De beste streamingdiensten 2023: Netflix versus. Amazon Prime

Deze vraag wordt steeds vaker gesteld door een groeiend publiek: Netflix tegenover Amazon Prime? Het is niet altijd gemakkelijk om tussen deze twee streamingdiensten te kiezen, vooral als je het aantal abonnementen wilt verminderen of voor het eerst één van de twee wilt gaan gebruiken. Netflix is de pionier in de streamingindustrie, maar het Amazon Prime-abonnement heeft ook enkele aantrekkelijke extra voordelen.

Lees ook: HBO Max tegen Netflix

Beide Netflix en Amazon Prime Video zijn nu de twee meest populaire online streamingdiensten. Beide hebben een uitgebreide bibliotheek met films en programma’s die door anderen zijn gemaakt, naast hun materiaal van eerste klas. Deze platformen moeten ook concurreren met andere streamingdiensten zoals Disney+, HBO Max, Hulu, Peacock, AppleTV en een steeds uitbreidende lijst met streamingdiensten die kostbaarder worden voor kijkers.

Decideren tussen Amazon Prime en Netflix wordt veel eenvoudiger als je weet wat een streamingdienst biedt. Sommige mensen baseren hun beslissing op criteria zoals prijs en waarde. Anderen zijn geïnteresseerd in een streamingdienst die voortdurend prijswinnend materiaal van hoge kwaliteit biedt. Het is ook belangrijk om de algemene kwaliteit van elk platform te overwegen. De gebruiksvriendelijkheid van een streamingdienst kan de ervaring voor zijn publiek maken of verpesten.

De maand biedt gebruikers toegang tot content op maximaal twee schermen tegelijk. U kunt toegang krijgen tot alles wat bij een Amazon Prime-lidmaatschap hoort, waaronder tweedaagse levering van alle Amazon-bestellingen, toegang tot Prime Gaming-beloningen, toegang tot Prime Reading en Prime Music, Amazon Photos, Amazon Drive en kortingen bij Whole Foods-supermarkten, voor een dollar minder als je je aanmeldt voor een Amazon Prime-lidmaatschap dat alles bevat.

Er is geen concurrentie als het gaat om de totale waarde die je krijgt voor de prijs van Amazon Prime. Alleen Netflix’s streaming repertoire is inbegrepen bij een reguliere lidmaatschap van de service. Degene die geïnteresseerd zijn in Amazon’s streaming programmering kunnen blijven besparen door een stand-alone Prime Video-abonnement te nemen in plaats van het basispakket dat door Netflix wordt aangeboden.

De maandelijkse kosten van Prime Video bedragen $ 8,99 en abonnees kunnen tegelijkertijd op maximaal drie apparaten kijken. Bijvoorbeeld, basislidmaatschap bij Netflix zal je $ 9,99 per maand kosten en zal je alleen toestaan ​​om inhoud op één apparaat tegelijk te streamen. U kunt echter inhoud vanaf elk platform naar uw televisie streamen met behulp van een streaming stick of een functioneel vergelijkbaar apparaat.

2. De inhoud

Bij het vergelijken van Netflix tegen Amazon Prime Video is de strijd om de beste originele content hevig. Het mag dan ook een verrassing zijn dat Prime Video meer originele titels heeft dan Netflix. De bibliotheek van Prime Video is enorm, met meer dan 24.000 films en 2.100 televisieafleveringen die beschikbaar zijn om te streamen. In tegenstelling daarmee biedt Netflix ongeveer 15.000 verschillende titels, maar dit aantal kan fluctueren door het toevoegen en verwijderen van titels van derden van de site.

Ondanks dit, blijft Netflix superieur aan Amazon Prime wat betreft de variatie en kwaliteit van zijn programma’s. Netflix overtreft Prime Video zowel qua aantal als qua algehele kwaliteit van het aanbod. De hoeveelheid origineel materiaal die door Netflix gegenereerd wordt, is veel groter dan dat van Prime Video. Hoewel beide geweldig origineel materiaal hebben, brengt Netflix constant meer nieuwe afleveringen en films van een uitstekende kwaliteit uit jaarlijks. Netflix heeft meer dan 2000 originele films in 2022. Deze originele titels hebben 15 Academy Awards gewonnen en honderden nominaties ontvangen.

In het afgelopen jaar hebben titels zoals “Bridgerton,” “Squid Games” en “Arcane” niet alleen de koppen en trendpagina’s van de media gedomineerd, maar ook nieuwe esthetische standaarden in de film- en televisie-industrie gevestigd.

Als je het aantal gebruikers bekijkt dat zich heeft aangemeld voor elke service, wordt de keuze tussen Prime Video en Netflix nog duidelijker. Hoewel Prime Video in de top 10 staat, is het nog steeds achtergebleven bij het aantal abonnees van Netflix. Netflix heeft meer dan 213 miljoen klanten, terwijl Prime Video er slechts 175 miljoen heeft. Hoewel het programma van Netflix duurder is, kiezen miljoenen klanten het nog steeds boven Prime Video.

3. Kwaliteit

Dit betreft zowel de applicaties en websites van de platformen, alsook het specifieke materiaal dat je op dergelijke media kunt vinden. Sommige kijkers bijvoorbeeld, kiezen bijvoorbeeld “The Marvelous Mrs Maisel” boven elke andere entertainment die beschikbaar is op Netflix. Op dezelfde manier, zullen sommige mensen hun Netflix lidmaatschap nooit willen beëindigen, zolang er nog een nieuwe seizoen van “Stranger Things” op komst is.

Het is ook essentieel om te onthouden dat hoewel Prime Video een groter aantal titels heeft, de meeste daarvan zijn oudere films en televisieseries. Bij het beslissen tussen Netflix en Amazon Prime is één van de meest cruciaal factoren het materiaal dat je het liefst kijkt.

De gebruikersinterfaces van de twee streamingdiensten zijn ook een beetje anders van elkaar. Hoewel de interface van Prime Video voor sommige gebruikers aantrekkelijker kan zijn, biedt Netflix’s website en mobiele applicaties een vereenvoudigde ervaring. Omdat je, naast de films en afleveringen die in je abonnement zijn inbegrepen, ook video’s en shows kunt huren en kopen via Prime Video. De gebruikersinterface voor deze dienst is rommeliger en moeilijker te gebruiken dan die van Netflix.

Netflix biedt een superieure kijkervaring in vergelijking met Prime Video, omdat het met een premium abonnement 4K Ultra HD op al zijn content aanbiedt, terwijl Prime Video alleen HD ondersteunt. Wie op een televisie met een scherm van 85 inch of meer wil kijken, krijgt van Netflix een meer cinematisch ervaring.

Vanwege het bredere aanbod aan uitzonderlijke kinderprogramma’s en films, in combinatie met unieke interactieve entertainment, biedt Netflix mogelijk een betere kwaliteit aan voor gezinnen dan andere aanbieders. De speciaal aan kinderen gewijde site die Netflix biedt, bevat afleveringen en films gebaseerd op sommige van de meest bekende families in de wereld. Kinderen hebben toegang tot content van shows en films zoals “Oconauts”, “Sofia the First”, “Hoe train je je draak”, “Pokémon”, “LEGO”, “The Magic School Bus”, “Jurassic Park”, “A Series of Unfortunate Events”, “Lost in Space”, “iCarly”, “Despicable Me” en “CoComelon”, evenals duizenden andere kindvriendelijke films en televisieprogramma’s.

Wat denk je dat het beste streamingdienst voor jou is: Netflix of Amazon Prime?

Welke streamingdienst is beter, Netflix of Amazon Prime? Dat hangt sterk af van je voorkeuren. Aan de andere kant zullen mensen die onbekend zijn met streaming media of nog twijfelen over welke dienst te gebruiken waarschijnlijk een beter tijd hebben met Netflix. Netflix heeft misschien niet zo veel materiaal als Prime Video. Toch zijn de afleveringen en films die het heeft van hogere kwaliteit, waardoor het een betere optie is voor gezinnen en iedereen die graag in 4K kijkt.

Netflix is de meest uitstekende streamingdienst voor degenen die vaak nieuw materiaal willen vinden dat verkrijgbaar is in verschillende genres, aangezien het duizenden originele programma’s heeft. Streaming gaat echter om het vinden van de bibliotheek die u het beste entertainment biedt, dus zorg ervoor dat u beide diensten onderzoekt om de ene te vinden die materiaal bevat dat het beste bij u past. Streaming gaat om het vinden van de bibliotheek die u het beste entertainment biedt.

Rika Rineke
Rika Rineke

Rika Rineke is een toegewijde schrijver met een diepe liefde voor alles wat met streaming media te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de branche, . Of je nu op zoek bent naar aanbevelingen, handleidingen voor het oplossen van problemen of het laatste streamingnieuws, Rika's artikelen op StreamingDigitally.nl zullen je zeker op de hoogte houden en entertainen.

Artikelen: 86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *