Bekijk de Beste Voetbalfilms op Netflix in Nederland

Netflix is ​​niet langer alleen de thuisbasis van populaire series en films in het snel veranderende entertainmentlandschap. De streaminggigant heeft inmiddels een groot aanbod voetbalfilms voor gepassioneerde voetbalfans in Nederland. Nu 2023 nadert, hebben we een lijst samengesteld met de meest opwindende Best family films on Netflix in the Netherlands [2023] en boeiende voetbalfilms die beschikbaar zijn op Netflix. Deze films beloven een waar genot voor alle voetbalfans in Nederland, of je nu houdt van inspirerende sportverhalen, intense wedstrijdsituaties of simpelweg de onmiskenbare passie voor het spel.

Undefeated (2011) 

Reden voor 1e: rauwe authenticiteit, krachtige verhalen en inspirerende film

undefeated

“Undefeated” (2011) is een ontroerende documentaire die de opmerkelijke reis volgt van de Manassas Tigers, een achtergesteld voetbalteam uit North Memphis, Tennessee. De film belicht de vastberadenheid van het team, de begeleiding van hun toegewijde coach Bill Courtney en de transformerende impact van sport op hun leven terwijl ze streven naar hun allereerste winnende seizoen.

Cast:

Met Bill Courtney, Chavis Daniels, O.C. Brown, en Jeff Germany

Killer Inside: The Mind Of Aaron Hernandez (2020)

Reden voor 2e: moordmysterie met huiveringwekkende verkenning

The-Mind-Of-Aaron-Hernandez

Een documentaireserie over waargebeurde misdaden, gebaseerd op het leven van Aaron Hernandez, een voormalige professionele American football-speler die in 2019 werd veroordeeld voor moord. Hij werd onlangs schuldig bevonden aan moord, en is een van de meest gepubliceerde verhalen in de NFL- en sportgeschiedenis.
Odin Lloyd werd in 2015 na een proces dood aangetroffen in zijn appartement in Boston. In 2015 werd Hernandez schuldig bevonden aan moord. Hernandez hing zichzelf twee jaar later, op 27-jarige leeftijd, op in zijn cel. Dit gebeurde slechts enkele dagen nadat hij niet schuldig was bevonden aan een tweede dubbele moord.

Cast:

De castleden zijn Aaron Hernandez, Dan Wetzel en Stephen Ziogas.

The Blind Side (2009)

Reden voor 3e: leuk en indrukwekkend realistisch verhaal

The-Blind-side

De Blind Side volgt Leigh Anne terwijl ze Michael Oher opneemt, een talentvolle maar armoedige Afro-Amerikaanse jongere. Een indrukwekkend realistisch verhaal, The Blind Side boeit zijn kijkers. Leigh Anne Tuohy en Michael Oher’s onverwachte ontmoeting stuurt de verhaallijn aan. Een jonge Afro-Amerikaanse man van 17 jaar wordt gevonden op straat, hij bevriest bijna, en Leigh en Sean Tuohy nemen hem voor de nacht bij hen in huis. Niemand verwachtte dat hun hartelijke gastvrijheid op die ene avond een duurzame relatie zou opleveren.

Cast:

Personages gespeeld door Jae Head, Tim McGraw en Lily Collins

Pele (2021)

Reden voor 4e: boeiende weergave van het leven en de carrière van voetballegende Pelé

pele

Dit is één van de grootste voetbal films op Netflix, zoals aangetoond door haar vele eerbetuigingen. Een grote legende van het mooie spel wordt hier geprofileerd, iemand die verschillende individuele prijzen en trofeeën heeft gewonnen, naast die die hem zijn toegekend door zijn land en de teams die hij heeft vertegenwoordigd. De legendarische Pele speelde 12 jaar, en het was tijdens deze periode dat hij de vele lof waar hij vandaag de dag bekend om staat vergaarde. Hij domineerde de wereld van het voetbal en verwierf eeuwige roem in de geschiedenisboeken van voetbalfans overal ter wereld.

Cast:

Personages gespeeld door Benedicta da Silva, Gilberto Gil, Fernando Henrique Cardoso en Jose Marcia.

Roberto Baggio: The Divine Ponytail (2021)

Reden voor 5e: inspirerende film met voetbalthema

the-divine-ponytail

Als het gaat om films met een voetbalthema, is dit een van Netflix’ grootste hits. De film gaat over het leven van Roberto Baggio (Andrea Arcangeli), een professionele voetballer in Italië, gedurende de afgelopen 22 jaar. Hij struikelde in zijn eerste wedstrijden en had een moeilijke start met coaches, ouders en familieleden. Hoe gaat hij om met al deze professionele tegenslagen?

Cast:

Met Paolo Maldini, Roberto Baggio, Andrea Arcangeli en Valentina Belle

Colin in Black-and-White (2021)

Reden voor 6e: motivatiefilm met voetbalthema

colin-in-black-and-white

Colin in Black and White documenteert de reis van Colin Kaepernick naar het realiseren van zijn ambitie om een professionele American Football-quarterback te worden, en de vormen van racisme die hij onderweg tegenkomt. Ava DuVernay’s serie laat subtiele vormen van racisme zien die een Afro-Amerikaan of iemand van een ander land met een kleur kan tegenkomen. Het verhaal van Colin Kaepernick is motiverend, en het is belangrijk om te onthouden dat mensen op subtielere manieren verschillend kunnen zijn dan alleen hoe ze spreken of lijken.

Cast:

Met Jaden Michael, Mary-Louise Parker en Nick Offerman

The Hand Of God (2021)

Reden voor 7e: semi-autobiografische motivatiefilm

the-hand-of-god

Fabio, een jonge Napelser uit een hechte familie, is de hoofdpersoon in de Netflix-voetbalfilm The Hand of God. Regisseur Paolo Sorrentino heeft semi-autobiografisch zijn leven geschetst toen voetbalgrootheid Diego Maradona zich bij het Napoli-team aansloot in The Hand of God. De plotselinge verlies van zijn ouders en de daaropvolgende obsessie met Maradona veranderen volledig de loop van zijn leven.

Cast:

Toni Servillo, Filippo Scotti en Teresa Saponangelo spelen de hoofdrol.

Laatste Gedachten!

Netflix in Nederland een indrukwekkende reeks voetbalfilms aan, die het hart van elke voetballiefhebber sneller zal laten kloppen. Van op ware gebeurtenissen gebaseerde drama’s tot hartverwarmende documentaires en meeslepende sportverhalen, deze films hebben voor ieder wat wils. Terwijl we ons laten meeslepen door de emotionele hoogte- en dieptepunten van de teams en individuen die we op het scherm volgen, herinnert deze collectie ons eraan waarom voetbal zo’n universeel geliefde sport is. Of het nu gaat om het aanmoedigen van het lokale team, het bewonderen van de groten der aarde of gewoon genieten van de menselijke verhalen achter het spel, deze films bieden een welkome ontsnapping in de wereld van het voetbal. Dus, pak je popcorn en je favoriete voetbalshirt, en maak je klaar om je te laten meevoeren door deze meesterwerken op Netflix. 2023 belooft een jaar vol voetbalplezier te worden!

Rika Rineke
Rika Rineke

Rika Rineke is een toegewijde schrijver met een diepe liefde voor alles wat met streaming media te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de branche, . Of je nu op zoek bent naar aanbevelingen, handleidingen voor het oplossen van problemen of het laatste streamingnieuws, Rika's artikelen op StreamingDigitally.nl zullen je zeker op de hoogte houden en entertainen.

Artikelen: 86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *