Goofy & Spooky Movies op Netflix in Nederland [2023]

Er is iets met oktober en zijn eigenaardige sfeer dat streaming van de meest schokkend-engste films bevordert. Als je in de stemming bent voor een marathon aan engste films, hebben wij je!

Hier zijn een aantal klassieke horrorfilms op Netflix die je er bang voor zullen maken dat er iets in je kast woont, zonder huur te betalen.

Lees ook: Geostorm op Netflix

Resident Evil (2002)

Als je van Resident Evil: Welcome to Raccoon City hield, bekijk dan de originele film die de reeks heeft gelanceerd. Milla Jovovich speelt Alice in de horrorfilm Resident Evil. Ze is een kwaadaardige die gemotiveerd is om op te ruimen nadat de biomedische chemicaliën van de Umbrella Corporation zombies en nog ergere dingen hebben geproduceerd. Dit is een must-see als je op zoek bent naar non-stop actie en veel fascinerende monsters.

Ouija: Origin Of Evil (2016)

In de jaren 1970, na het overlijden van haar man, voerde de valse medium Alice Zander (Elizabeth Reaser) samen met haar twee kinderen, Lina (Annalise Basso) en Doris (Lulu Wilson), seances uit voor betalende mensen. Het spel wordt opgeschud door Doris, de jongste, die een ouija-bord toevoegt. Echter, het vervloekte voorwerp maakt de zaken veel te realistisch wanneer het niet alleen een donkere geest laat binnenkomen in het lichaam van het meisje, maar ook het alomtegenwoordige kwaad blootlegt dat aanwezig is in het huis van de Zanders.

It (2017) 

De remake uit 2017 van It, gebaseerd op één van de meest angstaanjagende horror miniserie uit 1990, verhoogde de spanning en effecten van de horrorfilm van de cultklassieker. Het schildert een bende buitenbeentjes in het kleine Maine die hun kracht beseffen terwijl ze worstelen tegen een vormveranderlijk wezen. Het is geregisseerd door de ervaren horrorfilmmaker Andy Muschietti. Terwijl Bill Skarsgrd’s angstaanjagend perfecte portret van het monster als een clown het meer onmiddellijk herkenbaar maakt, heeft de jonge cast ook enkele bekende namen, zoals Finn Wolfhard uit Stranger Things en Sophia Lillis uit Sharp Objects.

The Babysitter (2017)

The Babysitter

Een jonge kind dat verliefd is op hun prachtige tienersitter is een typische kliché. De Babysitter, een Netflix originele film, draait de zaak om door de aantrekkelijke oppas ook een lid te laten zijn van een satanisch kult. De cultuur, die hun ritueel binnen Coles huis heeft verplaatst, zal alles doen om ervoor te zorgen dat Cole hun geheim niet onthult. Het is niet echt een ‘eng’ horrorfilm, maar meer een komische, extreem gruwelijke film, en doet denken aan de komische horror uit de jaren tachtig.

It Follows (2014) 

Deze hedendaagse klassieker draait het traditionele thema van meisjes die vermoord worden na een seksuele ontmoeting om. Na de geslachtsgemeenschap begint Jay visioenen te ervaren van een mysterieus bovennatuurlijk wezen. Uiteindelijk geeft haar vriend toe dat hij het haar heeft gegeven tijdens de seksuele handeling, waardoor het de meest ernstige SOA van allemaal wordt. De demon zal Jay vermoorden en terugkeren om de man te kwellen die haar het geest heeft gegeven, of Jay moet het geest afstoten door met een andere man te vrijen.

Things Heard And Seen (2021)

Dingen gehoord en gezien, gebaseerd op Elizabeth Brundage’s boek Alles Things Cease to Appear, vertelt het spookachtige verhaal van een jong stel dat zich vestigt in een plattelandshuis met een sinistere geschiedenis. Wanneer Amanda Seyfried (Jennifer’s Body) het kwaad in haar nieuwe huis, de gemeenschap en het huwelijk onderzoekt, neemt ze het publiek mee voor de rit. Catherine’s sceptische echtgenoot George, gespeeld door de dreigende James Norton, staat in schril contrast met Seyfried’s onschuldige maar onrustige Catherine.

Heeft een spookachtig laatste woord

Wat denk je van de lineup van deze klassieke horrorfilms? Zou je ‘s avonds laat, in het donker, alleen op je bank willen kijken naar een van deze films?

Als dat zo is, houd dan een deken bij je, en wat er ook gebeurt, kijk niet achterom.

Sem Abel
Sem Abel

Sem Abel is een techliefhebber, redacteur en schrijver, gespecialiseerd in het gebied van digitale streaming en technologie. Met een achtergrond in software engineering. Als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste streamingtechnologieën en het meeste uit je digitale entertainmentervaring wilt halen, zijn de artikelen van Sem op StreamingDigitally.nl een waardevolle bron.

Artikelen: 89

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *