Paramount versus. Amazon: welk streamingplatform is beter in Nederland?

Welkom in de wereld van entertainment, waar streamingdiensten de traditionele vormen van mediagebruik hebben overgenomen. In de afgelopen jaren zijn Paramount en Amazon bekende namen geworden in de wereld van streamingdiensten. Beide platforms bieden een uitgebreid scala aan films en tv-shows, maar ze verschillen in hun inhoud, prijsstelling en gebruikerservaring. In dit artikel zullen we ons verdiepen in de wereld van Paramount vs. Amazon en hun verschillen verkennen om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen over welk platform het beste bij je past.

Lees Ook: Gangsterfilms op Paramount Plus

Hoe Paramount of Amazon te bekijken:

Voordat we dieper ingaan op de verschillen tussen Paramount en Amazon, laten we bespreken hoe we toegang kunnen krijgen tot deze OTT-platforms wanneer we buiten hun werkingsgebied zijn. Het antwoord is vrij eenvoudig: door gebruik te maken van een betrouwbare VPN-service.

Om toegang te krijgen tot Paramount of Amazon wanneer je je in een regio bevindt waar de services van Paramount en Amazon niet beschikbaar zijn, kun je ExpressVPN of PureVPN proberen.

1. ExpressVPN

ExpressVPN is de gouden standaard voor wat een supersterke VPN zou moeten zijn. Er zijn VPN-services die het kunnen verslaan op specifieke criteria, maar geen van hen kan tippen aan het totale pakket dat deze VPN biedt. Als gevolg hiervan zijn we ervan overtuigd dat ExpressVPN op dit moment de beste VPN is die je kunt kopen. Met deze VPN krijg je 5 gelijktijdige verbindingen, wat vrij genereus klinkt. Bovendien werkt het op elk OTT-platform.

Met een Express VPN, deblokkeer Paramount en Amazon:

Stap-voor-stap instructies:

Je hebt een VPN-verbinding op je apparaat nodig om te beginnen. Daarna kun je meteen toegang krijgen tot elke show op deze diensten door een account te maken zoals hieronder beschreven:

 • Klik op de Download-knop om de ExpressVPN-app voor uw besturingssysteem te krijgen.
 • Ga naar uw ExpressVPN-accountdashboard. Als dit wordt gevraagd, voer dan uw ExpressVPN-gegevens in en klik vervolgens op Inloggen. Vul de verificatiecode in die aan u is gemaild.
 • Raadpleeg de ExpressVPN-installatie-instructies voor uw apparaat.

Voordelen:

 • Er is geen datalogging betrokken.
 • Gecontroleerd door een derde partij.
 • Natuurlijke software met veel glans.
 • Het is erg eenvoudig om op te zetten en te gebruiken.
 • Ontgrendel elke website die momenteel is geblokkeerd.
 • Het is ideaal voor elke functie of toepassing.
 • Prestaties die consistent en betrouwbaar zijn.

Nadelen:

 • Er is geen manier om het diepgaand aan te passen.
 • Er is geen Safari-extensie meer beschikbaar.

2. Pure VPN:

Als je naar de PureVPN-website kijkt, zie je een scala aan intrigerende functies en beloftes. PureVPN voldoet aan de meeste van deze eisen, maar heeft toch enkele nadelen. Desondanks verdient het zijn reputatie als een van de beste VPN-services die vandaag de dag beschikbaar zijn. De PureVPN-app is beschikbaar om te downloaden op elk platform of apparaat. Je kunt ze op elk apparaat gebruiken om gebruik te maken van deze services.

Met behulp van een Pure VPN, deblokkeer Paramount en Amazon:

Stap-voor-stap instructies:

Je hebt een VPN-verbinding op je apparaat nodig om te beginnen. Daarna kun je meteen toegang krijgen tot elke show op deze services door een account te maken als volgt:

 • Meld u aan voor een Pure VPN-account en installeer deze op uw computer of mobiele apparaat.
 • Gebruik uw inloggegevens om in te loggen op de Pure VPN-app.
 • Maak verbinding met de server in het Verenigd Koninkrijk.
 • Paramount- en Amazon-service is nu gratis beschikbaar in de Verenigde Staten.

Voordelen:

 • Een groot servernetwerk.
 • Er zijn tien verbindingen tegelijkertijd actief.
 • Het is eenvoudig om te beginnen, en er is geen behoefte om van iets bij te houden.
 • In het verleden werd het onafhankelijk gecontroleerd.

Nadelen:

 • Data-loggen betreft vroeger.
 • Voorheen was het gebaseerd in Hongkong.
 • In landen met sterke regelgeving is de bruikbaarheid beperkt.

Overzicht van Amazon Prime vs. Paramount Plus:

Amazon Prime Video, soms bekend als Amazon Prime, is een video-on-demand streaming- en verhuurdienst die wordt aangeboden als onderdeel van het Prime-lidmaatschap van Amazon.

Het verdeelt voornamelijk shows en films van Amazon Studios, maar het biedt ook content van andere aanbieders, evenals live sportevenementen, contentadd-ons en opties voor het huren en kopen van video’s.

Zoals Amazon Prime is ook Paramount Plus een abonnementsvideodienst met streaming die originele inhoud van CBS Entertainment en Paramount Pictures bevat. Paramount Plus wordt momenteel aangeboden in het Engels, Portugees, Noors, Deens, Spaans, Fins en Zweeds in Canada, het Midden-Oosten, de Verenigde Staten, Australië, Latijns-Amerika en de Noorden.

Hoe vergelijken ze?

 1. Support for Devices:

Amazon Prime is beschikbaar op PlayStation, Roku, Chromecast, Wii, Xbox, Amazon Fire TV, Fire Tablets, Blu-ray-spelers, Fire TV Stick, Apple TV, Samsung TV, Vizio Smart TV, Nvidia Shield, Android en iOS-mobiele apparaten.

Paramount Plus is beschikbaar op Android- en iOS-mobiele apparaten, Chromecast, Xbox, Roku-apparaten, Fire TV-stick, Samsung TV, Vizio-smart TV, Android TV, Amazon Fire TV, LG TV, Apple TV, Xfinity Flex en X1-ontvangers, en je HDTV.

2. Ads:

Terwijl Amazon Prime Video geen advertenties laat zien tijdens shows, wordt er wel reclame gemaakt voor Amazon’s originele content aan het begin van elke film of show. Desalniettemin kun je deze advertenties gemakkelijk vermijden.

Tenzij je je abonnement van Paramount Plus upgrade naar het plan van $9.99 per maand, zul je advertenties zien tijdens on-demand televisieprogramma’s op Paramount Plus.

3. Video High Definition:

Afhankelijk van je apparaat, kan Amazon Prime kijken naar content in 4K en HDR.

Andere titels, naast hun originele materiaal, stellen 1080p-streaming met Dolby Digital Plus-audio in staat.

Je kunt ook video’s streamen in 4K met Paramount Plus. Vergeet niet dat je een compatibele apparatuur nodig hebt, en sommige oudere tv-programma’s en films zijn misschien nu niet beschikbaar in 4K.

 1. Originele:

Originele shows van Amazon Prime Video zijn onder andere:

 1. Catastrophe
 2. Flack 
 3. Good Omens
 4. Bosch, Patriot
 5. Sneaky Pete
 6. Too Old to Die Young
 7. The Underground Railroad
 8. I Know What You Did Last Summer
 9. The Tick
 10. Mozart in the Jungle
 11. Modern Love
 12. Forever

Paramout Plus originele shows bevatten de volgende:

 1. Why Women Kill
 2. The Stand
 3. The Good Fight
 4. Star Trek: Discovery 
 5. Star Trek: Picard
 6. Fraiser
 7. Tooning Out the News
 8. The Real Criminal Minds 
 9. Lioness, and a slew of more shows are among them.

Paramount en CBSViacom bezitten de inhoud die beschikbaar is op Paramount Plus. Dat betekent dat je geen licentiekosten van derden hoeft te betalen. Dus, kijk eens naar de lijst met Paramount Plus-originals en zie waar je wat kunt vinden!

Paramount Plus op Amazon Prime: geheime primeur

Één aspect dat Amazon Prime de gouden trofee oplevert, is hoe het OTT-platform miljoenen kanalen kan hosten met een kleine extra vergoeding. Welnu, dat kan gemakkelijk een vervelende vraag in je hoofd doen opkomen: Is Paramount Plus op Amazon Prime?

Het eenvoudige antwoord is: Ja, dat klopt!

Je kunt eenvoudig toegang krijgen tot al je favoriete Paramount Plus-shows in ruil voor een kleine vergoeding. Als je voor deze optie kiest, hoef je de twee formidabele OTT-platforms niet met elkaar te vergelijken. In plaats daarvan kun je kiezen voor Amazon Prime Video en genieten van zowel Amazon- als Paramount-content tegelijkertijd!

Hoeveel moet ik betalen voor Paramount Plus op Amazon Prime?

Maar de vraag die volgt is: hoeveel kost Paramount Plus op Amazon Prime? Het antwoord is dat het afhangt van het abonnementsplan dat je kiest!

Op dit moment zijn er twee abonnementsplannen beschikbaar voor Paramount Plus op Amazon Prime – het Limited Commercials Plan en het Commercial-Free Plan. Het Limited Commercials Plan kost $5.99 per maand, terwijl het Commercial-Free Plan $9.99 per maand kost.

Met het Limited Commercials Plan krijg je toegang tot duizenden films en tv-shows van Paramount Plus en andere kanalen, maar ook enkele reclames. Aan de andere kant stelt het Commercial-Free Plan je in staat om te genieten van reclamevrij streamen van alle beschikbare inhoud op Paramount Plus.

Het is belangrijk om op te merken dat deze prijzen komen bovenop de kosten van een Amazon Prime-lidmaatschap, dat momenteel $119 per jaar of $12.99 per maand kost. Als je echter al een Amazon Prime-lid bent, kun je Paramount Plus eenvoudig toevoegen aan je bestaande abonnementsplan en direct beginnen met genieten van je favoriete shows.

Hoe Paramount Plus op Amazon Prime annuleren?

Als je je abonnement op Paramount Plus via Amazon Prime wilt annuleren, vraag je je misschien af hoe je dit moet doen. Het goede nieuws is dat het proces van annuleren relatief eenvoudig is en snel kan worden gedaan.

Hier is hoe je je Paramount Plus-abonnement op Amazon Prime kunt annuleren:

 • Ga eerst naar de Amazon-website en log in op je account.
 • Klik vervolgens op het uitklapmenu “Account en lijsten” en selecteer “Jouw account”.
 • Onder “Accountinstellingen” klik je op “Kanalen”.
 • Je zou “Paramount Plus” moeten zien staan in de lijst met kanalen. Klik op “Kanaal annuleren”.
 • Amazon zal je vragen bevestigen dat je je abonnement wilt annuleren. Klik op “Bevestigen” om het annuleringsproces te voltooien.

Het is belangrijk om op te merken dat je abonnement doorloopt tot het einde van je factureringsperiode, zelfs nadat je hebt geannuleerd. Daarna worden er geen kosten meer in rekening gebracht voor de service.

Als je problemen ondervindt bij het annuleren van je abonnement, kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van Amazon voor hulp. Zij zullen je begeleiden bij het annuleringsproces en eventuele vragen beantwoorden die je hebt!

Paramount versus Amazon: de winnaar

When it comes to the battle of Paramount vs. Amazon, it’s easy to see that Amazon Prime comes out on top!

Hoewel Paramount een goede streamingdienst is, biedt Amazon Prime een veelzijdiger pakket met verschillende voordelen. Een van de belangrijkste voordelen van Amazon Prime is dat het meer is dan alleen een streamingdienst. Met een abonnement krijg je ook toegang tot gratis verzending binnen twee dagen, kortingen en gratis e-books. Dit maakt Amazon Prime aantrekkelijker voor gebruikers dan Paramount, dat zich alleen richt op het streamen van content.

Een ander gebied waar Amazon Prime uitblinkt, is de uitgebreide bibliotheek met titels, met meer dan 10.000 films en tv-shows die beschikbaar zijn om te streamen. In vergelijking daarmee heeft Paramount een veel kleinere selectie van content, met slechts enkele honderden titels beschikbaar.

De gebruikersinterface van Amazon Prime is ook gebruiksvriendelijker dan die van Paramount. De app is gemakkelijk te navigeren, met gepersonaliseerde aanbevelingen, ouderlijk toezicht en andere handige functies. In tegenstelling daarmee kan de Paramount-app wat moeilijker te gebruiken zijn.

Tot slot, om de deal rond te maken, is het belangrijk om te vermelden dat je toegang kunt krijgen tot Paramount Plus-content op Amazon Prime tegen een meer betaalbare prijs. Hoewel Paramount een lagere maandelijkse prijs heeft, biedt het niet hetzelfde niveau aan voordelen als Amazon Prime.

hania ali
hania ali

Hania Ali is een streamingjournalist en een van de oudste leden van Streaming Digitally. Ze heeft geschreven over fantasy, sci-fi, romantiek en wat dan ook. Naast schrijfster is ze lerares.

Artikelen: 35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *