Beste streamingdienst in 2023: Paramount+ vs. HBO Max vs. Netflix.

Kijkers hebben tegenwoordig meer opties dan ooit om naar hun favoriete films en series te kijken, en studio’s produceren steeds meer originele content om hun streamingcatalogi te vullen. Vanwege de toenemende inflatie en krimpende budgetten is het kiezen van één streamingplatform om aan al je behoeften voor bingewatching te voldoen steeds belangrijker geworden. Paramount+ vs HBO Max vs Netflix: de beste streamingdienst voor jou wordt bepaald door verschillende variabelen, waaronder je budget, favoriete exclusieve shows en hoeveel schermen je wilt gebruiken om te kijken. Blijf dus lezen om te weten te komen welke streamingdienst het beste bij jou past.

Paramount+: Een berg van entertainment

De voormalige streamingdienst CBS All Access is hernoemd en uitgebreid tot Paramount Plus. Er zijn inhoud van Paramount Pictures, CBS, Nickelodeon, Comedy Central, MTV en BET inbegrepen. Het is momenteel beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, Latijns-Amerika, de Noordelijke landen en Australië. Er zijn twee lagen van Paramount +: Basis en Premium. De eerste is $4,99 per maand, terwijl de tweede $9,99 per maand kost. De basisprijs is ad-supported en bevat exclusieve live sporten en NFL live, CBSN en CBS nieuws on-demand, evenals alle series en films van ViacomCBS, evenals toekomstige exclusives van Paramount +.

Paramount Plus voor-en nadele

ProsCons
Uitgebreide contentbibliotheek: Paramount Plus biedt een breed scala aan content van populaire franchises zoals Star Trek, SpongeBob SquarePants en MTV-shows.
Beperkte internationale beschikbaarheid: Paramount Plus is voornamelijk beschikbaar in de Verenigde Staten en enkele andere landen, waardoor de inhoud beperkt kan zijn in bepaalde regio’s.
Originele programmering: De streamingdienst produceert exclusieve originele content, waaronder tv-shows en films, wat aantrekkelijk kan zijn voor abonnees.
Advertentie-ondersteund abonnement: Paramount Plus biedt een advertentie-ondersteunde laag, maar je zult advertenties moeten accepteren tijdens je streamingervaring, tenzij je upgrade naar de advertentievrije versie.
Live sportdekking: Paramount Plus biedt toegang tot live sportevenementen, waaronder NFL-wedstrijden, UEFA Champions League en meer, wat aantrekkelijk is voor sportliefhebbers.
Beperkte ondersteuning voor 4K en HDR: Hoewel Paramount Plus enige content in 4K-resolutie aanbiedt, is de beschikbaarheid van 4K- en HDR-content niet zo uitgebreid in vergelijking met andere streamingdiensten.
Offline bekijken: Abonnees kunnen geselecteerde content downloaden om offline te bekijken, zodat ze kunnen genieten van hun favoriete shows en films zonder internetverbinding.
Interface en gebruikerservaring: Sommige gebruikers hebben melding gemaakt van problemen met de interface en gebruikerservaring van de Paramount Plus-app, waarbij ze moeite hebben met navigatie en het ontdekken van content.
Beschikbaarheid op meerdere platforms: Paramount Plus is toegankelijk op verschillende apparaten, waaronder smartphones, tablets, smart-tv’s en streamingapparaten, waardoor je flexibiliteit hebt in hoe en waar je kunt kijken.
Prijsstelling: Hoewel Paramount Plus een concurrerende prijsstructuur biedt, kan de prijs nog steeds als een nadeel worden gezien in vergelijking met andere streamingdiensten met lagere abonnementskosten.
Best exclusieve Paramount Plus-shows

 • The Family Stallone
 • Rupaul’s drag race: all starts
 • Seal Team
 • Star Trek: Lower Decks.
 • The Twilight Zone.
 • 1883.
 • Star Trek: Picard
 • Star Trek: discovery.
 • For Heaven’s sake

Hoe kun je Paramount Plus vanaf elke locatie bekijken?

De Paramount Plus-bibliotheken zijn beperkt tot bepaalde regio’s, maar je kunt er via een VPN toegang toe krijgen. Als het kanaal niet beschikbaar is in jouw regio, volg dan de volgende stappen.

 1. Kies een VPN-service die geoptimaliseerd is voor streaming. Wij raden ExpressVPN en PureVPN aan. Beide hebben meerdere abonnementen waaruit je kunt kiezen.
 2. Download de VPN en verbind met een Amerikaanse server.
 3. Open Paramount Plus in je browser en log in.
 4. Vind je favoriete film of show en stream het, waar je ook bent.

HBO Max: Waar HBO veel meer ontmoet.

Het eerste dat je moet weten over HBO Max is dat het toegang biedt tot alle HBO-content. Dat omvat niet alleen Game of Thrones, maar ook Euphoria, Barry, Winning Time en The Gilded Age, samen met andere recente series. De populaire House of the Dragon en The Time Traveler’s Wife zullen ook dit jaar beschikbaar zijn.

Zonder twijfel heeft HBO Max de meest opwindende bibliotheek, maar tegen een zeer hoge prijs in vergelijking met andere streamingplatforms. De versie met advertenties is beschikbaar voor $10/maand, maar dat stijgt naar $15/maand als de kijker alles wil zonder advertenties. Het platform biedt geen gratis proefperiode.

HBO Max voor-en nadele

ProsCons
Uitgebreide contentbibliotheek: HBO Max biedt een uitgebreide bibliotheek aan content, waaronder populaire HBO-series, Warner Bros.-films en een verscheidenheid aan gelicentieerde tv-shows en films.
Hogere prijs: Het abonnementsprijs van HBO Max ligt relatief hoger dan die van andere streamingdiensten, wat mogelijk een afschrikmiddel kan zijn voor kijkers die op hun budget letten.
Exclusieve originele content: Het streamingplatform produceert hoogwaardige originele programma’s, waaronder veelgeprezen shows zoals “Game of Thrones”, “Succession” en “Euphoria”, waarmee het abonnees aantrekt met zijn exclusieve inhoud.
Beperkte 4K- en HDR-content: Hoewel HBO Max enige content beschikbaar heeft in 4K en HDR, is de beschikbaarheid niet zo uitgebreid als bij sommige andere streamingdiensten die deze formaten prioriteren.
Gelijktijdige theateruitgaven: HBO Max biedt geselecteerde films op dezelfde dag als hun bioscooprelease, waardoor abonnees nieuwe releases vanuit het comfort van hun eigen huis kunnen bekijken.
Beperkte internationale beschikbaarheid: HBO Max is voornamelijk beperkt tot de Verenigde Staten en is niet uitgebreid beschikbaar in andere landen.
Advertentievrije ervaring: HBO Max biedt een advertentievrije streamingervaring, waardoor je ononderbroken kunt genieten van de content zonder commerciële onderbrekingen.
Interface en navigatie: Sommige gebruikers hebben problemen gemeld met de gebruikersinterface en navigatie van de HBO Max-app, waarbij ze moeite hebben met het vinden en organiseren van content.
Compatibiliteit met meerdere platforms: HBO Max is compatibel met verschillende apparaten, waaronder smartphones, tablets, smart-tv’s en streamingapparaten, waardoor gebruikers toegang hebben tot de service vanaf hun voorkeursplatforms.
Rotatie van content: De contentbibliotheek van HBO Max is onderhevig aan rotatie, wat betekent dat bepaalde titels na verloop van tijd van het platform kunnen worden verwijderd. Dit kan teleurstellend zijn voor kijkers die een consistente bibliotheek wensen.
De beste exclusieve HBO Max shows

 • House of Dragon
 • The White Lotus
 • The Vampire Diaries
 • Gossip Girl
 • The Staircase
 • Big Little Lies
 • Walker
 • Julia
 • Gentleman Jack

Hoe HBO Max vanaf overal te bekijken

Als je in de Verenigde Staten woont, kun je gemakkelijk toegang krijgen tot HBO Max. De streamingdienst is echter niet beschikbaar buiten de Verenigde Staten, maar maak je geen zorgen; volg gewoon deze instructies om HBO Max overal te streamen.

 1. Kies een VPN-service die is geoptimaliseerd voor streaming. We raden ExpressVPN en PureVPN aan. Beide hebben meerdere plannen waaruit je kunt kiezen.
 2. Download de VPN en verbind met een server in de VS.
 3. Open Paramount Plus in je browser en log in.
 4. Zoek je favoriete film of show en stream het waar je ook bent.

Netflix: Bekijk wat er komt

Netflix is, zonder twijfel, de beste optie voor streaming entertainment. Het heeft een groter aanbod aan bekende netwerkprogramma’s, evenals meer originele series, functies, documentaires en speciale aanbiedingen dan elke concurrent. Ondanks het vertragen van de ledengroei, blijft de eerste grote streamingdienst van de wereld onze topkeuze vanwege zijn uitgebreide bibliotheek met frequent geüpdatete inhoud en eenvoudig te gebruiken op verschillende platforms.

Intussen groeit het originele Netflix-programma. Volgens de corporatie hebben megahits zoals Squid Game, Money Heist Part 5 en Cobra Kai tegen het einde van 2021 meer dan 1,5 miljard uur aan kijkbeurten opgeleverd. Russian Doll, The Umbrella Academy, Grace en Frankie krijgen dit jaar allemaal nieuwe seizoenen, en Heartstopper en The Tinder Swindler hebben op de streamingdienst hoge waarderingen gekregen.

Netflix voor-en nadele

ProsCons
Meervoudig kijkgedrag: Netflix staat toe dat meerdere gebruikers individuele profielen aanmaken onder één account, waardoor het handig is voor huishoudens met verschillende kijkvoorkeuren. Elk profiel kan gepersonaliseerde aanbevelingen en kijkgeschiedenis hebben.
Vertraagde updates: Sommige tv-shows en films zijn mogelijk niet direct beschikbaar op Netflix in vergelijking met andere platforms. Het kan even duren voordat nieuwe seizoenen of releases op de streamingdienst verschijnen. Netflix verwerft echter vaak licentierechten voor populaire content, die later beschikbaar kan worden.
Functie voor offline afspelen: Netflix biedt een functie voor offline afspelen, waarmee gebruikers bepaalde tv-shows en films kunnen downloaden om offline te bekijken. Dit is vooral handig voor gebruikers die reizen of beperkte toegang hebben tot internet.
Onzekerheid over de inhoud: Vanwege licentieovereenkomsten en het roteren van inhoud is er enige onzekerheid over welke tv-shows en films op een bepaald moment beschikbaar zullen zijn op Netflix. Sommige titels kunnen periodiek van het platform worden verwijderd, wat teleurstellend kan zijn voor kijkers. Echter, Netflix voegt regelmatig nieuwe content toe aan haar bibliotheek.
Betaalbaar en gebruiksvriendelijk: Netflix biedt verschillende abonnementsplannen tegen verschillende prijzen, waardoor gebruikers de flexibiliteit hebben om een plan te kiezen dat past bij hun budget. Het platform heeft ook een gebruiksvriendelijke interface en intuïtieve aanbevelingsalgoritmes die gebruikers helpen nieuwe content te ontdekken op basis van hun kijkgeschiedenis.
Geen live sportevenementen: In tegenstelling tot sommige andere streamingdiensten biedt Netflix geen live sportdekking. Dit kan een nadeel zijn voor sportliefhebbers die live wedstrijden of evenementen willen streamen. Netflix richt zich echter op het aanbieden van een breed scala aan tv-shows, films en documentaires in zijn contentbibliotheek.
De beste exclusieve Netflix-shows

 • Wednesday
 • Doctor G
 • Locke and key
 • Heart stopper
 • Manifest
 • Stranger Things
 • Squid Game
 • Lupin
 • From Scratch
 • Mo
 • You

Hoe kun je Netflix vanuit elke locatie bekijken?

Netflix heeft verschillende inhoudsbibliotheken die beperkt zijn tot bepaalde regio’s, dus het zal niet voor iedereen in de wereld beschikbaar zijn. Als het kanaal niet beschikbaar is in uw regio, volg dan de volgende stappen.

 1. Selecteer een VPN-service die geoptimaliseerd is voor streaming. Wij raden ExpressVPN en PureVPN aan. Beide hebben meerdere abonnementen waaruit u kunt kiezen.
 2. Download de VPN en verbind met een server in de VS.
 3. Open Paramount Plus in uw browser en meld u aan.
 4. Zoek uw favoriete film of show en stream het, waar u ook bent.

Verschillen tussen Paramount Plus, HBO Max en Netflix

Hier zijn enkele basisverschillen tussen Paramount Plus, HBO Max en Netflix:

Paramount PlusHBO MaxNetflix
Price for basic packageUS$4.99 per monthUS$9.99 per month$8.99/mo
No of Packages424
DevicesSupports almost all devicesSupports almost all devicesSupports almost all devices
Free TrialYesNoNo
LibraryHugeHugeLargest library
Simultaneous streams332

Paramount vs. HBO Max vs. Netflix: Het definitieve oordeel

Alle streamingplatforms hebben hun eigen unieke tv-programma’s en films, ondanks hun concurrenten op de streamingvideomarkt. Het is precies afhankelijk van onze keuze wat we kijken en hoe we kijken op basis waarvan we een keuze kunnen maken tussen Netflix, Paramount en HBO Max. Dat was het voor de review Paramount vs. HBO Max vs. Netflix. Blijf bij ons voor meer updates!

hania ali
hania ali

Hania Ali is een streamingjournalist en een van de oudste leden van Streaming Digitally. Ze heeft geschreven over fantasy, sci-fi, romantiek en wat dan ook. Naast schrijfster is ze lerares.

Artikelen: 35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *