Durf te kijken: Beste Paramount Plus engste films [2023]

Welkom in de huiveringwekkende wereld van Paramount Plus! Als je een fan bent van nagelbijtende spanning, angstaanjagende suspense en huiveringwekkende horror, dan zit je hier goed! Met de beste en engste films op Paramount Plus kun je jezelf voorbereiden om naar het puntje van je stoel te worden getrokken, terwijl elke film rillingen over je rug stuurt!

Ontdek iconische filmreeksen die decennialang het horrorgenre hebben gedefinieerd, waaronder bloedstollende delen uit de Friday the 13th, Paranormal Activity en A Nightmare on Elm Street series. Deze tijdloze klassiekers zullen je meenemen naar een rijk van onvoorstelbaar angst, waar gemaskerde moordenaars, bovennatuurlijke entiteiten en verdraaide nachtmerries op de loer liggen in elke hoek.

Zonder verder oponthoud, laten we onze tenen dompelen in de griezelige wateren van enge films op Paramount Plus!

Lees Ook: Voel de kerstsfeer: de beste Paramount+ Holiday films [2023]

1) Paranormal Activity (2007)

In één van de beste enge films op Paramount Plus, Paranormal Activity, ervaart een jong stel genaamd Katie en Micah onverklaarbare fenomenen in hun buitenwijkse woning. Vol enthousiasme om de vreemde gebeurtenissen vast te leggen, plaatsen ze camera’s door hun hele huis, waarbij ze steeds verontrustendere gebeurtenissen vastleggen. Naarmate de spookachtige verschijnselen toenemen, worden hun relatie en geestelijke gezondheid tot het uiterste gedreven, wat hen ertoe brengt hulp te zoeken bij een paranormale expert.

CastKatie Featherston, Micah Sloat, Mark Fredrichs
DirectorOren Peli
IMDb Rating6.3/10

Met zijn found-footage-stijl en langzaam opbouwende spanning houdt Paranormal Activity kijkers op het puntje van hun stoel en biedt het een angstaanjagende en zenuwslopende ervaring.

Maak je klaar om gegrepen te worden door de toenemende angst, psychologische kwelling en onverwachte wendingen die Paranormal Activity biedt. Onthoud alleen dat je de lichten aan moet houden en jezelf moet voorbereiden op een huiveringwekkende reis naar het onbekende.

2) A Quiet Place II (2020)

In het langverwachte vervolg, A Quiet Place Part II, keert de angstaanjagende wereld van geluidsgevoelige wezens met een wraak terug. De film pakt direct op waar zijn voorganger was gebleven en dompelt ons onder in een post-apocalyptisch landschap waar stilte gelijkstaat aan overleven.

CastEmily Blunt, Millicent Simmonds, Cillian Murphy
DirectorJohn Krasinski
IMDb Rating7.2/10

Na de gebeurtenissen van de eerste film zet de Abbott-familie, onder leiding van de vindingrijke Evelyn Abbott (Emily Blunt), hun strijd voor overleving voort tegen de dodelijke wezens die jagen op geluid. Gedwongen om hun verwoeste huis achter te laten, beginnen ze aan een verraderlijke reis, op zoek naar zowel veiligheid als antwoorden in een meedogenloze wereld.

Terwijl ze door het desolate landschap navigeren, komen de Abbotts nieuwe uitdagingen en onverwachte bondgenoten tegen. Onderweg stuiten ze op Emmett, een mede-overlevende die achtervolgd wordt door zijn eigen verleden. Samen moeten ze de gevaarlijke weg bewandelen, de scherpe gehoorszin van de wezens vermijden en wanhopig zoeken naar een manier om hen te verslaan.

Met schrikeffecten die je direct door de huid kunnen laten huiveren, is de film uitgegroeid tot een van de goede enge films op Paramount Plus!

3) Orphan First Kill (2022)

In het rijk van de enge films op Paramount Plus is Orphan: First Kill een huiveringwekkende horrorfilm die ons terugbrengt naar de oorsprong van de verdraaide heerschappij van Esther. Als een van de beste enge films op Paramount Plus dompelt deze langverwachte prequel ons onder in het sinistere verhaal van een verontrustend jong meisje dat een nietsvermoedende familie infiltreert en een web van bedrog en horror weeft.

CastIsabelle Fuhrman, Julia Stiles, Rossif Sutherland
DirectorWilliam Brent Bell
IMDb Rating5.9/10

De film introduceert ons aan Esther, die nu bekend staat als Leena Klammer, een meesterlijke manipulator met een huiveringwekkend verleden. Na te zijn ontsnapt aan haar problematische afkomst, richt Leena haar pijlen op Amerika en neemt ze een nieuwe identiteit aan als de lang verloren dochter van Tricia en Allen, genaamd Tricia.

Onder het mom van een lief en onschuldig kind nestelt Leena zich snel in het leven van haar nieuwe familie, inclusief ouders Tricia en Allen en hun nietsvermoedende dochter. Maar naarmate haar ware aard zich begint te tonen, zakt het eens zo gelukkige gezin af in een nachtmerrie van onvoorstelbare proporties!

4) It Comes at Night (2017)

In dit desolate landschap heeft een kleine familie, onder leiding van Paul, een afgelegen huis opgezet dat versterkt is tegen de verschrikkingen die buiten op de loer liggen. Hun enige regel is om nooit de rode deur te openen die hun toevluchtsoord beveiligt. Maar wanneer een wanhopige jonge familie die op zoek is naar een schuilplaats aan hun deur klopt, wordt hun wereld in chaos gestort.

CastJoel Edgerton, Christopher Abbott, Carmen Ejogo
DirectorTrey Edward Shults
IMDb Rating6.2/10

Naarmate de spanningen toenemen en vertrouwen een kwetsbaar goed wordt, moeten de twee families hun gedeelde angsten en argwaan zien te overwinnen. Met elke voorbije nacht vervaagt de grens tussen vriend en vijand en wordt de ware aard van de dreiging die ze het hoofd bieden steeds onduidelijker.

Gedreven door sfeervolle spanning en psychologische suspense, duikt It Comes at Night diep in de donkerste hoeken van de menselijke natuur. De film verkent de angst voor het onbekende en de lengtes die mensen bereid zijn te gaan om zichzelf en hun geliefden te beschermen. Dat is wat deze film tot een van de beste enge films op Paramount Plus maakt!

5) Sinister (2012)

Als een van de goede enge films op Paramount Plus neemt Sinister je mee op een huiveringwekkende reis in de duisternis van de obsessie van een schrijver en de gruwelen die zich ontvouwen.

CastEthan Hawke, Juliet Rylance, James Ransone
DirectorScott Derrickson
IMDb Rating6.8/10

Het verhaal volgt Ellison Oswalt, een true-crime auteur op zoek naar zijn volgende grote succes. Hopend de waarheid achter een verwarrende moordzaak te ontrafelen, verhuist hij zijn gezin naar een nieuw huis waar de gruwelijke misdaad heeft plaatsgevonden. Maar hij beseft niet dat zijn zoektocht naar inspiratie hem zal leiden op een pad van onvoorstelbare horror.

Terwijl Ellison dieper graaft in de verontrustende zaak, ontdekt hij een verzameling angstaanjagende homevideo’s op zolder. Deze filmrollen tonen beelden van andere gruwelijke moorden, elk schokkender dan de vorige. Gedreven door zijn obsessie en een verlangen naar roem, raakt Ellison bezeten door de huiveringwekkende geheimen die verborgen liggen in de films.

6) Invasion of the Body Snatchers (1978)

Dr. Miles Bennell, een plaatselijke arts gespeeld door Kevin McCarthy, is geschokt wanneer zijn patiënten naar hem toe komen met de angst dat hun familie en vrienden zijn vervangen door imposters die emotieloze reacties geven. Bennell is verbijsterd door deze ontwikkeling. Uiteindelijk ontdekken Bennell, Becky en zijn vriend Jack dat de angsten van zijn patiënten voortkomen uit een buitenaardse soort die de gemeenschap overneemt. De werkelijkheid achter deze klachten begint zich te tonen in al zijn gruwelijkheid. Bennell is de enige die dit beseft.

CastDonald Sutherland, Brooke Adams, Jeff Goldblum
DirectorPhilip Kaufman
IMDb Rating7.4/10

Eenvoudig gezegd is Invasion of the Body Snatchers een van de goede enge films op Paramount Plus. Het heeft ook een verhaallijn die zich goed leent voor allegorie en is daarom al meerdere keren herhaald.

7) The Descent (2005)

Het verhaal volgt een groep avontuurlijke vrouwen onder leiding van Sarah, die op een grotverkenningsexpeditie gaan in de onontdekte diepten van de Appalachen. Op zoek naar een adrenaline-gevuld avontuur dalen ze af in een ondergronds grottenstelsel, zich niet bewust van de gruwelen die hen te wachten staan.

CastShauna Macdonald, Natalie Mendoza, Alex Reid
DirectorNeil Marshall
IMDb Rating7.2/10

Terwijl ze dieper de labyrintische tunnels verkennen, beseft de groep al snel dat ze niet alleen zijn. Vastgezet in het ondergrondse rijk, stuiten ze op een angstaanjagende soort humanoïde wezens, blind en meedogenloos, die in het duister op de loer liggen. Ontdaan van licht en hoop, moeten de vrouwen al hun moed en vindingrijkheid bijeenroepen om het verraderlijke doolhof te doorkruisen en de genadeloze aanvallen te overleven.

The Descent vermengt meesterlijk atmosferische spanning, beangstigende momenten en psychologische horror, waardoor je ondergedompeld wordt in een sfeer van voortdurende angst!

8) Night of the Living Dead (1968)

Als de nacht valt over een verlaten platteland, bevindt een groep vreemdelingen die op zoek zijn naar onderdak zich gevangen in een geïsoleerde boerderij. Ze beseffen niet dat de doden uit hun graven zijn opgestaan en hunkeren naar menselijk vlees. In dit meeslepende verhaal van overleving moeten de levenden zich verenigen tegen de meedogenloze aanval van de ondoden. In deze zwart-witfilm groeit de spanning met elk voorbijgaand moment, terwijl de overlevenden hun diepste angsten confronteren en worstelen met de voortdurende dreiging van de levende doden!

CastDuane Jones, Judith O’Dea, Karl Hardman
DirectorGeorge A. Romero
IMDb Rating7.8/10

Bereid je voor op een huiveringwekkende reis naar het rijk van horror met Night of the Living Dead, een van de beste enge films op Paramount Plus.

9) Saint Maud (2019)

In deze beklemmende film, die diep in de obsessie en religieuze hartstocht duikt, word je meegenomen op een psychologische reis die je aan het twijfelen zal brengen over de grenzen tussen geloof en waanzin.

CastMorfydd Clark, Caoilfhionn Dunne, Jennifer Ehle
DirectorRose Glass
IMDb Rating6.7/10

Het verhaal draait om Maud, een diepgelovige en getroebleerde verpleegster die gelooft dat ze door een hogere macht is uitverkoren om de ziel van haar stervende patiënt, Amanda, te redden. Naarmate Maud steeds meer geobsedeerd raakt door haar goddelijke missie, drijft haar vurigheid haar tot extreme maatregelen.

Naarmate Maud’s obsessie toeneemt, neemt Saint Maud je mee op een psychologische achtbaan, gevuld met toenemende angst en onverwachte wendingen. De uitstekende acteerprestaties en prikkelende verhaallijn maken deze film een van de beste enge films op Paramount Plus!

10) Scream (1996)

Volgend in de rij van de beste enge films op Paramount Plus is de iconische horrorfilm, Scream. De genre-bepalende slasher-franchise komt tot leven met een frisse en zelfbewuste twist. Gevestigd in het fictieve stadje Woodsboro, draait het verhaal om Sidney Prescott, een middelbare scholier die het doelwit wordt van een mysterieuze gemaskerde moordenaar die bekendstaat als Ghostface.

CastNeve Campbell, Courteney Cox, David Arquette
DirectorWes Craven
IMDb Rating7.4/10

Terwijl het stadje geteisterd wordt door een reeks gruwelijke moorden, bevinden Sidney en haar vrienden zich in een angstaanjagend kat-en-muisspel. De moordenaar, gewapend met een huiveringwekkende stem en een vlijmscherp mes, kwelt hen met provocerende telefoontjes en een meedogenloze achtervolging. Naarmate het aantal slachtoffers toeneemt, valt verdenking op iedereen en vervaagt de grens tussen vriend en vijand.

Sidney moet de geheimen uit het verleden ontrafelen en haar eigen demonen confronteren om de genadeloze aanval te overleven.

11) The Evil Dead (1981)

Omschreven als een van de beste enge films op Paramount Plus, is The Evil Dead een cultklassieker die zeker de juiste snaar weet te raken bij liefhebbers van enge films!

CastBruce Campbell, Ellen Sandweiss, Richard DeManincor
DirectorSam Raimi
IMDb Rating7.4/10

In deze iconische cultklassieker waagt een groep vrienden zich naar een afgelegen hut in het bos voor een weekendje weg. Ze hebben echter geen idee dat hun vredige toevluchtsoord al snel zal veranderen in een angstaanjagende strijd om te overleven.

Wanneer ze per ongeluk een vervloekt boek genaamd de Necronomicon Ex-Mortis (Boek der Doden) ontdekken, ontketenen ze onbedoeld een onuitsprekelijk kwaad. Terwijl de kwaadaardige krachten ontwaken, worden de vrienden geteisterd door meedogenloze en kwaadaardige entiteiten die hen bezitten en kwellen, waardoor hun uitje verandert in een angstaanjagende strijd voor hun leven!

Rika Rineke
Rika Rineke

Rika Rineke is een toegewijde schrijver met een diepe liefde voor alles wat met streaming media te maken heeft. Met jarenlange ervaring in de branche, . Of je nu op zoek bent naar aanbevelingen, handleidingen voor het oplossen van problemen of het laatste streamingnieuws, Rika's artikelen op StreamingDigitally.nl zullen je zeker op de hoogte houden en entertainen.

Artikelen: 86

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *