Netflix versus. Disney Plus versus. HBO Max vs. Amazon: Wat is het verschil?

Eens, toen het ging om het streamen van tv en films, controleerde Netflix de roost, met zowel oude als nieuwe content voor een breed scala aan genres. In de afgelopen jaren zijn er echter enkele nieuwe concurrenten opgestaan. We keken naar vier grote streamingabonnementen in het VK en de VS, waaronder Netflix, Disney Plus, HBO Max en Amazon, en rangschikten ze op basis van de beschikbare tv- en filmbibliotheken, de kosten van elk, en andere voordelen en nadelen die we vonden. Deze gids zal je vertellen wie de slag van Netflix VS Disney Plus VS HBO Max VS Amazon zal winnen.

Lees ook: Netflix Vs Peacock Vs Disney Plus Vs HBO Max

Netflix: Zie Wat Er Volgt

Als het gaat om streamingdiensten, is Netflix nog steeds de grote baas. Het meest basale abonnement (één scherm en geen ultra HD) kost £ 6.99 / $ 9.99 per maand in het Verenigd Koninkrijk en de VS, £ 10.99 / $ 15.49 per maand in het standaardabonnement (twee apparaten voor streaming en HD-materiaal) en £ 15.99 / $ 19.99 per maand in het premiumabonnement (HD, Ultra HD en de mogelijkheid om te kijken op maximaal vier schermen).

Pros:

 • De breedste selectie aan inhoud is beschikbaar,
 • Het is overal ter wereld toegankelijk.

Cons: 

 • Een mix van originele en gehersyndiceerde inhoud.
 • Het goedkoopste abonnement bevat niet dezelfde voordelen als de andere.
 • Naarmate de prijs minder competitief wordt, zal de inhoud verloren gaan aan concurrerende bedrijven.

Disney Plus: Inspireer miljoenen verbeeldingen

In de afgelopen maanden is Disney Plus steeds concurrentiekrachtiger geworden. Niet alleen heeft het een grote collectie inhoud uit het Marvel Cinematic Universe, Disney Channel, Pixar, Star Wars en Fox, maar ook had zijn originele Star Wars-show The Mandalorian de meest succesvolle première van elke show op een streamingplatform. Disney Plus is beschikbaar voor £ 7,99 / $ 7,99 per maand of £ 79,90 / $ 79,99 per jaar.

Pros

 • Sommige van de meest populaire blockbusters films en televisieseries.
 • Er zullen in de toekomst meer Star Wars en Marvel-shows zijn.

Cons

 • Als je geen superhelden, animatie of sciencefiction leuk vindt, is dit geen service voor jou.
 • Niet toegankelijk in alle landen.

Hoe Disney Plus te bekijken vanaf elke locatie

Vanwege de geo-beperkingen, heb je mogelijk een VPN nodig om toegang te krijgen tot alle Disney Plus bibliotheken in jouw regio. Als het kanaal niet beschikbaar is in jouw regio, volg dan de volgende stappen.

 1. Kies een VPN-service die is geoptimaliseerd voor streaming. We raden ExpressVPN en PureVPN aan. Beide hebben meerdere abonnementen waaruit u kunt kiezen.
 2. Download de VPN en verbind met een USA-server.
 3. Open Disney Plus in uw browser en log in.
 4. Vind je favoriete film of show en stream het, waar je ook bent.

HBO Max

Game of Thrones, Westworld, Veep en The Wire zijn exclusieve HBO’s, maar iconische films en shows van Warner Bros. zoals Looney Tunes en Friends maken de rest van de service uit. HBO Max is een maandelijkse abonnementsservice die premium entertainment biedt. Als gevolg hiervan, als je op een paar apparaten tegelijkertijd wil streamen zonder advertenties, moet je $ 14,99 per maand betalen. Er is echter een goedkopere, ad-supported versie van de service beschikbaar voor $ 9,99 per maand.

Pros

 • HBO-materiaal is beschikbaar zonder vereiste kabelabonnement.
 • Exclusief om te sterven.
 • Warner Bros. heeft een grote film- en televisiecollectie.

Cons

 • Alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.
 • In het jaar 2022 zullen er geen nieuwe films worden uitgebracht.

Amazon Prime: Zie waar het je brengt

Amazon mag de koning van online shoppen zijn, maar het is nog steeds geen match voor Netflix als het gaat om streaming entertainment, ondanks dat het erg dichtbij is. Amazon Prime Video kost £5,99 / $ 8,99 per maand, maar Amazon Prime kost £ 79 per jaar (of £ 7,99 per maand) in het VK en $ 119 of $ 14,99 per maand in de VS, en biedt voordelen zoals gratis volgende dag-levering, Amazon Prime Music en gratis e-boeken.

Pros

 • Extra voordelen aanbieden naast video-streaming.
 • Amazon Originals zijn nu veel beter en wereldwijd toegankelijk.

Cons

 • Het originele programma van Netflix is niet helemaal van hoge kwaliteit.
 • Het is ook mogelijk dat je de toekomstige dingen mist.

Netflix VS Disney Plus VS HBO Max VS Amazon: Het definitieve oordeel

Alle streamingplatforms hebben hun eigen unieke bibliotheken, ondanks hun concurrenten op de streaming videogemarkt. Het hangt precies af van onze keuze voor wat we kijken en hoe we kijken op basis waarvan we een keuze kunnen maken uit Netflix, Disney Plus, HBO Max en Amazon. Dat was het voor de Paramount vs. HBO Max vs. Netflix review. Blijf verbonden met ons voor meer updates!

Sem Abel
Sem Abel

Sem Abel is een techliefhebber, redacteur en schrijver, gespecialiseerd in het gebied van digitale streaming en technologie. Met een achtergrond in software engineering. Als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste streamingtechnologieën en het meeste uit je digitale entertainmentervaring wilt halen, zijn de artikelen van Sem op StreamingDigitally.nl een waardevolle bron.

Artikelen: 89

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *