Paramount Plus Beste Miniseries in Nederland [2023]

In een tijdperk waarin streamingdiensten een overvloed aan entertainmentmogelijkheden bieden, heeft Paramount Plus zich snel gevestigd als een krachtige speler in het Nederlandse streaminglandschap. Met een rijke bibliotheek aan films, series en documentaires heeft het platform niet alleen populaire titels in huis, maar ook een indrukwekkende reeks miniseries die de kijkers, leuk vinden Paramount Plus houdt van Shows in Nederland [2023]. Maar in dit artikel van 2023 gaan we dieper in op de wereld van Paramount+ en verkennen we enkele van de beste miniseries die deze streamingdienst te bieden heeft aan kijkers in Nederland. Of je nu op zoek bent naar spanning, drama, komedie of een boeiend verhaal, Paramount+ heeft voor iedere smaak wel iets te bieden. Lees verder terwijl we enkele van de meest fascinerende miniseries van dit platform onder de loep nemen en ontdek waarom ze een must-see zijn voor elke streamingliefhebber.

Godless

Reden voor 10e: meeslepende westernserie met sterke karakterontwikkeling en aangrijpende verhaallijn

Godless

Dit is een televisieprogramma waar je eerder naar had moeten kijken. Het is zo’n aangrijpend, krachtig verhaal dat je niet wist dat een Western film zo’n indruk op een kijker als ik zou hebben. Het is een goed gemaakte serie. De plotontwikkeling is solide, de cinematografie is uitstekend en de soundtrack / muzikale begeleiding is geweldig en betoverend. Tenslotte zijn de acteurs behoorlijk capabel. Jeff Daniels als Frank Griffin domineert het scherm. Ook Merritt Wever als Mary Agnes doet dat. Zelfs Thomas Brodie-Sangster als Whitey Finn is bewonderenswaardig.

Cast:

Jack O’Connell, Michelle Dockery, Scoot McNairy

Alias Grace

Reden voor 9th: tot nadenken stemmende, goed gemaakte serie met historische drama’s met een psychologische twist.

Alias-Grace

Een probleemgerolle speelden Sarah Gadon het meest wonderbaarlijk. Het is bevredigend om nog een andere talentvolle actrice in een hoofdrol te ontdekken. Ik was enorm geïntrigeerd door de betoverende psyche die Grace heeft getoond doorheen de hele film. We vallen allemaal net zoals Dr. Jordan voor Grace, ‘bewitched’ door haar vermogen om ons allemaal tegelijkertijd te overtuigen en te verwarren. Grace voert de interviews uit met veel finesse, wat ze aantrekkelijk maakt voor zo’n delicaat en teder vrouw. Het einde laat ons iets uitgeput achter en wanhopig naar een antwoord, maar de ambiguïteit betoverd ons desondanks.

Cast:

Sarah Gadon, Edward Holcroft, Rebecca Liddiard

Wild Wild Country

Reden voor 8th: meeslepende documentaireserie, intrigerend hoofdstuk in de geschiedenis, een must-watch voor liefhebbers van echte misdaad.

Wild-Wild-Country

Niets is absoluut zwart-wit op deze planeet, en deze serie bevestigde dat geloof. Meest onpartijdige en zo’n prachtig vervaardigde serie rechtstreeks uit een compilatie van de video’s, achtergrondmuziek en de diepte van de interviews. Dit moet de beste werken van kunst in het leven van zijn makers zijn. Je zou na het kijken van alle afleveringen geen kant meer kunnen kiezen. Elke karakter is op hun eigen manier inspirerend en je zult volledig overweldigd zijn aan het einde. En om iets zo neutraal te portretteren in onze gepolariseerde wereld is lovenswaardig.

Cast:

Ma Anand Sheela, Philip Toelkes, Jane Stork

Giri/Haji

Reden voor 7th: meeslepende mix van misdaaddrama, culturele verkenning en complexe karakters.

Giri-Haji

Het verhaal richt zich op de Japanse Yakuza-feud en op de een of andere manier is het allemaal verbonden met moord in Londen. De serie springt tussen het VK en Japan, zonder dat het ten koste gaat van de verhalen. Het slaagt erin een uitstekend evenwicht te vinden om de voortgang interessant en fris te houden.

Cast:

Takehiro Hira, Kelly Macdonald, Yôsuke Kubozuka

Bodyguard

Reden voor 6e: spannende en spannende series, aangrijpend plot en complexe karakters.

Bodyguard

Twintig minuten. Dat was alles wat nodig was voor Bodyguard, de BBC-show die de andere dag op Netflix verscheen, om me te verslaan. En ik vermoed dat ik niet de enige ben als de lovende recensies en de hoge scores die de show kreeg bij zijn oorspronkelijke release op het BBC-netwerk iets te betekenen hebben. Diezelfde twintig minuten waren ook voldoende om Theresa May te doen besluiten de show uit te zetten, zoals ze tegen de pers zei. Nu zou je dat eens moeten proberen als je wat perspectief zoekt. Wat je ook gehoord of gelezen hebt over de show, het is volkomen terecht, vooruit, nu ik de zes seizoenen van wat erg Britse intriges en spanningen heb bekeken. Als je erover nadenkt, van Sherlock tot Line of Duty tot The Night Manager, de BBC heeft bewezen dat ze meesters zijn in de zware zaken van klassevolle thrillers en harde politieprocedures.

Cast:

Richard Madden, Sophie Rundle, Vincent Franklin

Unorthodox

Reden voor 5e: eye-opening serie die een kijkje biedt in een unieke wereld van moed en zelfontdekking.

Unorthodox

“Unorthodox” is één van de beste shows. Het is verfrissend geweldloos en tegelijkertijd ongelooflijk spannend. Iedereen die een extreme tak van een religie heeft verlaten, kan zeker relateren met zijn emotionele rijkdom, uitdrukking en diepte.

Cast:

Shira Haas, Amit Rahav, Jeff Wilbusch

When they see us

Reden voor 4e: meeslepende weergave van onrecht uit het echte leven en de veerkracht van Central Park Five

when-they-see-us

Het is een fantastische serie, en het is zo triest om te weten dat het waar was, maar het stuurt een grote boodschap over hoe vuil de politie toen was (EN NOG STeeds IS). Jharrel Jerome, die Corey Wise speelt, speelde zijn karakter zo goed! Deze serie onderzoekt op briljante wijze racisme, discriminatie en de vernietiging die volgt. Het beoordeelt de effecten op individuen, hun families, vrienden en toekomst. Er is symboliek, zoals wanneer Kevin op zijn trompet blaast na het vonnis. Het is symbolisch voor een bugel reveille, ofwel: word wakker Amerika! Deze serie aanpakt het monumentale onderwerp met zo’n moed dat er iets niet goed loopt als het boodschap niet duidelijk is.

Cast:

Asante Blackk, Caleel Harris, Ethan Herisse

Unbelievable

Reden voor 3rd: aangrijpend waargebeurd misdaadverhaal en krachtige uitvoeringen.

Unbelievable

Ongelooflijk (4/5) -Susannah Grant is een politiedrama over verkrachtingsslachtoffers die een vergelijkbaar patroon hebben. Net als elke andere onderzoeksserie volgt het een vergelijkbaar patroon; wat eruit springt is dat ze niet haastig te werk gaan; ze komen op doodlopende wegen met miljoenen informatie beschikbaar, maar het voelde allemaal natuurlijk aan. Ongelooflijk is een goed gestructureerde miniserie met goed schrijven en een boeiend scenario.

Cast:

Kaitlyn Dever, Toni Collette, Merritt Wever

Special Ops: Lioness

Reden voor 2e: spannende mix van spionage, actie, spanning en krachtige vrouwelijke personages

special-ops-lioness

Special Ops: Lioness zit vol mysterieuze miniseries waarin Cruz Manuelos, een ruige versterking maar gepassioneerde jonge marinier, wordt gerekruteerd om deel uit te maken van het Lioness Engagement Team van de CIA om een ​​terroristische organisatie van binnenuit te ontmantelen. Joe, de stationchef van het Lioness-programma, heeft de taak om vrouwelijke undercoveragenten op te leiden, aan te sturen en te leiden.

Cast:

Laysla De Oliveira, Zoe Saldana, Nicole Kidman, Dave Annable, Jill Wagner, LaMonica Garrett,

Joe Pickett

Reden voor de eerste: boeiende verkenning van de gezinsdynamiek, milieubehoud en het blootleggen van verborgen mysteries

Joe-Pickett

Joe Pickett is een goede en populaire miniserie waarin een natuurbeschermer en zijn gezin hun weg proberen te vinden door het veranderende politieke en sociaal-economische klimaat in een klein landelijk stadje in Wyoming dat op de rand van een economische neergang staat. Omringd door een rijke geschiedenis en uitgestrekte natuur, herbergt de stad tientallen jaren van intriges en geheimen die nog moeten worden ontrafeld.

Cast:

Michael Dorman, David Alan Grier, Julianna Guill, Sharon Lawrence, Coley Speaks, Paul Sparks, Skywalker Hughes

Laatste woorden!

In een tijd waarin keuzes voor streamingcontent overvloedig zijn, heeft Paramount+ zijn stempel gedrukt met een indrukwekkende selectie van miniseries die kijkers in Nederland betoveren. Of je nu op zoek bent naar intense spanning, diepgaand drama, of intrigerende verhalen, Paramount+ biedt een scala aan keuzes om aan je kijkbehoeften te voldoen. Terwijl de streamingdienst blijft evolueren en nieuwe verhalen onthult, blijft het aanbod aan miniseries groeien en veranderen. Dus, duik in de wereld van Paramount+ en ontdek de onvergetelijke miniseries die het te bieden heeft. Met boeiende verhalen, meeslepende personages en verbluffende cinematografie zal Paramount+ je blijven verrassen en vermaken in 2023 en daarbuiten. Mis deze geweldige reis door de wereld van streaming niet en laat je onderdompelen in de beste miniseries die dit platform te bieden heeft. Veel kijkplezier!

Hannie Noa
Hannie Noa

Hannie Noa is een content creator op het gebied van digitale streaming en entertainment. Of het nu gaat om het ontleden van de nieuwste streamingplatforms, het beoordelen van populaire shows of het geven van tips voor het optimaliseren van je streamingervaring, de artikelen van Hannie zijn een must-read voor elke liefhebber van digitaal entertainment.

Artikelen: 79

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *