander mens bepaalde van de misdaden heeft gepleegd die in de verhalen worden beschreven. We kunnen het anders bekijken. Wat het ook is, deze documentaireserie bieden een fascinerende blik op sommige verschrikkelijke – en misschien zelfs enkele optimistische – echte gebeurtenissen. Uit veiligheid check dan onze selectie van de beste echte crime-shows op Netflix, hieronder opgenomen.

Om veilig te zijn, bekijk onze selectie van de beste echte misdaadshows op Netflix, hieronder opgenomen.

Lees Ook: Beste Netflix Thriller films

1) Cocaine Cowboys: The Kings Of Miami

Cocaine Cowboys: De koningen van Miami was een van de vele fascinerende nieuwe true-crime-series die in 2021 op Netflix debuteerden, en het was een van de meest verwachte. De zesdelige docuserie schetst de opkomst en uiteindelijke ondergang van de Miami-drugsbaronnen Willy Falcon en Sam Mugluta en hun families en bondgenoten. De serie presenteert een selectie van films uit de omvangrijke filmografie van filmmaker Billy Corben, die teruggaat tot 2006, toen hij zijn speelfilm met dezelfde naam uitbracht, die de Miami-drugsoorlog van de jaren 70 en 80 weergaf.

2) Evil Genius

De iconische pizzabom is onthuld als de dader van een van Amerika’s meest vreemde criminele onderzoeken in Evil Genius. Brian Wells, een 46-jarige pizzakoerier, werd in 2003 op een vreemde manier om het leven gebracht. Na Wells te hebben aangehouden en een bomkraag om zijn nek te hebben gelegd, moest hij worden gedwongen deel te nemen aan een bizarre roofoverval in een schatzoektocht. De zaak wordt nog steeds beheerst door onzekerheden, waaronder Wells’ deelname, wie de bom op hem heeft geplaatst en waarom. Het programma, dat Jay en Mark Duplass produceren, verdiept zich in deze vreemde misdaadvertelling op zoek naar antwoorden.

3) Heist

In Heist, een true-crime documentaireserie op Netflix, volgen we een groep amateurdieven die beschrijven hoe ze onwaarschijnlijke criminelen zijn geworden. In de serie wordt een realistische kijk geboden op wat er gebeurt als ordinaire mensen besluiten de wet te overtreden, in plaats van hun misdaden uit te voeren zoals in de films. Een van de kenmerken van de serie is de nadruk op de factoren die de daders ertoe hebben gebracht deze misdaden te plegen en de gevolgen van hun gedrag.

4) Making a murderer

Making A Murderer, dat voor het eerst werd uitgezonden in 2015, is een misdaadserie die het onderzoek en de veroordeling van Steven Avery wegens moord bestrijkt. De vrijspraak van Avery kwam nadat hij 18 jaar in de gevangenis had doorgebracht voor een misdaad die hij niet had begaan, om slechts twee jaar later opnieuw achter de tralies te belanden, ditmaal wegens moord. Avery beweert dat hij het niet heeft gedaan, maar de rechtbank was van een andere mening. Deze waargebeurde misdaadprogramma onderzoekt de zaak om de waarheid te ontdekken over wat er is gebeurd. Making A Murderer seizoen 2 kan een fout zijn geweest voor Netflix, maar het blijft een van de populairste waargebeurde misdaadprogram

5) The Sons of Sam: A Descent Into Darkness 

De Zonen van Sam: Een afdaling in de duisternis is een dramatiseringsserie van journalist Maury Terry’s deelname aan de gevallen Son of Sam, die het land in de late jaren 1970 en vroege jaren 1980 aandacht trok. Terry raakt geobsedeerd door het ontrafelen van de waarheid nadat hij ontdekt dat David Berkowitz niet alleen had kunnen handelen. Zijn zoektocht naar de waarheid consumeert uiteindelijk zijn hele bestaan. Deze true-crime-serie, die het verhaal vertelt van een van de meest opvallende seriemoordenaarszaken van onze tijd via archiefbeelden en interviews met mensen die het dichtst bij de zaak stonden, biedt een waarschuwend verhaal dat dient als waarschuwing.

6) The Pharmacist

De Apotheker is een documentaire over de opioïd-epidemie, die het verhaal volgt van de strijd van een vader voor gerechtigheid in de Verenigde Staten. Dan Schneider, een rouwende vader die zijn zoon in 1999 verloor aan een druggerelateerd schietincident, wijdde zijn leven aan het opsporen en arresteren van de moordenaars van zijn zoon. Nadat zijn visie door de politie genegeerd was, besloot Dan het incident te onderzoeken. Dan documenteert zijn reis door decennia van audiomateriaal. In het proces ontdekt hij de identiteit van de moordenaar van zijn zoon en het bestaan ​​van een landelijke verslaving pandemie en cover-up.

7) The Staircase 

De true-crime documentaireserie The Staircase, die op Netflix wordt uitgezonden, heeft een lange geschiedenis en vertelt het verhaal van een van de meest intrigerende zaken van de eenentwintigste eeuw. In 2001 werd de vrouw van auteur Michael Peterson dood aangetroffen aan de voet van de trap van het huis van het stel. Peterson zei dat ze gewond was geraakt bij een val, maar de rechter geloofde hem niet. In 2004 werd een Franse miniserie gebaseerd op werkelijke misdaden uitgezonden voordat Netflix de serie kocht. In 2018 maakte Netflix extra bijgewerkte afleveringen om de originele serie aan te vullen. De docuserie verdiept zich in de achtergrond van Peterson en dwingt hem om zijn familie en dichtste vrienden met moeilij

8) Dirty Money

In plaats van zich te richten op moord, onderzoekt de documentaireserie Dirty Money de fraud met Wells Fargo-accounts en vijf andere zaken die bedrijfscorruptie en hebzucht in de financiële sector aantonen. Het fascinerende onderzoeksrapport is gericht door de Academie Award-winnende filmmaker en beroemde documentairemaker Alex Gibney.

9) Sophie: A Murder in West Cork

Sophie: Een moord in West Cork is een drieluikse Netflix-docuseries die zich concentreert op het moordonderzoek uit 1996 naar Sophie Toscan du Plantier, een jonge Franse filmproducent die op vakantie in het platteland van Ierland wreed werd vermoord. De misdaad schokte de gemeenschap en maakte over de hele wereld koppen, maar de zaak is tot op de dag van vandaag onopgelost gebleven. Er wordt een diepgaand kijkje gegeven in het leven en de geschiedenis van Sophie en die van de meest waarschijnlijke verdachte, een misdaadauteur die Sophies dood heeft gedekt, in Sophie: A Murder in West Cork.

10) This is a robbery

Wat je ziet in This Is a Robbery is geen gewone misdaadprogramma. De diefstal van 13 meesterwerken uit het Isabella Stewart Gardner Museum in maart 1990 is het onderwerp van een vierdelige Netflix-docuserie. Terwijl het probeert de waarheid te achterhalen over wat veel mensen beschouwen als de meest significante kunstroof ter wereld, duikt de serie in het ondergrondse netwerk van prominente kunstdieven, de New Yorkse maffia en de dood van een jong meisje.

11) Murder Among the Mormons

Murder Among the Mormons is een drieluik true-crime documentaireserie die op 3 maart 2021 op Netflix zal worden uitgezonden, en de criminele Mark Hofmann, een Amerikaanse vervalser, vervalser en veroordeelde moordenaar volgt. Hofmann was een mormoon, en hij is het meest bekend vanwege het vervalsen van documenten over de geschiedenis van de beweging van de Latter Day Saints, die hij vervolgens probeerde te verbergen met geweld. De serie heeft kritieken gekregen vanwege het feit dat het boeiend en goed onderzocht is, een uitdagende mengeling van pulpthrills en inzichtelijke commentaar op de mormoonse gemeenschap.

12) Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives

Bad Vegan is een documentaire die zowel woedend als openlijk maakt in haar afbeelding van Sarma Meingailis, een bekende New Yorkse restaurateur voor haar modieuze veganistische restaurant, Sarmas. Het paar, dat in 2016 werd gearresteerd voor een bestelling bij Domino’s Pizza, is een voorbeeld van dwangmatige controle. Dwangmatige controle is zeer schadelijk, zoals te zien is in films als The Tinder Swindler en Dirty John. Anthony misbruikte Sarma voor haar geld en haar moeder en het personeel van Sarma in dit geval.

Anthony toont precies hoe manipulatief en controlerend hij kan zijn door haar te laten geloven dat hij het geld nodig heeft voor een verborgen club die aan een onbekende god vereerde om onsterfelijkheid te verkrijgen. Tot de tijd dat ze werden opgepakt, hield hij een stevige greep op haar leven, vervalste valse identiteiten, volgde haar en vermomde zich als haar. Als u op zoek bent naar een korte vierdelige docuserie over een opmerkelijk verhaal, bent u hier aan het juiste adres. Therese Lacson is een schrijver en redacteur.

13) Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer

In de midden van de jaren 80 terroriseerde Richard Ramirez de staat Californië. Tegen de tijd dat Ramirez werd aangehouden, was hij al afgetuigd door een menigte mensen die zijn gezicht kenden als dat van één van de meest wrede moordenaars. De docuserie schommelt tussen de gruwelijke bijzonderheden van de moorden en de sensatie die gepaard gaat met seriemoordenaars. Toch is het een gedetailleerd portret van een absolute monster. De documentairemakers onderzochten de misdaad en de politieagenten op zijn spoor, met name detective Gil Carrillo en Frank Salerno, die beiden werden neergeschoten. Ondanks dat Ramirez een van de meest prominente seriemoordenaars uit de geschiedenis is, zullen diegenen die bekend zijn met zijn heerschappij van de terreur iets

Rika Rineke
Rika Rineke

Rika Rineke is een toegewijde schrijver met een diepe liefde voor alles wat met streaming media te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de branche, . Of je nu op zoek bent naar aanbevelingen, handleidingen voor het oplossen van problemen of het laatste streamingnieuws, Rika's artikelen op StreamingDigitally.nl zullen je zeker op de hoogte houden en entertainen.

Artikelen: 86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *