Scandinavische Series Netflix: Eindeloos Entertainment! [2023]

Netflix heeft een groot aanbod van series uit verschillende landen en genres. Een van de meest populaire categorieën is de Scandinavische serie, die bekend staat om zijn spannende verhalen, sterke acteerprestaties en prachtige landschappen. Of je nu houdt van misdaad, drama, komedie of fantasy, er is voor ieder wat wils in de Scandinavische serie. In dit artikel hebben we een lijstje samengesteld van de Top 10 Scandinavische series op Netflix die je niet mag missen. En mocht je op zoek zijn naar het nieuwste. Hier is Nieuw op Netflix.

10. The Chestnut Man (2021)

10th op de lijst vanwege: bloedstollende thriller die je op het puntje van je stoel houdt.

10. The Chestnut Man (2021)

The Chestnut Man is een nieuwe Scandinavische serie op Netflix die gebaseerd is op de bestseller van Søren Sveistrup, de bedenker van The Killing. De serie volgt twee rechercheurs die een reeks gruwelijke moorden onderzoeken, waarbij de dader een kastanjemannetje achterlaat op elke plaats delict. De kastanjemannetjes blijken een link te hebben met een oude zaak van een verdwenen meisje, dat de dochter was van een invloedrijke politica.

Cast:

Danica Curcic, Mikkel Boe Følsgaard, Iben Dorner

9. The Rain (2018-2020)

9th op de lijst vanwege: spannende en emotionele serie die je meeneemt op een avontuurlijke reis door een verwoeste wereld.

9. The Rain (2018-2020)

The Rain is een Deense post-apocalyptische serie die zich afspeelt in een wereld waar een dodelijk virus wordt verspreid door de regen. Twee broers en zussen, Simone en Rasmus, overleven zes jaar lang in een bunker nadat hun vader hen daar achterlaat met de belofte dat hij terug zal komen. Als ze eindelijk naar buiten gaan, ontmoeten ze andere overlevenden en gaan ze op zoek naar antwoorden over het virus en hun vader.

Cast:

Alba August, Lucas Lynggaard Tønnesen, Mikkel Følsgaard

8. Quicksand (2019)

8th op de lijst vanwege: aangrijpende en realistische serie die de donkere kant van de Zweedse samenleving laat zien.

8. Quicksand (2019)

Quicksand is een Zweedse dramaserie die gebaseerd is op de gelijknamige roman van Malin Persson Giolito. De serie volgt Maja Norberg, een tienermeisje dat wordt gearresteerd voor haar betrokkenheid bij een schietpartij op haar school, waarbij haar vriendje en beste vriendin om het leven komen. Via flashbacks zien we hoe Maja verstrikt raakt in een relatie met Sebastian, de rijke en charismatische zoon van een machtige zakenman, die haar meesleept in een wereld van drugs, geweld en manipulatie.

Cast:

Hanna Ardéhn, Felix Sandman, William Spetz

7. Young Royals (2021)

7th op de lijst vanwege: romantische en ontroerende serie die gaat over het vinden van jezelf en je plaats in de wereld.

7. Young Royals (2021)

Young Royals is een Zweedse coming-of-age serie die zich afspeelt op een prestigieuze kostschool, waar de jonge prins Wilhelm wordt gestuurd na een schandaal. Daar ontmoet hij Simon, een gewone student die een passie heeft voor muziek. De twee worden verliefd, maar hun relatie wordt bemoeilijkt door de druk van het koningshuis, de media en hun eigen geheimen.

Cast:

 Edvin Ryding, Omar Rudberg, Malte Gårdinger

6. The Bridge (2011-2018)

6th op de lijst vanwege: meeslepende en complexe serie die niet alleen spannende misdaden oplost, maar ook de sociale en politieke kwesties van beide landen aan de orde stelt.

6. The Bridge (2011-2018)

The Bridge is een Deens-Zweedse misdaadserie die begint met een lugubere vondst op de Øresundbrug, die Denemarken en Zweden verbindt. Het lichaam van een Zweedse politica wordt gevonden op de grens tussen de twee landen, waardoor een gezamenlijk onderzoek wordt gestart. De serie volgt de samenwerking tussen de Deense rechercheur Martin Rohde en de Zweedse rechercheur Saga Norén, die elk hun eigen persoonlijkheid en methoden hebben.

Cast:

Sofia Helin, Kim Bodnia, Thure Lindhardt

5. Rita (2012-)

5th op de lijst vanwege: grappige en hartverwarmende serie die laat zien dat niemand perfect is, maar dat iedereen kan groeien en veranderen.

5. Rita (2012-)

Rita is een Deense komische dramaserie die het leven volgt van Rita Madsen, een rebelse en onconventionele lerares op een middelbare school. Rita heeft een groot hart voor haar leerlingen, maar ze heeft ook haar eigen problemen, zoals haar moeilijke relaties met haar drie kinderen, haar ex-man en haar collega’s.

Cast:

Mille Dinesen, Lise Baastrup, Carsten Bjørnlund

4. The Valhalla Murders (2019)

4th op de lijst vanwege: duistere en spannende serie die je meeneemt naar het koude en mysterieuze IJsland.

4. The Valhalla Murders (2019)

The Valhalla Murders is een IJslandse misdaadserie die gebaseerd is op waargebeurde feiten. De serie volgt Arnar Böðvarsson, een IJslandse rechercheur die terugkeert uit Denemarken om te helpen bij het onderzoek naar een reeks moorden die verband houden met een berucht jongensinternaat in Reykjavik. Hij wordt gekoppeld aan Kata Gunnarsdóttir, een ambitieuze lokale rechercheur die niet blij is met zijn komst. Samen moeten ze de gruwelijke waarheid achter de moorden ontrafelen, terwijl ze ook hun eigen demonen onder ogen zien.

Cast:

Nína Dögg Filippusdóttir, Björn Thors, Bergur Ebbi Benediktsson

3. Home for Christmas (2019-)

3rd op de lijst vanwege: charmante en grappige serie die je in de kerstsfeer brengt.

3. Home for Christmas (2019-)

Home for Christmas is een Noorse romantische komedieserie die zich afspeelt rond de kerstperiode. De serie volgt Johanne, een dertigjarige verpleegster die single is en constant wordt lastiggevallen door haar familie over haar liefdesleven. Om hen tevreden te stellen, liegt ze dat ze een vriend heeft en dat ze hem zal meenemen naar het kerstdiner. Nu moet ze in 24 dagen tijd een geschikte date vinden, wat leidt tot hilarische en ongemakkelijke situaties.

Cast:

Ida Elise Broch, Gabrielle Leithaug, Dennis Storhøi

2. Deadwind (2018-)

2nd op de lijst vanwege: Deadwind is een boeiende en rauwe serie die je tot het einde laat raden.

2. Deadwind (2018-)

Deadwind is een Finse misdaaddramaserie die Sofia Karppi volgt, een detective die weduwe is en weer aan het werk gaat na de dood van haar man. Ze krijgt de opdracht om de moord op een jonge vrouw te onderzoeken, wier lichaam op een bouwplaats wordt gevonden. Ze werkt samen met Sakari Nurmi, een beginnende detective die zijn eigen geheimen heeft. Samen ontdekken ze een web van corruptie, politiek en persoonlijk drama dat verband houdt met de zaak.

Cast:

Pihla Viitala, Lauri Tilkanen, Mimosa Willamo

1. Ragnarok (2020-)

1st op de lijst vanwege: spannende en originele serie die fans van fantasy en superhelden zal aanspreken.

1. Ragnarok (2020-)

Ragnarok is een originele Netflix-serie die de Noorse mythologie combineert met een hedendaags verhaal. De serie speelt zich af in het fictieve stadje Edda, dat wordt bedreigd door klimaatverandering en vervuiling. Een groep tieners ontdekt dat ze de reïncarnaties zijn van de oude goden, zoals Thor, Loki en Freya, en dat ze het moeten opnemen tegen de kwaadaardige Jutuls, die eigenlijk de reuzen zijn die de wereld willen vernietigen.

Cast:

 David Stakston, Jonas Strand Gravli, Herman Tømmeraas

Conclusie

Dit zijn enkele van de beste Scandinavische series op Netflix die je kunt kijken als je houdt van spannende, ontroerende en originele verhalen uit het noorden van Europa. Er zijn natuurlijk nog veel meer Scandinavische series op Netflix die de moeite waard zijn, dus je kunt altijd verder zoeken en nieuwe ontdekkingen doen. Welke Scandinavische serie is jouw favoriet? Laat het ons weten in de reacties!

Rika Rineke
Rika Rineke

Rika Rineke is een toegewijde schrijver met een diepe liefde voor alles wat met streaming media te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de branche, . Of je nu op zoek bent naar aanbevelingen, handleidingen voor het oplossen van problemen of het laatste streamingnieuws, Rika's artikelen op StreamingDigitally.nl zullen je zeker op de hoogte houden en entertainen.

Artikelen: 86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *