HBO Max tegen Netflix – Welke is het beste voor streaming in [2023]

Ben je verstrikt in het dilemma om te kiezen tussen Netflix en HBO Max? Met de stijgende prijzen voor abonnementen in deze tijd is het essentieel geworden om een ​​keuze te maken tussen de twee platforms vanwege schrinkende budgetten. Zowel Netflix als HBO Max hebben hun eigen exclusieve en unieke bibliotheken. Het selecteren van een van deze platforms zal een grote zoektocht voor je zijn. Daarom zal deze blog je de functies van beide vertellen en een definitief oordeel geven.

Lees ook: Netflix tegen Amazon Prime

1. Prijzen

De prijs is het eerste aspect van een streamingdienst waarover we willen praten als we het hebben over de beste streamingdienst. Uiteindelijk, als je overweegt om over te stappen naar een nieuwe provider of dienst, moet je nooit vergeten om rekening te houden met de kosten die je maandelijks moet betalen voor de huidige dienst.

Netflix pakketten

Laten we beginnen met het bespreken van een van de meest populaire platforms die momenteel beschikbaar zijn, namelijk Netflix; daar kun je een kijkje nemen naar onze suggesties voor programma’s die perfect zijn om te binge-watchen. In de meeste landen biedt Netflix drie verschillende abonnementstiers: Basic, Standard en Premium. Vergeet niet dat de prijzen kunnen fluctueren afhankelijk van het deel van de wereld waar je je op elk moment bevindt. Dit zijn de kosten in Amerikaanse dollars hieronder.

Basic

De eerste van deze opties, bekend als Basic, heeft een maandelijkse vergoeding van slechts 8,99 dollar, maar het staat gebruikers niet toe om content te bekijken op meer dan één scherm tegelijk en beperkt de kwaliteit van het beeld aanzienlijk, inclusief de resolutie die je kunt gebruiken.

Standard

De tweede optie, bekend als de Standard, heeft een maandelijkse vergoeding van $13.99, laat je toe om content te bekijken op twee afzonderlijke schermen tegelijkertijd, en zorgt voor 720p high-definition (HD) videokwaliteit.

Premium

De duurste plan, Premium, heeft een maandelijkse kost van 17,99 dollar en verhoogt het maximum aantal schermen dat u tegelijkertijd kunt gebruiken naar vier. Daarom is het het beste keuze voor huishoudens met meerdere leden en bijeenkomsten van vrienden. Daarnaast maakt het streaming mogelijk in een resolutie die bekend staat als 4K, wat gelijkwaardig is aan Ultra HD.

HBO Max pakketten

HBO Max is nog een formidabele concurrent voor de titel van beste streamingdienst, dus laten we eens zien hoe het zich verhoudt tot die ene. De streamingplatform, dat in 2020 debuteerde met de bedoeling om HBO Go op te volgen en zichzelf snel heeft opgewerkt tot een van de meest geloofwaardige alternatieven voor Netflix, is thuisbasis van zo grote entertainers als “Game of Thrones” en “Westworld”.

Er zijn twee verschillende maandelijkse abonnementniveaus beschikbaar voor HBO Max.

Basic

Het eerste plan kost $ 9,99 per maand en biedt toegang tot alle inhoud ondanks het hebben van advertenties. Dit betekent dat er korte commerciële pauzes zullen zijn verspreid over het gehele programma dat u bekijkt.

Premium

Als de aanwezigheid van advertenties een deal-breaker voor je is, is er een alternatief plan beschikbaar voor 14,99 dollar per maand. Is het de moeite waard om nog eens vijf dollar uit te geven om een meer aangename kijkervaring te hebben? Dat is aan jou om te beslissen.

2. Catalogus

Bij het beslissen welke streamingdienst het beste bij je past, is de selectie van inhoud die door elke platformcollectie wordt aangeboden, een extra factor die niet over het hoofd gezien mag worden. Beide bieden een breed scala aan originele films en series, maar slechts één van hen biedt ook series die niet zelf door de firma zijn gemaakt, dankzij relaties met andere distributeurs. Beide diensten bieden originele films en series.

Honderden andere films zijn beschikbaar op Netflix, waaronder fanfavorieten zoals The Walking Dead, Rick and Morty, Vikings, Grey’s Anatomy en Breaking Bad. Daarnaast zijn er andere kritiekloze films, zoals “Star Wars: The Force Awakens” en “The Irishman”. Je kunt alles ontdekken op Netflix, van adolescente programma’s tot spionagefilms en alles daartussenin.

Alleen originele creaties (die niet op een ander platform beschikbaar zijn), zoals Watchmen, Game of Thrones, Westworld en True Detective, kunnen worden gevonden in de “series” sectie van HBO Max. Daarnaast zijn er originele projecten van Warner Media en reunie-afleveringen van bekende televisieshows zoals Friends en The Fresh Prince of Bel-Air.

Met betrekking tot de filmindustrie heeft HBO de rechten verworven voor sommige van de meest bekende films die door andere studio’s zijn geproduceerd, zoals The Matrix, Hereditary, The Shining, Joker en V for Vendetta.

3. Compatibiliteit

Wanneer u zoekt naar de meest uitstekende streamingdienst, is compatibiliteit, of de lijst met apparaten waarop u de dienst kunt gebruiken, een ander aspect dat u zorgvuldig moet evalueren. Deze items vallen in dezelfde categorie, omdat ze feitelijk hetzelfde zijn. Zolang het apparaat in kwestie toegang heeft tot het internet, kunt u ze op bijna elk platform gebruiken dat u kunt bedenken.

Ze zijn compatibel met elk mobiel apparaat, of het nu een Android- of iOS-smartphone of tablet is. Omdat HBO Max nog relatief nieuw is in veel landen, heeft het nog geen app die je kunt downloaden op slimme tv’s of videospelconsoles. In het minst kan het de inhoud van de app uitzenden naar apparaten zoals de Chromecast, Roku en de Fire TV Stick.

Bovendien kun je video’s downloaden van elk platform naar elk apparaat naar keuze, waardoor je ze later offline kunt bekijken.

4. De Kwaliteit van de Afbeelding

Omdat we op zoek zijn naar de best mogelijke streamingdienst, is dit een gebied dat we niet kunnen negeren omdat het van het grootste belang is. Netflix is onbetwistbaar winnaar op dit gebied, waardoor er geen ruimte is om de concurrentie van het bedrijf in twijfel te trekken. Abonneer je op het meest premium plan van Netflix. Je hebt toegang tot resoluties tot 4K (met de kanttekening dat dit afhankelijk is van je internetverbindingssnelheid), waardoor je verzekerd bent dat alles wat je bekijkt van de hoogst mogelijke kwaliteit is.

Zoals eerder aangegeven biedt HBO Max ook een superieure kwaliteit en is hun service zelfs goedkoper. De snelheid van uw internetverbinding kan een rol spelen of u deze functie kunt gebruiken, aangezien hun multiscreen-pakket de enige is die het toegankelijk maakt.

Dus, vertel me, welke streamingdienst denk je het beste voor jou te zijn?

Netflix en HBO Max zijn vergelijkbaar met elkaar op de meeste gebieden. We hebben elke reden om te verwachten dat dit wordt bepaald door de catalogus en wat jullie allemaal willen bekijken. Dus, vertel me, welke streamingdienst denk je het beste voor jou te zijn? Laat hieronder een reactie achter en laat ons weten wat je ervan denkt!

hania ali
hania ali

Hania Ali is een streamingjournalist en een van de oudste leden van Streaming Digitally. Ze heeft geschreven over fantasy, sci-fi, romantiek en wat dan ook. Naast schrijfster is ze lerares.

Artikelen: 35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *